BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Joj kakva sve imena poredite sa Damirom, ala da poredite jedan Sunderland sa Tottenhamom, ili Rudar P. sa Sarajevom ili Željom.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!
Ja se slazem s Unom da nije Borna neki aman extra teniser ko sto ga navikase ali i kao takav je ispred Damira i to pofino!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
Bornini rezultati govore za njega, juniorski osvajač US Opena, Nadala je pobijedio sa 17 a Murraya sa 18 godina, dva ATP finala, došao na 33. mjesto ATP liste, zaradio milion dolara... a ima 19 godina?
Svako upoređivanje sa Damirom je besmisleno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Borna je ekstra talenat.Ali ako cemo realno npr da je Damir presao igrat za Hrvatsku imao bi barem priblizne rezultate.Ne mozemo mi poredit se ni sa kim jer nasi teniseri nemaju uslove.Ja bih uporedio npr da je Damirov ulazak u top 100,slican rezultatu nekom teniseru koji dolazi iz npr Francuske,Spanije itd u top 30.Ovo sto Damir radi je fenomenalan uspjeh i to niko ne moze sporit,jer drzava nista ne ulaze,sve radi svojim radom.Sam primjer Ivan Dodig kad je igrao pod nasom zastavom nije mogao uci u top 200 i presao pod Hrvatsku zastavu u roku godinu dana top 50.Bez ulaganja nema ni rezultataVirtu4l je napisao/la:Bornini rezultati govore za njega, juniorski osvajač US Opena, Nadala je pobijedio sa 17 a Murraya sa 18 godina, dva ATP finala, došao na 33. mjesto ATP liste, zaradio milion dolara... a ima 19 godina?
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Ne možeš i ne trebaš da budeš objektivan kada je nešto tvoje u pitanju. Zašto ti i tvoje kolege niste bili objektivni pred revanš u Gladbachu? Zašto niste rekli, bolji su, primićemo minimalno pet komada? Niste zato što volite svoje i nadate se, tako i treba.moj uzor-S.G je napisao/la:Ma nisu nasi ljudi objektivni glede Damira.
Od kad znam za sebe sanjam o našem teniseru na ATP nivou i uživaću u svakom narednom meču, pobijedio, izgubio, svejedno je. Da, teško je kad padne neki neočekivan/katastrofalan poraz, ali jbg, to je tenis, uvijek ima naredna sedmica.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Iako mislim da je ta priča o uslovima malo napuhana, sve što si napisao je uglavnom tačno. E sad, uslovi su širok pojam i to je problem saveza, prije svega nam trebaju tereni, jer to je osnovno, nakon toga nam trebaju profi treneri sa odgovarajućim licencama. Što se tiče samih turnira i odlazaka na iste, tu je priča malo preuveličana, u regionu ima sasvim dovoljno turira za sve kategorije, tako da ti troškovi i nisu enormni kako većina misli.Bihac96 je napisao/la:Borna je ekstra talenat.Ali ako cemo realno npr da je Damir presao igrat za Hrvatsku imao bi barem priblizne rezultate.Ne mozemo mi poredit se ni sa kim jer nasi teniseri nemaju uslove.Ja bih uporedio npr da je Damirov ulazak u top 100,slican rezultatu nekom teniseru koji dolazi iz npr Francuske,Spanije itd u top 30.Ovo sto Damir radi je fenomenalan uspjeh i to niko ne moze sporit,jer drzava nista ne ulaze,sve radi svojim radom.Sam primjer Ivan Dodig kad je igrao pod nasom zastavom nije mogao uci u top 200 i presao pod Hrvatsku zastavu u roku godinu dana top 50.Bez ulaganja nema ni rezultata
Baš maloprije pričam sa šminkosom i čudimo se kako Mirza ne zna hodati na šljaci, a kod nas karijeru moraš početi na šljaci jer drugih terena nemaš.
I da završim, u tenisu i u sportu generalno nema ŠBBKBB. Situacija je takva kakva jeste i nema nazad.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bio bi Damir dosta bolji da je otišao u Hrvatsku kad je recimo ima 12 godina, u to nema nikakve sumnje. Pa šta su ljudi samo od Dodiga napravili, a ovdje mu se tenis treneri u Sarajevu smijali dok igrao za našu repku. Instalirali mu novi servis, spremili fizički i čovjek napravio što je napravio, digao Nadala, postao GS šampion, postao legenda tenis igre. Sve ovo bi napravio da je ostao u BiH, al malo prekosutra.
Sa Bornom je, pak, neko jako loše radio. Forhend mu je u rangu Mirzinog. Previše je radio u teretani, izgubio je na elastičnosti. U pokušajima da popravi forhend je pokvario izvrsni bekend, koji trenutno nije ni pola udarca sa početka njegove ATP karijere.
Prednost u odnosnu na Damira je fizička predispozicija, servis, anticipacija, kondicija, šampionski karakter. Na Damirovoj elastičnost, osjećaj za igru, BH slajs, voleji, generalno igra na mreži.
Kad se sve sabere i oduzme, Borna će napraviti bolju karijeru...tako da je bolji, ali bi sasvim sigurno volio da ima neke Damirove elemente u svojoj igri.
Sve u svemu, precijenjen je, ako se poredi sa Zverevom, Fritzom i sličnima...već 2 godine ne može da se makne dalje od ove pozicije na listi
Sa Bornom je, pak, neko jako loše radio. Forhend mu je u rangu Mirzinog. Previše je radio u teretani, izgubio je na elastičnosti. U pokušajima da popravi forhend je pokvario izvrsni bekend, koji trenutno nije ni pola udarca sa početka njegove ATP karijere.
Prednost u odnosnu na Damira je fizička predispozicija, servis, anticipacija, kondicija, šampionski karakter. Na Damirovoj elastičnost, osjećaj za igru, BH slajs, voleji, generalno igra na mreži.
Kad se sve sabere i oduzme, Borna će napraviti bolju karijeru...tako da je bolji, ali bi sasvim sigurno volio da ima neke Damirove elemente u svojoj igri.
Sve u svemu, precijenjen je, ako se poredi sa Zverevom, Fritzom i sličnima...već 2 godine ne može da se makne dalje od ove pozicije na listi
Damir - Andreozzi u prvom kolu Prostejova, trebao bi proci, a u drugom ga ceka Khachanov ili Cecchinato! Ukoliko i to prodje ide na Rosola... Nece biti lahko ni drugo kolo...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jao i žrijeba. Preteško. Prvo kolo mora proći a onda borba.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Najveća greška u karijerama i Mirze i Damira, definitivno, što nisu otišli igrati za neku drugu državu
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Ajmo biti pozitivni
. Idemo po titulu ovdje.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Kao bili bi u top10 tadashminka je napisao/la:Najveća greška u karijerama i Mirze i Damira, definitivno, što nisu otišli igrati za neku drugu državu
a šta kad bi svi išli preko granice, koga bi takvi kao ti trenirali?
Ne, nego ih ne bi pratio svaki idiot iz BiH 
kao ti, naravno
kao ti, naravno
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Re: RE: Re: BiH Tenis
Ovo nije nista prema onome kako se hrvatski navijaci odnose prema Cilicu. Takav ti je ovaj brdoviti balkan, i kad si dobar opet nisi dovoljno.shminka je napisao/la:Ne, nego ih ne bi pratio svaki idiot
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Šta je shminkosshminka je napisao/la:Ne, nego ih ne bi pratio svaki idiot iz BiH
kao ti, naravno
shminka je napisao/la:Bio bi Damir dosta bolji da je otišao u Hrvatsku kad je recimo ima 12 godina, u to nema nikakve sumnje. Pa šta su ljudi samo od Dodiga napravili, a ovdje mu se tenis treneri u Sarajevu smijali dok igrao za našu repku. Instalirali mu novi servis, spremili fizički i čovjek napravio što je napravio, digao Nadala, postao GS šampion, postao legenda tenis igre. Sve ovo bi napravio da je ostao u BiH, al malo prekosutra.
Ma nije ba. Kao potencijalni top 20 mora da jede ovakve za dorucak!Unofficialpage je napisao/la:Jao i žrijeba. Preteško. Prvo kolo mora proći a onda borba.
Coronados de gloria vivamos,
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kachanov je odličan igrač, vrlo mlad, '96 godište, talentovan. Bit' će teško, Rosol Stana u peti set odveo. A isto tako prošle godine Damir je Rosola 6-3 6-0 lagano izbacio. Ne mora da ih jede za doručak, ali nadajmo se pobjedi.Effenberg je napisao/la:Ma nije ba. Kao potencijalni top 20 mora da jede ovakve za dorucak!Unofficialpage je napisao/la:Jao i žrijeba. Preteško. Prvo kolo mora proći a onda borba.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.