Safet Sušić - Pape

dubrovnik
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la dubrovnik » 01 jul 2014, 23:00

teferič je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ne treba to dopustit nikakve principe moj covjek pa tvoj ipak je sport u pitanju, ali ako predlazu Bajevica sve se okrece naglavacke. Neko ko takvu velicinu predlaze ne moze mrziti ovu repku pa da se sto miliona puta Mile zove. Ja sam skeptican prema ovima iz BL pa tako i sa ovim. Mislim da je ovo samo kontra koja ce se platiti sa necim i oni ce odustati. A ako ustraju i dovedu Bajevica drugi put u zivotu Srbi ce me zbuniti. Prvi put je to bilo sa Markovicem u rukometu. Stekao sam utisak da on voli nasu rukometnu repku, a prije sam ga posmatrao kao zagrizenog nacionalistu. Ne znam vise sto da mislim.
Ma ja ti opet kažem, da hoće Bajević biti selektor - super. Ali ne na način da bude doveden nekom debilnom demonstracijom sile FS RS. Jer ako na TAJ način dovedu Bajevića, sutra će ti istim tim principom dovest' recimo Uroševića.
Ipak mislim da se za to glasa ne moze to tako. Inace bi oni limenog predlozili. Mora biti prihvatljiv i ostalim, a meni je u ovom momentu Dusko i vise nego prihvatljiv. Vidis da je i tebi. Mozes i okrenuti pilu pa sto bi mi njima Susica nametali treci put. Po meni bi selektor trebao podnijeti ostavku nakon svakog neuspijeha i bez da mu das otkaz.To je stvar odgovornosti i morala. Susic je dobio jedan bonus a sada bi trebao i drugi. Politiku treba drzati miljama od sporta, a da Srbi i Hrvati svaki put predloze ovakvog covjeka u bilo kojem sportu od mene ce imati glas. I Bosnjaci naravno kao moj narod.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 01 jul 2014, 23:02

dubrovnik je napisao/la:
teferič je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ne treba to dopustit nikakve principe moj covjek pa tvoj ipak je sport u pitanju, ali ako predlazu Bajevica sve se okrece naglavacke. Neko ko takvu velicinu predlaze ne moze mrziti ovu repku pa da se sto miliona puta Mile zove. Ja sam skeptican prema ovima iz BL pa tako i sa ovim. Mislim da je ovo samo kontra koja ce se platiti sa necim i oni ce odustati. A ako ustraju i dovedu Bajevica drugi put u zivotu Srbi ce me zbuniti. Prvi put je to bilo sa Markovicem u rukometu. Stekao sam utisak da on voli nasu rukometnu repku, a prije sam ga posmatrao kao zagrizenog nacionalistu. Ne znam vise sto da mislim.
Ma ja ti opet kažem, da hoće Bajević biti selektor - super. Ali ne na način da bude doveden nekom debilnom demonstracijom sile FS RS. Jer ako na TAJ način dovedu Bajevića, sutra će ti istim tim principom dovest' recimo Uroševića.
Ipak mislim da se za to glasa ne moze to tako. Inace bi oni limenog predlozili. Mora biti prihvatljiv i ostalim, a meni je u ovom momentu Dusko i vise nego prihvatljiv. Vidis da je i tebi. Mozes i okrenuti pilu pa sto bi mi njima Susica nametali treci put. Po meni bi selektor trebao podnijeti ostavku nakon svakog neuspijeha i bez da mu das otkaz.To je stvar odgovornosti i morala. Susic je dobio jedan bonus a sada bi trebao i drugi. Politiku treba drzati miljama od sporta, a da Srbi i Hrvati svaki put predloze ovakvog covjeka u bilo kojem sportu od mene ce imati glas. I Bosnjaci naravno kao moj narod.
Ma glasa se, jasno, al sutra možeš doći u situaciju da ti predlože limenog i kažu da neće glasat ni za kog drugog osim njega. Politiku treba držati potpuno van sporta, to si dobro rekao, ali meni se čini da nemaju baš svi takve ambicije. Daj bože da griješim.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jul 2014, 23:10

teferič je napisao/la:Može, ali onda možeš doć u situaciju da zbog tjeranja inata nemaš selektora.
Mislim da su i oni svjesni važnosti reprezentacije i da se neće igrati s tim jer ako se opet zaigraju bojim se da bi to mogao postati totalni rat gdje bi (uslovno rečeno) naši mogli da idu prema UEFA-i sa stavom da se u rad FSRS umiješala politika i tražili podršku za isključivanje FSRS-a iz FSBiH. Nisam siguran da su Mile i Mile spremni na ovako velike uloge.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 jul 2014, 23:14

RS dominira u svemu u BIH, i glavnu rjec vodi :clap:

PAPE samo idi i hvala ti na svemu!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 jul 2014, 23:28

calcio je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Sto se tice postavke, evo kako se igralo protiv Nigerije:

slika
Moglo je bolje ali na papiru ni ovo nije losa postava. Problem je sto neki zele da nas ubjede da je Lulicev posao bio da cuva nigerijskog napadaca Emenikea, samo da bi opravdali uzasnu partiju kapitena i da bi popljuvali Susica.
Ali i pored toga, u svakoj analizi ove utakmice treba spomenuti da smo osteceni. Prvo je nas regularan gol ponisten a onda su oni postigli gol iz sumnjive situacije. To je brutalno i tesko se vratiti poslije toga. Da je priznat nas gol sve bi bilo drugacije.
1) greska Lulic lazni bek sa jako malo defanzivnih zadataka. U formaciji bi trebao igrati beka a on je igrao manje vise krilo.
2) greska Medunjanin kao lazni zadnji vezni. Covjek nezna uklizati i los je u defanzivi. Jednom je zaustavio igraca na silu i pokupio zuti karton ( poslje Spahine greske ). To je sve sta je uradio u defanzivi a na tabeli je nacrtan kao ZADNJI VEZNI. Ne centralni vezni ili ofanzivni vezni, nego zadnji vezni. Uporedi ga sa Besicem ( ista pozicija ) - broj uklizavanja i prekinjenih napada kod Besica i kod Medunjanina.
3) greska Miske kao lijevo krilo ?? Covjek jedva odigra 10-tku 60 minuta. Kako ce on igrati krilo. Naravno prema ocekivanjima Miske se je non stop izvlacio u sredinu terena. Nije zatvarao krila. I Lulic je morao da igra krilo umjesto Misimovica.
4) greska pomisao da jedan Lulic koji nikad bek nije bio. U klubu je 90% ili krilo ili krilni napadac. Pomisao da je on sposoban odigrat beka u defanzivi kao Mujdza koji jeste pravi bek. I mnogo je bolji u defanzivi od Lulica.

Previse gresaka za pozitivan rezultat. Ponisten gol gore ili dole. Sa ovakvom igrom pitanje je dali cemo biti i drugi u grupi za EP. A tamo opet blamaza.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 jul 2014, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 01 jul 2014, 23:30

"Pape nas je odveo na svjetsko"-cest argumen, ali i jedini argument mentalnih invalida.. A sam pape izjavio da nije htio da bude selektor dok igraci ne sazriju i dok ne budemo imali ekipu da nas odvede. Znaci sam prizna da je htio na gotovo da dodje! To vam je isto ko da neko sad za selektora Belgije kaze da je majstor jer ih je plasirao, a mi ih mlatili prije par godina usred Belgije.. Tad da im je Murinjo bio bili bi pušiona..

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 01 jul 2014, 23:31

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 18:45, ukupno mijenjano 2 puta.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 01 jul 2014, 23:38

Jao tacno mi je muka od ovih nacionalista. Jos kad se pocnu mijesati u sport. Tipicni ultra desni Bosnjak ce vas pokusati uvjeriti da je amater Pape bolji selektor od Dusana. Kad Srbi u savezu podrzavaju Dusana da dodje na mjesto selektora, to je dobra stvar, jer je to dobro za nas reprezentativni nogomet. No, ultra desni Bosnjak ce odmah smisliti pricu o ugrozavanju reprezentacije :lolno:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 01 jul 2014, 23:43

MostaracVelezovac je napisao/la:
Ako mislis da je Dusan Bajevic "nacionalni interes" Srba, onda da ti kazem da je Dusan imao samo majku, nije imao oca. Mama mu je bila muslimanka, a i zena mu je muslimanka. Ne znam o kojem nacionalnom interesu govorimo?
Ispravka krivog navoda, nije mu majka bila bošnjakinja (pokojna Danica)......žena, Bega, jeste....

Duško je prevashodno svjetski čovjek

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 jul 2014, 23:49

calcio je napisao/la:
A zasto je stavio samo Lulica na toj strani? Zato jer su i nigerijci imali samo jednog igraca na toj strani, to je vjerovatno rezultat Borcetovog skautiranja. Da je stavio dva igraca na tu stranu, zatvorio bi tu stranu, dva igraca bi igrali protiv Ambrosa. Ali bi zato izgubili igraca na sredini. Logicno je da ako pojacas neki dio terena, da ces oslabiti neki drugi. Greska je po meni bila sto je igrao Lulic, trebao je to igrati Kolasinac. Ali Lulica je stavio vjerovatno jer je opasniji u ofanzivi. Ali sve to po meni ima vrlo malo veze sa Spahicevom partijom, Emenike ga je silovao.
Ovaj dio mi nije jasan ako mozes da mi objasnis. Na osnovu jedne skautirane utakmice Nigerija - Iran od Borceta. Papa slaze taktiku protiv Nigerije. Valjda je Pape trebao predvidjeti da ce Iran igrati previse defanzivno da se vidi sva snaga Nigerije. Isto tako o sve i jednom od nasa tri protivnika u grupi. Pape je treba odgledati bar 10-tak zadnjih utakmica i prije SP ( dobro bar Argentine i Nigerije. Iran je svakako los tim sa puno nedostataka ). A ovo na SP kao nadgradnja, trenutna forma protivnickih reprezentacija itd. Nije valjda jedini skauting bila utakmica protiv Nigerije ??

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 01 jul 2014, 23:50

Tačno znaš da je u ovoj državi otišlo sve u neku stvar kad do prije par dana svi su za odlazak Safeta i dolazak Vahe ili Bajevića. A kad FS RS iskaže glas za Bajevića, onda se Pape podržava jer gdje ćeš se složiti sa Srbima.

A ma ljudi dragi zar je bitno ime i nacionalnost čovjeka, ako je stručnjak i ima podršku sviju nas treba da dođe na klupu reprezentacije.

Ne budite ko političari. ;)

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 01 jul 2014, 23:50

Evo još par stvari o selektoru
Ivica Osim je već u par navrata skrenuo pažnju seselektoru na tekuću problematiku.
Pred objavljivanje spiska putnika je istakao da bi bilo dobro da neko iz lige bude na spisku.Radi motivacije,svrhe samog takmičenja ,financijske koristi za klub,Uzalud
Skrenuo mu pažnju da se promisli o tome kako se osjećao sportista Zukanović kad je onako ostavlje.Uzalud
Danas mu veli da sumnja da bi naša ekipa mogla odigrati kao Alžir sinoć.Veli mu da nije spremio ekipu.Hoće li biti uzalud?

Pitam se gleda li selektorovu i ovakvu Belgiju..Jer ako gleda umjesto izvještaja kako je zajeb....u Brazilu nek se potrudi da napravi plan(sa ili bez bekova)za "rat"sa ovakvom Belgijom

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 01 jul 2014, 23:52

Reks đaba mu to sve, prvi dan nakon imenovanja ako do njega dođe biti će naslov:

Sušić: "Belgija je favorit, mi se borimo za drugo mjesto"

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 jul 2014, 23:55

reks je napisao/la:
Pitam se gleda li selektorovu i ovakvu Belgiju..Jer ako gleda umjesto izvještaja kako je zajeb....u Brazilu nek se potrudi da napravi plan(sa ili bez bekova)za "rat"sa ovakvom Belgijom
Nemamo sanse skoro nikakve. Belgija je duplo jaca od Grcke ofanzivno. Danas dominiraju ali jednostavno gore od prevelike zelje i nemaju iskustva ova generacija. Ali igracki ( po imenima ) je ova Belgija puno ispred nas. Ne sumnjam da ce njihov selektor dobro skautirat i nase mane. Ako izborimo drugo mjesto u grupi bice to super.

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 01 jul 2014, 23:58

Hvala ti Pape za sve. Vratit ćeš se kad te budemo dostojni. Krivi smo mi, a ne ti. Hajde, adio :cool:
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 01 jul 2014, 23:59

donniedarko je napisao/la:Jao tacno mi je muka od ovih nacionalista. Jos kad se pocnu mijesati u sport. Tipicni ultra desni Bosnjak ce vas pokusati uvjeriti da je amater Pape bolji selektor od Dusana. Kad Srbi u savezu podrzavaju Dusana da dodje na mjesto selektora, to je dobra stvar, jer je to dobro za nas reprezentativni nogomet. No, ultra desni Bosnjak ce odmah smisliti pricu o ugrozavanju reprezentacije :lolno:
Džaba pričat, čovjek vidi šta hoće da vidi. :crazy:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jul 2014, 00:01

Selektor Belgije znalacki sacuvao svjezeg prvog napadaca Lukakua za kraj utakmice. Bravo majstore.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 02 jul 2014, 00:05

reks je napisao/la: Pitam se gleda li selektorovu i ovakvu Belgiju..Jer ako gleda umjesto izvještaja kako je zajeb....u Brazilu nek se potrudi da napravi plan(sa ili bez bekova)za "rat"sa ovakvom Belgijom
Ma kod njega ne bih me nista iznenadilo... pa tako da ne gleda ni ovu utakmicu. A i sto da je gleda... utakmica se moze komotno snimiti i poslije pogledati na kaseti. ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 jul 2014, 00:06

Nije još dobio kasete.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 02 jul 2014, 00:14

Iznenadiće ga Lukakuova brzina, okretnost i snaga..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.