Pa bilo je upitnika zbog odbrane i tempa. Meni je izgledo solidno, ima finu mehaniku suta (iako je imao losu sutersku noc), dobar iq, 6 asistencija za 20 minuta, vidi se da ima slifaDonnie Darko je napisao/la:Zar je bilo upitno da li ima mjesta za njega u ligi? Može biti solidan role player.alemsa je napisao/la:Mikos nije bio los sinoc, ima mjesta za njeg u ovoj ligi
NBA sezona 2017/2018
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2017/2018
ljudi, tek su odigrane prve utakmice, polako sa prognozama... vec ste malog jacksona sahranili, milosa nahvalili, irvinga otpisali...
sto se tice lakersa, ovo jutros je bilo mucno za gledati, ona seljacina se opet nalozila na nas, da je mogao 50 zabio bi 50... ball pogubljen, ingram nesiguran, deng i bogut beskorisni... jedino nance, kuzma i brook sto su odigrali nesto... ima ovdje jos mnogo prostora za napredak, to je jedino pozitivno
sto se tice lakersa, ovo jutros je bilo mucno za gledati, ona seljacina se opet nalozila na nas, da je mogao 50 zabio bi 50... ball pogubljen, ingram nesiguran, deng i bogut beskorisni... jedino nance, kuzma i brook sto su odigrali nesto... ima ovdje jos mnogo prostora za napredak, to je jedino pozitivno
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Brook je odigrao ko najvece smece od centra. U odbrani je blago receno bio katastrofalan, DeAndre mu skokove skidao s glave kako se sjeti, a u napadu forsirao do besvjesti i to ko usporeni snimak jos.KK_Bosna je napisao/la:ljudi, tek su odigrane prve utakmice, polako sa prognozama... vec ste malog jacksona sahranili, milosa nahvalili, irvinga otpisali...
Na pogresno si mjesto dosao.KK_Bosna je napisao/la:ljudi, tek su odigrane prve utakmice, polako sa prognozama... vec ste malog jacksona sahranili, milosa nahvalili, irvinga otpisali...
Jel Blake u nekadasnjoj formi?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
a to smo kao navikli od njega na vrhunsku odbranu i skokove?Epidaurus je napisao/la:Brook je odigrao ko najvece smece od centra. U odbrani je blago receno bio katastrofalan, DeAndre mu skokove skidao s glave kako se sjeti, a u napadu forsirao do besvjesti i to ko usporeni snimak jos.KK_Bosna je napisao/la:ljudi, tek su odigrane prve utakmice, polako sa prognozama... vec ste malog jacksona sahranili, milosa nahvalili, irvinga otpisali...
u odnosu na nahajpanog balla odigrao je kao KAJ u najboljim danima... u ovoj ekipi on i treba forsirati do besvijesti i biti glavni igrac jer ako ocekujes da se igra vrti oko balla koji je jutros zachokao kao harden u najboljim playoff danima, borba za izbjegavanje posljednje pozicije nam ne gine
doduse, u pravu siKawhi je napisao/la:Na pogresno si mjesto dosao.KK_Bosna je napisao/la:ljudi, tek su odigrane prve utakmice, polako sa prognozama... vec ste malog jacksona sahranili, milosa nahvalili, irvinga otpisali...
Jel Blake u nekadasnjoj formi?
o blakeu treba suditi mimo meceva sa nama, seljacina igra protiv nas uvijek kao da je G7 finala
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Ma dje izgubljen, drugi pick PG, nedaju coj'ku da napravi play, vise je pretrco u napadu bez lopte nego svi skupa, x puta bio otvoren da samo extra pas naprave, oni pucaju budalastinje preko ruku
Ja ne kontam, rješiš se Mozgova i onda dovedeš Boguta. Je, ne plaćaš ga puno, al svejedno, samo uzima minute igračima koji se trebaju razvijat.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
ko mu ne da da napravi play? zar nemamo bozanstvenog strucnjaka na klupi?alemsa je napisao/la:Ma dje izgubljen, drugi pick PG, nedaju coj'ku da napravi play, vise je pretrco u napadu bez lopte nego svi skupa, x puta bio otvoren da samo extra pas naprave, oni pucaju budalastinje preko ruku
Ball uopce nije odigrao toliko losu utakmicu. U odbrani i skoku je bio prilicno dobar, razigravao je sasvim solidno i imao bi blizu 10 asista da je pogodjena vecina otvorenih suteva koje je namjestio. Zamjerka mu je sto nije bio dovoljno agresivan s loptom u rukama i nije napadao dovoljno. Cak je i presing Beverlyja koji je u tome mozda i najbolji u ligi jako dobro podnio, izgubio samo jednu jedinu loptu protiv tog presinga, a par puta ga i jako lijepo prosao. Cak je i na pick igri izgledao dobro obzirom na to da je na collegeu i SL fakticki nije ni imao.KK_Bosna je napisao/la:
a to smo kao navikli od njega na vrhunsku odbranu i skokove?![]()
u odnosu na nahajpanog balla odigrao je kao KAJ u najboljim danima... u ovoj ekipi on i treba forsirati do besvijesti i biti glavni igrac jer ako ocekujes da se igra vrti oko balla koji je jutros zachokao kao harden u najboljim playoff danima, borba za izbjegavanje posljednje pozicije nam ne gine
Ovo za Lopezovo forsiranje ne zelim ni komentarisat, napad panike me od same pomisli na to hvata.
Lik je sluzio da prevede loptu preko centra, da je Brooku, Clarksonu, kome bilo i vise je ne vidi. Tacno k'o Beverley nekad, prevede loptu da je Hardenu i oni rade svoje, a ovaj je zavrsio s akcijom, osim ako ne dodje do njeg igrom slucaja da je opaliKK_Bosna je napisao/la:ko mu ne da da napravi play? zar nemamo bozanstvenog strucnjaka na klupi?alemsa je napisao/la:Ma dje izgubljen, drugi pick PG, nedaju coj'ku da napravi play, vise je pretrco u napadu bez lopte nego svi skupa, x puta bio otvoren da samo extra pas naprave, oni pucaju budalastinje preko rukumene su uvjeravali prosle sezone da je walton genije...
prvo, sutirao je 17% iz igre i fulio je oba slobodna, za igraca od kojeg ocekujes 10-15 poena u prosjeku to je katastrofalno, i roberson bi mu se nasmijao u facuEpidaurus je napisao/la:Ball uopce nije odigrao toliko losu utakmicu. U odbrani i skoku je bio prilicno dobar, razigravao je sasvim solidno i imao bi blizu 10 asista da je pogodjena vecina otvorenih suteva koje je namjestio. Zamjerka mu je sto nije bio dovoljno agresivan s loptom u rukama i nije napadao dovoljno. Cak je i presing Beverlyja koji je u tome mozda i najbolji u ligi jako dobro podnio, izgubio samo jednu jedinu loptu protiv tog presinga, a par puta ga i jako lijepo prosao. Cak je i na pick igri izgledao dobro obzirom na to da je na collegeu i SL fakticki nije ni imao.
Ovo za Lopezovo forsiranje ne zelim ni komentarisat, napad panike me od same pomisli na to hvata.
drugo, u skoku je bio dobar jer drugi zagrade ljude pa on uhvati skok, prosle sezone si pljuvao westbrooka zbog toga, sada hvalis balla za istu stvar
za presing beverleyja si u pravu i to je jedino pozitivno sto je uradio, ali opet i nije imao bas previse loptu u rukama da vrti pick sa lopezom, a za to je kriv walton... ako je genije kao sto tvrdis onda je i walton svjestan da lopta ne smije biti kod balla u rukama jer mu ne vjeruje, ili je walton ipak prosjecan trener pa ne da loptu ballu da bude glavni igrac ekipe....
znaci lopez nije najbolji igrac lakersa? ko je onda? kuzma? deng? bogut?
Jeste trener, nije mu dao skoro nikakvu slobodu da napravi play, skokovi jesu u vecini takticki da ufati i "gura loptu" sto je radio vrlo dobro, u odbrani je bio dobar. Sutersku losu noc mu ne zamjerim, jer bi i ja roko, kad ne vidim loptu 15 posjeda, kad je konacno dobijem opalio bi, ko vas .****
pa znam i ja da je trener kriv, prosle sezone sam govorio da je frajer prosjek ko sto je bio i ko igrac, ali ovdje su ga pojedinci hvalili da je genije... ova ekipa uz pravog trenera moze za 2,3 godine postati itekako dobra... ali dok ovom budu deng i bogut dobijali minute i clarkson bio primarni ballhandler igra ce izgledati ovako kao protiv clippersa...alemsa je napisao/la:Jeste trener, nije mu dao skoro nikakvu slobodu da napravi play, skokovi jesu u vecini takticki da ufati i "gura loptu" sto je radio vrlo dobro, u odbrani je bio dobar. Suterski losu noc mu ne zamjerim, jer bi i ja roko, kad ne vidim loptu 15 posjeda, kad je konacno dobihem opalio bi, ko vas .****
doduse, ovo je spiecificna utakmica bila, seljacina je nalozila beverleyja da balla ubije u pojam, srecom pa mali ima cojones pa mu je odmah pokazao da svoje seljacke fazone moze prosipati kod kuce... vidjet cemo kako ce biti veceras
Promasio 2 slobodna i lose sutao iz igre ? Jao kakav horor, nikad nijedan igrac u historiji kosarke nije promasio 2 slobodna i sutao lose iz igre, kako ga samo nije stid. Ben Simmons nedavno sutao slobodna 3 od 10 pa ne vidim da se digla neka frka, odigrace veceras drasticno bolju utakmicu i losa suterska vecer sinoc ce bit zaboravljena.
Lonzo i ne treba imati previse lopte u pick igri, bar dok istu ne savlada kako treba jer s istom nema skoro nikakvog iskustva. Otvaranja iz spot upa i urucenja su sasvim ok, to su akcije gdje on treba dobijati loptu u ruke i gdje ce dolaziti do izrazaja njegov stil igre (sto se uostalom radilo i na UCLAu). Tako bi se trebalo igrati za njega dok ne zategne dribling dodatno i savlada pick igru do kraja. (Sad bi tu za tu pick igru odlicno dosao jedan momak kojeg su se tako lako odrekli za debila Lopeza i rjesavanje Mozgovovog ugovora i koji u debiju za Netse strpa 30 poena ko od sale, al neka, on je bust)
Sto se skoka tice, Wessa sam kritikovao jer je svjesno pustao svog igraca da ima otvoren sut samo da bi ganjao skok. Kod Lonza to nije bio slucaj, opet shvatas onako kako ti zelis i kako tebi odgovara.
Da, Lopez je najbolji igrac ove ekipe al ako ce ti on forsirati i divljati, onda slobodno trejdaj i Ingrama i Lonza za neke poluigrace i ganjaj PO (koji neces izganjat btw). Nemam nista protiv Lopezovih 15ak suteva po utakmici al ako ga ne ide, onda treba malo smiriti i ne ispucavati se ko da je Steph Curry, a ne jeb.ena trutina nesposobna skoka uhvatit.
Lonzo i ne treba imati previse lopte u pick igri, bar dok istu ne savlada kako treba jer s istom nema skoro nikakvog iskustva. Otvaranja iz spot upa i urucenja su sasvim ok, to su akcije gdje on treba dobijati loptu u ruke i gdje ce dolaziti do izrazaja njegov stil igre (sto se uostalom radilo i na UCLAu). Tako bi se trebalo igrati za njega dok ne zategne dribling dodatno i savlada pick igru do kraja. (Sad bi tu za tu pick igru odlicno dosao jedan momak kojeg su se tako lako odrekli za debila Lopeza i rjesavanje Mozgovovog ugovora i koji u debiju za Netse strpa 30 poena ko od sale, al neka, on je bust)
Sto se skoka tice, Wessa sam kritikovao jer je svjesno pustao svog igraca da ima otvoren sut samo da bi ganjao skok. Kod Lonza to nije bio slucaj, opet shvatas onako kako ti zelis i kako tebi odgovara.
Da, Lopez je najbolji igrac ove ekipe al ako ce ti on forsirati i divljati, onda slobodno trejdaj i Ingrama i Lonza za neke poluigrace i ganjaj PO (koji neces izganjat btw). Nemam nista protiv Lopezovih 15ak suteva po utakmici al ako ga ne ide, onda treba malo smiriti i ne ispucavati se ko da je Steph Curry, a ne jeb.ena trutina nesposobna skoka uhvatit.
pa kako ce savladati pick igru ako mu tvoj genije walton ne da da igra... nece sigurno na treningu protiv cunjeva napredovati.... ionako ne ganjamo PO, tako da treba sto vise i sto brze razvijati balla, ingrama, nancea, kuzmu... od njih cemo imati koristi za 3,4 godine a ne od denga, clarksona, boguta...Epidaurus je napisao/la:Promasio 2 slobodna i lose sutao iz igre ? Jao kakav horor, nikad nijedan igrac u historiji kosarke nije promasio 2 slobodna i sutao lose iz igre, kako ga samo nije stid. Ben Simmons nedavno sutao slobodna 3 od 10 pa ne vidim da se digla neka frka, odigrace veceras drasticno bolju utakmicu i losa suterska vecer sinoc ce bit zaboravljena.
za russella si me pomijesao s nekim, ja ga nikad nisam bustom proglasavao, jedini rookie kojeg sam pljuvao je bio bennett jer je frajer bas zalutao u ligu, sto se na kraju i ispostavilo tacnim... nas FO je odlucio da je ball isplatljiviji za ekipu i da za russella nema mjesta u ekipi, vrijeme ce pokazati da li je odluka bila dobra ili losa (nadam se da ce biti dobra i da ce ball postati bolji igrac od russella)...
ok, mislio sam da si jedan od oniih koji je pljuvao russa jer su mu saigraci gradili poziciju za skok, to sto se tice pustanja igraca da sutira si u pravu, to je odvratno, ali vec ove sezone ce igrati mnogo normalnije (nadam se)
****, od lopeza znas da nemas odbrane ni skoka, vec 20 poena i citanje igre s visokog posta, sinoc je nekoliko puta odlicno razigrao ekipu s kapice... ja nisam za to da on uzima suteve ballu, ingramu ili kuzmi, vec dengu i slicnim krampama... bolje da lopez opali 15 svojih + 10 suteva koji su namijenjeni krampama...
Za Russella nisam ciljao licno na tebe nego na dosta ljudi koji momka smatraju bustom sto logicno veze s mozgom nema.
Sto se tice te pick igre, na treningu je upravo dosta napredovao u tome jer na SL je nije imao buklvano (nakon bloka vecinom je vracao Kuzmi loptu koji se otvarao na ceonoj trici) i po meni ga ne treba odmah bacati u vatru na utakmicama da forsira taj pick dok ne postane siguran na treninzima. Sinoc bas komentatori spomenuse da mu Magic konstantno savjetuje da nakon bloka ne skace u zrak s loptom i forsira taj pas nego da cuva dribling i bude strpljiv. Vremenom ce doci sigurnost ali trenutno je jos uvijek prerano forsirati pick s njim gdje bi u slucaju loseg ucinka vrlo lako mogao totalno izgubit samopouzanje. Za sada otvaranje kroz urucenja i iz spot upa je sasvim ok i napadanje reketa u ranoj fazi napada gdje je jako dobar, time ce si vjerovatno nabiti samopouzdanje i ostatak igre ce doc lakse, sut ce profunkcionisat i time ce si otvorit prostor za napadanje i zavrsavanje na obrucu. Rekao sam odmah za njega, ima potencijal za biti apsolutni bust obzirom na hype a isto tkao ima i potencijal za uvesti revoluciju u pogledu na poziciju playmakera jer ovakav pregled igre, citanje i anticipacija igre te sposobnost nevjerovatnog ubrzavanja igre sa jako malo izgubljenih lopti nije vidjet jako dugo od nekog prospekta.
Ja sam vise za nekog centra tipa DeAndrea koji ce ti drzat obruc, hvatat skokove, postavljat jake blokove i zavrsavat iz picka nego za trabante poput Lopeza. Nek ima on svojih 15-20 suteva, nije to problem ali njemu primarno treba biti da koristi tu sposobnost razigravanja bilo kroz backdoor pasove bilo kroz urucenja i time omoguci motion offense kojem ovaj tim treba tezit. Imas u Ballu, Ingramu, Lopezu, KCPu (kad se vrati) pa i donekle jos Nanceu i Randleu kreatorske opcije i zbog toga napad ne treba biti iso ili pick heavy, zbog toga je uostalom i doveden Walton. Napad je prosle godine izgledao lijepo i tecno, problem je bila odbrana koju ove godine treba dignuti na visi nivo (sinoc u prvom poluvremenu nije bila losa, da je bilo kontrole skoka bilo bi jos i bolje). Sinoc je napa bio mucan za gledati al vjerovatno je to samo jedna losa noc, cisto sumnjam da je u pitanju veliki regres.
Btw Sarmelino nastavi spamat i trollat i ja ti obecavam da vise jednog jedinog posta na NBA podforumu neces napisat. Uzivaj.
Sto se tice te pick igre, na treningu je upravo dosta napredovao u tome jer na SL je nije imao buklvano (nakon bloka vecinom je vracao Kuzmi loptu koji se otvarao na ceonoj trici) i po meni ga ne treba odmah bacati u vatru na utakmicama da forsira taj pick dok ne postane siguran na treninzima. Sinoc bas komentatori spomenuse da mu Magic konstantno savjetuje da nakon bloka ne skace u zrak s loptom i forsira taj pas nego da cuva dribling i bude strpljiv. Vremenom ce doci sigurnost ali trenutno je jos uvijek prerano forsirati pick s njim gdje bi u slucaju loseg ucinka vrlo lako mogao totalno izgubit samopouzanje. Za sada otvaranje kroz urucenja i iz spot upa je sasvim ok i napadanje reketa u ranoj fazi napada gdje je jako dobar, time ce si vjerovatno nabiti samopouzdanje i ostatak igre ce doc lakse, sut ce profunkcionisat i time ce si otvorit prostor za napadanje i zavrsavanje na obrucu. Rekao sam odmah za njega, ima potencijal za biti apsolutni bust obzirom na hype a isto tkao ima i potencijal za uvesti revoluciju u pogledu na poziciju playmakera jer ovakav pregled igre, citanje i anticipacija igre te sposobnost nevjerovatnog ubrzavanja igre sa jako malo izgubljenih lopti nije vidjet jako dugo od nekog prospekta.
Ja sam vise za nekog centra tipa DeAndrea koji ce ti drzat obruc, hvatat skokove, postavljat jake blokove i zavrsavat iz picka nego za trabante poput Lopeza. Nek ima on svojih 15-20 suteva, nije to problem ali njemu primarno treba biti da koristi tu sposobnost razigravanja bilo kroz backdoor pasove bilo kroz urucenja i time omoguci motion offense kojem ovaj tim treba tezit. Imas u Ballu, Ingramu, Lopezu, KCPu (kad se vrati) pa i donekle jos Nanceu i Randleu kreatorske opcije i zbog toga napad ne treba biti iso ili pick heavy, zbog toga je uostalom i doveden Walton. Napad je prosle godine izgledao lijepo i tecno, problem je bila odbrana koju ove godine treba dignuti na visi nivo (sinoc u prvom poluvremenu nije bila losa, da je bilo kontrole skoka bilo bi jos i bolje). Sinoc je napa bio mucan za gledati al vjerovatno je to samo jedna losa noc, cisto sumnjam da je u pitanju veliki regres.
Btw Sarmelino nastavi spamat i trollat i ja ti obecavam da vise jednog jedinog posta na NBA podforumu neces napisat. Uzivaj.
- branimir85
- Kontakt:
gledao sam tekmu i kod Lonza mi se svidjelo odmah što kuži igru i ne davi loptu,jako je brz i plus mu je što ide hvatati skokove gdje mogu vrlo brzo razviti tranziciju,iako znamo kakav je Beverly obrambeni igrač jutros čak još više bio napaljeniji par puta je baš ušao u Lonza ,očito taticine riječi djeluju pa će mali Lonzo ispaštati zbog toga
Griffin bi mogao ući u trku za Mvp-a
Griffin bi mogao ući u trku za Mvp-a
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- invincible1921
- Kontakt:
Irving se prenapuhavao zbog hejta prema lebornu...kratko i jasno. Islo je dotle da se ovdje pricalo da je on zasluzniji za titulu nego King
Irving nije u rangu niti jednog od ovih playeva koji su navedeni bar neko moje misljenje, a mozda i grijesim. Međutim ako ne bude imao makar 45 pobjeda na ovakvom istoku on ce samo dokazati cinjenicno stanje...
Irving nije u rangu niti jednog od ovih playeva koji su navedeni bar neko moje misljenje, a mozda i grijesim. Međutim ako ne bude imao makar 45 pobjeda na ovakvom istoku on ce samo dokazati cinjenicno stanje...
=\_1921_/=
-
Nerminovic
- Kontakt:
Giannis vs LBJ 
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Bucks design replica of MECCA court for game vs. Celtics on Oct. 26

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.