Automobili, motori...
Moderator/ica: insider
Re: Automobili, motori...
Kakva je 407-ca 2,0 HDI?
da nije 228 a tebi se od straha ucinilo da je 258R32 je napisao/la:Na jesen ja sa sefom i meckom po autobanu, 258kmh, plovi ko brod.sekerbay je napisao/la:i tako jednom il dvaput sedmicno izadjem na ovaj "moj autoput" (to je nekih 20 il 35 kilometara u zavisnosti na kojem izlazu napustim autoput), nebitno sa prijateljima ili sam i uzivam. ovih 20 km predjem za 6 minuta![]()
bas sad u petak sam uspio nabiti 304.sta ga to, po tebi, cini tako dobrim?
Cini mi se da je c klasa 2016 karavan.
svaki mercedes ima speru na 250.
sad, ako uzimas amg-a, postoji mogucnost da je pomjere na 280/300 a to kosta ekstra.
za obicne mercedese nema te opcije.
barem nije bilo.
lega asteriks, sta je sljedece sto cu probat i podnijet izvjestaj, uradjeni porse kajen sa 600 ks ili bmw-ov s1000rr?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Dobar, udoban, a motor 2.0 hdi ugradjivan je u Citroena C4, C5, Focusa itd.Kakva je 407-ca 2,0 HDI?
Msm da je zupcasti ovih motora duplo vise izdrzljiviji neg kod vecine na nasem trzistu. Servo pumpe mogu biti problematicne, ali zato nikada ne uzimas prvu seriju tj. 2004, neg modele proizvedene godinu kasnije, kada su neke greske dobrim dijelom ispravljene.
Ipak u toj cjenovnoj klasi imas passata peticu 1.9 tdi, oni legendarni motori (96 kw), a odrzavanje je u par deka.
Koji motor porsea, 4.8 turbo s (taj mi je nekak najblizi navedenoj snazi). Naravno ovde msm na fabricko izdanje, e sada sta je radjeno na njemu to je druga prica.lega asteriks, sta je sljedece sto cu probat i podnijet izvjestaj, uradjeni porse kajen sa 600 ks ili bmw-ov s1000rr?
Podnosi sta ti goć padne pod ruke, taman to bili Deutz 6806 traktori.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Re: RE: Re: Automobili, motori...
258 siguran sam, zato sto je bilo i lasersko ocitavanje na na sofersajbi.sekerbay je napisao/la:.
Eh sad ne mogu sa sigurnoscu reci koji je model u pitanju.
Znam samo da je karavanska verzija, i cini mi se c klasa.
Vani je amg izgled, za motor nisam siguran.
Ali kod ukljucivanja sport moda, auto se poprilicno spusti, legne na cestu.
I ima fino ubrzanje.
Sad moj Njemacki nije bas da bi u detalje sa njim caskao o cemu je rijec
Sent from my E6533 using Tapatalk
Mia San Mia
ma bjazi ba, vozio si se u citroenuR32 je napisao/la:Ali kod ukljucivanja sport moda, auto se poprilicno spusti, legne na cestu.
mercedes nema tu opciju (spustanje i NAdizanje
mercedes ima zracne amortizere koji se mogu podesiti (komfort, sport i sport plus), ali se ne spusta.
to je ono sto je meni poznato.
4.5, 600 ks. od 0-100 oko 4,5 sec. max. brzina 290Asteriks je napisao/la:Koji motor porsea
http://www.fotos-hochladen.net]
[/url]http://www.fotos-hochladen.net]
[/url]
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ma bjaziii, nije gofno neg se pas posrosekerbay je napisao/la:mercedes ima zracne amortizere koji se mogu podesiti (komfort, sport i sport plus), ali se ne spusta.
I Yugo na danasnjem vaktu ima podesiv ovjes.
Mia San Mia
Seker, brao momcino.
Mozda radis posao slican Todorovicu (testiranje svih modela i priblizavanje istih potencijalnim kupcima), samo sto te rezultate ne dijelis bas sa svima.
U svakom slucaju samo nastavi, da ljudi vide sva dostignuca ove industrije.
Mozda radis posao slican Todorovicu (testiranje svih modela i priblizavanje istih potencijalnim kupcima), samo sto te rezultate ne dijelis bas sa svima.
U svakom slucaju samo nastavi, da ljudi vide sva dostignuca ove industrije.
Jednostavno linija mu ne dozvoljava vecu brzinu, jer radi se o SUV modelima (to ti je otp laksi terenac). Msm da je i 290 strava.4.5, 600 ks. od 0-100 oko 4,5 sec. max. brzina 290
ja tebi ozbiljno.R32 je napisao/la:I Yugo na danasnjem vaktu ima podesiv ovjes.
amortizeri se samo ukoce, otprilike onako ko ti od pasa prema dole dok gledas kako tijago miluje loptu i handri protivnicke igrace
ma jok. mi smo braca koja se medjusobno pomazu a svaki ima fin autic.Asteriks je napisao/la:testiranje svih modela i priblizavanje istih potencijalnim kupcima
nekad se loma zamijene auta i to je to.
da. radi se o autu koje je tesko ravno tri tone.Asteriks je napisao/la:Jednostavno linija mu ne dozvoljava vecu brzinu
ovaj brat je jednom vozio u frankfurt (nekih 230 km od mjesta u kojem zivi). sad, potrefilo se da je autoban bio prilicno prazan pa je vecim dijelom mogo voziti puni gas. nakon 210 kilometara tank je bio prazan
Pa dobro, gradska potrosnja modela te tezine, kubikaze i snage je obicno oko 20l.100 litara goriva je sprzio za predjenih 210 km
Ipak, kada ga przis na obrtajima u crvenoj zoni, ta sila trazi vecu smjesu da bi postigali brzinu pribliznu max.
Tak da nije ni cudno kad nagazite preko 220 km/h da ce potrosnja skociti i duplo vise o gore pomenute gradske.
Ipak ono, zvjer V8, ogromne kubikaze, tezina auta, veci otpor vazduha na tu liniju i nesportsku aerodinamiku, logicna stvar o potrosnji.
Kako ide onaj zonfa sa euro1 obrazcem. Mogu li se naci auto 2005 godiste da imaju taj obrazac i da se samo na njih plati PDV bez carine?

Volvo XC60, jedan od najboljih SUV automobila, medju najprodavanijim u Evropi zadnjih godina (kada je ova, srednja klasa u pitanju) i legitimni zastitnik ove marke nakon legendarne 240 serije.
Sigurno moze u istu recenicu sa Mercovim GLK Suv-ovm i BMW X3, znaci u sami vrh ove kategorije.
Tu su ojacane kocnice za izenandno zaustavljanje gdje su cak jedno vrijeme prednjacili sa tom doradjenom "novinom". Neprikosnoven u krivinama, odlicnih motora pogotv poznati Volvo 2.4 dizelasi, refresnovani i unaprijedjenih, gdje i po kilometrazi, izdrzljivosti i pouzdanosti spadaju u samu kremu, narucito verzije od 2013. godine i jedan je od rijetkih kojima kilometraza od 800k po svim iskustvima, testovima i proracunima, uz pravilno odrzavanje nije cak i plafon.
Tu je i ojacana karoserija specijalnom legurom celika, al u konacnici znamo da je kvalitetna limarija poznata kod svih modela i msm sto se bezbjednosti tice da je odmah iza Mercove G klase (naravno tu je vec rijec o cistokrvnim terenicma pa ne bih provlacio vece paralele jer je G nesto najjace napravljeno ikad).
Ovdje se radi o Ford EUCD platformi, gdje ima dosta kvalitetnih modela koji dijele dosta toga, pocev od Land Rovera itd.,
Teško, od VW grupacije haman nikako, ne znam jedino kakvi su Francuzi i Mercedes s tim, svakako to moraš provjeriti kod autokuće u kojoj kupuješ auto, uz naravno bruto cijenu da ti gore odbiju PDVLakoste je napisao/la:Kako ide onaj zonfa sa euro1 obrazcem. Mogu li se naci auto 2005 godiste da imaju taj obrazac i da se samo na njih plati PDV bez carine?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
To ti je A4 B7, strasan bibi, ali u toj cjenovnoj klasi je ipak bolje uzeti Merca 220 cdi. Razlog:
- Lanac i common - rail ubrizgavanje. Inace ova druga generacija Mercove C klase je za nase uslove nepoderiva.
Ovdje ne umanjujem znacaj Audija ali za 13 000 - 14 000 se ne bi sec mislio.
Ono jeste zadnja vuca ali u C klasi je elektronika tako napravljena da bas treba biti sivonja pa da zaigras zadnjim krajem (msm na ESP).
Onda, ovjes kod Audija se nesto brze trosi (lafete, stabilizatori, spone).
- Lanac i common - rail ubrizgavanje. Inace ova druga generacija Mercove C klase je za nase uslove nepoderiva.
Ovdje ne umanjujem znacaj Audija ali za 13 000 - 14 000 se ne bi sec mislio.
Ono jeste zadnja vuca ali u C klasi je elektronika tako napravljena da bas treba biti sivonja pa da zaigras zadnjim krajem (msm na ESP).
Onda, ovjes kod Audija se nesto brze trosi (lafete, stabilizatori, spone).
na kojem je mjestu lada niva?Asteriks je napisao/la:naravno tu je vec rijec o cistokrvnim terenicma pa ne bih provlacio vece paralele jer je G nesto najjace napravljeno ikad
Ne znam sta bi ti rekao - bucna, pretvrda, po cesti prosjek, ali jeftina (msm da se radi o najeftinijim malim terencima poslije pande 4 x 4 a da je mladjeg godista). Ipak, prijenos, odignuta, lagana, mos je odrzavat kod prosjecnog mehanicara. Kazu da 1.7 pofino trosi iako je izdrziv, ima dobre napadne uglove i kratke paralelne duzine (znaci od zadnje dijela - medjuosovine - do prednjeg dijela). Ono sto kod nas cijene je blokada srednjeg diferecijala.
Elektroprivreda, telekom i zdravstvo, vecinom koriste pomenuto barem u HNK, sto sam primjetio i to pogotov u manjim mjestima. Ipak ono sto mnoge odbija je losa limarija koja cesto zna biti problem i do samog zavarivanja dijelova.
Moglo bi se raci ovako - na kojem je mjestu lada niva... za bosnju u samom vrhu.
Elektroprivreda, telekom i zdravstvo, vecinom koriste pomenuto barem u HNK, sto sam primjetio i to pogotov u manjim mjestima. Ipak ono sto mnoge odbija je losa limarija koja cesto zna biti problem i do samog zavarivanja dijelova.
Moglo bi se raci ovako - na kojem je mjestu lada niva... za bosnju u samom vrhu.
Valjal ovo qrcu, koji je bolji u ovoj klasi za istu cijenu i kakva je razlika između C-180, C-200 i C-220 motora ?
http://www.olx.ba/artikal/24308845/merc ... -facelift/
Re: RE: Re: Automobili, motori...
Voli Lada potrositi, ispod 15l po 100 km tesko ide, ali je prejeftina, nova oko 18000 kako cuh... Opet, nema je puno kod fizickih lica, pogotovo novih, pa je i nama ostalo samo da supljiramo o njojAsteriks je napisao/la:Ne znam sta bi ti rekao - bucna, pretvrda, po cesti prosjek, ali jeftina (msm da se radi o najeftinijim malim terencima poslije pande 4 x 4 a da je mladjeg godista). Ipak, prijenos, odignuta, lagana, mos je odrzavat kod prosjecnog mehanicara. Kazu da 1.7 pofino trosi iako je izdrziv, ima dobre napadne uglove i kratke paralelne duzine (znaci od zadnje dijela - medjuosovine - do prednjeg dijela). Ono sto kod nas cijene je blokada srednjeg diferecijala.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ista platforma, fakticki isti motori razlicite snage (120 - 136 i 170 KS). Znaci razlika je u snazi, max brzini te obrtnom momentu (naravno i ona bitna međuubrzanja).To @Seker testira haman svake sedmice pa ce ti najbolje reci iz koje rore snaznije bije. Onda imas razlike u opremi ali to je vec tema za neke dr, detaljnije forume.Rajaz je napisao/la:Valjal ovo qrcu, koji je bolji u ovoj klasi za istu cijenu i kakva je razlika između C-180, C-200 i C-220 motora ?
Kazem ti, bosnji kad upakujes reduktor, blokadu, dobre uglove te jeftino odrzavanje onda je sve extra, bez ozbira na tromost i ostale nedostatke tipa ozbiljne hrdje. Pravi lovacki terenac, ko ne voli pandu.pa je i nama ostalo samo da supljiramo o njoj
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.