Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MosaaRajvosa
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MosaaRajvosa » 10 feb 2016, 13:03

@elegant Ovo je samo odraz stanja cjelokupnog društva u svim sferama. Samo klubovi mogu nešto samo uraditi, tipa pronalaska investitora, ili bilo kakvih drugih izvora finansiranja..i sam znas koliko klubovi u Sarajevu dobivaju od grada, opstine...jednako nuli...al opet mislim da uz dobru organizaciju i prave ljude, moze se dosta toga napraviti..
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 10 feb 2016, 13:05

tuzlak1987 je napisao/la:Lupate svi. Ovdje niko nema pojma o situaciji u Zenici, Tuzli, Bihacu i Istocnom Mostaru. Macehinski odnos u svim sferama drustva koji je umrtvio i sport, problemi su dublji od samih rotacija u vrhu kluba.

Zelim Velezu, Celiku i Jedinstvu brz oporavak. A i nama uskoro jer i mi nismo vitalan klub trenutno, tek smo na pola puta.

Inace sto se tice dugova Veleza, prema igracima je dug 360 000 KM.
Zato vi svi znate kako je u Sarajevu. Jbg, izborite se i vi da vam kanton uplati po 5 milki kao Sarajevo i Zeljo, ne znamo vise sta cemo s lovom koliko nas guraju. MUP nece ni da nam naplati osiguranje, pitaju cak sto nema vise tekmi, dosadno im, a kazu tonbe izgovor za pobjeci iz kuce.
Ne kukajte vise zivi bili, ako niste sposobni uzeti stvari u svoje ruke, gasite se ko vam je kriv.

Ovoga gore necu ni citirati, osvojite haveru pa se sepuri, makar kup. Do tad, psst.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 10 feb 2016, 13:08

On o nekom maćehinskom odnosu, prema kome?!
Kao što ti forumaš @pasica reče, jedino kod nas MUP naplaćuje osiguranje a ni dugove vam neće klub otplaćivati, kao što to mi radimo ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 10 feb 2016, 13:09

Cocaine je napisao/la:
UltrasNotRed je napisao/la:Veleza je Gabela kupila za porciju kur.aca, tesko ce se ugasiti, al'bilo bi to lijepo.
Bilo bi lijepo da se u tvom selu Mamići ugrade vodovodne cijevi u paketu sa česmama i dovede neki plastični hirurg ali yebiga izgleda sudbina vam da vadite kantom vodu iz čatrnja i plašite narod kad siđete u grad da ovjerite zdravstvenu :urnebes: :urnebes:
Bilo bi, a bilo bi gore. Ne kaze ti tko je pokrao glavice? Hamletovski, el'zilavo ili nije?
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 feb 2016, 13:39

pasica je napisao/la:
Zato vi svi znate kako je u Sarajevu. Jbg, izborite se i vi da vam kanton uplati po 5 milki kao Sarajevo i Zeljo, ne znamo vise sta cemo s lovom koliko nas guraju. MUP nece ni da nam naplati osiguranje, pitaju cak sto nema vise tekmi, dosadno im, a kazu tonbe izgovor za pobjeci iz kuce.
Ne kukajte vise zivi bili, ako niste sposobni uzeti stvari u svoje ruke, gasite se ko vam je kriv.

Ovoga gore necu ni citirati, osvojite haveru pa se sepuri, makar kup. Do tad, psst.
Nije ti ovo lijepo sto pises, vidi se da slabo izlazis iz svojih okvira. Postoje mjesta u drzavi gdje je politika omogucila da se ove stvari ukorijene gdje im nije mjesto, dopustalo je se sve i svasta, a mehanizma da, se gone ti ljudi nema.

Samo cu reci iz naseg iskustva da je veoma tesko u sredini koja nije privlacna za investitore tj nije vitalna ekonomski privuci nekog. Mali ljudi se u ovim gradovima uvijek bore za ekipe ali je drzava takva da skupina malih ljudi sa normalnim poslovima ne moze politicarima nista, a kada dodju teska vremena ostane samo 2-3 hiljade bolesnika za klubom.
Ovdje nije samo oko sporta rijec, mi smo grohnuli u svakom smislu. I Bihac i Tuzla i Zenica i I. Mostar ali ne zbog obicnih ljudi..

Ovu dozu neizvjesnosti za buducnost koja te kida po zivcima godinama ne bih pozelio navijacu neke ekipe svakako jer u manjim gradovima neke osobe nemaju u cilju da imaju nekog uspjesnijeg u gradu, a to koriste jer im se moze.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 10 feb 2016, 14:06

Neda mi se ulaziti u dublju raspravu, nedavno je bila neka polemika oko ovoga, ubjedljivo najgori odnos vlasti prema klubovima je u Sarajevu. Znaci ne da ih boli neka stvar, nego jos i odmazu, pa samo mup za tekmu trazi 40 milja, a zakonom moraju biti tu da bi se igrala tekma, reketiranje klasicno. Uz to moras jos placati ove game i pm, za apsolutno nista. Kanton nam godisnje da jedan veliki tuki. Sve sami finansiramo, i opet sami vracamo dugove koje su napravili ljudi istog kalibra kao i kod vas. Pa vidis li nekog od nas da kuka? Prihvati se posla i radi, suplja je da se ne moze, tu pricu ne mozes nikom prodati. Azmir ti je dokaz, ne bi on ulagao da ne vidi neki profit na pomolu, ljubav jedno posao drugo.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 feb 2016, 14:09

pasica je napisao/la:Neda mi se ulaziti u dublju raspravu, nedavno je bila neka polemika oko ovoga, ubjedljivo najgori odnos vlasti prema klubovima je u Sarajevu. Znaci ne da ih boli neka stvar, nego jos i odmazu, pa samo mup za tekmu trazi 40 milja, a zakonom moraju biti tu da bi se igrala tekma, reketiranje klasicno. Uz to moras jos placati ove game i pm, za apsolutno nista. Kanton nam godisnje da jedan veliki tuki. Sve sami finansiramo, i opet sami vracamo dugove koje su napravili ljudi istog kalibra kao i kod vas. Pa vidis li nekog od nas da kuka? Prihvati se posla i radi, suplja je da se ne moze, tu pricu ne mozes nikom prodati. Azmir ti je dokaz, ne bi on ulagao da ne vidi neki profit na pomolu, ljubav jedno posao drugo.
Pa ni tu krivci nisu MUP, ni kanton, vec politika koja je od rata pa do ovamo ista. Svi nesto seru a kad dodu izbori ti isti dobiju najvise glasova.Isto tako Koldzo obeca kule i gradove gdje ne ispuni nista, dodu izbori on ima bruku glasova. To je cinjenicno stanje a sve dok je tako bolje se ne moze ocekivati..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 14:56

MortemHz je napisao/la:
High je napisao/la:Ima li neka lista o dugovima naših klubova?
Nema zvanicna ali mozes nesto blizu skontati kao npr.

Velez 500.000 +
Sloboda 4.000.000 +
Celik 9.000.000 +
Borac 11.000.000 +
Zeljeznicar 4.000.000 +

Otprilike tako nesto..
Ma kakac bolan, 15 milki ako ne i vise, rekli ljudi iz uprave, a moguce da su i umanjili cifru da ne bi narod dobio srcku jer jos nije tacno utvrdjeno. A za Velez mi tacno ne ide u glavu, pa oni su u debelom plusu, cuj pola miliona. 30 puta manje od nas, a mi se jos radujemo pojacanjima, euforija, pricamo o opstanku, sljedece godine se najavljuje borba za titulu a ove ciljamo na kup :crazy:
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 feb 2016, 15:10

Ma vi ispadate iz lige ko fisek, kakav crni kup..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 15:29

club21 je napisao/la:Kakav borac nadam se da ce se ugasiti. A zalosno je za celik i velez da su u ovakvom stanju. A mozda je to i jedini nacin gasenje ili ispadanje iz lige da se krene iz pocetka. I sloboda je u ovakvoj situaciji bila prije par godina a sad je sve ok. Nadat se ovakvoj situaciji i u zenici i mostaru.
Ajzea je napisao/la:Za razliku od Veleza i Čelika, OVAJ Borac uopšte ne zalim i tačno mi je sve svejedno da li će ili neće doći do njihovog gašenja. Kako god, zapakujte Radinovića i Jovića i šaljite u Zvorničku 27, bićemo zahvalni.
Nece se Borac ugasiti, nema potrebe da spremate neku festu, sto bi se reklo, “kao brod koji odbija da potone, je bace vac jos dugo VELIKAN IZ PLATONOVE!“
Znam da vas boli jos uvijek proljece 2010. i 2011. a boljece vas i neka nova proljeca, jbg, ali tako je...

Mozete vi sanjati o ugasenom Borcu, ali otvori oci i pogldaj stvarnost. Klub se stabilizuje, borimo se, opstanak nam ne gine, a u kupu smo dogurali do cetvrtfinala, pazite se ako nas izvucete.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 15:31

@amazon, ja pricam sta ljudi najavljuju, a kad smo vec u cetvrtfinalu, sto da ne nastavimo? Kao i ovoj dvojici strumpfeta, porucicu ti da slobodno nastavis da sanjas, ali da imas na umu da je stvarnost drugacija.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 10 feb 2016, 15:32

Što nedate Bilbiji a se vrati?
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 feb 2016, 15:36

Vas je pobjeda protiv Mladosti vratila u zivot. Prva utakmica vam je jako vazna sto rezultatski sto za samopouzdanje, cekate trenutnog lidera i sigurno je da nece biti lako igrati protiv njih ali iskusnu ste ekipicu sklopili, ima nade za opstanak sigurno samo sto sumnjam da cete ciljati na nesto vise u kupu a realno nemate ni dovoljno jaku ekipu da budete konkurentni i u kupu i u ligi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

TzXHc
Kontakt:

Post Postao/la TzXHc » 10 feb 2016, 15:39

PiromanBL je napisao/la:@amazon, ja pricam sta ljudi najavljuju, a kad smo vec u cetvrtfinalu, sto da ne nastavimo? Kao i ovoj dvojici strumpfeta, porucicu ti da slobodno nastavis da sanjas, ali da imas na umu da je stvarnost drugacija.
Ma nema govora ne može niko reći da Borac nije velik klub, ali teško da mogu ic na trofej, bitno je izborit opstanak i vjerujem da će svu snagu usmijerit prema ostanku i ligi, a ne kupu... Mogli bi ici dalje ako dobijete Radnički, ali teško nešto više od opstanka ove godine, a sljedeće ćemo vidjet :D
Slobodo ti si moja ljubav, moja radost, sreća, moja bol...

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 15:41

Pa sta bude-bude. Na igracima je da igraju, da se bore, a bar nisu oni klocevi od jesenas, ima. I nase djece, bice nesto. Sloboda jeste tezak protivnik ali ne vidim zasto ne bi uzeli makar bod iako mozemo i do cijelog plijena.
Zadnja izmjena: PiromanBL, dana/u 10 feb 2016, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 feb 2016, 15:43

Ja bi volio da Slavija ostane u ligi, bas blizu gostovanje :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 15:43

TzXHc je napisao/la:
PiromanBL je napisao/la:@amazon, ja pricam sta ljudi najavljuju, a kad smo vec u cetvrtfinalu, sto da ne nastavimo? Kao i ovoj dvojici strumpfeta, porucicu ti da slobodno nastavis da sanjas, ali da imas na umu da je stvarnost drugacija.
Ma nema govora ne može niko reći da Borac nije velik klub, ali teško da mogu ic na trofej, bitno je izborit opstanak i vjerujem da će svu snagu usmijerit prema ostanku i ligi, a ne kupu... Mogli bi ici dalje ako dobijete Radnički, ali teško nešto više od opstanka ove godine, a sljedeće ćemo vidjet :D
Pa u kupu je sve moguce. A sljedece godine, to je sasvim druga prica, ako se ovako nastavi, Jevropa nam ne gine :D
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 feb 2016, 15:45

Jos 19. dana, nikad da prođe. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 feb 2016, 15:47

PiromanBL je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
High je napisao/la:Ima li neka lista o dugovima naših klubova?
Nema zvanicna ali mozes nesto blizu skontati kao npr.

Velez 500.000 +
Sloboda 4.000.000 +
Celik 9.000.000 +
Borac 11.000.000 +
Zeljeznicar 4.000.000 +

Otprilike tako nesto..
Ma kakac bolan, 15 milki ako ne i vise, rekli ljudi iz uprave, a moguce da su i umanjili cifru da ne bi narod dobio srcku jer jos nije tacno utvrdjeno. A za Velez mi tacno ne ide u glavu, pa oni su u debelom plusu, cuj pola miliona. 30 puta manje od nas, a mi se jos radujemo pojacanjima, euforija, pricamo o opstanku, sljedece godine se najavljuje borba za titulu a ove ciljamo na kup :crazy:
Dugovanja prema drzavi odnose se na takozvane direktne poreze(porezi na platu,doprinosi...). Ove obaveze se uplacuju entitetskim poreznim upravama i imate podatke o dugovanjima na njihovim stranicama.
Strucnjak pod imenom MortemHz se malo zajebao kad su Zeljine obaveze u pitanju.
Zeljo je u ovom momentu duzan drzavi nesta malo preko 900 000 km. Ovo je ostatak od iznosa na koji je potpisan reprogram: 1 209 000 km.
Osim ovih 900 000 km,Zeljo ima jos neutvrdjeni iznos duga a za koji je u toku zalbeni postupak. Zapisnik porezne je na 2 200 000 km,ulozena je zalba i prema sadasnjim saznanjima taj dug ce u konacnici biti 1 500 000 km. Za ovaj dug,kad pstane konacan,klub ima spremna tri rijesenja:
-prvo,da dug plati jednokratno ukoliko sa poreznom postigne dogovor o bonusu(za sta ima zakonska mogucnost).Taj bonus bi mogao biti 40%,sto znaci da bi se ukupan dug sanirao jednokratnom uplatom od 800 000 km.
-drugo,da se ovaj iznos od 1 500 000 km pridoda postojecem reprogramu i vraca po istom.
-trece,da se i preostali iznos iz reprograma i novi dug plate jednokratno uz bonuse od strane porezne.
Suficitom koji je klub ostvario u 2015.g(cca 2 000 000 km) i koji nije dio budzeta za 2016.g kompletan dug ce se sanirati na nacin koji za klub bude najpovoljniji.

TzXHc
Kontakt:

Post Postao/la TzXHc » 10 feb 2016, 15:48

PiromanBL je napisao/la:Pa sta bude-bude. Na igracima je da igraju, da se bore, a bar nisu oni klocevi od jesenas, ima.k nase djece, bice nesto. Sloboda jeste tezak protivnik ali ne vidim zasto ne bi uzeli makar bod iako mozemo i do cijelog plijena.
Pa ti kažem, sigurno je cilj da se osigura opstanak jer teško neko ko se bori za opstanak želi se trošiti i srkletit oko kupa za kojeg realno nemaju pa skoro nikalve šanse. Siguran sam da će Borac ići jako protiv nas, ali sigurno da nismo slučajno prvi. Ništa nije nemoguće, sa onakom lošom ekipom nam je Borac uzeo bod na Tušnju zato ne vidim razlog da i sad ne idu na makar bod, ali opet kažem Sloboda je sto posto zasluženo gdje jest. Pred nama je volio bih da izgubite prvo kolo, po poslije ako možete pobijediti sve...ne bi mi bilo krivo ni sekunde :clap:
Slobodo ti si moja ljubav, moja radost, sreća, moja bol...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []