BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

BigBigBang
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la BigBigBang » 24 maj 2016, 19:26

Samo na ovoj temi mozes procitati to da je Sousa koji je u top30 i koji igra sjajnu sezonu rinaka a Dzumhur kojem je najbolji plasman karijere 71. mjesto igracina ciji samo los dan moze presuditi u koristi Souse ovako bi ga inace Dzumhur rutinski dobio.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 maj 2016, 19:36

shminka je napisao/la: Da, dobio ga je, Damir je uradio sve u njegovoj moći da ne dobije meč, stao u potpunosti u drugom, propustio šanse u TBu i sredinom trećeg seta, promašio jedan kritičan smash kojim je mogao set prelomiti u svoju korist

u najmanju ruku, izjednačen meč

Damir je bolji igrač, ali nedovoljno da bi ovakve mečeve dobijao lagano...nažalost
Iz dana u dan dokazujes kolika si neznalica. :mrgreen: :tralala:

Ja sam ti rekao da su na sljaci bara bara i blagu prednost dacu Sousi, i danas se upravo tako ispostovilo, o kakvim losim danima Damira si ti pricao, to nikom nije jasno. :)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 24 maj 2016, 19:40

Bio je Souza danas kvalitetniji igrac to se treba priznati. Igrao je agresivno, a pri tome nije puno grijesio. Ovaj poraz je prihvatljiv, pokusavao je sve u ovom mecu te bio poprilicno mentalno stabilan. One "dobivene" meceve protiv Dimitrova, Schwartzmana, Chardya mu nikad necu zaboraviti.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 24 maj 2016, 19:51

Danas je na forumu bilo 30-ak, vecina sa komentarima ide u neke krajnosti, te Damiru je plafon top 60, te bolji je od Souse, te Damir nema pojma, te Sousa rinaka... Sa izuzetkom onih par koji su tu da bi bili primijeceni i izazvali reakcije drugih, ostali su, cini mi se, ozbiljni, pa me generalno cudi prilicno velika neobjektivnost...
Objektivno, Damir ima stofa za top 20-30, ali je pitanje da li ce ikada stici tu gdje po kvalitetu igre pripada. Imam utisak da je nakon pobjeda protiv Nadala i Berdicha umislio da vec spada u top20 i da mu to prilicno smeta u igri, pa je izmedju ostalog i to razlog poraza protiv Schwartzmana, Chardyia... Vjerovatno mu treba jos par sezona da bude stabilniji (igracki i psiholoski) tokom sezone, sto ce, nadam se, rezultirati plasmanom u top20!

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 24 maj 2016, 19:54

@hm59, još par sezona? Pa njemu je 24, za par godina njemu slijedi pad (za 2-3 godine).
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 maj 2016, 19:56

Tek za 2-3 godine će i početi sa pravom igrom. :D

Ulazi Damir u TOP 20, treba još vremena, ovo je prva ATP sezona. Bit' će sve bolji i bolji. Sljedeće godine neće gubit dobivene mečeve, već će ih lagano riješit. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 24 maj 2016, 20:02

UltraSA je napisao/la:@hm59, još par sezona? Pa njemu je 24, za par godina njemu slijedi pad (za 2-3 godine).
Neko je zreo sa 20, a neko sa 30! Damir je, sa svojom glavom, blizi ovim drugima... :D

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 24 maj 2016, 20:41

Unofficialpage je napisao/la:Tek za 2-3 godine će i početi sa pravom igrom. :D

Ulazi Damir u TOP 20, treba još vremena, ovo je prva ATP sezona. Bit' će sve bolji i bolji. Sljedeće godine neće gubit dobivene mečeve, već će ih lagano riješit. :bih:
Sutra ti se javim za potpis u vezi one naše oklade ;)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 maj 2016, 20:49

A desava se, nek su mu dosli na naplatu dobijeni mecevi koje je zijanio, a mislio se vaditi na RG.
Mec je lagano mogao otici na drugu stranu da je iskoristio momentum u TB drugog seta, jos mi je u sjecanju onaj forhend u vrh mrezice.
Glavu gore, idemo dalje ozbiljno shvatiti CH i uzeti poene.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 24 maj 2016, 21:03

shminka je napisao/la: Damir je bolji igrač, ali nedovoljno da bi ovakve mečeve dobijao lagano...nažalost
:facepalm:
hm59 je napisao/la: Objektivno, Damir ima stofa za top 20-30, ali je pitanje da li ce ikada stici tu gdje po kvalitetu igre pripada.

Vjerovatno mu treba jos par sezona da bude stabilniji (igracki i psiholoski) tokom sezone, sto ce, nadam se, rezultirati plasmanom u top20!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sve gori od goreg.

ZNAČI NIKAD u TOP 20! Momci vi očito niste svjsni svoje nesvijesti. Ne mogu ni zamisliti koja bi sve imena tada bila iza Damira.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 24 maj 2016, 21:04

dobro je da imamo tebe da nas osvijestiš

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 24 maj 2016, 21:05

gonzales je napisao/la:
shminka je napisao/la: Damir je bolji igrač, ali nedovoljno da bi ovakve mečeve dobijao lagano...nažalost
hm59 je napisao/la: Objektivno, Damir ima stofa za top 20-30, ali je pitanje da li ce ikada stici tu gdje po kvalitetu igre pripada.

Vjerovatno mu treba jos par sezona da bude stabilniji (igracki i psiholoski) tokom sezone, sto ce, nadam se, rezultirati plasmanom u top20!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sve gori od goreg.

ZNAČI NIKAD u TOP 20! Momci vi očito niste svjsni svoje nesvijesti. Ne mogu ni zamisliti koja bi sve imena tada bila iza Damira.
Ako si gledao 1. set i polovinu 2. seta , vidio si da Damir ima potencija za top 20. Treba malo i vremena , još da stekne iskustva i da krene sigurnije igrati.
"We need to suffer. And we need to fight."

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 24 maj 2016, 21:11

shminka je napisao/la:dobro je da imamo tebe da nas osvijestiš
Naravno da je dobro :thumbup:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 maj 2016, 21:14

@gonzalez bez trolanja.

Damir Dzumhur!!!!

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 24 maj 2016, 21:17

Unofficialpage je napisao/la:@gonzalez bez trolanja.
Nikad nisam bio taj, samo iznosim mišljenje, tj. onako kako zapravo jeste stanje na terenu.

Jel to zabranjeno citirati nekoga?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 maj 2016, 21:19

Naravno da nije, svako ima pravo na svoje mišljenje. Samo nemoj postati kao @ladecima :D

Damir Dzumhur!!!!

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 24 maj 2016, 21:30

Pa šta me onda upozoravaš džabe, pojedinci kažu da će biti u Top20 a ja se ne slažem i kažem da neće...čak ni u top 100 ubrzo.

Takva je realnost. Treba biti realan i reći da nema ni neku igru a ni psihu. KonstantNo se treba igrati dobro, i pobjeđivati.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 maj 2016, 21:36

Ne bih se složio s tobom. Već godinu dana govori da ispada iz TOP 100 a Džumi konstantno napreduje. Ulazi Damke u TOP 20 za 2-3 godine. Treba tu još rutine steći, fizički ojačat.

Normalna slova - forumaš, crvena- moderator, da se zna u buduće. :D

Damir Dzumhur!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 24 maj 2016, 21:37

treba biti uporan, izbacuje ga već godinu dana, najgore je što će jednog dana i uspjeti, za nekih 10 godina

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 24 maj 2016, 21:44

Nikakvo to trolanje nije..ja sam ubijedjen da damir nikad nece prismrditi top 20.
Momak nema nista sto bi ga dovelo na to mjesto.nema jacinu u udarcima, nema visinu, nema psihu, nema servis, nema ni tu kondiciju o kojoj pricamo i hvalimo se.
U najboljim je godinama a meceve gubi cim ga protivnik pritisne i malo jace priprijeti.neki bi rekli da su to uglavnom egal mecevi ali nije slucajno da ih uglavnom gubi. Berdych svaka cast, iako bih se smio kladiti da u narednih 10 meceva ne bi dobio ni njega ni nadala ponovo.
Sve ovo na stranu ali uradjenim do sada mora i on sam a i mi s njim biti zadovoljni. Imati momka iz bih u top 100 i redovno na 4 velika turnira je veliki uspjeh.trebao bi u godinu-dvije dogurati i do top 50, ove godine ocito tesko i to bi mu mogao i biti neki plafon, sto je extra rezultat i fina zarada.
Kamo srece da su nam i ostali tu negdje ili barem mirza.

Mogu razumjeti dozu subjektivnosti ali izjaviti da damir mora imati los dan da bi ga igrac poput ovog danas dobio, a brojati se nekim strucnjakom za tenis, krajnje neozbiljno.jos gore, stajati iza te izjave poslije meca u kojem je portugalac pokazao da je trenutno jaci za klasu.prije bih rekao da je to trolanje..

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.