Olimpik Sarajevo

odsutraopetultra
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la odsutraopetultra » 25 jun 2009, 16:13

jalijas je napisao/la:ma pricajte vi sta hocete, ali spalevic je jedan od najboljih, ako ne i najbolji napadac u premijer ligi...
ako je istina da je potpisao, a vjerujem da jeste, olimpik ce imati napad za cistu desetku. Iz kluba najavljuju da ce predstavljanje novih akvizicija biti u petak, pa cemo vidjeti ko je sve dosao. Nego imam neku informaciju, ali ne znam koliko je tacna, da ce najveci bum ipak izazvati dolazak novog golamana, ako je informacija koju ja imam tacna, bit ce to mozda i najvece iznendjenje u prelaznom roku ove sezone, ali o tom potom, cujem isto da im je potpisao mladen ristic, kojeg sam gledao na you tube i moram priznat da je strasan igrac, veznjak koji je proslu sezonu igrao u makedoniji i koji je, ako je dosao jos samo jedno u nizu istinskih pojacanja za vukove, a evo kako izgleda zasadasnji roster olimpika za anrednu sezonu:

Golmani: Adi Adilović, Irfan Rastoder, ???? (vidjet cemo u petak ko ce biti prvi golman)

Odbrana: Aleksandar Simčević, Bruno Prlić, Nihad Suljević, Armin Lulić, Muhamed Subašić, Nikola Kolarov

Veza: Albin Pelak, Muamer Kurto, Miloš Vidović, Admir Makić, Mladen Ristić, Miloš Jokić???

Napad: Goran Kušljić, Mirko Marinković, Adis Hasečić, Armin Mahović i Darko Spalević???

Prem informacijama koje imam, prozivka im je u subotu, a pojavit ce se i nekih osam igraca koji ce doci na probu iz svicarske, SAD-a i Crne Gore koje su razni menadžeri nudili, a koji ce se pokusati dokazati Husrefu....

Sve u svemu buran prelazni rok u Olimpiku.

Muhamed Alaim ne prelazi u Olimpik.

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 26 jun 2009, 08:24

cuo sam i ja da ne prelazi...

Amicko

Post Postao/la Amicko » 26 jun 2009, 11:40

Željezničar je pristao pružiti Olimpiku domaćinstvo na Grbavici uz, kako nam je rečeno, neke minimalne uslove postavljene prema novom sarajevskom premijerligašu.

Dnevni avaz

Je li ovo istina pošto su se već bili dogovorili da igraju na Koševu :?:

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 26 jun 2009, 12:14

Nas ovo naletih na sluzbenoj stranici Olimpika:
U sklopu nastojanja da u narednu fudbalsku sezonu, povratničku u Premijer ligi, uđe što jači, Fudbalski klub Olimpik je u svoje redove doveo pet igrača koji će stajati na raspolaganju šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću.
1. Darko Spalević, rođen 24. Marta 1977. godine u Kosovskoj Mitrovici. Igra na poziciji napadača I već je poznato ime ljubiteljima fudbala u Bosni I Herecegovini. Dvije sezone za redom je najbolji strijelac Premijer lige Bosne I Hercegovine u fudbalu nastupajući u dresu Slavije iz Istočnog Sarajeva. U sezoni 2007/08 18 puta je zatresao protivničke mreže, dok je u narednoj sezoni postigao gol manje, ali mu je I 17 golova bilo dovoljno da još jednom ponese titulu najboljeg strijelca. Za narednu sezonu, je prema njegovim riječima imao nekoliko ponuda, kako iz klubova u Bosni I Hercegovini tako I iz inostranstva. Ipak odlučio se za Olimpik.
“Kada si najbolji strijelac u jednoj ligi dvije sezone zaredom, normalno je da izazoveš interesovanje mnogih klubova. Tako su I mene zvali razni klubovi, ali su ljudi iz Olimpika bili najkorektniji”, rekao je Spalević nakon potpisivanja ugovora.
Spaleviću je važna činjenica da klub ima velike ambicije u povratničkoj sezoni u Premijer ligi.
“Itekako mi je važna činjenica da dolazim u stabilan I dobro organizovan klub koji namjerava igrati značajnu ulogu na fudbalskoj sceni u Bosni I Hercegovini. Siguran sam da se uz vodstvo Husrefa Musemića ekipa može boriti za sami vrh tabele u narednoj sezoni”, istaknuo je Spalević.
Ugovor sa Olimpikom je potpisao na dvije godine.

2. Nikola Kolarov, rođen 14.03.1983. visok 180 cm, težak 76 kg, igra na poziciji štopera. Do sada je nastupao u Crvenoj Zvezdi, Obiliću, Čukaričkom I Borcu iz Banja Luke odakle I dolazi u Olimpik.
“Imao sam ponudu iz Čelika, bio sam pred potpisom ugovora, ali su me ljudi iz Olimpika kontaktirali u posljednji čas, te sam se ipak odlučio za prelazak u ovaj klub”, riječi su Kolarova nakon potpisivanja ugovora. Aleksandar Kolarov, njegov brat koji nastupa za Lazio I reprezentaciju Srbije je također prisustvovao potpisivanju ugovora.
3. Muhamed Subašić, rođen 19.03.1988., visok 185 cm, težak 76 kg. Igra na poziciji lijevog bočnog. Do sada je nastupao za Podgrmeč i Laktaše, odakle i dolazi u Olimpik. Prva fudbalska znanja stekao u Njemačkoj. Subašić je također imao i drugih ponuda, između ostalih za njegove usluge su bili zainteresovani i iz banjalučkog Borca. Radi se o mladom igraču na kojeg Husref Musemić računa na duže staze.
4. Mladen Ristić, igrač Veznog reda, rođen je 30.03.1982, visok 178cm I težak 72kg. Do sada je nastupao za klubove: Radnički Niš, Bordeaux - Francuska, Rad Beograd, Borac Čačak, Javor Ivanjica te makedonskog prvoligaša Sileks, odakle I dolazi u Olimpik. Prije dolaska o Olimpiku je čuo samo riječi hvale.
“Nisam imao puno informacija, pa sam se malo raspitao te saznao da se radi o jednom profesionalnom klubu koji ima velike ambicije I koji je ustrojen po evropskom principu. Nadam se da ću se uspjeti nametnuti treneru te da ću obezbijediti svoje mjesto u timu”, rekao je Ristić nakon potpisivanja ugovora.

5. Miloš Jokić, rođen je 07.06.1987., a između ostalog nastupao je za Metalac iz Gornjeg Milanovca

Prozivka igrača FK Olimpik zakazana je za 27.06. u 9 i 30 na stadionu Igman na Ilidži. Za sada trener Husref Musemić ima na raspolaganju 19 igrača i to:

Golmani: Adi Adilović, Irfan Rastoder
Odbrana: Aleksandar Simčević, Bruno Prlić, Nihad Suljević, Armin Lulić, Muhamed Subašić, Nikola Kolarov

Veza: Albin Pelak, Muamer Kurto, Miloš Vidović, Admir Makić, Mladen Ristić, Miloš Jokić

Napad: Goran Kušljić, Mirko Marinković, Adis Hasečić, Darko Spalević i Armin Mahović

Na prozivci će se pojaviti I tri igrača koji će biti na probi I koji će se pokušati nametnuti šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću. Radi se o Delmedinu Hamzagiću i Adnanu Ejupoviću, koji dolaze iz SAD-a, te o Alenu Spahiću, bratu našeg reprezentativca Emira Spahića.
Prvih sedam dana priprema ekipa će obaviti u Sarajevu, na stadionu Igman na Ilidži, nakon čega se seli na Kupres gdje će boraviti 10 dana, nakon čega će četiri dana boraviti ponovo u Sarajevu, da bi 17.07. ekipa nastavila pripreme u Odžaku, gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Posljednja četiri dana pred prvenstvo tim će ponovo provesti trenirajući u Sarajevu.
Što se tiče stadiona na kojem će Oimpik igrati narednu sezonu, došlo je do promjene, te nećemo igrati na stadionu Asim Ferhetović Hase, nego na stadionu Grbavica. Nova Uprava Željezničara je odlučila izaći u susret FK Olimpiku I ponudila svoj stadion na korištenje, te koristimo ovu priliku da im iskreno zahvalimo I da im poželimo mnogo sreće I uspjeha u daljem radu.

*** Opa, potpisao Spalevic

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 26 jun 2009, 14:00

pitanje za navijace olimpika na kojoj tribini cete bit smjesteni

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 26 jun 2009, 14:23

Cuj navijace Olimpika haha,to mogu biti samo simpatizeri ili ovi koje placeju da navijaju.A vjerovatno ce stati na zapad.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 jun 2009, 14:34

Sud je napisao/la:Cuj navijace Olimpika haha,to mogu biti samo simpatizeri ili ovi koje placeju da navijaju.A vjerovatno ce stati na zapad.
Na koji zapad kad ce Olimpik igrati na Grbavici :roll:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 26 jun 2009, 14:48

miky_hz je napisao/la:
Sud je napisao/la:Cuj navijace Olimpika haha,to mogu biti samo simpatizeri ili ovi koje placeju da navijaju.A vjerovatno ce stati na zapad.
Na koji zapad kad ce Olimpik igrati na Grbavici :roll:

ojj pitaru glup si za novina....vidis da se lik zajebaje i govori da ce to biti simpatizeri kluba i svi ce stati na zapad..:D:D

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 26 jun 2009, 15:25

A jeli to Grbavica nema zapad????????????????? :roll: :roll:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 26 jun 2009, 16:33

-
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 13 jul 2013, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 26 jun 2009, 17:23

Ja koliko znam ima i istok samo nije uredjen ;) a ova gore moja replika bila je upucena ovim podBBB-a sto nam spamaju temu gdje god stignu.

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 26 jun 2009, 17:32

Ima istok, ali nije u upotrebi samo kad je derbi eventualno ;)
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 13 jul 2013, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 26 jun 2009, 22:09

Ova pojacanja Olimpika su prava drama i u cijelosti je Gracic ispunio ocekivanja.Zadaca je velika za sve klubove u PL i sve osim titule sa ovakvim timom bi bila sramota.
Kada je stadion u pitanju tender je objavljen i zavrsava se 07.jula a onda se ceka istek zalbenog roka.Stadion se radi u tri etape i prva ce se zavrsiti do kraja ove godine.

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 26 jun 2009, 23:16

A koja su to pojacanja zvucna osim propalog Pelaka koji nije pokazao nista zadnjih 5 godina i Spalevica koji je 80% golova dao iz jedanesterca?Sve osim ispadanja iz lige bio bi uspjeh.
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 26 jun 2009, 23:49

mah zna musemic sta radi
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Nerim
Kontakt:

Post Postao/la Nerim » 27 jun 2009, 09:17

nick je napisao/la:mah zna musemic sta radi

aha zna dobar je on, a ljudi prije nekoliko sedmica je bio olimpikov stadion u novinama, ali sam negdje zagubio ili sam bacio te novine, pa bi li se moglo naci negdje na netu slika novog stadiona, jer ce stadion biti prevo lijep, jedna od najljepših malih stadiona u jugoistočnoj evropi, čitao sam da će mu jedini konkurent biti onaj iz maribora LJUDSI VRT, pa ak oko imm sliku novog neka je postavi

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 27 jun 2009, 09:37

Ma to je samo maketa. A dug je put od makete do pravog stadiona...
010 ISN'T JUST A CODE

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 27 jun 2009, 09:56

RK Gradacac je napisao/la:Ma to je samo maketa. A dug je put od makete do pravog stadiona...
ma dobro je ba nek se prave makar makete....i to je veliki korak za nas fudbal
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

Nerim
Kontakt:

Post Postao/la Nerim » 27 jun 2009, 11:04

edo_malesak je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:Ma to je samo maketa. A dug je put od makete do pravog stadiona...
ma dobro je ba nek se prave makar makete....i to je veliki korak za nas fudbal

pa ima li igdje da se pronadje maketa tog stadiona

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 27 jun 2009, 11:14

Evo ovo je maketa stadiona na Otoci.

slika

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.