Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 dec 2025, 14:07

Evo i ja pročitao komentare. Nema uopšte pljuvanja po Bajramoviću nego po klubu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 dec 2025, 09:47

Miron je i zvanicno sa Schalkeom jesenji prvak Bundeslige.
Samo 8 primljenih golova u 16 utakmica, doduse u nekim utakmicama su imali i dosta srece, ali ovo sto je napravio od ekipe koja je bila pred ispadanjem prosle sezone je impresivno. Treba dodati da mu je uvijek falilo po nekoliko prvotimaca, u nekim momentima je imao preko 10 povrijedjenih, ali je ipak uspio sve nadoknaditi, kapa dole za ovo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 dec 2025, 10:39

Miron Muslic je izvukao maksimum iz ekipe, i vise od toga.
Da pričamo o prošloj sezoni, Schalke bi bio sada već na 10, 15 bodova u odnosu na trećeplasirani tim.
U Championshipu je takodjer radio dobar posao gdje je imao rezultate za sredinu tabele računajući bodovanje od trenutka njegovog dolaska u Plymouth. Nažalost Rooney je prethodno doveo tim u bezizlaznu situaciju a i liga kao liga je dosta teza od Cvajte i teško je prekriti nedostatke kao sto je to moguće u Cvajti.

Ovim uspjesima Miron gradi svoje ime a zbog svoje predanosti poslu to je i zaslužio.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 dec 2025, 12:48

Zanimljivo je cak da su po posjedu lopte i tacnosti pasova najgora ekipa lige :mrgreen:

Masterclass :salut:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 15 dec 2025, 13:04

Fenomenalan posao, ali sam stava da im trebaju pojačanja da ostvare promociju. Nadam se da će biti naših igrača. Miron je tata i taktike i hendlanja ljudstva, normalno je onda da izvlačiš maksimum.

Do Bundeslige :bih:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 dec 2025, 13:29

Goalgetter je napisao/la:
15 dec 2025, 12:48
Zanimljivo je cak da su po posjedu lopte i tacnosti pasova najgora ekipa lige :mrgreen:

Masterclass :salut:
Kada sam to pisao u par navrata, gdje je prizivan za selektora, bila je paljba. Kao Sergej nema posjed lopte, daj Mirona.
Evo neću ovaj put reci da bi bio brzo popljuvan od “objektivnih” forumaša.
Samo jos jedan pokazatelj koliko ljudi površno prate fudbal.

Uglavnom, nas budući selektor, ako Bog da.
Nadam se da ga nećemo dugo čekati, tj. nadam se da će uskočiti nekim čudom odmah nakon ove trenutne garniture da nastavi ovu lijepu priču i dodatno je uljepša.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 dec 2025, 15:32

otvori nam oci huremeeeee:-)
svaki drugi post kako ne razumijemo, kako smo povrsni, kako ne znamo tematiku, ne citamo sa razumijevanjem..ne znam gdje pobra tu svu pamet-:)
Imas li kakvu diplomu vezanu za sport? ozbiljno pitam...

mozes ti kenjjati koliko hoces, kako ovdje, tako i na Kerimovoj temi.
Nas "SŠ" da je odradio prave izmjene i u pravo vrijeme, ti bi sada iscekivao ameriku i mundijal!

Kerim i sa upalom pluca da je usao u 60. minuti umjesto Dzeke, Tabak da je ostao na terenu 90 minuta, tankog Malica da je zamijenio Memicem a ubacio jos jednog veznjaka, mi bi sada bili na mundijalu, a nije ovo uopste bilo tesko odraditi, zar ne?:-)....sbkbb, ali je sramotno da se onako nista ne uradi, a da ti ljudi igraju viktoriju...istina, nisu fulali 100% sanse ali zakon fudbala je jasan, jedna jednostavno mora uci!!

doduse, kako ti kazes, mozda i ne bi usla da je Hadzija bolje reagovao:-)

porediti Mironov posjed lopte sa Barbarezovim je sramotno.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 dec 2025, 17:26

Babino, ranije si se već razotkrio da nemaš pojma kakav fudbal preferira Miron Muslic i kako njegove ekipe igraju, tako da nemaš nikakve kompetencije da pises na tu temu.

Što se tiče izmjena, i ja bih ostavio Tabaka a izveo Dzeku, tako sam pisao i prije utakmice a i nakon.
Jel misliš da bi Miron Muslic izveo Dzeku?!
Pogledaj malo kad Miron pravi izmjene!
U isto vrijeme ne mislim da je ta “pogrešna” izmjena uticala na krajnji rezultat. Gledao sam i Tabaka kako se na utakmici Gladbacha šetka na sredini terena dok protivnički stoperi i vezni red vezu pas igru bez ikakvih problema i zabijaju pogodak. Pa jel’ on kriv?!

Memic da je otišao desno a Alajbegovic na lijevo krilo, mnogo su veće šanse da bi Laimer probio po toj strani nego sto bismo mi napravili nešto naprijed.
Zar zaista misliš da je slučajno Memic tamo isforsiran? - to je bila fantastična odluka stručnog štaba jer niko drugi taj zadatak ne bi mogao obaviti. Zabio je Laimer u Zenici, zabio je i u Austriji ali sreća poništen pogodak zbog faula upravo nad Memicem. Tako malo mu prostora treba. A imao bi ga puno vise da je Kerim igrao po toj strani. Dakle, doktorska disertacija od strane Memica je odrađena protiv njihovog najboljeg igrača.
Bajraktarevic je previše davao prostora po desnoj strani zajedno s Malicem. Kerim bi jos vise.

To sto ste vi ubjedjenja da bismo u slučaju tih izmjena koje si nabrojao pobijedili, to je vas problem. Na Kipru je izvedena postava i postavka koji bi 99% forumaša potpisalo ali na kraju nismo uspjeli. Možda bi i protiv Austrije bio neki glup penal, nesretan gol, taman imao 10 Alajbegovica na terenu.

Austrijanci bukvalno nisu priprijetili našem golu do tog nesretnog trenutka i bili su totalno bezidejni.
Mi smo nažalost bili bez Katica, Dedica, Kolasinca, Demirovica - i opet smo onakvu utakmicu odigrali i bili tik od plasmana na SP, sa najmanje 50% oslabljenom ekipom bez tih igrača - ali to ćemo vješto ignorisati. Bez tri NAJBOLJA reprezentativca. Sram vas bilo.
Može biti da bismo s izmjenama zabili 2. gol, a može biti da bismo s izmjenama mnogo ranije primili gol nego sto jesmo, pa i drugi, treći.
Lahko je pametovati nakon bitke, ali je bezobrazno tvrditi da bi bilo drugačije da je to i to…
Sve je u domenu SBBKBB. I s vaše i s moje strane.
Kvalifikacije su vrlo dobro odradjene, uz malo sreće, mogle su biti odlične, bez obzira na sve probleme koje smo imali tokom kvalifikacija i povrijeđene najbitnije igrače, a Austrijanci haman bez problema komplet kvalifikacije.

Zašto je porediti Mironov posjed s Barabrezovim sramotno?!
Hajde da te vidim?!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 dec 2025, 21:57

Na našu žalost, Miron još dugo dugo neće preuzeti našu reprezentaciju. Čisto sumnjam da će Bundesliga nivo trener preuzeti našu reprezentaciju.
Porediti Barbareza sa njim u bilo kojem segmentu je idiotizam. Bukvalno porediti amatera sa profesionalnim trenerom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 dec 2025, 11:44

Zanimljivo.
Porediti amatera Barbareza s trenerima kao sto su Petev, Milosevic, Kodro, Bazdarevic, Bajevic, Prosinečki… je takodjer idiotizam?!
Ali je amater Barbarez napravio najbolji rezultat u posljednjih 10+ godina.
Zapravo je idiotizam smatrati da Barbarez sam priprema utakmice i donosi odluke u toku utakmice bez konsultacija sa svojim pomoćnicima medju kojima je prvi sigurno Bajramović. A dobro i on je amater. Nije da ga nismo priželjkivali godinama.
Ništa nam ne valja.
A zapravo je ovo najbolji stručni stab koji nas je vodio u povijesti, na čelu s Barbarezom.

Licno bih volio da nas sutra vodi Miron. Ali kada pogledam forumaše, haman je bolje da nas zaobiđe jer takav gospodin nije zaslužio pljuvanje, vrijeđanje i sl. A gledali bismo taj scenario nakon par utakmica.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 16 dec 2025, 15:50

sta ti @hureme imam objasnjavati razliku ako je sam ne vidis i da Mironovih 30-40% posjeda nije ni slicno onome kada mi imamo 30-40% loptu u nogama.

ljudi igraju viktoriju cijelu tekmu a mi ne mozemo jednu kontru odraditi u toku 45 min. Ljudi ti zabiju gol i mi u 15 min nismo u stanju prici njihovom golu, a da ne kazem, ugroziti ga....a kako cemo to i uraditi kada "SŠ' nije odradio nijednu pametnu, kvalitetnu i na vrijeme izmjenu!

Salke zabije gol-dva i rutinski odradjuje tekmu do kraja, pogledaj im samo zadnji gol. Sa 30% posjeda ce ljudi uvijek kreirati nekoliko opasnih sansi iz kontri, ali naravno da to ne bi mogli sa trenutnim Dzekom sa 90 min u nogama:-)

do austrije se moglo reci da su fulali sa pocetnom postavkom, ali da su na vrijeme uvidjali gdje skripi, ali u najbitnijoj tekmi su valjano zakazali u tom segmentu i sbkbb vjerovatno nas kostali plasmana. Kerim bi sa upalom pluca barem jednom zaprijetio klupskom kolegi za 30 min igre kada su ovi stiskali....

ono u cemu se slazemo, da smo na terenu imali kolasinca, dedica i demirovica, mi bi tu tekmu vjerovatno i dobili pred onakvom nasom publikom.
Ako svi budemo zdravi, taj wales bi se morao proci, a sa zabarima kako bude u Ze.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.