E ovo me najvise zbunjiva, pregovarali s njim prije SP. Znaci uvjeti nisu ni postojali nego on ostaje sta got se dogodi. Na osnovu cega su pregovarali i na osnovu cega ce nastaviti pregovarati. Osobno mislim da bi ga ovaj Bakovic zadrzao i da je izgubio od Irana. Ako je pobjeda protiv Irana sa ovakvim kadrom u repki uspjeh dajte mu odmah dozivotni ugovor. Ova ekipa u savezu tipa Bakovic isl. su na njegovoj razini i mozda i ne znaju da postoje drugi treneri koji bi nas trenirali. Ako ne znaju za toliko nasih potencijalnih igraca, ako Arslanagicu vec godinu sredjuju papire, tko bi im vjerovao da oni i mogu ozbiljnog trenera dovest. Takav sa doticnim personama ne bi ni pregovarao.Amir81 je napisao/la:Gledajući sinoć Bakovića na jednoj od televizija , gdje kaže da se s Safetom pregovaralo prije SP i da se došlo do pola puta, a da je ostatak ostavljen poslije SP stekao sam dojam da su zapeli oko finansijskih uslova.Vjerovatno je Safet tražio bolje uslove, a ovi mu nisu dali. Sad bi se mogli naći na sredini da dobije iste finansijske uslove, a da mu ovi daju ugovor na dvije godine........Nažalost,čini mi se da ćemo ga gledat još dvije godine.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
- DonCorleone
- Kontakt:
Evo ga, uznemirio seHenderson je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da još uvijek ima fudbalskih neznalica koji su za ostavku Papeta. Ali neće vam to proći.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Tino Sven,idi treniraj da malo napreduješ kao igrač.Kani se tipkanja.Dobar ti ja amiDJa ali eto.Henderson je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da još uvijek ima fudbalskih neznalica koji su za ostavku Papeta. Ali neće vam to proći.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
- donniedarko
- Kontakt:
Pa hajmo se ovako zasnivati na cinjenicama pa napraviti komparaciju nekih trenera sa Papetom po njihovom klupskom uspjehu. Posto znamo sad je Vaha otpao kao potencijalni kanditat ostaju tu par imena kao moguca zamjena.
Mehmed Bazdarevic
Trenirao par klubova iz Francuske te jedan iz Katara i Tunisa. U Francuskoj je uspio Istres odvesti do njihovog najveceg uspjeha- ulazak u Ligue 1. Dobio i nagradu za najboljeg trenera Ligue 2. Vodio Etoile Sahel do finala africke lige prvaka te dobio otkaz nakon poraza s kojim su mogli osvojiti prvu ligu Tunisa.Uspio odvesti Grenoble u Ligue 1 i s obzirom na mogucnosti dobro se drzao. U usporedbi sa Papetom djeluje mnogo sposobniji sto dokazuju i njegova priznanja ! Koliko ih ima Susic ?
Dusan Bajevic
Skoro cijelu trenersku karijeru proveo u Grckoj. Osvojio sve sto se moglo osvojiti vise puta. 8 puta sampionat grcke, 4 puta grcki kup te po jednom grcki superkup i grcki ligaski kup. Uspio ostvariti zapazene rezultate sa Arisom u UEFA kupu ( dok nije naletio na Bayern
). Principijelan i trener sa autoritetom. Klupska karijera mnogo impresivnija u odnosu na Papeta i opravdano je ocekivati da bi radio bolji posao od Papeta buduci da djeluje mnogo profesionalniji i strucniji od njega sto dokazuju i rezultati.
Ovo su samo dva primjera. Tu je i Petkovic, ne znam kakvo je kod njega stanje sa Svicarskom, da li ce ih preuzeti ? Ima tu jos trenera koji su pokazali vise od Susica na klupskom planu. Opravdano je ocekivati da bi radili bolji posao od Susica sa ovakvom ekipom. Zasto ? Susic nije ostvario bilo kakav rezultat sa nekim klubom. Iz nekih klubova je otjeran zbog manjka autoriteta. To je dokazao u Cannes-u . Isti problem sada ima u reprezentaciji i lahko se moze zakljuciti da njegova licnost ne odgovara mjestu trenera. Pored Istanbulspora nema nijedan klub gdje je ostajao duze. Zasto ? Da se podsjetimo od 1998. on nije imao ozbiljnog klupskog angazmana.
Lahko je zakljuciti da su navedeni treneri dokazali vise od Susica, zabiljezili vise uspjeha.
S njihovim angazmanom mozemo ocekivati da ce vratiti svlacionicu u svoje ruke, prestati pozivati igrace sumnjivih kvaliteta iz Germanije te da ce na spisku uvijek biti najbolji igraci. Sa navedenim trenerima bi se mogli finansijski nagoditi te bi nam kako navijacima i igracima legla promjena kao osvjezenje. Ne znam zasto se pribojavati promjene kada sam Susic ne ulijeva mnogo sigurnosti. 

Mehmed Bazdarevic
Trenirao par klubova iz Francuske te jedan iz Katara i Tunisa. U Francuskoj je uspio Istres odvesti do njihovog najveceg uspjeha- ulazak u Ligue 1. Dobio i nagradu za najboljeg trenera Ligue 2. Vodio Etoile Sahel do finala africke lige prvaka te dobio otkaz nakon poraza s kojim su mogli osvojiti prvu ligu Tunisa.Uspio odvesti Grenoble u Ligue 1 i s obzirom na mogucnosti dobro se drzao. U usporedbi sa Papetom djeluje mnogo sposobniji sto dokazuju i njegova priznanja ! Koliko ih ima Susic ?

Dusan Bajevic
Skoro cijelu trenersku karijeru proveo u Grckoj. Osvojio sve sto se moglo osvojiti vise puta. 8 puta sampionat grcke, 4 puta grcki kup te po jednom grcki superkup i grcki ligaski kup. Uspio ostvariti zapazene rezultate sa Arisom u UEFA kupu ( dok nije naletio na Bayern

Ovo su samo dva primjera. Tu je i Petkovic, ne znam kakvo je kod njega stanje sa Svicarskom, da li ce ih preuzeti ? Ima tu jos trenera koji su pokazali vise od Susica na klupskom planu. Opravdano je ocekivati da bi radili bolji posao od Susica sa ovakvom ekipom. Zasto ? Susic nije ostvario bilo kakav rezultat sa nekim klubom. Iz nekih klubova je otjeran zbog manjka autoriteta. To je dokazao u Cannes-u . Isti problem sada ima u reprezentaciji i lahko se moze zakljuciti da njegova licnost ne odgovara mjestu trenera. Pored Istanbulspora nema nijedan klub gdje je ostajao duze. Zasto ? Da se podsjetimo od 1998. on nije imao ozbiljnog klupskog angazmana.

Lahko je zakljuciti da su navedeni treneri dokazali vise od Susica, zabiljezili vise uspjeha.

To je to, Pape odlazidonniedarko je napisao/la:Pa hajmo se ovako zasnivati na cinjenicama pa napraviti komparaciju nekih trenera sa Papetom po njihovom klupskom uspjehu. Posto znamo sad je Vaha otpao kao potencijalni kanditat ostaju tu par imena kao moguca zamjena.![]()
Mehmed Bazdarevic
Trenirao par klubova iz Francuske te jedan iz Katara i Tunisa. U Francuskoj je uspio Istres odvesti do njihovog najveceg uspjeha- ulazak u Ligue 1. Dobio i nagradu za najboljeg trenera Ligue 2. Vodio Etoile Sahel do finala africke lige prvaka te dobio otkaz nakon poraza s kojim su mogli osvojiti prvu ligu Tunisa.Uspio odvesti Grenoble u Ligue 1 i s obzirom na mogucnosti dobro se drzao. U usporedbi sa Papetom djeluje mnogo sposobniji sto dokazuju i njegova priznanja ! Koliko ih ima Susic ?![]()
Dusan Bajevic
Skoro cijelu trenersku karijeru proveo u Grckoj. Osvojio sve sto se moglo osvojiti vise puta. 8 puta sampionat grcke, 4 puta grcki kup te po jednom grcki superkup i grcki ligaski kup. Uspio ostvariti zapazene rezultate sa Arisom u UEFA kupu ( dok nije naletio na Bayern). Principijelan i trener sa autoritetom. Klupska karijera mnogo impresivnija u odnosu na Papeta i opravdano je ocekivati da bi radio bolji posao od Papeta buduci da djeluje mnogo profesionalniji i strucniji od njega sto dokazuju i rezultati.
![]()
Ovo su samo dva primjera. Tu je i Petkovic, ne znam kakvo je kod njega stanje sa Svicarskom, da li ce ih preuzeti ? Ima tu jos trenera koji su pokazali vise od Susica na klupskom planu. Opravdano je ocekivati da bi radili bolji posao od Susica sa ovakvom ekipom. Zasto ? Susic nije ostvario bilo kakav rezultat sa nekim klubom. Iz nekih klubova je otjeran zbog manjka autoriteta. To je dokazao u Cannes-u . Isti problem sada ima u reprezentaciji i lahko se moze zakljuciti da njegova licnost ne odgovara mjestu trenera. Pored Istanbulspora nema nijedan klub gdje je ostajao duze. Zasto ? Da se podsjetimo od 1998. on nije imao ozbiljnog klupskog angazmana.![]()
Lahko je zakljuciti da su navedeni treneri dokazali vise od Susica, zabiljezili vise uspjeha.S njihovim angazmanom mozemo ocekivati da ce vratiti svlacionicu u svoje ruke, prestati pozivati igrace sumnjivih kvaliteta iz Germanije te da ce na spisku uvijek biti najbolji igraci. Sa navedenim trenerima bi se mogli finansijski nagoditi te bi nam kako navijacima i igracima legla promjena kao osvjezenje. Ne znam zasto se pribojavati promjene kada sam Susic ne ulijeva mnogo sigurnosti.

Henderson je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da još uvijek ima fudbalskih neznalica koji su za ostavku Papeta. Ali neće vam to proći.

- DonCorleone
- Kontakt:
mirzatele je napisao/la:Henderson je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da još uvijek ima fudbalskih neznalica koji su za ostavku Papeta. Ali neće vam to proći.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- tyler durden
- Kontakt:
Bivši, a vjerovatno i budući selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u razgovoru za jučerašnje izdanje Nezavisnih Novina otkriva kakva su mu očekivanja vezana za pregovore sa NFSBIH, zašto nije odlučio da protiv Nigerije igra Sead Kolašinac, ali i koje su ga kritike najviše uvrijedile.
Da li ste bliže ostanku ili odlasku sa klupe BiH?
SUŠIĆ: Da znam odgovor, odmah bih ga rekao. Sješću, vjerovatno, ovih dana i razgovarati sa ljudima u Savezu pa ćemo vidjeti. Ugovor sam mogao davno produžiti, ali moram gledati i neke lične interese.
Da li možda očekujete neku bolju finansijsku ponudu iz N/FS BiH?
SUŠIĆ: Ne, ne očekujem ništa. Imao sam čak namjeru danas (ponedjeljak) da odem u Savez da oslobodim svoju kancelariju, ali sam prehlađen pa ću to vjerovatno učiniti u utorak. Sada sam slobodan.
Jeste li sabrali utiske sa Mundijala?
SUŠIĆ: Ne mogu biti zadovoljan, jer nismo ostvarili cilj koji smo sami sebi zacrtali, plasman u osminu finala. Do cilja nismo došli jer nismo imali sreće, zbog suđenja i činjenice da su naši ključni igrači bili ispod nivoa, pogotovo u utakmici sa Nigerijom.
Kad kažete ključni, na koga konkretno mislite da je podbacio?
SUŠIĆ: Mislim na većinu, ne smo na dvojicu koje najčešće prozivaju u medijima. Najbolji utisak ostavili su Muhamed Bešić i Toni Šunjić. Ni Asmiru Begoviću nemam šta prigovoriti. Miralem Pjanić nije briljirao, ali je igrao dosta dobro. Što se tiče ostalih, da su bili malo bolji ne bi bilo problema.
Da li je greška što je Sead Kolašinac protiv Nigerije bio na klupi?
SUŠIĆ: Lako je biti general poslije bitke. Ne vidim da bi se nešto bitno promijenilo i da je igrao od prvog minuta. Nije on fudbaler od pasova i golova. Sa druge strane, njega je psihički pogodio autogol protiv Argentine. Kasnije mi je čak tražio da ne trenira jedan dan, upravo zbog toga.
Da li su Vas uvrijedile ili pogodile kritike?
SUŠIĆ: Pojedine jesu! Na primjer, kada neko napiše da ekipa nije spremna i da je nepripremljena. Naši treninzi su bili na vrhunskom nivou i bilo me je čak strah koliko je bilo angažovanosti na treninzima.
Spočitavaju Vam i da su igrači tokom priprema na Ilidži vrijeme provodili i u noćnim izlascima?
SUŠIĆ: Ne ulazim u njihove sobe da ih kontrolišem ili pokrivam kada spavaju. Ti koji to tvrde treba da znaju da fudbaleri nekad imaju i slobodan dan i noć i njihova stvar je kako će provoditi vrijeme. Ako su na pripremama nisu u zatvoru.
Nadam se da ce se savez dozvat pameti i ne produzit ugovor s tobom.

Svaki njegov ''interview'' je za rubriku ''Vjerovali ili ne''.
Jel te stid smrade jedanDa li je greška što je Sead Kolašinac protiv Nigerije bio na klupi?
SUŠIĆ: Lako je biti general poslije bitke. Ne vidim da bi se nešto bitno promijenilo i da je igrao od prvog minuta. Nije on fudbaler od pasova i golova. Sa druge strane, njega je psihički pogodio autogol protiv Argentine. Kasnije mi je čak tražio da ne trenira jedan dan, upravo zbog toga.
Ha ha čuj nije on igrač od pasova i golova!!! Kakva glupa konstatacija! Kolasinac ti nije trebao da postigne gol il asistira stručnjače vec da ti brani lijevu stranu i da unese malo borbenosti i snage!!!
Sent from my Home using fingers
Mene je bilo sram dok sam citao ovaj intervju.
Safete aj sam daj otkaz, molimo te.
Safete aj sam daj otkaz, molimo te.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pa je8ote, imao je 10 dana da smisli neke odgovore na koje ne možemo ništa reci i on prosipa gluposti a narod ga podržava!! Kako smo samo mi glup narod sramota
Meni nije jasno zasto je Begovic igrao ikako. Nije to neki igrac od pasova i golova 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- donniedarko
- Kontakt:
Prvi koraci su ucinjeni. Ispraznio je kancelariju. Pola posla je odradjeno

Frustracije se nastavljaju 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
zar moze bit jos gluplji nikako mi nije jasno :O
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Da li je greška što je Sead Kolašinac protiv Nigerije bio na klupi?

Ovo je klasični dokaz da mu se opasno posrećilo u prošlim kvalifikacijama, radi se o jednoj teškoj neznalici koju podržavaju samo ispodprosječno inteligentni likovi, dječurlija i babe.
Jao koji mamlaz nevjerovatno, Safete nemoj se brukati više. Bolje da nisi preuzeo poziciju selektora, ostao bi nam legenda, ovako više nisi 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.