Bravo DeckoCAGarfia je napisao/la: ↑04 avg 2024, 22:22Kao navijač oba Španca, te neko ko od osnovne škole prati mečeve velike trojke, moram se nakloniti velikom šampionu Novaku Đokoviću. Njegov sportski legacy je neizbrisiv. Čovjek je ugasio sport, ali doslovno ugasio. On je za mene svakako GOAT od prošlogodišnjeg Roland Garrosa, ali danas je ušao u priču i društvo najboljih sportaša svih vremena. Postigao je što niko nikada nije, a vjerovatno teško da će iko ikad. Njegova moć da na dan super finala iskopa iz rudnika svoj najbolji tenis na jedan dan iz najboljih godina (2011 ili 2016) je ČUDO. Uradio je apsolutno sve što je trebalo da pobijedu onu životinju sa druge strane. Kapa do poda šampiončino. Druge stvari zbog kojeg te ja lično ne mirišem neću pisati jer nije vrijeme, ovo je trenutak najboljeg ikada i historija 4.avgust treba zlatnim slovima zapisati. Jednostavno, poput Messijevog Svjetskog prvenstva u Kataru - i ovo je bilo suđeno da se desi, pa makar 3 Alcaraza bila sa suprotne strane. Ovom pobjedom nam je svima dokazao da je još uvijek sposoban igrati sa najboljima. Kada se realno sagleda, njega još uvijek samo 2 igrača mogu pobijediti i namučiti. Nerealno.
Vidim da dosta ljudi ovdje pljuje Alcaraza, ali dečko je ostavio maksimum. Bio je maaaaalkice bolji igrač u prvom setu te je morao iskoristiti jednu od osam break lopti. Pojedinci na ovoj temi nisu svjesni kakav je on odigrao meč i da je meč bio izuzetnog kvaliteta. Danas je on uprkos porazu dokazao da je potencijal Velike Trojke. Njemu je svaki meč sa ovom budalom odlična škola (od pobjeda na Wimbledonu do poraza na pariškoj šljaci). Ono što je kod njega najfascinantnije meni je to da svako finale odigra abnormalno kvalitetno. I ovi mečevi s Novakom (Cinci i OI) su bili skoro pa egal ili mečevi gdje je Novak bio malo bolji. Svakako na ovom forumu su većinom i padobranci koji prate tenis samo velike mečeve, pa poslije Wimbledona šprdaju Novaka, a poslije OI smatraju da je Carlitos precijenjen. Ja vam svima predlažem da u budućnosti uživate u Carlosu i Janniku, ali i u Novaku koliko god trajao.
Danas su se momčine rokale 3h gdje NIKO NIKOGA NIJE BREAKNUO na ŠLJACI. Jednostavno, igračine i generacijski talenti obojica. Za Carlosa nema zime. On je ATG igrač u nastanku sa 10+ slemova sigurno u vitrinama, a vjerovatno i više. Njegov stil tenisa je raj za oči, nema razloga da bude tužan iako je poraz prebolan. Jednostavno, danas nije bilo suđeno. Ne sumnjam da će i on kad-tad biti olimpijski prvak.![]()
A sada, američka turneja, poprilično otvorena.![]()