FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mi smo završili s Evropom. Što prije to shvatite lakse ce svima biti. Mi smo završili sezonu. Ugovori se.potpisuju s igračima koji ce ti nesto znaciti. Ono što je Santos fulio kod 0 0 bi Ramic pogodio zatvorenih očiju. Kakve smo koristi imali.od Santosa da bi mu davali neke pare? Umjesto što smo 6 bili bi 8,bas velika razlika. Niko ne zaslužuje ugovor u ekipi. Imali smo sve u našim rukama. Bez ikakvog problema smo mogli otići u evropu. Što hoće reći da smo luzerski mentalitet od igraca.
Što se tiče trenera, i tu je poprilčno jasna situacija. Treneri se u fudbalu smjenjuju kada ekipa podbaci, kada se na tabeli nalaziš na mjestu koje je ispod realnog očekivanja, a mi nismo bili u takvoj situaciji pred Edisovu smjenu. Mi smo bili na mjestu iznad naših realnih mogućnosti.
Ljudi koji vode klub su podlegli pritisku grupice navijača, fudbalskih neznalica koji nemaju pojma pa su smjenom Edisa Mulalića pokušali udovoljiti navijačima i dobili smo ovo što imamo danas, neuporedivo goru situaciju. To nam govori da i ljudi koji vode klub uglavnom nemaju pojma i da postupaju populistički, bez detaljne analize omjera rezultata i realnih mogućnosti.
Realne mogućnosti su nam osrednje, imamo tri ekipe koje su mnogo bolje od nas (Zrinjski, Borac i Sarajevo) i imamo dvije ekipe koje su malo bolje od nas (Široki i Velež). Govorim o kvalitetu igrača i uređenosti kluba, tj. primanja i finansijsko stanje. Svi mi vidimo da 80% igrača iz naše ekipe ne bi imalo mjesta u prva tri kluba, a bar 50% ne bi imali mjesta u Veležu i Širokom. Tako se na osnovu kvaliteta određuje realno stanje.
Sad kad smo već doveli Bašića, mislim da bi trebao ostati, iako sam bio protiv njega u početku. Protiv njega sam bio zbog suludog otkaza Mulaliću, bez ideje ko će ga zamijeniti. Bašić je sad tu, treba odraditi pripreme sa ekipom pa da vidimo koliko zna. Ove utakmice koje je do sad vodio nam nisu rekle apsolutno ništa, ni dobro ni loše. Naše tipično krljanje bez ideje sa jeftino primljenim golovima, slika koju gledamo 7-8 godina.
Ljudi koji vode klub su podlegli pritisku grupice navijača, fudbalskih neznalica koji nemaju pojma pa su smjenom Edisa Mulalića pokušali udovoljiti navijačima i dobili smo ovo što imamo danas, neuporedivo goru situaciju. To nam govori da i ljudi koji vode klub uglavnom nemaju pojma i da postupaju populistički, bez detaljne analize omjera rezultata i realnih mogućnosti.
Realne mogućnosti su nam osrednje, imamo tri ekipe koje su mnogo bolje od nas (Zrinjski, Borac i Sarajevo) i imamo dvije ekipe koje su malo bolje od nas (Široki i Velež). Govorim o kvalitetu igrača i uređenosti kluba, tj. primanja i finansijsko stanje. Svi mi vidimo da 80% igrača iz naše ekipe ne bi imalo mjesta u prva tri kluba, a bar 50% ne bi imali mjesta u Veležu i Širokom. Tako se na osnovu kvaliteta određuje realno stanje.
Sad kad smo već doveli Bašića, mislim da bi trebao ostati, iako sam bio protiv njega u početku. Protiv njega sam bio zbog suludog otkaza Mulaliću, bez ideje ko će ga zamijeniti. Bašić je sad tu, treba odraditi pripreme sa ekipom pa da vidimo koliko zna. Ove utakmice koje je do sad vodio nam nisu rekle apsolutno ništa, ni dobro ni loše. Naše tipično krljanje bez ideje sa jeftino primljenim golovima, slika koju gledamo 7-8 godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Iako sam mišljenja da je Basic nikakav trener. Nekad treneri ispastaju zbog loših odluka.igraca i neznanja. Šta ce trener tu kad Santos kod 0 0 .izlazi sam na golman i bukvalno mu dodaje loptu. Što Krpic s 4 metra fuli prazan gol. Tako je bilo kod Edisa prva polusezona, Haracic šta je sve fulio, koštao nas 10.bodova najmanje.
I ovo nije prva utakmica gdje Santos jedan na jedan ne zabija gol,vec peti put isto. A gadjaju se nekim ciframa. Nigdje on ne može igrati,eventualno druga Hrvatska liga. Jedan Fanimo koji je bolji igrač od Santosa pa ga nema nigdje. A ne ovaj. Šta je sve promašio, to je za knjige. Istrči 30 minuta, a kasnije ga ne vidiš na terenu. Umjesto da napravi neku prevagu,on ispuhao kao balon.
Santos,ponavljam,da je ono zabio utakmicu bi uzeli. Nego kod nas njega niko ne spominje,nego ko telac ponavljaju Jasarevic,ova onaj a ljudi korektniji od ovog
I ovo nije prva utakmica gdje Santos jedan na jedan ne zabija gol,vec peti put isto. A gadjaju se nekim ciframa. Nigdje on ne može igrati,eventualno druga Hrvatska liga. Jedan Fanimo koji je bolji igrač od Santosa pa ga nema nigdje. A ne ovaj. Šta je sve promašio, to je za knjige. Istrči 30 minuta, a kasnije ga ne vidiš na terenu. Umjesto da napravi neku prevagu,on ispuhao kao balon.
Santos,ponavljam,da je ono zabio utakmicu bi uzeli. Nego kod nas njega niko ne spominje,nego ko telac ponavljaju Jasarevic,ova onaj a ljudi korektniji od ovog
Moram projomentarisati trenera.
Ovaj lupa ko otvoren prozor.
Ho-ho-ruk. A taman sam mislio da ne može biti gori od Edisa. (Edisa barem nisi mogo uhvatiti ni za glavu ni za rep), a ovaj je prekuco igricu. Iznjene, prestrašno, bez ikakvog smisla. Na kraju smo igrali sa dva vezna (Mekić zvani četiri dodurai Dženis zvani pokušaj trčanja(, jednim krilom i tri špica, bez ikakvog sistema šta trebamo raditi (legitimno je to, ali je ho-ruk). U 5 minuti sevidjelo da Drina ne može čuvati Ramića. Visoko izlaženje bekova u izgradnji napada je stvaralo problem, jer nemamo zadnje vezne koji mogu brzo nešto odigrati. I 90% pasova su vraćali stoperima. Realno sam više očekivao, ali šta je tu je. Pošteno bi bilo da je ponudio ostavku, ali nećemo mi to dočekati...
Ovaj lupa ko otvoren prozor.
Ho-ho-ruk. A taman sam mislio da ne može biti gori od Edisa. (Edisa barem nisi mogo uhvatiti ni za glavu ni za rep), a ovaj je prekuco igricu. Iznjene, prestrašno, bez ikakvog smisla. Na kraju smo igrali sa dva vezna (Mekić zvani četiri dodurai Dženis zvani pokušaj trčanja(, jednim krilom i tri špica, bez ikakvog sistema šta trebamo raditi (legitimno je to, ali je ho-ruk). U 5 minuti sevidjelo da Drina ne može čuvati Ramića. Visoko izlaženje bekova u izgradnji napada je stvaralo problem, jer nemamo zadnje vezne koji mogu brzo nešto odigrati. I 90% pasova su vraćali stoperima. Realno sam više očekivao, ali šta je tu je. Pošteno bi bilo da je ponudio ostavku, ali nećemo mi to dočekati...
Što se tiče igre, naša najbolja utakmica na proljeće
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
-
- Kontakt:
Drugi bili, a prvog dobili dva puta.. toliko o pobjednickom mentalitetu.Hulahopka je napisao/la: ↑03 maj 2023, 07:25Znaš li ti koji smo bili na tabeli na polusezoni kad je Sarajevo dobilo titulu?zeljovolimte je napisao/la: ↑03 maj 2023, 01:24Koliko znam Amar je dosao poslije Misimovica. Nesto se ne sjecam nekog pobjednickog mentaliteta.. (2,5 godine bio u klubu)..Napoleon1921 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 00:17O treneru:
-Basic je izmislio taktiku za mulalica..to sto smo na ho ruk dobijali i ono sto nismo trebali nema veze s Edisom. Ne kazem da je neki vanserijski strucnjak al mislim da ga treba ostavit
O upravi:
-Jedna od katastrofalnih odluka uprave za koju su iskljucivo oni krivi je sto nisu prodali Hodzica..ocigledno je bilo da je ubo jednu sezonu i tjt..sad i da ne ode dzaba neces uzet ni trecinu sto si mogo
-Druga ako je mozemo nazvati greska je prelazni rok, al ovo im se ne moze zamjeriti. Bukvalnk su doveli sve sto je ijedan navijac zelje zelio i sto bi doveo da je mogao. Sad sto su Krpic i Ara ispali amateri to ne mozemo zamjeriti upravi
-Ono sto posebno zamjeram upravi je nemogucnost nalazenja finansija..ne kaze niko da postanemo City preko noci al ni mi imum minimuma ne mogu..sad cemo jos morat i misletu vracat dug za licencu, a evropu necemo ni izborit
O igracima:
Sve je napisano..kvalitete ima al forme ni u tragovima
O navijacima i sudijama:
- Slazem se da je savez ****, znamo svi kako se gura npr Borac itd. Medjutim na grbavici evo u sta god ko smije ako cemo mak na konac tjerat kad bi uradili neku full analizu mislim
da bi bilo 60/40 sudjenje u nasu korist.
-Postali smo ogorceni i odbijamo prihvatiti realnost..sudijama se psuje prije nego i pocne tekma, bukvalno takva je tenzija (u 90% slucajeva bez potrebe) da se bojim da ce se desit kad ce neko prekinut utakmicu.
Protiv tuzle kolko su psovali ljudi meni neugodno na istoku bilo..i covjek nam na kraju pokloni crveni tj dade ga tuzli..
Protiv Borca tolika hajka na onaj ponisteni gol, a cist fazl cocalica..
Zgodna paralela je drzava..ljudi koji nisu uspjeli nikad nece krivit sebe nego sve svaljivat na sistem..stoji da sistem utice na to al ipak na kraju dana jedini krivac si ti. Tako i mi nasu nesposobnost i nekvalitetu pravdamo sudijama...sudije nas jesu stetile ali su i pomagale. Pogotov mi je smijesno ovo vcrs...
Igman sklj ekipa koja ispada i kojoj bi vico vrlo rado vidio ledja u PL da ostane leotar..SE NAVODNO GURA PROTIV ZELJE NA GRBAVICI koji je manje vise u ovom trenutnku NEBITAN U BH FUDBALU bar za ovu sezonu..pa cujete li vi sebe bgt?
Isto tako dobijemo Zrinskog u Mostaru iz dvije frolje a moglo bit u prvom 5:0 ..TO JE ZASLUZENO..al zato kad god popusimo e to je nepravda..jes jes kako nije
Last but not least..jedno nepopularnl misljenje pljujte me koliko hocete ali kakav god Amar bio, ono sto je unistilo zelju je Misimovic. Amarove supacke poteze bi i prezivjeli, ali Misimovic je unisto duh i filozofiju Zelje u potpunosti...postali smo sa manirima mahalski klub i navukli maksimalni luzerski mentalitet na sebe..drugim rijecima napravio je prciju od nas a mi ga evo i dan danas prizivamo
Sjecam se bas ovakvih situacija dobijes na Kosevu, pa te Siroki, Velez dobiju na Grbavici.. ah da korona je sprijecila lopovluk i kriminal koji bi se desio da je sve bilo kako treba.
Da se edukujes malo. Jer ovdje lazes narod i ismjjavas fol ti nešto.
![]()
Koliko se sjecam,trenerima su glave letjele jer su drugi zavrsavali.. i da se nastavila sezona, mi ne bi sampioni bili. Po igrama na proljece uzasno smo igrali (Radnik X i TZ pobjeda ns Stilinu majstoriju i pomoc sudije).
-
- Kontakt:
Od A do Ž.RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 02:05Drug ne pljujem ja tu djecu, djeca su najmanje kriva i ja sam bio clan omladinskog pogona. Pljujem trenere jer ne uce djecu sta je Zeljo i pljujem one koje dovode takve trenere a tjeraju sposobne. Nemaju 2-3 sposobna trenera trenutno u omladinskom pogonu da kazes da rade dobar posao. Uzmi za primjer Joldica i nacin na koji je otisao iz kluba, a vjeruj mi kad ti kazem da je vrhunski strucnjak pogotovo za mladje kategorije.zeljovolimte je napisao/la: ↑03 maj 2023, 01:22Samo vi pljujte po djeci.RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 00:11Ovdje je najveci problem qrcobolja i nedostatak zelje kod pojedinaca, pogotovo Zeljine djece. Evo sad vidjeh Drinu na Vilsu sega sala smijeh, ko da utakmice nije ni bilo a jedan Amoah koji vjerovatno do prije godinu dvije nije ni cuo za Zelju place nakon utakmice. Velika je boljka unazad skoro pa deceniju omladinski pogon u kojem trebas djeci da usadis u glavu da je Zeljo institucija i da se za Zelju gine, a koji su Sejfudin Tica i Miske razyebali do te mjere da nam sva djeca haman prelaze kod pitara zbog boljih uslova. Treba nam remont u svakom smislu i ostaje nam da se nadamo nekom cudu plasmanu u Evropu i investitoru na ljeto. Da li ce se to desit, a vjerovatno nece vidjet cemo. Do tad nam je i ovako puna saka brade po plasmanu i igrackom kadru
Od Misketa je proslo 5 godina, a od Tice 6..
Sta se desavalo u medjuvremenu, ako nije tajna da nam otkriijes?
A sta se desilo, pa nastavilo se tamo gdje su Miske i Tica stali. Napravili ljudi dobre temelje za uzimanje kajmaka uz najminimalnija moguca ulaganja (2018 satro promijenjen travnjak na terenu s umjetnom travom, samo peterci uradjeni). Samo primjer kako se i sta radilo, a zamazivale se oci
Ne možeš ti njima nikako usaditi u glavu o čemu govoriš i koliku su štetu ti ljudi napravili. Oni samo vide da ti kritikuješ Misimovića i po defaultu te napadaju. Nisu tu bitne činjenice i argumenti kojima se koristiš, a koji su i najvećem slijepcu jasno vidljivi. Oni jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je njihov veliki vođa radio katastrofalne poteze sa dugotrajnim posljedicama i da je u lancu odgovornosti on na prvom mjestu. Odmah ide spin šta je radio ovaj, šta je radio onaj.RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 02:05Drug ne pljujem ja tu djecu, djeca su najmanje kriva i ja sam bio clan omladinskog pogona. Pljujem trenere jer ne uce djecu sta je Zeljo i pljujem one koje dovode takve trenere a tjeraju sposobne. Nemaju 2-3 sposobna trenera trenutno u omladinskom pogonu da kazes da rade dobar posao. Uzmi za primjer Joldica i nacin na koji je otisao iz kluba, a vjeruj mi kad ti kazem da je vrhunski strucnjak pogotovo za mladje kategorije.
A sta se desilo, pa nastavilo se tamo gdje su Miske i Tica stali. Napravili ljudi dobre temelje za uzimanje kajmaka uz najminimalnija moguca ulaganja (2018 satro promijenjen travnjak na terenu s umjetnom travom, samo peterci uradjeni). Samo primjer kako se i sta radilo, a zamazivale se oci
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nama Misimovic nije uništio omladinski,nego komletan klub. Šta je sve dugova ostalo a toliko bilo je strašno. A ovi pijuni koji su sad tu, politički uhljebi kojima je on posudio satro 130k su nam unistili teren koji smo masno platili. Istok se raspada. Niko stadion ne čisti. Samo nastavili. Al niko to ne spominje, ne piše,jer ljudi ne znaju uopće kako izgleda stadion. Tu se više ništa ne može. Bilo pa prošlo..
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 03 maj 2023, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
Virtu4l je napisao/la: ↑03 maj 2023, 12:30Ne možeš ti njima nikako usaditi u glavu o čemu govoriš i koliku su štetu ti ljudi napravili. Oni samo vide da ti kritikuješ Misimovića i po defaultu te napadaju. Nisu tu bitne činjenice i argumenti kojima se koristiš, a koji su i najvećem slijepcu jasno vidljivi. Oni jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je njihov veliki vođa radio katastrofalne poteze sa dugotrajnim posljedicama i da je u lancu odgovornosti on na prvom mjestu. Odmah ide spin šta je radio ovaj, šta je radio onaj.RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 02:05Drug ne pljujem ja tu djecu, djeca su najmanje kriva i ja sam bio clan omladinskog pogona. Pljujem trenere jer ne uce djecu sta je Zeljo i pljujem one koje dovode takve trenere a tjeraju sposobne. Nemaju 2-3 sposobna trenera trenutno u omladinskom pogonu da kazes da rade dobar posao. Uzmi za primjer Joldica i nacin na koji je otisao iz kluba, a vjeruj mi kad ti kazem da je vrhunski strucnjak pogotovo za mladje kategorije.
Ne znam kako mogu branit covjeka koji je unistio ono sto nam je generisalo najveci prihod i sto nas je drzalo kolko tolko iznad vode
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Niko ga ne bi branio da iznosite istinu. Ovako lazete, izmisljate i pljujete bez argumenata.RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 13:23Virtu4l je napisao/la: ↑03 maj 2023, 12:30Ne možeš ti njima nikako usaditi u glavu o čemu govoriš i koliku su štetu ti ljudi napravili. Oni samo vide da ti kritikuješ Misimovića i po defaultu te napadaju. Nisu tu bitne činjenice i argumenti kojima se koristiš, a koji su i najvećem slijepcu jasno vidljivi. Oni jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je njihov veliki vođa radio katastrofalne poteze sa dugotrajnim posljedicama i da je u lancu odgovornosti on na prvom mjestu. Odmah ide spin šta je radio ovaj, šta je radio onaj.RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 02:05Drug ne pljujem ja tu djecu, djeca su najmanje kriva i ja sam bio clan omladinskog pogona. Pljujem trenere jer ne uce djecu sta je Zeljo i pljujem one koje dovode takve trenere a tjeraju sposobne. Nemaju 2-3 sposobna trenera trenutno u omladinskom pogonu da kazes da rade dobar posao. Uzmi za primjer Joldica i nacin na koji je otisao iz kluba, a vjeruj mi kad ti kazem da je vrhunski strucnjak pogotovo za mladje kategorije.
Ne znam kako mogu branit covjeka koji je unistio ono sto nam je generisalo najveci prihod i sto nas je drzalo kolko tolko iznad vode
Ne bih se složio za tu sezonu. Prije Tuzle smo dobili Borac, realativno vrlo, vrlo teško gostovanje (u ligi smo tamo 3-0 izgubili), možda tad i jača ekipa nego sad. Ista stvar i za Tuzla City.zeljovolimte je napisao/la: ↑03 maj 2023, 12:12
Drugi bili, a prvog dobili dva puta.. toliko o pobjednickom mentalitetu.
Koliko se sjecam,trenerima su glave letjele jer su drugi zavrsavali.. i da se nastavila sezona, mi ne bi sampioni bili. Po igrama na proljece uzasno smo igrali (Radnik X i TZ pobjeda ns Stilinu majstoriju i pomoc sudije).
Pitari pred pauzu dobili jedva tada Mladost na Koševu 2:1 u 90. minuti. A i generalno te sezone bilo je dosta utakmica koje su pitari na mišiće dobijali, isto kao mi npr. protiv Širokog sad ovu.
Ona ekipa je bila zrela za titulu, nikad se efikasniji fudbal nije igrao, do te mjere da su i Zajmović i Veselinović davali golove, da smo polusezonu ranije imali samo jače krilo i štopera ne bi se desili kiksevi kod kuće, mada i tu nas je malo luzerski mentalitet pojeo.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Velid Spaho
-
- Kontakt:
Saznade li se sto trener hoce da busi lopte?
Slaviša Bogdanović slobodan.
Ima li kvalitete za nas?
Ima li kvalitete za nas?
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
Velid Spaho
Velid Spaho
Što će nam?
Vedo na 11 utakmica, 5x clean, 9 golova primirio
Bogodanović 21 utakmica 7x clean, 23 gola primio.
Zadnja izmjena: Mamba21, dana/u 03 maj 2023, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
-
- Kontakt:
Drina Kosoric derbi? odlicno
-
- Kontakt:
Citavo drustvo nam je takvo, evo banalan primjer kazes nesto kontra nove vlasti.."A STA JE SDA RADILA"Virtu4l je napisao/la: ↑03 maj 2023, 12:30Ne možeš ti njima nikako usaditi u glavu o čemu govoriš i koliku su štetu ti ljudi napravili. Oni samo vide da ti kritikuješ Misimovića i po defaultu te napadaju. Nisu tu bitne činjenice i argumenti kojima se koristiš, a koji su i najvećem slijepcu jasno vidljivi. Oni jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je njihov veliki vođa radio katastrofalne poteze sa dugotrajnim posljedicama i da je u lancu odgovornosti on na prvom mjestu. Odmah ide spin šta je radio ovaj, šta je radio onaj.RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 maj 2023, 02:05Drug ne pljujem ja tu djecu, djeca su najmanje kriva i ja sam bio clan omladinskog pogona. Pljujem trenere jer ne uce djecu sta je Zeljo i pljujem one koje dovode takve trenere a tjeraju sposobne. Nemaju 2-3 sposobna trenera trenutno u omladinskom pogonu da kazes da rade dobar posao. Uzmi za primjer Joldica i nacin na koji je otisao iz kluba, a vjeruj mi kad ti kazem da je vrhunski strucnjak pogotovo za mladje kategorije.
Ja sam zahvalan beskrajno za svaku pozitivnu stvar koju je Senad uradio..
Medjutim i dalje stojim iza onoga sto sam govorio i dok je bio u zadnjoj godini mandata...steta koju nam je nanio je dugotrajna i bolna. Srozao je samu srz kluba na najnize grane i protetice dosta miljacke dok se iz tog ne izvucemo...ako se ikad i izvucemo.
-
- Kontakt:
Isti asrin primjenite na Amarovu upravu..
-
- Kontakt:
Drina svakim svojim postavljanjem pokazuje da nije ni za federalne lige. Steta sto Kosoric i Cocalic nisu igrali zajedno vise utakmica.
Trenutno korisnika/ca: Argentina, Ferroviere1987, Levin, Proximic, WeekendOffender, ZeljeznicarUberAlles i 47 gostiju.