Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
A jest to je onaj sto je odbio silne ponude sad tokom prelaznog roka

grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
- MosaaRajvosa
- Kontakt:
Suljo20002 je napisao/la:Yebo vas Dulja nikad on nece nesto napravit...Veseli je na svaku tekmu po 1 igraca napravio smijesnim naspram sebe.Ali eto Duljevic je velemajstor fudbala radi utakmice protiv Travnika...Svaka cast
E svakakvih delegata u ovoj tz
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!
Ko radi, taj grijesi...
Stari cirkusanti!
- SamoTravnik
- Kontakt:
Sta Mamic uradi od Dinama, firmu pravu napravi, svaki igrac koji dodje u Dinamu vrijedi minimum 5x vise nego koliko ga on plati.
"Prosječna vrijednost igrača u Prvoj HNL je 4 milijuna kuna, pri čemu najveću prosječnu vrijednost imaju igrači Dinama (10.1 milijuna kuna), a najmanju igrači Intera Zaprešića (0.96 milijuna kuna). Prosječna vrijednost igrača druge lige je oko 500.000 kuna."
"Prosječna vrijednost igrača u Prvoj HNL je 4 milijuna kuna, pri čemu najveću prosječnu vrijednost imaju igrači Dinama (10.1 milijuna kuna), a najmanju igrači Intera Zaprešića (0.96 milijuna kuna). Prosječna vrijednost igrača druge lige je oko 500.000 kuna."
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Oprosti im Fadile
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jel to u Sarajevu fali delegata?MosaaRajvosa je napisao/la:Suljo20002 je napisao/la:Yebo vas Dulja nikad on nece nesto napravit...Veseli je na svaku tekmu po 1 igraca napravio smijesnim naspram sebe.Ali eto Duljevic je velemajstor fudbala radi utakmice protiv Travnika...Svaka cast![]()
![]()
E svakakvih delegata u ovoj tz
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
Ma Fadil samo Slobodi oprasta

grb sto kuca,umjesto srca
Ljudi... Lige u Evropi i Aziji (u koje odlaze ugl nasi igraci) mogu se podijeliti na 3 ranga: najvisi - lige petice; drugi, srednji - Portugal, Irska, Belgija, Austrija, Rusija, itd. i najnizi rang gdje smo i mi uz ostale Ex Yu drzave (cak Hr i Srbija mozda su i iznad, mada tesko), ostatak Balkana, kao i neki Azijski klubovi. Mi, sa ovakvom ligom kakva jest', sa klubovima koji prodju max pokoje pretkolo evropskih takmicenja sigurno nismo interesantni stranim klubovima, pogotovo ligama petice. Isto smo im kao premijer ligi podrucna liga Gradiska, e takvi. Oni idu po ostatku Evrope da vide koje igrace mogu da uzmu, koji su kvalitetni i da za njih odrijese kesu, kod nas pak dolaze neki iz tog drugog ranga, i to sa stavom da za najboljeg igraca lige daju pola mil-mil u vrh glave, i to ako im je takav igrac prijeko potreban, ili je i takva liga losa dau nekim boljim ne idu da traze jer vjerovatno njihovi igraci ne bi htjeli da se spustaju nivoom u tu neku losiju ligu. Shvatite, mi smo im kao kineska roba, mozda ima nesto dobro, ali prije svega JEFTINO.
Citam, pominju se neke cijene od 4-5 cak i 10 mil €.
Pa cim cuju za takve cijene kod nas, nema teorije da ce tu biti transfera, pa toliko kostaju sasvim ok igraci cak i u ligama petice, a da nasi klubovi zacijene toliko nekog... Ma nema govora. Najvisi transfer nam je Cimirot, ostali su svi u hiljadama, a igraci nam ugl odlaze slobodni. Kakvih bolan 10 mil, prodajte nekog za oko milion i popijte citavu zalihu pica za tu noc, ispalite svu municiju od srece. Do takvog neceg velikog cete se nacekati, i do tad skupiti i cuge i municije.
Nema veze sto je Sarajevo. Isti je to sve ku.rac za strance, jedino to sto je neko iz Sarajeva moze da povisi cijenu za 10, eventualno 20% u odnosu na nekog ko je iz Slavije, recimo. A u odnosu na Borac, selju, i takve nece ni da kosta vise, to su klubovi manje vise istog ranga i za nas, a kamoli za strance.
Opusteno, neka vam u klubu stave cijenu za top igrace 800k - 1m, i ako prodje, pucajte se nogom.
Citam, pominju se neke cijene od 4-5 cak i 10 mil €.
Nema veze sto je Sarajevo. Isti je to sve ku.rac za strance, jedino to sto je neko iz Sarajeva moze da povisi cijenu za 10, eventualno 20% u odnosu na nekog ko je iz Slavije, recimo. A u odnosu na Borac, selju, i takve nece ni da kosta vise, to su klubovi manje vise istog ranga i za nas, a kamoli za strance.
Opusteno, neka vam u klubu stave cijenu za top igrace 800k - 1m, i ako prodje, pucajte se nogom.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
- MosaaRajvosa
- Kontakt:
Nije niko rekao u ozbiljnoj diskusiji 10 mil.
Realno je da Sarajevo za koju godinu, pogotovo ako udje u grupnu fazu nekog takmicenja, može prodati igrača za 2-3 mil eura. Uzimajuci u obzir Cimirota, da mu je isticao ugovor, i da nismo u Evropi nista napravili, mislim da je realno da se ta cifra poveca bar na 2 mil. eura plus procenat, za recimo Duljevica uz neki uspjeh u Evropi.. Što bi za naše uslove bile dobre pare..
Realno je da Sarajevo za koju godinu, pogotovo ako udje u grupnu fazu nekog takmicenja, može prodati igrača za 2-3 mil eura. Uzimajuci u obzir Cimirota, da mu je isticao ugovor, i da nismo u Evropi nista napravili, mislim da je realno da se ta cifra poveca bar na 2 mil. eura plus procenat, za recimo Duljevica uz neki uspjeh u Evropi.. Što bi za naše uslove bile dobre pare..
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Stari cirkusanti!
Ko radi, taj grijesi...
Stari cirkusanti!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Piromane, nije niko mislio ozbiljno za te cijene.
Ostatak posta je generalno OK, ali odakle ti Irska u srednjem rangu... Ti si malo simplificirao kategorisanje sto je OK, ali evo moje misljenje prema stanju iz proteklih 5 godina:PiromanBL je napisao/la:Ljudi... Lige u Evropi i Aziji (u koje odlaze ugl nasi igraci) mogu se podijeliti na 3 ranga: najvisi - lige petice; drugi, srednji - Portugal, Irska, Belgija, Austrija, Rusija, itd. i najnizi rang gdje smo i mi uz ostale Ex Yu drzave (cak Hr i Srbija mozda su i iznad, mada tesko), ostatak Balkana, kao i neki Azijski klubovi.
Top rank: Španija, Engleska, Njemačka, Italija
Sub-top rank: Francuska (nije dovoljan samo jedan PSG da Francusku ligu uvrstim u top rank), Portugal, Rusija
Medium rank: Nizozemska (do prije tri godine bi nju hladno uvrstio u sub-top rank no mnogo je liga oslabila u posljednje cetiri godine iako ima najbolju filozofiju od svih liga u ovom medium rank i samo je pitanje vremena kada ce se vratiti u sub-top), Ukrajina, Belgija, Turska, Švicarska
Sub-medium rank: Grčka, Češka (zajedno sa Grčkom ligom ima najbolje predispozicije da bude u medium rank), Rumunija, Austrija, Hrvatska, Poljska, Škotska
High-low rank: Bjelorusija, Švedska, Norveška, Danska, Kipar, Izrael
Low rank: Azerbejdžan, Kazahstan, Srbija, Bugarska, Slovenija
Sitna buranija: svi ostali (24 lige gdje vidim Mađarsku, Slovačku i nas kao najvece potencijale da napredujemo)
Pa nije i ne treba ozbiljno da se razmatra 10 miliona, ali govorim o planovima o cijenama za ljeto... Tesko da ce iko ponuditi nekome nasem vise od 1,5 mil. Da koju sezonu kasnije ako se napravj neki iskorak u Evropi, ali sad na ljeto... Plafon 1 - 1,5 mil, pa ni toliko, mada moguce je da bude, ali preko nema sanse.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
AnelZ je napisao/la:Ostatak posta je generalno OK, ali odakle ti Irska u srednjem rangu... Ti si malo simplificirao kategorisanje sto je OK, ali evo moje misljenje prema stanju iz proteklih 5 godina:PiromanBL je napisao/la:Ljudi... Lige u Evropi i Aziji (u koje odlaze ugl nasi igraci) mogu se podijeliti na 3 ranga: najvisi - lige petice; drugi, srednji - Portugal, Irska, Belgija, Austrija, Rusija, itd. i najnizi rang gdje smo i mi uz ostale Ex Yu drzave (cak Hr i Srbija mozda su i iznad, mada tesko), ostatak Balkana, kao i neki Azijski klubovi.
Sub-top rank: Francuska (nije dovoljan samo jedan PSG da Francusku ligu uvrstim u top rank), Portugal, Rusija
Medium rank: Nizozemska (do prije tri godine bi nju hladno uvrstio u sub-top rank no mnogo je liga oslabila u posljednje cetiri godine iako ima najbolju filozofiju od svih liga u ovom medium rank i samo je pitanje vremena kada ce se vratiti u sub-top), Ukrajina, Belgija, Turska, Švicarska
Sub-medium rank: Grčka, Češka (zajedno sa Grčkom ligom ima najbolje predispozicije da bude u medium rank), Rumunija, Austrija, Hrvatska, Poljska, Škotska
Sitna buranija: svi ostali (24 lige gdje vidim Mađarsku, Slovačku i nas kao najvece potencijale da napredujemo)
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
@Anele
Je li ovo neka tvoja slobodna procjena ili si se vodio pretezno uefa rankingom?
Ako je ovo prvo, onda ti HNL ne moze biti 2 nivoa iznad Superlige. Ok, jeste jaca, ali nikako za 2 nivoa i u rangu Grcke...
Ako je ovo prvo, onda ti HNL ne moze biti 2 nivoa iznad Superlige. Ok, jeste jaca, ali nikako za 2 nivoa i u rangu Grcke...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Vi bi mogli pod ruku sa Norvezanima i mozda da je stavii jos jedan "sesir" gdje bi bili FO, San Marino i slicni da i mi budemo iznad nekoga.marconato je napisao/la:@Anele
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Dosta dosta dobra procjena Anela. Kazahstan bi mozda trebao jednu poziciju gore ali ostalo je stvarno na mjestu. Ne zaboravite da se gleda citava liga a ne prvi ili prva dva tima.
Gdje je na svom mjestu, cuj hnl u istom rangu sa Grckom. Hnl osim Dinama, i od nedavno Rijeke, smijesna liga. A i taj Dinamo ne moze u istu recenicu sa Grckim velikanima. Po meni ovaj hnl u isti rang sa Srbijom.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Upravo u tome i jeste stvar! Hrvati igraju ligu 10, gdje je opet kao i u Srbiji kvalitet koncentrisan na prvih 4-5 ekipa. Istra, Osijek, Zagreb...to su smijesni timovi. Izbaci boraniju iz Srbije sa dna tabele, imaces isto ligu 10, gdje ce opet glavnu ulogu imati Cz, Pfc, Voša i Čuka...MortemHz je napisao/la:Dosta dosta dobra procjena Anela. Kazahstan bi mozda trebao jednu poziciju gore ali ostalo je stvarno na mjestu. Ne zaboravite da se gleda citava liga a ne prvi ili prva dva tima.
Ponavljam, HNL jeste kvalitetnija liga, jer niko ne moze osporiti rezultate Dinama i Rijeke (prosle 2 sezone u EL i uopste projekat i transformaciju Rijeke u ozbiljan klub), ali nije to tako drasticno, prije da su nijanse u pitanju...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nema ni Grcka neke ozbiljne klubove da se ne lazemo. Imaju 2 ili 3 i to je to. Pa Atromitosa je naprimjer Sarajevo izbacilo u 3. pretkolu EL i to u Grckoj a Atromitos te sezone nije poraza kuci imao. Zavrsili su na 3. ili 4. mjestu tako da su bili vrh. Nisam nikada rekao da je HNL rang kao Grcka ali da su nesto posebno kao liga nisu.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ja bi zamjenio mjesta Bjelorusiji i Bugarskoj, i mozda bi stavio Dansku u visi razred, a Hrvatsku u nizi, cisto zato sto im je liga stalno na rubu regularnosti i vise se prica o sudijama nego o fudbalu. Ostalo poprilicno korektno.AnelZ je napisao/la:Ostatak posta je generalno OK, ali odakle ti Irska u srednjem rangu... Ti si malo simplificirao kategorisanje sto je OK, ali evo moje misljenje prema stanju iz proteklih 5 godina:PiromanBL je napisao/la:Ljudi... Lige u Evropi i Aziji (u koje odlaze ugl nasi igraci) mogu se podijeliti na 3 ranga: najvisi - lige petice; drugi, srednji - Portugal, Irska, Belgija, Austrija, Rusija, itd. i najnizi rang gdje smo i mi uz ostale Ex Yu drzave (cak Hr i Srbija mozda su i iznad, mada tesko), ostatak Balkana, kao i neki Azijski klubovi.
Jeste, samo sto je u poslednjih par godina 4-5 timova (ne racunajuci Oly) iz Grcke igralo EL. Recimo, prosle sezone je cak i onaj Asteras Tripolis bio s Partizanom u grupi, a oni su kvalitetom mozda 5-6 tim u Grckoj...MortemHz je napisao/la:Nema ni Grcka neke ozbiljne klubove da se ne lazemo. Imaju 2 ili 3 i to je to. Pa Atromitosa je naprimjer Sarajevo izbacilo u 3. pretkolu EL i to u Grckoj a Atromitos te sezone nije poraza kuci imao. Zavrsili su na 3. ili 4. mjestu tako da su bili vrh. Nisam nikada rekao da je HNL rang kao Grcka ali da su nesto posebno kao liga nisu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.