Safet Sušić - Pape

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la calcio » 03 jul 2014, 02:00

Susic je old school trener kada je u pitanju komunikacija sa igracima. Kada je on igrao za reprezentaciju Juge i kada bi podbacili , igraci su bili kritikovani i pocesto i kaznjavani. Kada je Juga podbacila na SP 1982 i EP 1984, Susic nije bio vise ni pozivan iako je rasturao u Francuskoj, sve dok Osim nije dosao na celo. To je bila neka vrsta kazne zbog neuspjeha. Njihovo je bilo da sute i rade, i da slusaju sefa. Danas je to drugacije, danas su igraci egoisti, tu su socijalne mreze itd.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 jul 2014, 02:01

the scouser je napisao/la:Ne razumijem zašto je toliki problem prihvatiti bar mali dio odgovornosti, svi su svjesni toga da je i on podbacio, neće ovim sigurno nikog zavarati.
a zasto je tako tesko "glavnim" igracima da se izvine za lose igre na SP-u, dok se je selektor cak 2 puta izvinuo...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 jul 2014, 02:17

Da smo katastrofa pripremljeni fizički-nismo.Trčalo se uzalud,više smo pretrčali i od Argentinaca i od Nigerijaca,vjerovatno i od Iranaca,nisam provjeravo(izvor fifa.com),druga je stvar što smo imali dosta trčanja u prazno zbog očajne formacije.Zalagali su se igrači na treninzima,malo,malo pa je neko bio lakše ozlijedjen.

Razumijem i ostavit Kolašinca na klupi,yebat ga ipak je Sušić bio s njim u Brazilu,nismo mi,al opet ti treba yebeni lijevi bek,ne možeš počet bez lijevog beka ako ti prvi lijevi bek nije u stanju igrat.

Da nam vrijeme nije išlo na ruku-nije,da su ključni igrači podbacili-jesu,da su nas sudije pokrale-jesu,al ne možeš saprat sve sa sebe,kako obraza nema?!

Što se izlazaka tiče,glupo je pitat igrače kad dodju u hotel 'gdje ste bili' al trebo je očito strožiji režim bit,i uopšte se ne pripremat u Sarajevu,nego u Zenici,pa ti hodaj iz hotela do mile volje,nećeš daleko sigurno.

Al da mi ne ide u glavu ovaj luzerski mentalitet,izjave da nam je ovo prvo veliko takmičenje,i ko zna kad ćemo opet otić,da trebamo bit sretni jer smo uopšte tamo,da je narod nezahvalan...

I ja ne mogu Safeta i stvarno želim da ode ali,po meni, svi zajedno pretjeramo u kritikama.Našo je lijek za bunkere,pa bilo koja druga reprezentacija bi imala problema u bar jednoj utakmici u kvalifikacijama protiv bunkera(svi osim Slovačke),mi smo sve bez problema riješili(u Litvaniji se osjetio grč),našo je idealnu formaciju protiv velesila(Francuska,Argentina na SP),al što ga ne idu ove reprezentacije od kojih smo mi jači,al ne igraju bunker,to je čudo jedno.Stvarno isto ko da se pogubi,ne zna šta da radi,pa grah baca po pitanju postave i formacije.
Nad tobom sunce najljepše sja

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 03 jul 2014, 02:26

Dovesti Quelixa Magatha i problem rijesen. Nit ce biti korupcije, nit ce biti nediscipline. A da ce biti sigurno borbe i trcanja mislim da nije potrebno spomenuti ;)

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 03 jul 2014, 02:28

ARGUMENT je napisao/la:Dovesti Quelixa Magatha i problem rijesen. Nit ce biti korupcije, nit ce biti nediscipline. A da ce biti sigurno borbe i trcanja mislim da nije potrebno spomenuti ;)

problem je u tome sto ce safet ostat 100%
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 jul 2014, 10:10

pinoglavi je napisao/la:Da smo katastrofa pripremljeni fizički-nismo.Trčalo se uzalud,više smo pretrčali i od Argentinaca i od Nigerijaca,vjerovatno i od Iranaca,nisam provjeravo(izvor fifa.com),druga je stvar što smo imali dosta trčanja u prazno zbog očajne formacije.Zalagali su se igrači na treninzima,malo,malo pa je neko bio lakše ozlijedjen.

Razumijem i ostavit Kolašinca na klupi,yebat ga ipak je Sušić bio s njim u Brazilu,nismo mi,al opet ti treba yebeni lijevi bek,ne možeš počet bez lijevog beka ako ti prvi lijevi bek nije u stanju igrat.
Mogao je postaviti Salihovica na beka ( kad vec nije zelio Kolasinca ) a Lulica na njegovu prirodnu i JEDINU poziciju koju je u stanje odigrati ( osim donekle krilinog napadaca ) a to je krilo. To bi naravno izgledalo puno bolje. I na toj strani bi nam igrala dvojica igraca a ne samo jedan igrac. I to naravno nije isto samo u glavama pojedinaca na ovom forumu jedan igrac moze pokriti isto kao dvojica igraca. Naravno on nebi bio on da nije opet metnuo Medunjanina da smeta Besicu, Pjanicu i Misketu. To je ta njegova taktika ispred 25-30 godina, nakrkaj sredinu sa sporim fantazistima. Bravo Pape. :clap: :clap: Ti samo nastavi tako sam protiv svih. :thumbup: :thumbup:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 03 jul 2014, 11:12, ukupno mijenjano 2 puta.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 03 jul 2014, 10:14

Što bi rek'o Sajo, lako je biti general poslije bitke. Ono, ko je mog'o naslutit' da je pogubno igrati bez lijevog beka?!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 jul 2014, 10:23

voltron30 je napisao/la:Što bi rek'o Sajo, lako je biti general poslije bitke. Ono, ko je mog'o naslutit' da je pogubno igrati bez lijevog beka?!
I to dan prije utakmice izjavi da Nigerije ima Emenikea i trojicu izrazito brzih i opasnih igraca iza njega. Musu , Mosesa i onog treceg igraca ( valjda Odemwingie ). Znaci znao je da su izrazito opasni i brzi ta trojica iza Emenikea. Znao je da protiv Irana nisu pokazali pravo lice ( sto je i izjavio ). I opet se je odlucio da mu jedan igrac ( Lulic ) pokriva dvije pozicije. Naravno selektor Nigerije je to uvidio i rekao je svojim igracima samo da napadaju po toj strani ( 80% napada ). Jos gore od toga svega je da je Pape to vjerovatno uocio tokom utakmice. Ali nije nista zamjenio takticki. Nastavio je da igra na isti nacin. Nije htio da prizna svoju gresku ( sto bi ubacivanje beka oko 20 minute sigurno bilo ) i popravi dok se jos moze.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 03 jul 2014, 10:26

Ovaj levat je toliko kontradiktoran, da je to za mentalne institucije. Nema on veze ni sta prica, a kamoli sta radi.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 03 jul 2014, 10:30

Ajax je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Što bi rek'o Sajo, lako je biti general poslije bitke. Ono, ko je mog'o naslutit' da je pogubno igrati bez lijevog beka?!
I to dan prije utakmice izjavi da Nigerije ima Emenikea i trojicu izrazito brzih i opasnih igraca iza njega. Musu , Mosesa i onog treceg igraca ( valjda Odemwingie ). Znaci znao je da su izrazito opasni i brzi ta trojica iza Emenikea. Znao je da protiv Irana nisu pokazali pravo lice ( sto je i izjavio ). I opet se je odlucio da mu jedan igrac ( Lulic ) pokriva dvije pozicije. Naravno selektor Nigerije je to uvidio i rekao je svojim igracima samo da napadaju po toj strani ( 80% napada ). Jos gore od toga svega je da je Pape to vjerovatno uocio tokom utakmice. Ali nije nista zamjenio takticki. Nastavio je da igra na isti nacin. Nije htio da prizna svoju gresku ( sto bi ubacivanje beka oko 20 minute sigurno bilo ) i popravi dok se jos moze.
Ovo je dvojbeno s obzirom kakav je intelektualni kapacitet u pitanju.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2014, 10:39

Precjenjuju se Sušićeve intelektualne sposobnosti. Da je znao da mora ići s lijevim bekom na Nigeriju (što bi 99% selektora znalo, tačnije svi na SP-u), išao bi. Da je uočio da je Hajrović jedan od rijetkih koji je bio sposoban za 90 minuta protiv Nigerije, a Lulić jedva hodao po terenu, izvadio bi prvo Senada iz igre. Problem je što on ne zna, i ne zna da ne zna. :facepalm:

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 03 jul 2014, 11:00

Pape, ne vraćaj se. Zaslužujemo puno bolje

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 03 jul 2014, 11:59

Ibizevic je napisao/la:Pape, ne vraćaj se. Zaslužujemo puno bolje

Kakav smo pogan narod mi nezasluzujemo ni Papeta a kamloli puno bolje.

Seljacima treba neko kao Ciro da psuje, hlupa i mangupira se onda je heroj nacije!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 jul 2014, 12:01

9. jula ako Bog da produženje ugovora i onda pravac Francuska. :pray: :bih:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 03 jul 2014, 12:11

:lol: Ma treba mu skroz odrijesiti ruke. Neka pozove cijelu Germaniju da igra za BiH. Moze nam cijela klupa biti Germanija. Kad se ocigledno ne zamara previse suparnikom, nema potrebe ni da postavlja neku taktiku. Nek izvede nase najbolje igrace i nek se sami rasporede. Spahic ce to za njega obaviti. Nabijes rezultat i profesionalizam na onu stvar. Nasi igraci svakako zasluzuju nakon obaveza u klubu malo da se opuste kada dodju na okupljanje. Zasto se posvetiti i pokusati vise. Samo nek se igra i vlada seljakluk. A ko vec hoce da gleda profesionalce i borbu za sto bolji rezultat moze uvijek sacekati kosarkase i rukometase :bih:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 jul 2014, 12:14

"Ja nikada nisam izrazio želju da odem i rekao da odlazim. Naravno da sam spreman da vodim reprezentaciju i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo," rekao je Sušić.
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 03 jul 2014, 12:17

Principatus je napisao/la:
  • Ljencuga: Ne prati niti jednog potencijalnog igraca. Amateri mu moraju dovoditi Kolasinca i Hajrovica.
  • Lazov je: Tino je DM. Pozvace kao Seferovica cim zaigra u Seriji A. Dupli arsini.
  • Nepotista je: Zove bratica i igrace iz Germanije Sportagenture i pusta da ih da igraju na SP. Iako su nas specijalisti ovdje uvjeravali da nece zaigrati. Sada se i o tome ne pise nista. Suti se kao i uvjek.
  • Sukobi sa igracima. Ostavlja Zukanovica u BiH kako bi poveo lakse nekog iz Sportagenture.
  • Nije pripremio ekipu. Odbio je kondicionog trenera i psihologa, jer njegova inteligencija ne shvaca zasto je to dobro.
  • Nema autoritet.
  • Kontakt sa igracima ima samo preko novina, gdje se prepucava sa njima u javnosti.
  • Izuzetno ogranicen, kako po inteligenciji, tako po elokvenciji, daje glupe i po atmoferu stetne izjave.
  • Ne uci iz gresaka, krivicu svaljuje na igrace.
  • Dakle pored inteligencije mu je i karakter nula.
  • Los takticar: Igra nekoliko utakmica bez DMa, igra bez pravog lijevog beka u utakmici u kojoj nam je nerijeseno dovoljno. Greske su mu amaterske prirode.
  • Ne izvlaci maksimum iz ekipe, nezna ni nerijeseno protiv neke jace reprezentacije izvaditi, nije prosao grupu protiv igracki slabije Nigerije.
  • Zaradjuje previse za svoj nerad, a predstavlja se kao da zaradjuje malo.
  • Ne zna da motivise igrace i ne daje im dodatne instrukcije tokom utakmice nego samo stoji ko kip pored aut linije, mase glavom i pravi neartikulisane grimase,a ne vrsi ni pritisak na sudije kada naprave gresku
  • Ne analizira protivnike - i sam je izjavio da je skoncetrisan samo na Argentinu dok ce Nigeriju pogledati tek kada susret sa njima dodje na red (neki treneri su i 6 mjeseci prije prvenstva analizirali svoje protivnike)

Da se podsjetimo a dodane su jos dvije stavke. Idemo dalje :arrow:
Zadnja izmjena: Marley, dana/u 03 jul 2014, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 03 jul 2014, 12:17

Henderson je napisao/la:9. jula ako Bog da produženje ugovora i onda pravac Francuska. :pray: :bih:
Aha, znaš da ce biti Francuska ako ti babo(Safet Susic) ostane.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 03 jul 2014, 12:17

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:Pape, ne vraćaj se. Zaslužujemo puno bolje

Kakav smo pogan narod mi nezasluzujemo ni Papeta a kamloli puno bolje.

Seljacima treba neko kao Ciro da psuje, hlupa i mangupira se onda je heroj nacije!
pa ovaj koliko je nesposoban ne zna ni to :D

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 03 jul 2014, 12:17

Izgleda Papeta nemozes strujom odvojiti od stolice ... nikada dosada nije bolje zaradivo i jos ako dobije povisicu onda pogotovo, i onda ce nam brzi Spaha da igra do jedno 38 godine svi staju prvo da igraju u repci a Spaha ce da prvo prestane da igra klubski fudbal a u repki ce da ostane posto ga ovaj nesmije otjeati ...
Anti Nakarada

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.