FK Crvena zvezda

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Ko je Zvezdi u ovome trenutku najpotrebniji ?

Dragan Dzajic
16
10%
Nebojsa Covic
15
10%
Zoran Stojadinovic
9
6%
Gazprom
92
59%
Svi
23
15%

Ukupno glasova: 155

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: FK Crvena zvezda

Post Postao/la Devil » 11 feb 2012, 21:50

Naravno da je svaka cast,nije mala stvar voditi malu Osasunu do pobede nad velikom Barcelonom.Nadam se da ovih par golova nije samo Dejanov mali blic vec da ce tako i da nastavi u buducnosti da trese mreze,ali poznavajuci ga tesko ce to biti,no ipak se nadam.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 11 feb 2012, 23:47

I može li mi neko reći kako na kraju završi saFunica vezano za Lekića? Zvezda htela pare, osasuna nema ni za biber. Spominalo se čak da se Lekić vraća u Zvezdu. Šta bi na kraju? jesu se uzeli? :lol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2012, 23:56

alan_kardec je napisao/la:I može li mi neko reći kako na kraju završi saFunica vezano za Lekića? Zvezda htela pare, osasuna nema ni za biber. Spominalo se čak da se Lekić vraća u Zvezdu. Šta bi na kraju? jesu se uzeli? :lol:
Zvezda skapirala da je sama sebi duzna. :mrgreen:

Salim se,Stefanovic kaze da je Osasuna poslala pismene garancije da je obezbedila tih 500 soma koliko nam dodje i da ce ih ubrzo poslati. :roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 feb 2012, 19:31

[youtube][/youtube]

Koga zanima,snimak jucerasnje utakmice,ali samo do 60.minuta jer su se nakon toga ispraznile baterije.No i ovo je odlicno s obzirom da RSB radi sve o svome trosku bez pomoci medija. ;)

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 12 feb 2012, 20:11

Dule Savić: “Neka Zvezda kaže koliko duguje”

Legenda Crvene Zvezde poziva upravu kluba sa Marakane da, u cilju ravnopravnih i poštenih predsedničkih izbora, iznese na videlo visinu dugovanja.

Legendarni Dule Savić sumnja u pravednost izborne kampanje koja očekuje njegov voljeni klub.
“Garnitura ljudi koja sada vodi Crvenu Zvezdu izmislila je neki novi sistem kako bi se zadržala na vlasti. Voleo bih da naredna kampanja bude pravedna, ali čisto sumnjam. Ne znam kako se uopšte sada glasa, a tvrdim da to isto ne zna ni većina Zvezdaša.” istakao je Dule Savić u razgovoru za Kurir.

Glavni razlog zbog kojeg je Savić toliko skeptičan kada su u pitanju naredni izbori je činjenica da se u klubu ne posluje transparentno i da javnost čak ne zna ni koliko je Zvezdin dug.
“Da bi izbori bili pošteni, uprava mora u javnost da iznese koliki je dug.”
“Da se zna šta se preduzima. Pričaju da duguju 15, 20, 30 miliona, a ja imam informacije da je dug veći od 40 miliona. To je strašno jer skrivaju istinu od kandidata. Zaklinju se da rade dobro za Zvezdu, a ja ih pitam, što ne kažete javno koliko je dug, koliko imate zaposlenih...”

On nema sumnje da će se Vladan Lukić ponovo kandidovati.
“Verujem da hoće. Ova vladajuća garnitura mora potvrditi uspehe u protekle tri godine. Toliko smo titula osvojili, igrali toliki broj evropskih utakmica da moraju potvrditi svoj rezultat.” sarkastičan je Savić.

Dušan Savić poručuje da Zvezdi treba uspešan i pošten čovek.
“Crvenoj Zvezdi treba neko ko će oko sebe okupiti sportske legende koje će brinuti o interesima kluba, a ne o vlastima i kombinacijama sa menadžerima."
"Zvezdi je potreban uspešan i pošten menadžer koji se bavi finansijama. Ne bih u ovom trenutku pominjao neke ljude, pa da mi oni to zamere. Razgovaraćemo kada za to dođe vreme, neka Zvezdaši ne brinu. ” poručuje Savić.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 feb 2012, 20:18

Slazem se da bi trebalo reci koliki je dug zvanicno,ali Dule Savic apsolutno nije covek koji bi trebao da prica o nekoj pravednosti i postenju,jer da je ko zna sta bi taj gospodin bio sada. ;)

I ono sto mi je najsladje danas palo je da ce Zvezda da tuzi Milovanovica zbog klevete. 8-) Tako se to radi,pa makar bio i 100 puta Bombin sin,ne mozes lazne informacije davati. 8-)

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 12 feb 2012, 20:19

Ma Dule cini mi se po politickoj liniji gadja ove.On DSS,a ovi DS....ukopava ih pred izbore :lol:

Za koju klevetu Zvezda tacno tuci Milovanovica?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 feb 2012, 20:23

sasagmp je napisao/la:Ma Dule cini mi se po politickoj liniji gadja ove.On DSS,a ovi DS....ukopava ih pred izbore :lol:

Za koju klevetu Zvezda tacno tuci Milovanovica?
Za davanje izjava o visini novca koliko mu Zvezda duguje i kako mu duguje. ;)

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 12 feb 2012, 20:29

Ne znam,nisam bas upucen u tu pricu skroz,ali vidim neke naslove kako je navodno dobio Zvezdu na sudu.146 hiljada mu se duguje.

Sad ponavljam nisam upucen u celu pricu pa cu verovati tebi da nije sve jednostavno tako u toj prici.Vreme ce pokazati sta ce od ovog ispasti,mada ne prilici ni njemu ni Zvezdi da se ovim putem razresavaju.Sin je legende kluba i bivsi kapiten.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 feb 2012, 20:41

sasagmp je napisao/la:Ne znam,nisam bas upucen u tu pricu skroz,ali vidim neke naslove kako je navodno dobio Zvezdu na sudu.146 hiljada mu se duguje.

Sad ponavljam nisam upucen u celu pricu pa cu verovati tebi da nije sve jednostavno tako u toj prici.Vreme ce pokazati sta ce od ovog ispasti,mada ne prilici ni njemu ni Zvezdi da se ovim putem razresavaju.Sin je legende kluba i bivsi kapiten.
Taj dug od 146000 niko i ne spori.Mi smo svesno isli na tu arbitrazu,i po raskidanju ugovora su iz kluba rekli da se toliko duguje Milovanovicu.S tim da se on neljudski poneo prema klubu koji mu je dao sve u zivotu,koji ga je pokusao rehabilitovati nakon ocajnih partija u Lensu iako nismo trebali,jer sam ja odma' rekao da od njega nista nece biti u drugom "mandatu",i on tako vraca.E pa ako ti je do toga stalo sada ces od tih 146000 koliko ti dodjemo nesta da nam vratis,i da istrunes u tom Panioniosu. :roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 feb 2012, 16:28

Posto je prelazni rok gotov u nasoj drzavi,mada postoje opcije za odlaske nekih igraca u zemlje gde je transfer rok otvoren a postoje ponude za njih(Vilotic,Kadu),ja bih da polako sumiram utiske uradjenog u ovom prelaznom roku.

Prelazni rok u poslednjih par godina nikad bolji,rekao bih odlican doveli smo odlicne mlade fudbalere,prodali neke,raskinuli ugovore,poslali na pozajmicu,i ostala je jedna lepa selekcija,selekcija kakva odavno nije bila u klubu. ;)

Krenimo redom...

Dosli
Marko Perovic(New England)
Filip Mladenovic (Borac Cacak)
Luka Milivojevic (FK Rad)
Nikola Maksimovic (Sloboda Uzice)
Filip Kasalica (Sloboda Uzice)
Marko Miric (Spartak ZV)
Luka Milivojevic (Zulte Waregam)
Nathaniel Asamoah (Asante Kotoko)
Dusko Tosic (povratak iz Betisa)
Petar Djurickovic (prekomanda iz Sopota)
Ognjen Ozegovic (prekomanda iz Sopota)
Jovan Krneta (prekomanda iz Sopota)

Otisli
Bruno Mezenga (raskinuta pozajmica,vracen u Flamengo odakle odlazi u Orduspor)
Lee Ady (Dalien)
Nenad Kovacevic(raskinut ugovor,zavrsio u Bakuu iz Azerbejdzana)
Milan Jeremic (Borac iz Cacka)
Stevan Reljic (nazalost samo pozajmica u Borac iz Cacka)
Savio (raskinuo ugovor zavrsio u Brazilskoj Avenidi)
Goran Causic (zavrsio u Radu)
Nikola IGnjatijevic (raskinuo ugovor,jos nije nasao klub)
Marko Mugosa (nakon povratka iz Novog Pazara,raskinuo ugovor nije nasao klub)
Bojan Djordjevic(nakon povratka iz Radnickog iz Nisa,poslan na pozajmicu u Napredak)
Aleksandar Kovacevic(Spartak ZV)
Vladan Binic (nakon povratka iz Radnickog 1923 poslan u Spartak ZV na pozajmicu)
Milos Trifunovic (nakon povratka iz Bundyukoura zavrsio u Liaoningu)
Andrija Kaludjerovic (Beijing Guoan)

Dakle bilo je izuzetno prometno u nasem klubu.Sto se odlazaka tice najzalije mi je sto smo olako pustili Mezengu koji nikako nije dobio pravu sansu,te Savia,staromodnog tipa veznjaka,kome je prece da igrac ne sme da prodje nego lopta. :D Igrac kakvog svaki trener zeli u klubu za prljave poslove,ali ocito ne i Robi koji zeli strpljenje i pas igru u tom delu terena. :(

Sto se tice pridoslih igraca...

Marko Perovic,polivalentni veznjak koji se najbolje snalazi na krilnim pozicijama,igrac ubojitog suta i lepog pregleda igre.Rodjen 1984.godine u Pristini ali karijeru gradio u Zvezdi gde je proveo vise od 7 godina igrajuci fudbal odakle ga put vodi u inostranstvo u Basel i New England Revolution.Svim Zvezdasima pored svojih partija ostace upamcen i po ovome golu Partizanu i lomljenju Nadja.

Filip Mladenovic,20 godina,standardan clan U21 reprezentacije Srbije i nezamenjiv na poziciji levog beka.Moderan tip beka,veoma kvalitetan u napadu,lepe tehnike i centarusta sto me posebno raduje da konacno imamo i da cemo znati da iskoristimo.U defanzivi je malo tanji ali da se popraviti,za JSL je i takva defanziva odlicna ali treba to jos bolje,a on moze itekako napredovati.Dolazi iz Borca iz Cacka gde su planirali da na njemu i Knezevicu grade igru za opstanak ove polusezone ali nisu uspeli da ga zadrze.

Luka Milivojevic,20 godina,takodje standardan clan u21 reprezentacije Srbije.Dolazi iz Rada gde je bio nezamenjiv ove sezone i gde je u 13 meceva postigao 3 gola,ali ipak njegov rad se ogleda u fantasticnom kretanju na sredini terena i sirenju same igre.Moze da pokrije sve centralne pozicije u veznom redu,i drago mi je da imamo takvog igraca,mada pitanje je kakve cemo procente izgubiti na njemu. :( Ipak dok je tu neka se pokaze najbolje,a na priprama ostavlja dobar dojam.

Nikola Maksimovic,20 godina,clan u21 reprezentacija li ne tako standardan kao i ovi gore,jbg na stoperu je ipak jaca konkurencija.No momak je strasna nada,mnogi su ocekivali da ce on u inostranstvo vec sada ali ipak momak je rekao bih pametno sacekao i nastavio igranje u JSl.Prosle godine kapiten Slobode iz Uzica i jedan od najboljih na terenu.Sa njim ce odbrana Crvene Zvezde da izgleda mnogo kvalitetnije.

Filip Kasalica,23 godine,bivsi u21 reprezentativac Crne Gore,mada postoji mogucnost da zaigra za Srbiju,sto je i sam rekao pre nekih pola godine.Kvalitetan napadac,za koga se ja i nisam nadao da ce doci kod nas,ipak kada je vec tu neka pokaze sta zna,a zna poprilicno.15 utakmica ove sezone 8 golova i 2 asistencije su lep ucinak za polusezonu,neka to ponovi i sada i ja prezadovoljan.

Marko Miric,24 godine,povremeni reprezentativac Srbije.On je dugo bio na vratima Partizana,ali je na kraju dosao kod nas.Nisam bio za njegovo dovodjenje jer sam smatarao da ce Spartak da okine veliku cenu,ali onda dolazi za smesnih 100000 eura sto je razlog da budem prezadovoljan njegovim dovodjenjem i moze pomoci po toj desnoj strani.Davno sam ja pricao ovde da bi nam u Robijevom sistemu Miric legao na napadaca samo tako,ali sada kada imamo nekoliko napadaca to i nije neko logicno resenje,pa ce on priliku ipak da trazi na desnom krilu.

Nathaniel Asamoah,21 godina.Napadac iz Ghane koji je prosao probu.Nisam jos imao prilike da ga gledam nesta preterano,ali po onome sto sam video na pripremama,vrlo skolovan napadac i dosta brz.Sa boljim misljenjem cu sacekati dok ga uzivo vidim.

Luka Milunovic,19 godina,standardan clan u21 reprezentacije Srbije.Veliki talenat naseg fudbala koji je mozda i prerano otisao iz OFK Beograda u Zulte Waregem,ali cim smo ga pozvali nije oklevao da dodje,Zvezda je njegova velika ljubav sto je pokazao i na svojim kopackama.Nisam ocekivao ovaj transfer u sami kraj prelaznog roka ali me je izuzetno obradovao,momak koji moze mnogo da pomogne Zvezdi sto igracki sto kada bude odlazio jer verujem da ce to biti za lepe novce.

Dusko Tosic,27 godina.O njegovom povratku u Zvezdu ne treba trositi reci.Veliko pojacanje,ovaj put na poziciji stopera gde je pokazao da se itekako dobro snalazi,i u paru sa Maksimovicem trebao bi to biti pravi bedem,koji je uz to poprilicno pokretan sto odavno nismo imali,osim ako ne racunamo kada su stopere igrali Lee Ady i Mijailovic.Puno ce on nama da znaci i zbog toga je opet dobrodosao.

Jovan Krneta,19 godina,bivsi kapiten u omladinskim selekcijama Partizana,i jedan vrlo nadaren stoper.Docekali smo eto nakon godinu dana da ga vidimo u prvom timu nakon prekomande iz Sopota gde je do sada igrao.Gledao sam ga i uzivo i kvalitetan je,moze pomoci u ovom trenutku kao back-up,ali sto ne reci i kasnije ako se bude pravilno razvijao.U Antaliji je napravio par krupnih gresaka,kao da je fasciniran igrom u prvom timu,ali to se da ispraviti.

Petar Djurickovic,20 godina,prekomandovan iz Sopota.Lepo levo krilo,laganok koraka i u dobrim odnosima sa loptom,koji bi u buducnosti mogao da pomogne klubu.

Ognjen Ozegovic,17 godina,standardan clan mladjih rerezentacija.Klinac koji je uz Markovica najveci napadacki talenat Srbije definitivno.Mada ako uzmemo da Markovic moze igrati i krilo i to mozda kvalitetnije,dolazimo do toga da je Ognjen najtalentovaniji centralni napadac.Strasnih fizikalija i konstitucije za svoje godiste.Evo vec je nekih 3-4 godine kod nas nakon prelaska iz Banjaluckog Borca i ja sam zaista fasciniran onim sto ovaj klinac pruza.

Sve ovo navodi da je Zvezda u ovome prelaznom roku napravila tim za buducnost,i pocela stvaranje tima za sledecu sezonu.Dosta je tu mladih igraca,ako pogledamo redom videcemo tu silu igraca koji nemaju puno godina.Npr na golu imamo Kirovskog (21) i Dmitrovica (20),ako uzmemo u obzir da je tu i Bajkovic sa samo 26 godina onda je to strasan potencijal za golmana.

U odbrani imamo Krnetu(19),Maksimovica(20),Mladenovica(20),Stojkovica(19),pa onda u veznom redu Mijailovica(18),Milivojevica(20),Djurickovica(20),jankovica(17),Lazovica(21),Vesovica(20),i u napadu Milunovica(19),Ozegovica(17) i Asamoaha(21)

Najstariji igrac ekipe nam je Marko Perovic sa 28 godina. :lol: :roll:

To moze biti definitivno prednost,ali i mana,jer treba i nekog odredjenog iskustva da ekipa ima,ali ja sam sa ovim prezadovoljan. ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 13 feb 2012, 16:53

Nevjerujem da ce odma pruzati dobre igre mozda tek iduce sezone. Ipak dobar posao vase uprave ;) Kolko ste zaradili i potrosili para ukupno?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 feb 2012, 18:36

Sarajlijc@ je napisao/la:Nevjerujem da ce odma pruzati dobre igre mozda tek iduce sezone. Ipak dobar posao vase uprave ;) Kolko ste zaradili i potrosili para ukupno?
S obzirom da smo imali veliki broj bukovine u ekipi za koju nisi mogao dobiti ni saku jada,profit je nekih 300-350000 na kraju prelaznog roka.Dosli su igraci za nekih 1.6 miliona,a prodani(od onoga sto dodje nama) za nekih 1.9-2 miliona.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 feb 2012, 01:41

[youtube][/youtube]

Ovaj nisam stavljao,trening od 12.2. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 feb 2012, 01:49

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... liona-evra

A koliko ti dugujes Zvezdi govedo jedno.Da je srece ti bi vec odavno u zatvoru trunuo kao i vecina tvojih pajdosa. :roll: :oops:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 feb 2012, 13:47

pa zar on nije veliki zvezdas?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 14 feb 2012, 16:12

DANTES je napisao/la:pa zar on nije veliki zvezdas?
Voli Zvezdu do poslednje pare...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 feb 2012, 17:19

DANTES je napisao/la:pa zar on nije veliki zvezdas?
Jeste,jer mu taj epitet pomaze da dodje do mesta u Zvezdi odakle se mogu cvaknuti sigurne pare za dzep.Bar 10-ak miliona duga je nastalo njegovim poslovanjem u klubu,a verovatno i vise od te cifre. ;)

P.S
Igramo danas protiv Horsensa od 17:00,vodimo 1:0,strelac Borja u 1.minutu. ;)
Bajkovic se povredio,nadam se da nije nista ozbiljno.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 feb 2012, 19:00

2:1 pobeda na kraju golovima Borje i Evandra.Horsens igrao totalno nesportski,dobili i jedan crveni karton,ali je Robi zahtevao da se uvede novi igrac umesto toga kako bi bili ravnopravni.Toliko opasnih startova pblaze povrede Bajkovica i Krnete te jos par izuzetno ostrih startova zbog kojih je i Petkovic morao u svome stilu da reaguje.Nadam se da su Horsensovi igraci dobro. :mrgreen:

Izvestaj ove odlicne partije nasih momaka kasnije. ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 14 feb 2012, 19:20

Evo izvestaja sa "MCZ"

:arrow: Horsens – Crvena zvezda 1:2

-Teren hotela „Kalista“
Sudija: Višnjičevka (Kazahstan)

Horsens: Ronov, Nor, Rasmusen, Aslam, Absalonsen, Špelman, Lodberg, Toft, Retov, Mel, Drahman

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Tošić, Maksimović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Evandro, Lazović, Milunović, Borha.

"U utakmici sa danskom ekipom Horsens, Crvena zvezda će pokušati da popravi utisak sa priprema, makar kada su rezultati u pitanju. Robert Prosinečki je odlučio da među stative pošalje prvog čuvara mreže, Bobana Bajkovića, dok je odbranu «sastavio» od istih igrača koji su započeli utakmicu protiv Jiangsua u subotu. Na poziciji zadnjeg veznog igraće Srđan Mijailović, dok će ispred njega, zaduženi za kreaciju igre biti Evandro i Luka Milivojević. Bočno će delovati Darko Lazović i Luka Milunović, a ponovo najistureniji u napadu biće Kristijan Borha, koji će imati priliku da nastavi golgetersku seriju. Utakmici prisustvuju i Zvezdan Terzić, Zoran Filipović, Marko Mišković, Vladimir Matijašević, Dragan Okuka….

Crvena zvezda je povela već u prvom minutu! Odmah na startu Zvezda je izborila korner koji je Lazović izveo kratko do Milunovića. Usledila je kombinacija njih dvojice nakon čega je lopta ponovo stigla do Lazovića koji je sa linije kaznenog prostora šutirao i pogodio stativu. Lopta se odbila do Borhe koji je zatresao mrežu i na sjajan način otvorio utakmicu.

Delovalo je da furiozan početak meča obećava dosta otvorenu i brzu utakmicu, ali u narednih dvadesetak minuta viđeno je dosta pogrešnih dodavanja, pogotovo od strane Danaca. Crvena zvezda je lako doalzila do kaznenog prostora danske ekipe, ali je u nekoliko navrata izostao završni pas ka napadačima. Ipak, 22. minut doneo je stopostotnu priliku za naš tim. Mikić je dodao loptu do Borhe na desnoj strani, Kolumbijac je potom utrčao u kazneni prostor iskosa sa desne strane, i naterao golmana da napusti svoju poziciju. Borha je to primetio, i uputio je povratnu loptu na peterac, ali su do nje ipak prvi stigao defanzivac danske ekipe izbivši je u korner. Udarac sa ugla izveo je ponovo Lazović, štoperi Horsensa je odbijaju samo do Mladenovića koji je vraća u sredinu do Borhe. Strelac vodećeg gola umesto da je propusti Milivojeviću koji se nalazio u dobroj poziciji petnaestak metara od gola, odlučio se da pokuša da se oslobodi svog čuvara i pritom je izgubio loptu. Već u narednom minutu, nakon duplog pasa Evandra i Milivojevića. Brazilac je šutirao sa 18 metara, ali iznad gola. Dva minuta kasnije, Tošić je ispucao jednu loptu daleko ka golu protivnika, i Borha i golman Ronov su se u isto vreme zatrčali ka njoj. Naš napadač je prvi stigao do lopte, ali nije uspeo da je proturi pored čuvara mreže Horsensa, koji je ipak uspeo da prigrabi loptu.

U 30. minutu viđena je još jedna polu-kontra Crvene zvezde koja se završila šutem Milunovića. Luka je šutirao sa dvadesetak metara, ali po sredini gola, pa je golman uspeo da odbrani, no pet minuta kasnije ipak je bio nemoćan. Bila je to lepa kombinacija na sredini terena Milivojevića i Evandra, koji šalje fenomenalnu loptu ka Mikiću. Desni bek Crvene zvezde utrčao je u šesnaesterac, uputio povratnu loptu ka Evandru koji levom nogom pogađa levi donji ugao golmana, za prednost Zvezde od 2:0.

Odmah posle gola uzvratio je Horsens koji je imao priliku preko Tofta, ali se istakao golman Bajković. Bio je to prvi udarac u okvir gola koji su uputili danski igrači. U 42. minutu, nakon kornera za Horsens, Bajković je intervenisao na gol liniji, tom prilikom signalizirajući sudiji da je nad njim načinjen prekršaj, ali se glavni arbitar nije oglasio. Do kraja poluvremena nije bilo prilika, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2:0 za Crvenu zvezdu.

U drugom poluvremenu, umesto Maksimovića u igru je ušao Jovan Krneta. Naš štoper je u finišu prvog poluvremena dobio jedan udarac u skočni zglob, a Robert Prosinečki je odlučio da ga preventive radi, izvede iz igre. Danci su nastavili da igraju oštro, pa je u 50. minutu Absalonsen zaradio crveni karton, sa pravom zamene. Odmah nakon toga, Zvezda je imala odličnu priliku. Nakon kombinacije Mladenovića i Evandra, Brazilac je poslao loptu u prostor za Borhu, koji je ušao u šesnaesterac sa leve strane, došao do peterca i odlučio se da pošalje loptu na drugu stativu ka Lazoviću, ali je naš krilni napadač za malo zakasnio. Odmah u sledećem napadu viđena je još jedna prilika za Dance, ali se ponovo istakao Boban Bajković.

Nakon toga, ponovo se stvorila gužva na terenu zbog još jednog oštrog starta nad Mikićem od strane danskih fudbalera, koji su u ovaj meč pomalo bespotrebno uneli tenziju. U nastavku, Špelman je nakon kontra napada izašao sam na Bajkovića, ali je iz stopostotne prilike šutirao pored gola. U 57. minutu, Mladenović je uputio odličan centaršut ka Borhi koji se dobro namestio, ali mu je golman Ronov u poslednjem trenutku skinuo loptu sa glave.

Da i ovaj meč ne može da prođe bez sramnih sudijskih odluka, videli smo u 65. minutu. Naime, Milunović je loptu poslao u prostor, Borha je bio u pasivnom ofsajdu i vraćao se nazad bez namere da utiče na igru, dok se za to vreme iz drugog plana sjajno ubacivao Duško Tošić. Ipak, pomoćni sudija je ovu situaciju okarakterisao kao nedozvoljenu, podigao je zastavicu i time izazvao negodovanje kod fudbalera u crveno-belom. U nastavku utakmice u igru je ušao Kadu, zamenivši Mijailovića, i zauzeo je poziciju na kojoj je do tada igrao Luka Milivojević, koje se preselio na mesto zadnjeg veznog. Takođe, umesto Evandra zaigrao je Marko Vešović, i to na desnom boku umesto Lazovića koji je otišao u vezni red. Danci su nastavili sa oštrom igrom, zahvaljujući pre svega deliocu pravde iz Kazahstana, koji je propustio da u nekoliko navrata kazni fudbalere Horsensa, čak i prilikom očigledno bezobraznh udaraca od strane Danaca. Bajković je bio taj koga je jedan fudbaler Horsensa šutnuo direktno u stomak nakon jedne intervencije, ali sudija je dosudio samo faul. Ipak, naši igrači nisu ostali dužni, te su Dancima počeli da uzvraćaju istom merom.

U 75. minutu, umesto Luke Milunovića zaigrao je Marko Mirić i to po desnom boku, a Vešović se tom prilikom prebacio na levi. Danci su pokušavali da smanje prednost Zvezde, ali je u tim trenucima naš tim pokazao odličnu igru u defanzivi, pa su fudbaleri Horsensa bili onemogućeni da priđu golu Bajkovića. Ipak, u 85. minutu nakon jedne dubinske lopte između naših štopera, Anderson je šutirao sa 15 metara i tom prilikom uspeo da zatrese mrežu našeg tima. Pre gola Danaca, teren je napustio Milivojević, a u igru je ušao Miloš Dimitrijević. Horsens je želeo da izjednači rezultat, i u samom finišu meča uglavnom se igralo na našoj polovini. U 88. minutu, nakon još jednog pokušaja Danaca sa dvadesetak metara, istakao se Bajković dobrom intervencijom.

To je ujedno bila i poslednji zanimljiv detalj, pa je sudija nakon isteka 90. minuta odsvirao kraj utakmice. Bila je ovo dobra provera za naše fudbalere, u kojoj su u prvom poluvremenu pokazali dopadljivu i efikasnu igru, dok je u drugom delu viđena pre svega velika borba, prouzrokovana grubom igrom danske ekipe. Pobeda i opšti utisak može da ohrabri pred nastavak priprema, a očekujemo u skorijoj budućnosti još bolju i efikasniju igru našeg tima. "
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.