Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

velez_mostar
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la velez_mostar » 31 mar 2015, 00:15

Motokultivator je napisao/la:Da imam toliko godina stidio bi se :kafa:
Ne, Emir je ok, samo sto je malo "ostao u onom vremenu"...a, pod tim mislim da je pod uticajem prica o FK Sarajevo, i velikom Papetu Susicu, vjerovatno ima nekoga ko mu je puno toga lijepog napricao, a on to malo preozbiljno shvatio tako da ce na svakom koraku braniti lik i djelo nedodirljivog Safeta.

Jos kad tome dodamo da je vani, da ima i odredjenu dozu nostalgije prema ovome ovamo, i vjerovatno misli da se ovdje i dalje gaji taj duh, a uz to i odbranom Safeta, i kluba za koji je nastupao demonstrira svoje "domoljublje", tako da mu ne treba zamjeriti, sve je to za ljude...samo mu treba otvoriti oci, i pokazati da se, bez obzira sto je neko bio odlican igrac, poslije moze postati licemjer, i cak vece stvari sjeb.ati zbog svojih interesa.

Cesto ovdje spominjemo Susica, ali ponavljam, cisto zbog toga sto je napravio velike probleme koje "vlasnik" teme tesko moze ispraviti.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 31 mar 2015, 00:21

Feridagic je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Emir79@, jesi zaista 79. godiste?I, zivis li izvan BiH?Posto mi djelujes kao "dijasporas" ostao u onom vremenu, a i po nacinu pisanja..dok mi je godiste cudno jer razmisljas kao puno mladja osoba.
Ispravi me ako grijesim...

Samo je nejasno zasto na svaki pomen najzatucanije persone koja je imala mogucnost da vodi BiH nacionalni tim, ti se javljas i svim silama branis neobranjivo.

Napisao si da je poraz od Izraela ocekivan, pa bi te zamolio da pogledas iz kojeg sesira dolazi nosioc u ovoj grupi, a iz kojeg Izrael od koga je, po tebi, poraz ocekivan.
Postao si gori od klauna foruma, harishp-a, on je tu bio vjecno da mu se smijemo, nacinu pisanja, i rezonovanju, danas si to ti, ne treba ti to..zaobidji ponekad, ovo ti je dobronamjeran savjet.
Iz kojeg su sesira dolazili Grcka i Slovacka, a iz kojeg mi, pa ste grupu kao lahku okarakterisali? Vama dodju kvalifikacije kao nasim politicarima Dayton, uzimate samo sto vam odgovara.

Ocekivan , mozda sam se previse bukvalno izrazio, ali pozitivnom rezultatu se nisam nadao, a vec sam gore i naveo zasto.

@TomBrajder

Tebi kao da ma kineskom pisem. Pa ako ih i mi dobijemo to su 3 poraza Izraela, a ne 2. Oni i dalje imaju tezak raspored poslije nas.
Posto on nece odgovoriti - radi istine evo ja cu reci: Prije Susicevog preuzimanja reprezentacije ista je bila na ivici treceg i cetvrtog sesira, da bi u jednom trenutku za vrijeme Susiceva mandata bila 13-ta reprezentacija u svijetu, ucesnik svjetskog prvenstva u kolijevci fudbala, te svrstana cak u prvi sesir. Posle toga usledio je kiks prtov Kipra i ta tri boda mogu biti odlucujuca, ali jos uvijek igramo sa totalno bezveznim reprezentacijama (kako se tvrdilo u ranijim utakmicama protiv istih), plus igramo kuci i ne bi trebalo da bude nekih vecih problema. Ako tih 17 bodova ne bude dovoljno ni za 3 mjesto, Mesi treba omoguciti da pokusa jos jedan kvalifikacioni ciklus, a dalje zavisi od rezultata.
Stani malo, molim te...je li ti hoces da kazes da nosiocu u grupi treba da bude odlican rezultat gubljenje i teoretske sanse za 2. poziciju, dok se za 3. treba klat'..bukvalno?
Je li hoce da kazes da je tamburanje od Izraela bez ispaljenog metka maestralno nesto?I da je gubljenje bodova od Kipra koji je milioniti na FIFA rang listi nesto za sto treba reci "ok, nije selektor kriv".

Nemoj druze da se vratim na sami pocetak rada Safeta Susica, odnosno nerada(taj lijeni analfabeta, u svakom smislu nije nista radio), nemoj jer nemam bas toliko vremena da pisem o svim nebulozama tog lika, zdrav um to ne moze nikako opravdati.

Pricati pozitivno o Safetu Susicu, a voljeti repku, to jednostavno ne moze ici jedno s drugim.
Mrzis repku ako ti je Safet ok...tu se prica zavrsava.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 mar 2015, 00:25

emir79 je napisao/la:Ono sto sam pokusao reci za 2 boda da nisu mali, je bilo iskljucivo za utakmice protiv te dvije ekipe, koje za mene nisu lagane. Kipar sam vec napisao da je kiks, to se ne smije niti moze ignorisati, a ujedno je to i otkaz Safetu Susicu, jer bi ga svakako svaki naredni otjerao, kao sto je i bilo.
Slažem se sa ta 2 boda koja nisu loša, dobra su. 2x DA, 2x NE, uz sve prateće objekte njegovog rada je sigurno značajno doprinjelo tome da se isti konačno skloni sa funkcije selektora.

Ja sam mu davno ugledao leđa. Meni je žao što se isti opetovano pominje, ali protiv nekih stvari se na ovom forumu jednostavno ne može iz razloga što je isti odavno izgubio glavu, a i rep.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 31 mar 2015, 00:39

emir79 je napisao/la:
Motokultivator je napisao/la:Covjece od 12 bodova samo 2 boda. :facepalm:

Tesko da nas i Mesa izvuce iz govana u koje nas uvalio onaj strucnjak :oops:
Alibi vec?
joooooooooj :crazy:
Jesi li svjestan da vec nakon cetiri kola nije sve u Mesinim rukama, osim ako ocekujes da treba uzeti i bodove u Belgiji da bi se pokazao kao dobar trener. Situacija u grupi je nazalost takva da je poraz od Kipra kuci vjerovatno presudan, kao sto bi bio i svakoj drugoj ekipi koja se bori za prolaz.

Procitaj ponovo komentar kojeg si citirao i probaj naci nesto netacno (osim ovo "strucnjak" naravno). Ti mislis da nije tesko?

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 31 mar 2015, 00:47

emir79 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:@emir, lagano ignorišeš trollove, a sve u cilju opšteg dobra. Generalno podizanje kvaliteta foruma. Zvuči nemoguća misija, ali recimo i da je ova moja poruka tebi, poruka svima koji pokušavaju ovdje smisaono da pišu, i obrazlažu svoje argumente, neovisno o stajalištima kojih se drže.
Izgubio sam zivce @Zizu, a kao sto vidis nisam vise ni najmladji. Da pisu svi kao ti realno ovdje bi bilo milina doci, ali ne vrijedi.
Dodjem samo da se bespotrebno iznerviram, ali ovo je ujedno i kritika za administratore ovog foruma, koji ne posezu za trajnim banovima.

Svaka druga je teleca glava, ludjak, sta li vec, onda vrijedjanje forumasa bez imalo ustrucavanja, ako neko nije njihovog misljenja.

Ja sam pokusao argumentovano i ubjedio si me u neke stvari , sa kojima sam se vec poceo da slazem, a to se odnosi na poraz protiv Izraela.

Ono sto sam pokusao reci za 2 boda da nisu mali, je bilo iskljucivo za utakmice protiv te dvije ekipe, koje za mene nisu lagane. Kipar sam vec napisao da je kiks, to se ne smije niti moze ignorisati, a ujedno je to i otkaz Safetu Susicu, jer bi ga svakako svaki naredni otjerao, kao sto je i bilo.
I ja npr gubim zivce sto ti opet pisem vec po koji put a ti ignorises moje postove jer ti stavim cinjenice.
Branis Susica. Susic je kriv za ovo sad gdje jesmo. Otjerao Zukanovica, petica lige, moze igrati lijevog beka i stopera. Protiv Kipra je mogao Lulic na krilo a Zuka iza, ali ne Tino mora igrati. Zasto minutica igra kad je Mujdza tu?! Evo vidis kako Martic prica, Mesa je pricao sa njim. Pricao je i sa Vrancicem i Djuricem.
Protiv Izreala je mogao igrati Zuka na lijevom beku a ne Hadzic. Cocalic je mogao biti pozvan jos prije.
Protiv Izraela je Susic mogao imati Seferovica, ali ne njemu je to bilo ispod casti.
Cak je Zuka mogao igrati protiv Nigerije al ne onda jedan od VHS nebi mogao ici na put u Brazil. Sramota

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 31 mar 2015, 00:59

Problem je, da je imao Vrancica, Djurica, Martica, Seferovica, Zukanovica, Cocalica, gdje i kako bi onda ugurao Tinceka, hadzica i Minutsvrajevica?

Pa zar se ne sjecate kako je htjeo odbiti Kolasinca, ali hvala Bogu, Kolasinac bio uporan i mediji digli hampu. Zato je i imao problem pred svjetsko prvenstvo s jednim igracem viska. Sve je se stimalo da sead povede hajduckogermanski trioo, i onda se odjednom pojavi Kola :thumbdown: :kafa:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 31 mar 2015, 01:14

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=6&t=2068" onclick="window.open(this.href);return false;
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 31 mar 2015, 02:11

Joj pa sta je sad jel Emir ponovo zaplakao za Susicem? kuknjava

Haj ti Emire navijaj za Susicev klub sto upravo trenira, a popusti se ove teme.
Imas li njegovu sliku na jastuku? Ili je pak Tinu na njemu? Ili Hadzic? Kakav je osjecaj sto ti trio Germanikus sjedi na klupi? Kakav je osjecaj sto se Zukanovic (los covjek i igrac) vratio? Sto igra lijevog beka a ne Hadzic tvoj poznanik. Pitanja, pitanja... Nego pozdravi nam Darka Smoljana kojeg si branio svom silom kao Safeta i njegovu kopilad. ;)

Bas odoh na ovaj link sto NoName postavi i ugledah svoj prvi post na temi Safeta Susca 2009 godine:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 8&start=80" onclick="window.open(this.href);return false;

:zviz:

---------------------

Nazad na temu. Vidim nije bilo autograma, nema derneka, nema invazije u hotelu.
Ili kako SS.ba pise: Navijači BiH ponovo uskraćeni za autograme

Svaka cast Mesa, treba ozbiljnosti i mnogo fokusa da ove kvalifikacije prodjemo, nedaj nikome da ti se mjesa u posao. :salut:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 31 mar 2015, 12:09

Principatus je napisao/la:
Nazad na temu. Vidim nije bilo autograma, nema derneka, nema invazije u hotelu.
Ili kako SS.ba pise: Navijači BiH ponovo uskraćeni za autograme

Svaka cast Mesa, treba ozbiljnosti i mnogo fokusa da ove kvalifikacije prodjemo, nedaj nikome da ti se mjesa u posao. :salut:
:mrgreen: , kako da ne .

I autograma i igraca po gradu i ispred hotela i u hotelu "The Ritz Carlton".
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 31 mar 2015, 12:36

Interesantno je da bi pojedini ukoliko se ne plasiramo na EP, neuspjeh hladno pripisali Mesi. I jos kada se pocnu tapsati po ramenima, zadovoljni cinjenicom da ih ima jos koji brane bastion casti, sagradjen na ogromna dva boda.

Ne kaze se dzaba; Budala uvijek nalazi još veću budalu koja mu se divi."
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 31 mar 2015, 12:43

emir79@ i ostali -

okrenimo se buducnosti-komantarisimo sadasnje utakmice,uspjehe i neuspjehe-manimo se proslosti

Safet je bio i PROŠAO !
HVALA BOGU

imao je dobrih stvari i uspjeha ali i nebuloza i gluposti što ni čika Braco u Vrbanjuši ne bi napravio- sada je MEŠA TIME ! :clap: :bih:

JA RAZMISLJAM KONKRETNO O SADASNJOSTI I BUDUCNOSTI

MENE BRINE :

1.ŠTO NAM JE EKIPA U HAOSU-jedni ne igraju,drugii nece da igraju a treci nosaju noge u cekeru i boluju
2.ŠTO NEMAMO ADEKVATNOG PLEJMEJKERA
3. I ŠTO GUBIMO IGRU NA SREDINI TERENA GDJE SMO ODUVIJEK BILI NAJJAČI
4.ŠTO NAM I SVA OVA POJAČANJA NE DONOSE NEKU PREVAGU I IGRI

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 31 mar 2015, 13:47

Neandertalac je napisao/la:Interesantno je da bi pojedini ukoliko se ne plasiramo na EP, neuspjeh hladno pripisali Mesi. I jos kada se pocnu tapsati po ramenima, zadovoljni cinjenicom da ih ima jos koji brane bastion casti, sagradjen na ogromna dva boda.

I opet jedan plavac koji "objektivno" pise.

A ako odemo na EP onda ce biti zasluga Mese, je li tako?

Ako Mesa ne dobije kod kuce Izrael i Wales, naravno da ce on snositi krivicu, kao i Safet za poraze protiv Kipra i Izraela. Tu nema razlike.

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 31 mar 2015, 13:51

emir79 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Interesantno je da bi pojedini ukoliko se ne plasiramo na EP, neuspjeh hladno pripisali Mesi. I jos kada se pocnu tapsati po ramenima, zadovoljni cinjenicom da ih ima jos koji brane bastion casti, sagradjen na ogromna dva boda.

I opet jedan plavac koji "objektivno" pise.

A ako odemo na EP onda ce biti zasluga Mese, je li tako?

Ako Mesa ne dobije kod kuce Izrael i Wales, naravno da ce on snositi krivicu, kao i Safet za poraze protiv Kipra i Izraela. Tu nema razlike.
Pa daj probaj jedan post napisat da ne spominjes tu nulu od covjeka, oj koji lik nemogu da vjerujem :evil: :crazy:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 mar 2015, 13:59

Bazdarevic ce nas odvesti na EP. Uvijek se red i rad nagrade. Pobjedit cemo Vales i Izrael kod kuce ja u to ne sumnjam niti malo. Covjek radi koliko je moguce i zasluzuje veliki respect. Moj prvi favorit za selektora je bio Prosinecki koji je poceo raditi vrhunski posao sa Azerima i upravo se dogadja da ga navijaci tamo vec dizu u nebesa. Ipak kad vidim da i Mesa radi dosta dobro lakse prebolim Zutog. Ne znam zasto se sada javlja ovaj doduse mali broj kriticara. Mesa pokusava sve sto je u njegooj moci da nas pojaca. Mora nadoknaditi veliki nerad u zadnjoj godini dana bivseg selektora. Poprilican broj pozicija u repki je bio bez ikakve moguce zamjene. Novi selektor to pomalo rjesava i bit cemo sve bolji i bolji.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 31 mar 2015, 14:02

TomBrajder je napisao/la: Pa daj probaj jedan post napisat da ne spominjes tu nulu od covjeka, oj koji lik nemogu da vjerujem :evil: :crazy:
A ti ne budi slijep pa procitaj ko ga prvi spominje.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 31 mar 2015, 14:05

Nije isto izgubiti zato što si u rasturio tim, što u Izrael nisi poveo napadače, što si postavljao nepostojeće formacije i silom uguravao bratiće u startnu postavu i zato što nisi skautirao protivnika ili izgubiti nakon što si se borio, skautirao, analizirao, dovodio rezervne igrače, maksimalno se trudio... Safetu one poraze nikad neću oprostiti jer nije uradio ništa da spriječi poraz, Meši ću eventualni poraz oprostiti ako nastavi da radi sve da bi pobijedio. Jednostavno, nije isto.

I prestani trolat, Emire, prestani nas smarat sa Safetom, idi na njegovu temu pa pričaj sam sa sobom.
#Salihović

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 31 mar 2015, 14:21

BozePetra je napisao/la:Nije isto izgubiti zato što si u rasturio tim, što u Izrael nisi poveo napadače, što si postavljao nepostojeće formacije i silom uguravao bratiće u startnu postavu i zato što nisi skautirao protivnika ili izgubiti nakon što si se borio, skautirao, analizirao, dovodio rezervne igrače, maksimalno se trudio... Safetu one poraze nikad neću oprostiti jer nije uradio ništa da spriječi poraz, Meši ću eventualni poraz oprostiti ako nastavi da radi sve da bi pobijedio. Jednostavno, nije isto.

I prestani trolat, Emire, prestani nas smarat sa Safetom, idi na njegovu temu pa pričaj sam sa sobom.

TAKO JE.svaka cast - Emir da udje u kucu i da zatekne Papeta kako mu bije ukucane samo bi reko : "Sajo uz tebe sam,ti udri nanu ja cu dedu " :) :rol:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 31 mar 2015, 14:43

damirdamic72 je napisao/la:

TAKO JE.svaka cast - Emir da udje u kucu i da zatekne Papeta kako mu bije ukucane samo bi reko : "Sajo uz tebe sam,ti udri nanu ja cu dedu " :) :rol:
:mrgreen: Sta, je li zajedno smo jaci ? :mrgreen:

Ma nije tako vjeruj mi. Kad neko napise konstruktivnu kritiku nikad se nisam protivio, nego samo na one koje su uvrijedljivog sadrzaja. Sve dok u pojedincima postoji klupski naboj oko reprezentacije ovako ce se stvari uvijek desavati.

@BozePetra

To uputi svojim istomisljenicima, ja ga ne spominjem dok ne vidim uvrijedljiv komentar upucen na racun covjeka koji nas je jedini odveo na neko prvenstvo.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 31 mar 2015, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 31 mar 2015, 14:45

emir79 je napisao/la:

Ma nije tako vjeruj mi. Kad neko napise konstruktivnu kritiku nikad se nisam protivio, nego samo na one koje su uvrijedljivog sadrzaja. Sve dok u pojedincima postoji klupski naboj oko reprezentacije ovako ce se stvari uvijek desavati.
mada nam se misljenja razlikuju nasmijao si me sa ovim zajedno smo jači hehehehehe

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 31 mar 2015, 14:49

emir79 je napisao/la:

@BozePetra

To uputi svojim istomisljenicima, ja ga ne spominjem dok ne vidim uvrijedljiv komentar upucen na racun covjeka koji nas je jedini odveo na neko prvenstvo.

Na prvenstvo nas je odvela najbolja generacija igrača, a da nas je Safet vodio zakasnili bismo na avion za Brazil.
#Salihović

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aezakmi, Tracy3McGrady i 22 gosta.