Isnar je napisao/la:Ja smatram da je najveci problem u Engleskoj odbrani, stoperi su prespori, a bekovi ispadaju bezveze, a kad tome dodamo nesposobnog golmana, nije ni cudo da je ovako zavrsilo... Njemacka po meni nije nista bolje igrala od Engleske, cak mislim da su Englezi diktirali tempo, ali ako je lose izveden slobodan udarac gol sansa na suprotnoj strani, onda se ti odbrambeni igraci stvarno trebaju zapitati cemu uopste sluze. Nijemci su dali cetiri gola iz cetiri klasicne kontre, a ozbiljna odbrana ne bi primila niti jedan od tih golova, a ova cetvorica to nisu. Vezni red je kontrolisao igru i jako sam zadovoljan kako su odigrali, oni su bili najbolji dio tima. Napad je morao biti ucinkovitiji, ali to nije osnovni problem, nego ono sto sam naveo. Ozbiljna odbrana ono ne bi smjela sebi dopustiti. Sto se tice ponistenog gola, mislim da stvarno pije vode moja prica o elektronskom sudjenju, nema se vise sta cekati, ovo vec svima vadi zivce i mislim da ce poceti padati mrtve glave radi ovakvih stvari, previse je toga u igri, nije to amaterski nivo.
Pazi, kod onog gola kada je Lampard izvodio slobodnjak "osigurači" krivi. Nisu to ni Upson ni Terry već Barry, te dva bočna igrača koja ne idu na skok. Helem, dijelim tvoje mišljenje kada su stoperi u pitanju. Jednostavno, Upson ne može biti taj na koga bi se cijela nacija trebala oslonuti. No, on je miljenik don Fabia. Kada je Ledley King u pitanju, iskreno, ne mogu da vjerujem da je dotični dobio poziv. Zašto? Pa on je stakleni igrač koji skoro pola sezone propusti zbog hroničnih problema sa desnim koljenom. Sam Redknapp je govorio o njemu da mu nikako nije jasno kako si je to dopustio(ali to su opet doktori i bivši treneri Tottenhama krivi). Dawson je odlično rješenje, jer je odigrao sjajnu sezonu u istom tom klubu. Kada su krila u pitanju, ne znam kako jedan SWP dobije šansu, a majstor Ashley Young ostane u Birminghamu. Pa taj Ashley je igračina; plus sjajan kada su prekidi u pitanju. Isti slučaj je i kod Heskey-a. Ako je on bolji od Agbonlahora, onda ne znam šta to ja gledam, a šta Capello. Javna tajna je da Gerrard i Lampard ne mogu zajedno, ali niko nema petlje da jednog postavi na klupu što bi u potpunosti odgovaralo timu. Dalje, ne znam je li to samo do mene, ili je Capello pravio iste izmjene. Krilo za krilo, napadač za napadača i to je to. Pa ako ti to nije donijelo pobjede u grupnoj fazi, zar si to očekivao u osmini finala.
Žalosno je što je Engleska poražena u njihovoj najboljoj predstavi, ali iskreno, svojim partijama su ovo i zaslužili. Btw, ne znam šta je sa Rooneyem, ali on je imao na prvenstvu svega 2-3 udarca u okvir gola u ove 4 utakmice. Premalo, ako mene pitate. Taj isti Rooney, po ne dobijanju lopti u Manchesteru, dođe na centar igrališta i riješi to sa takom lakoćom, a ne može u reprezentaciji.