FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Omerbavarac » 04 maj 2010, 15:18

Kevin Kuranyi više nije član njemačkog velikana Schalkea, prenio je agent igrača Roger Wittmann.

Wittmann je u izjavi za **** izjavio:

- Da mogu da potvrdim da je Kevin bivši član Schalkea. U julu će postati slobodan agent i moći će izabrati budući klub.

Na pitanje o špekulacijama da Kuranyia traže Juventsu, Genoa, Manhcester City, Sunderland, Dynamo Moscow te Fenerbahche, Wittmann je izjavio:

- Savjetovao sam ga da ne produžuje ugovor jer su za njega zainteresovana bar tri velika evropska kluba. Ipak, mogu vam reći da odluka još nije donijeta.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 maj 2010, 15:27

omerbavarac je napisao/la:Kevin Kuranyi više nije član njemačkog velikana Schalkea, prenio je agent igrača Roger Wittmann.

Wittmann je u izjavi za **** izjavio:

- Da mogu da potvrdim da je Kevin bivši član Schalkea. U julu će postati slobodan agent i moći će izabrati budući klub.

Na pitanje o špekulacijama da Kuranyia traže Juventsu, Genoa, Manhcester City, Sunderland, Dynamo Moscow te Fenerbahche, Wittmann je izjavio:

- Savjetovao sam ga da ne produžuje ugovor jer su za njega zainteresovana bar tri velika evropska kluba. Ipak, mogu vam reći da odluka još nije donijeta.
steta...igrac koji je puno dao schalkeu al sta se moze...puno srece,uvijek mi je bio drag igrac i ostat ce...a evo da se nadovezemo definitivno nece ici ni na SP.....Low mu ipak nije oprostio i nece ga voditi

na kraju odlicna sezona...nazalost sreca nam je i ovaj put okrenula ledja...iako sam cvrsto vjerovo da ce ovoga puta biti drugacije...al kad se sve sabere vise nego odlicna sezona
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 maj 2010, 21:07

Danas sam citao da Schalke pregovara sa Pantelicem da predje u Gelserkichen,a on je slobodan igrac od juna.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 maj 2010, 21:19

Devil je napisao/la:Danas sam citao da Schalke pregovara sa Pantelicem da predje u Gelserkichen,a on je slobodan igrac od juna.
Veoma moguce, bit ce interesantno vidjeti kako ce Magath smirivati njegove bubice.
Vom Jäger zum Gejagten

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 05 maj 2010, 22:48

Načuo sam da bi Ballack mogao u S 04 ima li išta od toga :?: Mada čisto sumnjam :oops:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2010, 11:59

Glup, gluplji, Kevin Kuranyi. Koliko je ovaj covijek glup to je tesko opisati rijecima. Covijek je kroz svoju karijeru u Stuttgartu i Schalke-u sebi obezbjedio egzistenciju, i Schalke-u je Magath od njega napravio odlicnog igraca, koji se krece trazi lopte, sljedece sezone bi postao jos bolji, igrao bi pred punim i modernim stadionima u Njemackoj, igrao bi u LP, imao sansu da nesto osvoji u svojoj karijeri, no on ode u Rusiju samo radi novca, gdje ce mu karijera sigurno propasti. Ovakvih kretena mi uopste nije zao, i ovim i nekim drugim transferom se potvrdjuje da su savjetnici igraca najvece zlo u fudbalu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2010, 12:03

Para vrti gdje burgija neće. Neka ide, sigurno će mu dobro doći još koji miliončić koji će zaraditi. Nemoj mi reći da ti je čudno što ide? Pa niko ne igra iz ljubavi, već zbog novca. A, ako ne može dobiti ugovor kakav traži nakon ove sezone, nek ide.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2010, 12:11

Zdena sigurno zna bolje od mene. U Schalke-u je sigurno zaradio preko 20 miliona eura, plata mu se trebala s cetiri miliona eura spustiti na dva miliona eura, radi financijske krize u klubu. Takodjer u Stuttgartu je bio dosta dobro placen i ima sigurno nekih 30 do 40 miliona ustedjevine (jos sponzorski ugovori, reklame) itd itd. On nakon ove sezone misli da je on kvalitetan igrac, no tu se grdno vara, ovo je sve Magathova zasluga, cist primjer je Wolfsburg gdje su nakon njegovog odlaska samo Miske i Dzeko pokazali svoj kvalitet, ono je ostalo sve bilo do Magatha. Prethodnih sezona navijaci Schalke-a su ga htjeli poslati u 100 PM i svaki put su ga kritikovali i zvizdali mu jer su mislili da je promasena investicija, sve do dolaska Magatha na klupu. Najbolje je rekao jedne prilike Xavi Hernandez, i to sljedece:

"Kada zavrsim karijeru, necu da ljudi govore o tome koliko sam zaradio novca, nego koliko sam titula osvojio".

Ali eto svako ima svoje misljenje i za mene je Kuranyi stvarno glup covijek. Neki bi igraci ubili da mogu trenirati pod palicom Magatha, jer znaju sta bi to znacilo, a on misli da je neka faca.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 maj 2010, 17:37

Šta se sad u može, Kevin je otišao ali ako Bog da stiže novi napadač tj. Marko Pantelić.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 maj 2010, 17:54

Zdena04 je napisao/la:Šta se sad u može, Kevin je otišao ali ako Bog da stiže novi napadač tj. Marko Pantelić.
ma staro je to....jbg al eto

eh kako su hankea glupo dali....da ga je sad vratit nekako :roll:
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 12 maj 2010, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 12 maj 2010, 17:55

sarajlija89 je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:Šta se sad u može, Kevin je otišao ali ako Bog da stiže novi napadač tj. Marko Pantelić.
ma staro je to....jbg al eto

eh kako su hanke glupo dali....da ga je sad vratit nekako :roll:
Dobar je Hanke zabije svake prestupne,taj samo kod Slomke moze igrat'...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 maj 2010, 18:00

jbg hannover jedva osto sta ces ocekivat...al zato je proslu dobru imo sezonu cini mi se...dobar je bio...dijete schalke cini mi se....

ma vala i nije da na trzistu ima nekih dobrih napadaca a da su pristupacni....tako da me odluka oko pantelica ne cudi...

mada kako se zove onaj crnac napadac u herthi.....nije rafael ili jeste...zabio je par golova....dobar igrac stvarno.......

ramos 8-) 8-) e on nije los

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2010, 22:15

@ Zdena

sta ono Bild prije neki dan pise, prvi ne uspjeh za Magatha ? Je li oni izmisljaju toplu vodu ili sta je to bilo pa je u necemu bio nadglasan.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 17 maj 2010, 00:06

amerosm je napisao/la:@ Zdena

sta ono Bild prije neki dan pise, prvi ne uspjeh za Magatha ? Je li oni izmisljaju toplu vodu ili sta je to bilo pa je u necemu bio nadglasan.
Radilo se oko transfera. Ništa posebno. Magath je htio da jedino on i Peter Peters donose odluke o kupovini igrača za koje je potrebno doplatiti više od 300.000 eura iznad već određenog budžeta.
Ma Bild k'o Bild. Znaš i sam kakve tekstove oni izdaju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2010, 00:42

Zdena04 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ Zdena

Radilo se oko transfera. Ništa posebno. Magath je htio da jedino on i Peter Peters donose odluke o kupovini igrača za koje je potrebno doplatiti više od 300.000 eura iznad već određenog budžeta.
Ma Bild k'o Bild. Znaš i sam kakve tekstove oni izdaju.
Ma znam, ja sam samo procitao naslov, i oni su to napisali isto kao da je smak svijeta. Mislim u svakom klubu u Njemackoj iznad te cifre mora Nadzorni odbor dati svoju saglasnot sto nije nista strasno, jer taj nadzorni odbro reprezentira navijace.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 maj 2010, 21:24

Ovaj naš Rakitić je zaista stasao u pravog igrača. Mislim da će on odigrati ključnu ulogu naredne sezone.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2010, 21:27

Strašan gol protiv Welsa, gledao sam prvo poluvrijeme, pomalo dosadno, no Ivan je majstorski sa puno osjećaja zabio taj prvo pogodak.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 maj 2010, 21:31

Evo gol
[youtube][/youtube]

booty-king
Kontakt:

Post Postao/la booty-king » 24 maj 2010, 21:16

salke koliko znam ima samo 25 miliona za pojacanja ove godine ...po meni trbaju dat rakitica i jedno 5 miliona za misimovica ,boumjohana i 2-3 miliona za marka reusa i dovesti nekog lijevog beka pinolu ili jansena ...smatram da ce talenat lukas smitza i cristoph moritza doci do izrazaja i da ce njih 2ca biti medzu glavnim igracima sljedece godine...bas sam sanjao nek noc da je joe cole presao u schalke obzirom da sam znao da mu je istekao ugovor ,

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 24 maj 2010, 23:38

booty-king je napisao/la:salke koliko znam ima samo 25 miliona za pojacanja ove godine ...po meni trbaju dat rakitica i jedno 5 miliona za misimovica ,boumjohana i 2-3 miliona za marka reusa i dovesti nekog lijevog beka pinolu ili jansena ...smatram da ce talenat lukas smitza i cristoph moritza doci do izrazaja i da ce njih 2ca biti medzu glavnim igracima sljedece godine...bas sam sanjao nek noc da je joe cole presao u schalke obzirom da sam znao da mu je istekao ugovor ,
Hahah dobar san. :D

Ma nemamo mi ni 25 milki al' nije ni bitno imamo odlične igrače. Pander, Rafinha, Bordon, Jones, Farfan, Rakitić svi su oni jako dobri. Pored toga tna se ko je trener i menedžer tako da ne brinem o novim pojačanjima jer će sigurno biti prava pojačanja. Ne treba zaboraviti šta Magath učini od mladih igrača. Primjeri: Lahm, Schweinsteriger, Džeko, Kuranyi, Gomez, Hleb itd. itd.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.