FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Unknown11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown11 » 30 dec 2019, 18:44

Jedno pitanje, više retoričko. Zašto se ljudi koji rade svoj posao, nazivaju legendama? Dakle, radi, adekvatno je placen, postize rezultate, obavlja posao za koji ima zavrsenu odgovarajucu skolu i odmah je legenda. Da malo banalizujem, da li je kasirka u Bingu legenda??
Valjda se legenda postaje zbog vaninstitucionalnog rada i djelovanja, a ne zbog odlaska na placeni posao? Samo su dvije legende FKS, ostalo su placenici, ma koliko to grubo zvučalo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 dec 2019, 18:47

Starčević preuzima U21, Kešoljub u Radnik? :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 30 dec 2019, 18:50

@denci ne, ne daj boze. (Nemoj samo sad pricu eto koliko ti je FKS vazan itd)

@zip ne pjenim nego pisem. A pisem to sto je nas sef glavom i bradom rekao. Jednom ****** uvijek ******. Ne znam kakav je problem. Nego ga voli, neko ne. Mozda ti ne volis Zambiju a ja je bas volim, je li trebam odmah pisati da pjenis?
Btw kad si se dotakao statistike, pohvali i veliki X protiv maestralbih maltezana bas utakmicu prije belgije
Zadnja izmjena: holyman, dana/u 30 dec 2019, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
NEMA NAZAD

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 30 dec 2019, 18:55

VenamaHrabrih je napisao/la:
30 dec 2019, 18:44
Jedno pitanje, više retoričko. Zašto se ljudi koji rade svoj posao, nazivaju legendama? Dakle, radi, adekvatno je placen, postize rezultate, obavlja posao za koji ima zavrsenu odgovarajucu skolu i odmah je legenda. Da malo banalizujem, da li je kasirka u Bingu legenda??
Valjda se legenda postaje zbog vaninstitucionalnog rada i djelovanja, a ne zbog odlaska na placeni posao? Samo su dvije legende FKS, ostalo su placenici, ma koliko to grubo zvučalo.
Alija Sirotanovic je bio rudar.. ;)

Koliko je trenera skolovanih, pametnih, gospodskih proslo klupu FK Sarajeva ? Koliko su titula donijeli ?

Ti si ko nakav doktor ? Jel ti ja trebam spominjat legendarne Sarajevske doktore, poznate u svijetu ?

Kako god to tebi nejasno zvucalo uvijek su postojali "vanserijski" ljudi... ;)
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 dec 2019, 18:56

Denchi je napisao/la:
30 dec 2019, 18:33
holyman je napisao/la:
30 dec 2019, 18:32
"Zahvalan sam Borcu za cijeli život, u njemu sam stekao i igračku i trenersku afirmaciju, nosio dres kluba kada je to bilo najteže, u ratnom periodu, i takve se stvari ne zaboravljaju."
Ogi Vranješ u bordo dresu?
Da ili Ne?
Kao igrač je kvalitetan i ne vidim zasto ne. Kao osoba, vjerovatno je budaletina na kvadrat, cim je mogao tetovirati lik ratnog zlocinca.
S druge strane, njegov novac, njegova koza, pa nek tetovira i propetu qarinu, sto se mene tice. A s trece strane, koliko bi takva osoba unosila nemir u svlacionicu među sebi sličnim?
Obzirom da ja licno viđam igrače cca sat i pol sedmično i ako se moze iznivelirati njegova luda glava sa ostatkom svlačionice, onda DA.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 dec 2019, 19:01

holyman je napisao/la:
30 dec 2019, 18:50
@denci ne, ne daj boze. (Nemoj samo sad pricu eto koliko ti je FKS vazan itd)
ma ne, jer ja se lično dvoumim ne znam šta bi, dobar igrač(ili Vinko solidan trener) a opet ima ta druga strana medalje što kažu....mada opet valja i njima obuć dres s ljiljanom na sebi itd.

ne znam, nisam zadovoljan, mada vjerujem da će i Vinko bit ok, samo ne bih volio da se i on nahajpa nakon titule pa ga produže previše ili sl.

recimo sad bi se više obradovao da Kodru postave za šefa Akademije, majke mi, slavio bi :hmmmmm: :think:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 dec 2019, 19:05

simidobar je napisao/la:
30 dec 2019, 18:55

Koliko je trenera skolovanih, pametnih, gospodskih proslo klupu FK Sarajeva ? Koliko su titula donijeli ?

Ti si ko nakav doktor ? Jel ti ja trebam spominjat legendarne Sarajevske doktore, poznate u svijetu ?

Bez zelje za raspravom. Alija Sirotanovic je bio rudar koji je postavio nove standarde u rudarstvu i ulozio sebe u vrijeme bez mehanizacije. Sarajevski doktori, ako mislis na ratne, zrtvovali su svoj zivot, radeci u nemogucim uslovima bez ikakve naknade. To ih cini herojima, jer su djelovali van okvira. Niko, osim Haseta i Kelija nije djelovao mimo uvrijezenih tokova i nije radio besplatno. Uz duzno postovanje prema njima, oni su bili radnicu na plati i premijama.
Pozz.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 30 dec 2019, 19:09

30 dec 2019, 18:56
Denchi je napisao/la:
holyman je napisao/la:
30 dec 2019, 18:32
"Zahvalan sam Borcu za cijeli život, u njemu sam stekao i igračku i trenersku afirmaciju, nosio dres kluba kada je to bilo najteže, u ratnom periodu, i takve se stvari ne zaboravljaju."
Da ili Ne?
Kao igrač je kvalitetan i ne vidim zasto ne. Kao osoba, vjerovatno je budaletina na kvadrat, cim je mogao tetovirati lik ratnog zlocinca.
S druge strane, njegov novac, njegova koza, pa nek tetovira i propetu qarinu, sto se mene tice. A s trece strane, koliko bi takva osoba unosila nemir u svlacionicu među sebi sličnim?
Obzirom da ja licno viđam igrače cca sat i pol sedmično i ako se moze iznivelirati njegova luda glava sa ostatkom svlačionice, onda DA.
Zamišljam scenu, kada Ogiju u Širokom psuju ba.ijsku :urnebes:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 dec 2019, 19:11

Jadnimi je napisao/la:
30 dec 2019, 19:09
30 dec 2019, 18:56
Denchi je napisao/la:

Da ili Ne?
Zamišljam scenu, kada Ogiju u Širokom psuju ba.ijsku :urnebes:
:D
nema cijene koju ne bi platio da vidim da skrši Bilbu u sred Mostara :mrgreen:

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 30 dec 2019, 19:13

30 dec 2019, 19:05
simidobar je napisao/la:
30 dec 2019, 18:55

Bez zelje za raspravom. Alija Sirotanovic je bio rudar koji je postavio nove standarde u rudarstvu i ulozio sebe u vrijeme bez mehanizacije. Sarajevski doktori, ako mislis na ratne, zrtvovali su svoj zivot, radeci u nemogucim uslovima bez ikakve naknade. To ih cini herojima, jer su djelovali van okvira. Niko, osim Haseta i Kelija nije djelovao mimo uvrijezenih tokova i nije radio besplatno. Uz duzno postovanje prema njima, oni su bili radnicu na plati i premijama.
Pozz.
Alija nije radio besplatno a ni ratni doktori.. ni Hase ni Keli..

Ako je covjek ucestvovao u 80% nasih titula to ti se ne cini vanserijski ?
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 30 dec 2019, 19:14

SarajevoJeBordo je napisao/la:
30 dec 2019, 18:03
Zukanovic je napisao/la:
30 dec 2019, 18:00
Šta poručujem Vinku Marinoviću? Vinko je čovjek dokazan u svojoj struci i želim mu puno sreće u radu. Preuzima ekipu na prvom mjestu, tako da će sigurno imati obavezu tu da i ostane. Dokazao se kao trener u Zrinjskom i mladoj reprezentaciji BiH i ima iskustva i znanja. Nije došao da preuzme ekipu na desetom mjestu i s te strane ima obavezu da ostane tu gdje jeste. To je neka vrsta pritiska koju može imati - kaže Husref Musemić u razgovoru za "Avaz".

Iskusni strateg još jednom se osvrnuo na način na koji je smijenjen.

- Bitno je da smo mi našli rješenje i da nema nikakvih problema. Znate šta sam rekao do sada bezbroj puta, oni su imali pravo da me smijene, ali način na koji je to urađeno bio je problem. Oni imaju pravo da mene smijene i da osvojim Ligu prvaka. To je završen slučaj i izvršena je naredba - jasan je bio Musemić.

Smatra da igračke legende trebaju više biti zastupljene u Sarajevu.

- Gledajući velike klubove u Evropi i svijetu, sigurno da su igrači koji su ostavili neki trag prisutni u klubovima. To bi vam mogli reći ljudi koji vode klub. U ovom trenutku nisam razmišljao o nekoj poziciji u Sarajevu, mislim da sam još relativno mlad i da se mogu baviti još trenerskim poslom, koji najviše volim - kazao je Musemić.
slika
U cemu je sada problem ? S obzirom na koji nacin je smijenjen i treba uzeti svaku marku koja mu pripada. Ne moze niko reci da nije zasluzio. Osvojio duplu krunu i ostavio ekipu na prvom mjestu. I molim vas, nemojte vise sr.ti ni vi sa Musemicem ni ovi drugi sa Vinkom. Nisam ni ja nesto zadovoljan previse sa Vinkom ali ima moju podrsku i nadam se da ce zavrsiti sa titulom.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 dec 2019, 19:19

fks74 je napisao/la:
30 dec 2019, 19:14

U cemu je sada problem ? S obzirom na koji nacin je smijenjen i treba uzeti svaku marku koja mu pripada. Ne moze niko reci da nije zasluzio. Osvojio duplu krunu i ostavio ekipu na prvom mjestu. I molim vas, nemojte vise sr.ti ni vi sa Musemicem ni ovi drugi sa Vinkom. Nisam ni ja nesto zadovoljan previse sa Vinkom ali ima moju podrsku i nadam se da ce zavrsiti sa titulom.
a jbg ti jarane
pa sjedi kući u mraku ako hoš život bez komentara

koja je svrha foruma nego komentarisanje svega i svačega, razmjena mišljenja...

srati se mora! :D

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 30 dec 2019, 19:27

simidobar je napisao/la:
30 dec 2019, 18:41
30 dec 2019, 16:57
simidobar je napisao/la:
18 dec 2019, 22:22
...
Moraš malo poraditi na duhovitosti i kreativnosti kad je u pitanju vrijeđanje, da ti ne brišu postove.
A ti na razmisljanju poradi hitno... Poruka je za tebe, ti si je vidjeo.. ;)
Vidio*
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 30 dec 2019, 19:31

fks74 je napisao/la:
30 dec 2019, 19:14
30 dec 2019, 18:03
Zukanovic je napisao/la:
30 dec 2019, 18:00
Šta poručujem Vinku Marinoviću? Vinko je čovjek dokazan u svojoj struci i želim mu puno sreće u radu. Preuzima ekipu na prvom mjestu, tako da će sigurno imati obavezu tu da i ostane. Dokazao se kao trener u Zrinjskom i mladoj reprezentaciji BiH i ima iskustva i znanja. Nije došao da preuzme ekipu na desetom mjestu i s te strane ima obavezu da ostane tu gdje jeste. To je neka vrsta pritiska koju može imati - kaže Husref Musemić u razgovoru za "Avaz".

Iskusni strateg još jednom se osvrnuo na način na koji je smijenjen.

- Bitno je da smo mi našli rješenje i da nema nikakvih problema. Znate šta sam rekao do sada bezbroj puta, oni su imali pravo da me smijene, ali način na koji je to urađeno bio je problem. Oni imaju pravo da mene smijene i da osvojim Ligu prvaka. To je završen slučaj i izvršena je naredba - jasan je bio Musemić.

Smatra da igračke legende trebaju više biti zastupljene u Sarajevu.

- Gledajući velike klubove u Evropi i svijetu, sigurno da su igrači koji su ostavili neki trag prisutni u klubovima. To bi vam mogli reći ljudi koji vode klub. U ovom trenutku nisam razmišljao o nekoj poziciji u Sarajevu, mislim da sam još relativno mlad i da se mogu baviti još trenerskim poslom, koji najviše volim - kazao je Musemić.
slika
Za duplu krunu je nagrađen premijom i novim ugovorom.
Ta šuplja priča o načinu otkaza sve i da pije neku vodu, ne uzima on marke Sabrini i rumenom iz džepa nego iz kase kluba. I taj novac mu ne pripada jer ga nije zaradio, pripada mu ono do 02.12.2019. govoreći s romantične strane. Ako želi da se prema klubu ponaša s pravne strane i preko advokata, onda nek prestane baliti ko picqa po TVu i pričati kako voli klub više od života.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 30 dec 2019, 19:36

E cuj Kešoljub! Hahaahahahahaah
Bahati, bahati Željkan!
1946

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 30 dec 2019, 19:43

joker90 je napisao/la:
30 dec 2019, 19:36
Kesoljub prijeti na pregovorima,da ce Sarajevo tuzit ako ga ne ispostuju ,I da necemo igrati evropi ove godine,kesolovac trazi 150 hiljada za raskid,nasi mu nudili 100 hiljada.
Samo Sarajevo

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 30 dec 2019, 19:46

joker90 je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 dec 2019, 19:46

joker90 je napisao/la:
nadimak iz Begeša ;)

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 dec 2019, 20:10

@.simidobar. Kako rekoh, nemam namjeru ulaziti u raspravu. Pitanje je bilo retoričko. Na ta i takva pitanja, nisi duzan odgovarati.
Za plate u ratu, samo cu se nasmijati. Ja na liniji i moja dobra mater u bolnici, nismo istu primali. A ni oni divni ljekari koje sam imao čast poznavati.
Nije Husref nikakva legenda i ti to bolje znas od mene.
Zuvio.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 30 dec 2019, 20:14

A sta mu dodje Ljubo Keselj???
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli, NazorUso, PeppermintSA, Rule_hz, Vanja8, Varijantas8, Velo6, ŠTA_JE i 92 gosta.