Kako srede da si u pravu, ali nisi. Ovo sto nas napad igra je sve osim dobroga, manje-vise.Lavcina je napisao/la: ↑08 okt 2025, 22:02Ne bih se slozio, da je napad bas u ocajnoj formi izuzmemo li Dzeku. Ali i on nemora biti u nekoj formi, dovoljno je da ga ostave koji put samog i eto sanse/golaBeduin je napisao/la: ↑08 okt 2025, 16:24Mozemo reci da nam odbrana dolazi u odlicnoj formi, a napad u ocajnoj.
Bice tvrda utakmica, mislim da ce Kipar tesko do gola jer mi zaista igramo cvrsto i odgovorno nazad, ali je pitanje koliko mozemo prema naprijed. Krila mogu napraviti neki visak, narocito ako bi Dedic ispratio Memica, ali realizacija je problem.
Ocekujem Gigovica u vezi kao malo isturenijeg da pravi pritisak sa nasim krilima i to bi moglo navesti protivnika na neku gresku.![]()
Alajbegovic odlicno igra u Slazburgu, Bajrektarevic u PSV takodje, jeste da ima malu minutazu, ali ako uporedimo sa proslom sezonom sasvim pristojna. Memic standardan i Plzenu i ima dosta asistencija vec. Tabakovic takodje u Borussiji zadnje dvije poceo od prve minute i zabio gol.
Nisu u zivotnoj formi, ali su u sasvim ok formi pogotovo kad uzmemo, da igramo protiv Cipra.
Tabakovic je proslu utakmicu poceo u prvih 11 bez ucinka, a dvije tekme prije te je usao sa klupe i postigao po gol. Ali njegov uticaj na igru je nikakav, jer sam gledao te utakmice pa zato ovo i pisem. Mozda bi i napravio nesto kad bi krila vise ubacivala loptu u sesnaesterac, a prije toga to treba uigrati, praviti prostor za krila.
Statisticki gledano Esmir i Alajbegovic imaju po 2 gola i 1 asistenciju, ali narocito Esmir ima malu minutazu i puno oscilacija u igri, neznatan uticaj na igru, a nerijetko utakmicu odgleda sa klupe, a i Alajbegovic u zadnje vrijeme pruza nesto slabije partije.
Jedina svijetla tacka, po meni, je Memic sa dosta asistencija i prodora, ali i dosta slabija liga u kojoj igra. Ali je u dobroj takmicarskoj formi. Mi ga zasad slabo koristimo, dakle treba i neke segmente igre podrediti njemu i davati mu lopte u prostor, sto je opet stvar uigranosti i strategije naseg selektora.
Bazdar nikakva forma, dok Demirovica ni nemamo u rosteru.
Sve u svemu imamo krila koja mogu napraviti visak, imamo sut izvan sesnaesterca, vidicemo koja ce biti postava i sta ce uspjeti napraviti. Sigurno ce biti ogroman pocetni pritisak domacina, a mi iz tranzicije i kontri mozemo dosta toga napraviti. Dzeko ce morati nastimati nisanske sprave.