Kvalifikacije za SP 2026.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

jestamaji
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2026.

Post Postao/la jestamaji » 08 nov 2025, 12:40

Cwirek je napisao/la:
08 nov 2025, 11:06
Ne znam jeste li ovdje već pisali?! Zanima me ko od Europskih reprezentacija već ima osiguran baraz?! Rumunija znam..
sjeverna irska
švedska
danska ili škotska (jedan ide direktno drugi ima baraž)
turska skoro sigurno
poljska skoro sigurno
rumunija
italija
vels i makedonija
češka skoro sigurno

ostali se moraju izboriti za baraž ili kao u slučaju moldavije i san marina nadati da im padne sa neba. biće poprilično jak baraž.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 nov 2025, 12:42

Ja ovo vise nista ne kontam u Europi.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 08 nov 2025, 13:04

Ma stvari su svuda sad došle do jednostavnog, u suštini:
Azija
Plasirali se: Iran, Uzbekistan, Južna Koreja, Jordan, Japan, Australija, Katar, Saudijska Arabija.
Baraž: UAE-Irak igraju dvomeč naredne sedmice za mjesto u interkontinentalnom baražu.

Afrika
Plasirali se: Egipat, Senegal, Južna Afrika, Zelenortska Ostrva, Maroko, Obala Slonovače, Alžir, Tunis, Gana.
Baraž: Turnir s polufinalima: Nigerija-Gabon, Kamerun-DR Kongo naredne sedmice na neutralnom u Maroku. Pobjednik turnira ide u interkontinentalni baraž.

Južna Amerika
Plasirali se: Argentina, Ekvador, Brazil, Kolumbija, Urugvaj, Paragvaj.
Baraž: Bolivija ide u interkontinentalni baraž.

Okeanija
Plasirali se: Novi Zeland.
Baraž: Nova Kaledonija ude u interkontinentalni baraž.

Sjeverna Amerika
Plasirali se: Meksiko, SAD, Kanada.
Ovdje je dalje najkonfuznija situacija gdje se 10-ak ekipa bori za još 3 mjesta i 2 u interkontinentalnom baražu. Surinam, Panama, Gvatemala, Jamajka, Curacao, Honduras, Kostarika. Među ovima treba tražiti 3 učesnika SP i 2 za baraž.

Evropa
Plasirali se i plasirat će se: Njemačka, Švicarska, Danska/Škotska, Francuska, Španija, Portugal, Nizozemska, Austrija, Norveška, Belgija, Engleska, Hrvatska.
Baraž: Četiri turnira na principu POT1-POT4, POT2-POT3, pa finale. Šeširi zavise od toga ko će zaista u baraž kroz grupe (hoće li Rumuni biti drugi, hoće li Vels biti drugi itd. Ekipe koje će igrati baraž su: Kosovo, Danska/Škotska, Ukrajina, Turska, Mađarska, Poljska, Rumunija, Italija, Makedonija, Vels, Albanija, Češka, Švedska, Sjeverna Irska i Slovačka/Moldavija/Bosna i Hercegovina (dvije od tri).

Jedino što se još može desiti je da i BiH i Slovačka završe treće i onda bi tu upao San Marino. Sve drugo je neka teška matematika i teorija.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 nov 2025, 13:37

Arvid je napisao/la:
08 nov 2025, 12:42
jeste, potpuno nepotrebno su sve do bola zakomplikovali. jedan sistem za EP pa onda nešto skroz drugo za SP a sve isprepleteno i ond se ljudi izgube. bilo je poslije završetka lige nacija par forumaša kojima jednostavno nije bilo moguće objasniti da se mi preko tog besmislenog takmičenja više ni teoretski ne možemo plasirati u baraž, jerbo su oni znali kako je bilo za EP i držali se toga ko pjani plota

ali evo čeferin je juče u milanu najavio pojednostavljenje za SP 2030, šta god to bilo. navodno bi se već trebalo znati za 6 mjeseci šta i kako

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 nov 2025, 14:34

jestamaji je napisao/la:
08 nov 2025, 13:37
Arvid je napisao/la:
jeste, potpuno nepotrebno su sve do bola zakomplikovali. jedan sistem za EP pa onda nešto skroz drugo za SP a sve isprepleteno i ond se ljudi izgube. bilo je poslije završetka lige nacija par forumaša kojima jednostavno nije bilo moguće objasniti da se mi preko tog besmislenog takmičenja više ni teoretski ne možemo plasirati u baraž, jerbo su oni znali kako je bilo za EP i držali se toga ko pjani plota

ali evo čeferin je juče u milanu najavio pojednostavljenje za SP 2030, šta god to bilo. navodno bi se već trebalo znati za 6 mjeseci šta i kako
U planu je da i ovdje uvedu sistem kao kod LP.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 nov 2025, 14:49

Mokes je napisao/la:
08 nov 2025, 14:34
jestamaji je napisao/la:
08 nov 2025, 13:37
Arvid je napisao/la:

U planu je da i ovdje uvedu sistem kao kod LP.
juče je rekao da to nije plan, ali ko ce im znati

ma šta god da urde neće biti dobro, to je obično tako kod fife i uefe

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.