Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Goalgetter
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 30 nov 2014, 12:05

Cartman je napisao/la:Jedan kandidat koji je nepravedno zapostavljen je Bernd Stange. Preporodio bi nas momciluk. Oprostit cemo mu sve one izjave, ipak je on veliki kvalitet. :bow:
slika

:tokralju:

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 30 nov 2014, 12:27

rodjenisa je napisao/la:Nemogu vjerovati da neki ljudi misle kako je Vahi ovo bila prilika koja se ne propusta.Navescu mali primjer nase "odlicne" organizacije i iskrenih zelja rukovodecih ljudi u savezu,na celu naseg medicinskog tima je doktor koji zenama uvecava sise.I onda kazete-supak nece da vodi svoju domovinu.Netreba dalje pametnom je sve jasno.
Ne mogu da ti ne repliciram i kažem da se ne slažemo ni sekunde. Za mene je ovo bila prava prilika i pravo vrijeme, šta treba više čekati da srozamo repku na 60. i neko mjesto, da nam se Džeko, Vedo oproste pa da nam Vaha dođe na mjesto selektora? Razmišljaš li ti da je njemu već 62. godine nazdravlje da polako čovjek stari i da treneri nisu uvijek ko i vino što stariji to bolji. Znaš i sam koliko je stresno raditi na području Balkana druže gdje je haman svaki čovjek selektor i trener gdje svi sve znaju i svaku ti grešku zamjeraju i odluku duplo vagaju. Ovakva ekipa je trebala pravog čovjeka, a to je bio on. Ako ćemo realno ni u Alžiru ne tiče med i mlijeko, a Bogami ni u Obali nije baš sigurno sve pod crtu savez super, rukovodstvo i orgnaizacija svugdje ima Ušanovića-Begića pogledaš samo od čelnika FIFA-e i UEFA-e i skandala oko dodjele velikih takmičenja mito i korupcija u organizacijama koja se smatraju među najvećim u svijetu. Eto sad je i problem Karabeg što Vaha neće da dođe, najmanji je problem on u svemu ovome, doktori su zamjenjivi, a koliko ja vidim na stranu što je čovjek estetski hirug niko se nije žalio, čovjek se dobro ubacio, godinama je tu očigledno po nekoj svojoj liniji, ali ako radi posao za koji je doveden i niko se ne žali nije naše da tu pričamo. Sad ako ćemo gledati CV i stručnost onda bi na njegovo mjesto trebao biti neki stručnjak kojem je osnovna znanost sportska medicina, ali to je već za posebne analize mnogi u ovoj državi rade mimo onog što im je osnovna stručnost. Pa koliko me pamćenje služi i kod komšija uz Nemeca radi doktor zaposlen u dječijoj bolnici pa sad nije stručnjak?!

I ja sam smatrao to o čemu ti pričaš do zadnjeg odbijanja svi su krivi ima do Saveza, do ljudi u njemu, nacionalnog ključa itd. Pa evo prođe skoro 20. godina od rata pa dokle više druže da ga čekamo. On živi u svijetu, mi živimo u Bosni, svaki dan gledamo kako ti za mjesto predsjednika mjesne zajednice mora biti ispoštovan nacionalni balans, a ne za veće pozicije i nivoe vlasti. Pa svugdje se u svijetu selektoru nameću ili predlažu prvi ljudi i saradnici, šta treba da nam Vaha ili neko dovede strance da uzmu veliku lovu pored domaćih snaga, bolje da smo imali i Baljića i Sredojevića nego da nam je bio neki Tomas ili Eugen i uzimali po 15.000€ za posao koji bi isto uradili domaći ljudi za manje love. Nažalost ima duplo boljih domaćih stručnjaka od ove trojice što su asistirali Papetu, ali tako je kako je bilo. Ja stvarno ne znam gdje Vaha živi i u kakvom je on svijetu ostao pa se nada da se bez nacionalnog ključa u BiH može nešto napraviti. Možda i može za par stotina godina, ali do tada ćemo mi svi otići na bolje mjesto i sigurno nećemo to dočekati, a Vaha prema rodnom listu je pri kraju svog života i ako ovo nije bio pravi momenat ja ne znam kada će onda biti. Ako mu je do love eto Egipta neka se naklepa još 10-ak miliona za tih 2-3 god. pa nek opet uzme neki klub raskine ugovor i do 70. će se sigurno dobro osigurati. Ali šta mu vrijedi to sve ako neće biti upamćen kao selektor države u kojoj se rodio. Savez je najmanje bitan, ovdje ako uživaš veliko povjerenje naroda i izraze javno svi želju da si pravi čovjek za posao tvoje je samo da dođeš i da potpišeš, nema tu šta, Vaha je godinama uvijek prvi kandidat, čekamo ga nadamo se i uvijek dobijemo NE. E pa što je previše previše je šta treba da nam dođe za selektora u 80. i nekoj godini kad bude starac i kad budemo imali repku sa igračima iz PL što nam je nažalost budućnost jer nema više dijaspore i Bayerna i drugih klubova da nam stvaraju igrače. Skontali ljudi pa prvo te obaveže da ćeš igrati za njihovu U16,U18 i druge selekcije prije potpisa profesionalnog ugovora za klub.

Vaha sad ili nikad, čovjek je odlučio da neće iz razloga koje više ni ja sam ne mogu da pohvatam, a čini mi se da imamo extra Savez, da su nam međuljudski odnosi savršeni opet bi nešto iskočilo. Da li ga je period rata previše pogodio i da je ono što se desilo u njegovom Mostaru bilo bolno za njega ne znam, šta god da je u pitanju naše je da poštujemo. Čovjeka ne treba zvati papkom, izdajnikom, samo mu se zahvaliti i uraditi onako kako sam ja to napravio u svojoj glavi prekrižiti ga za ubuduću i Bože moj. Ima drugih ljudi spremnih, željnih da urade nešto i naprave na klupi selektora. Vahi želim uspješnu karijeru van okvira BiH i da se proslavi još više, ali za narednog izbora selektora ne treba ga računati previše puta smo dobili odbijanje da nije fer prema ovoj državi i narodu!

Ne treba dalje da ti pišem jer mislim da je jasno o čemu ja govorim, a vjerujem da se pojedinci slažu sa mnom. ;)

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 30 nov 2014, 12:34

rodjenisa je napisao/la:Nemogu vjerovati da neki ljudi misle kako je Vahi ovo bila prilika koja se ne propusta.Navescu mali primjer nase "odlicne" organizacije i iskrenih zelja rukovodecih ljudi u savezu,na celu naseg medicinskog tima je doktor koji zenama uvecava sise.I onda kazete-supak nece da vodi svoju domovinu.Netreba dalje pametnom je sve jasno.
Ne mogu vjerovati da su neki toliko naivni da misle da Obala slonovače i Alžir imaju infrastrukturu dostojnu takve trenerske veličine kao što je Vahid Halilhodžić. :roll:
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 nov 2014, 12:35

Vahid Halilhodžić je odbio mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je Robert Prosinečki prethodno dobio posao na klupi Azerbejdžana. Duško Bajević zahvalio se u startu i odbio, tako da je uži krug kandidata za Sušićevog nasljednika manje-više jasan.

"Za koji dan će se konkretno znati ko čini uži krug kandidata za selektora. Nakon neuspjelih pregovora sa Vahidom Halilhodžićem mislim da nikome ne treba puno da zaključi o kome se radi. Uži krug činit će vjerovatno pet stručnjaka, ali vam njihova imena u ovom trenutku ne bih mogao reći“, izjavio je član komisije za izbor novog selektora Darko Ljubojević, te potvrdio da će u užem krugu kao kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske (FS RS) biti Milovan Rajevac.

U trci za selektorsku poziciju osim Rajevca će vjerovatno ostati Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković i Amar Osim.
Lista od 5 navodnih kandidata za selektora, po klixu, dakle izgleda da stranac nece biti. Saznacemo je vjerovatno sutra, jer do 1.12 treba biti predana konacna lista kandidata.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 30 nov 2014, 12:36

terabajt je napisao/la:
FliX je napisao/la:
IVICA OSIM je napisao/la:Amar osim Trenutno je najbolje moguce rjesenje
:damn:
:puke:
Pitar se prvi javi :lol:
Tata ti je pitar!

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 30 nov 2014, 12:39

Ko o cemu forumasi o Vahidu :) .
Ko god je imalo kontao neke stvari o Vahi i njegovom misljenu o rep. BiH je znao da od ovog nema nista :roll: .
Cestitke savezu sto su pokusali da ispostuju zelju vecine navijaca reprezentacije ali su nazalost izguili i nesto vremena natezuci se sa Vahidom .
Mozda je Vahid u pravu a mozda i nije, njegov stav i njegova stvar, forumasi ne trebaju da mu kao "drze neke lekcije" i da vrijedjaju.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 30 nov 2014, 12:44

gledaj zeljovaca sto su se uspalili,amaw,pa amaw :urnebes:
vodi frajer i na anketi :rol:
ono,ispred magatha,trapatonija,koji su oni ****,amaw jw zakon :urnebes:
samo nek je amaw,pa makar.. :urnebes:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 30 nov 2014, 12:46

wienultras je napisao/la:gledaj zeljovaca sto su se uspalili,amaw,pa amaw :urnebes:
Je l' brani neko vama koji simpatizirate Slobodu da imate svog kandidata? Je l' postoji uopšte takav?

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 30 nov 2014, 12:52

voltron30 je napisao/la:
wienultras je napisao/la:gledaj zeljovaca sto su se uspalili,amaw,pa amaw :urnebes:
Je l' brani neko vama koji simpatizirate Slobodu da imate svog kandidata? Je l' postoji uopšte takav?
nebrani nam niko,naravno,a po imenima,svakako da ima..iako premjer liga nije nikakvo mjerilo,nicemu,i nikome.
trener kojemu je za 15-tak godina trenerske karijere zenit zeljeznicar,nemoze biti selektor jednoj od top 20 selekcija svijeta,iako po imenima spadamo i u top 15..
neka svati kako ko hoce,ali je tako...smijesno je samo stavljanje amara u istu recenicu sa trapatonijem ili magathom,ako brojimo titule,samo jedna bundesligaska vrijedi ko 100 nasih,ali djaba je sa vama razglabat..zadrt je bosnjo :kafa:

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 30 nov 2014, 12:54

Ima li kiše u Beču?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 nov 2014, 12:56

Ja ne navijam niti za Zelji niti za Sarajevo (sta vise, ne volim oboje), ali kad mogu birati izmedju Bake, Bazdarevica i Hadzibegica, te Osima, tu bih izabrao Amara.

I pustite bogati da prepucavanja na relaciji Sarajevo-Tuzla, ili Zeljo-Sarajevo, postali ste dosadni sa tim. Imate svoje teme pa se tamo prepucavajte, ovdje se radi o selektoru repke, ako niste skontali, ne interesuje me iz kojeg grada, ili koje ce nacionalnosti biti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 nov 2014, 13:02

Ukoliko je ova lista koju je objavio Klix istinita, onda se nadam da ce novi selektor biti Rajevac koji od svih ostalih ima daleko najbolji CV...

Iako cu otici u off, ali mi stvarno nisu jasni navijaci Zelje koji bi voljeli vidjeti Amara Osima na klupi. Jeste Vi svjesni da bi u toj situaciji Zeljo se ponovo vratio u vremena Landze i ostalog otpada iz perioda 2005-09.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 30 nov 2014, 13:02

wienultras je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
nebrani nam niko,naravno,a po imenima,svakako da ima..iako premjer liga nije nikakvo mjerilo,nicemu,i nikome.
trener kojemu je za 15-tak godina trenerske karijere zenit zeljeznicar,nemoze biti selektor jednoj od top 20 selekcija svijeta,iako po imenima spadamo i u top 15..
neka svati kako ko hoce,ali je tako...smijesno je samo stavljanje amara u istu recenicu sa trapatonijem ili magathom,ako brojimo titule,samo jedna bundesligaska vrijedi ko 100 nasih,ali djaba je sa vama razglabat..zadrt je bosnjo :kafa:
Trapattoni i Magath su imena, ali zar stvarno misliš da bi isti radili za 50 000 KM mjesečno? Pa nas naš čovjek Vahid odbija zbog love, a da jedan Talijan i Švabo dođu za njima smiješne cifre.

Po svemu viđenom, budući selektor će se birati između Hadžibegića, Baždarevića i Osima. Ko god je objektivan, zna da je Osim najjači trener među njima.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 30 nov 2014, 13:06

@Janez druze da se ne bismo pogresno razumili u dosta stvari se slazem sa tvojim misljenjem.Ja sam pokusao sa banalnim primjerom svima nama objasniti stanje u nasem nogometu.Ima tu mnogo drasticnijih primjera javasluka,nepotizma,korupcije,politike,nestrucnosti itd...
Dakle vidim da veoma emotivna izlaganja izviru iz momka koji voli svoju domovinu i na tome ti kapa do poda.Ja sam duboko u petoj deciniji zivota pa sam se malo naucio razmisljati glavom a ne srcem,mada i danas vise volim ove druge.Mozda ima i moje subjektivnosti kad je Vaha u pitanju,ali shvati me,kao tinejdzer sam cesto bio u prilici sa masama klanjati se Vahidu sa onim poznatim uzvikom Vahideeeeee.Imeni je krivo i zao sto nas nije preuzeo ali pokusavam ga shvatiti,on je onako malo ters,predan poslu ima principe itd.Nemojte ga zbog osobina koje bi pozelili svojoj djeci danas osudzivati.
Mozda stvarno jos nije vrijeme
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 nov 2014, 13:09

kako stvari stoje moglo bi se zaliti i za susicem s obzirom na ove kandidate koji su ostali u igri. hadzibegic,rajevac, bazdarevic ili osim.... ne znam ko je gori od njih...
You are someone else I am still right here

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2014, 13:12

Hdzibegic, Bazdarevic, Rajevac, Osim, Sliskovic.

:think:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 30 nov 2014, 13:14

sumnjam da ce doci za te pare..
medjutim kolika je plata begicu,i ostalima u savezu...smanjenjem svojih plata mogli bi doci do jako ozbiljne cifre..jel se iko ikada zapitao kolika je plata onoj mumiji sto nam ko fol glasnogovornica...i zasta je dobija..meni je puna kapa PODOBNIH trenera,i kradje u savezu...i srba i hrvata i bosnjaka,i nacionalnih kvota..vaha je otisao na sastanak,njegov stav je bio poznat,medjutim on pregovara,dok se daju kanditati za pomocnike,iako je jedan od uslova njegovih bio da sam bira strucni stab..nikada nas nece ni uzeti ozbiljan evropski trener dokle god je on samo pijun u igrama bez granica.svi ovi kanditati su,ako cemo iskreno kurcevaca,osim magatha..
kod nas se nebira trener,nego onaj koji ce pristati da mu 11,i klupu kroji savjet ministara bih..
da se ista pitam,kosto se nepitam, :)
i da mogu uticati na bilo koga,sve bojkotovati,i djerko i begovic,i mujdja,i besic ibisevic,kolasinac...
neka im igraju oni koji ispunjavaju kvote mater im **** vise..
vidis li ti kandidate za pomocnike u a timu bolan,pogotovo iz rs... :oops: :crazy:
gdje im je grujic,topic....gdje je nama bolic,barbarez,hibic,pa i ona budaletina konjic...**** ti ovo ba,

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 nov 2014, 13:16

Hadzibegic i Bazdarevic jesu losi,al kao takvi su opet bolji od Amara.Vodit fenjerasa francuske lige,gledat kako vodeci treneri tada u francuskoj postavljaju taktike je vrijednije od ovih nasih titula.Zeljo em je imo para,em je imo kadar,em se ne moze rec da je 100% regularno sve osvojio(ovo sam pokusao ublaziti koliko se moglo)
U Europi taj Amar nije nista uradio.Izgleda ko zadnja pijanica,ne zna pricat,na TVu mu stomacina ispod kosulje ispadne.Ne trebaju nam glumci za selektora al vala ne trebaju ni ortodoksne seljacine.
To je usporedba sa Hadzibegicem i Bazdarevicem,a glasat za Amara ispred Rajevca,koji je bio na pragu da Ganu odvede u polufinale SP,ispred Felixa,Trapatonija... Cestitam,nije lako,valja znat.
I manite se te price da su neki protiv Amara jer je Zeljovac.Nisam procito takve komentare za Mesu,pa i za Vahida jer je iz Veleza,tako da vam to ne pije vode.
Nad tobom sunce najljepše sja

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 nov 2014, 13:17

wienultras je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Veoma je ružno lagati. Amar Osim je na trenerskoj klupi proveo ukupno 8 sezona (7 u Želji i jednu u JEF Unitedu). U tom periodu je osvojio 11 trofeja (10 sa željom i 1 sa JEF Unitedom). Nikada mu se nije desilo da u svojoj trenerskoj karijeri ne osvoji trofej. Na klupi je proveo 8, a ne 15 godina.

Reprezentacija BiH je trenutno 29. na Fifinoj rang listi sa tendencijom daljnjeg pada. Iz 4 utakmice imamo 2 boda. Selektor koji osvoji 3 boda protiv te 4 reprezentacije (Kipar, Vels, Belgija i Izrael) će biti 50% uspješniji, a ako osvoji 4 boda 100% uspješniji od Papeta. Ne računam utakmice sa Andorom, jer bi i Sušić protiv njih osvojio svih 6 bodova.

Prethodni selektor nas je doveo u situaciju da više ne odlučujemo sami o sebi, nego se moramo nadati "poklapanju" rezultata ostalih reprezentacija da bi otišli direktno ili preko baraža na EP.

Po meni narednom selektoru se ne treba niti može staviti kao imperativ odlazak na EP, nego se treba tražiti dugoročnije rješenje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 30 nov 2014, 13:19

pogledaj malo kada je dobio trenersku licencu...nemogu da vjerujem sve vam treba crtati :facepalm:
i da,kako ti rece...jef junajted jeli.. :damn:
pa da...sila..nema dalje,nevidite dalje od nosa svog..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, lol89 i 17 gostiju.