Nas ovo naletih na sluzbenoj stranici Olimpika:
U sklopu nastojanja da u narednu fudbalsku sezonu, povratničku u Premijer ligi, uđe što jači, Fudbalski klub Olimpik je u svoje redove doveo pet igrača koji će stajati na raspolaganju šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću.
1. Darko Spalević, rođen 24. Marta 1977. godine u Kosovskoj Mitrovici. Igra na poziciji napadača I već je poznato ime ljubiteljima fudbala u Bosni I Herecegovini. Dvije sezone za redom je najbolji strijelac Premijer lige Bosne I Hercegovine u fudbalu nastupajući u dresu Slavije iz Istočnog Sarajeva. U sezoni 2007/08 18 puta je zatresao protivničke mreže, dok je u narednoj sezoni postigao gol manje, ali mu je I 17 golova bilo dovoljno da još jednom ponese titulu najboljeg strijelca. Za narednu sezonu, je prema njegovim riječima imao nekoliko ponuda, kako iz klubova u Bosni I Hercegovini tako I iz inostranstva. Ipak odlučio se za Olimpik.
“Kada si najbolji strijelac u jednoj ligi dvije sezone zaredom, normalno je da izazoveš interesovanje mnogih klubova. Tako su I mene zvali razni klubovi, ali su ljudi iz Olimpika bili najkorektniji”, rekao je Spalević nakon potpisivanja ugovora.
Spaleviću je važna činjenica da klub ima velike ambicije u povratničkoj sezoni u Premijer ligi.
“Itekako mi je važna činjenica da dolazim u stabilan I dobro organizovan klub koji namjerava igrati značajnu ulogu na fudbalskoj sceni u Bosni I Hercegovini. Siguran sam da se uz vodstvo Husrefa Musemića ekipa može boriti za sami vrh tabele u narednoj sezoni”, istaknuo je Spalević.
Ugovor sa Olimpikom je potpisao na dvije godine.
2. Nikola Kolarov, rođen 14.03.1983. visok 180 cm, težak 76 kg, igra na poziciji štopera. Do sada je nastupao u Crvenoj Zvezdi, Obiliću, Čukaričkom I Borcu iz Banja Luke odakle I dolazi u Olimpik.
“Imao sam ponudu iz Čelika, bio sam pred potpisom ugovora, ali su me ljudi iz Olimpika kontaktirali u posljednji čas, te sam se ipak odlučio za prelazak u ovaj klub”, riječi su Kolarova nakon potpisivanja ugovora. Aleksandar Kolarov, njegov brat koji nastupa za Lazio I reprezentaciju Srbije je također prisustvovao potpisivanju ugovora.
3. Muhamed Subašić, rođen 19.03.1988., visok 185 cm, težak 76 kg. Igra na poziciji lijevog bočnog. Do sada je nastupao za Podgrmeč i Laktaše, odakle i dolazi u Olimpik. Prva fudbalska znanja stekao u Njemačkoj. Subašić je također imao i drugih ponuda, između ostalih za njegove usluge su bili zainteresovani i iz banjalučkog Borca. Radi se o mladom igraču na kojeg Husref Musemić računa na duže staze.
4. Mladen Ristić, igrač Veznog reda, rođen je 30.03.1982, visok 178cm I težak 72kg. Do sada je nastupao za klubove: Radnički Niš, Bordeaux - Francuska, Rad Beograd, Borac Čačak, Javor Ivanjica te makedonskog prvoligaša Sileks, odakle I dolazi u Olimpik. Prije dolaska o Olimpiku je čuo samo riječi hvale.
“Nisam imao puno informacija, pa sam se malo raspitao te saznao da se radi o jednom profesionalnom klubu koji ima velike ambicije I koji je ustrojen po evropskom principu. Nadam se da ću se uspjeti nametnuti treneru te da ću obezbijediti svoje mjesto u timu”, rekao je Ristić nakon potpisivanja ugovora.
5. Miloš Jokić, rođen je 07.06.1987., a između ostalog nastupao je za Metalac iz Gornjeg Milanovca
Prozivka igrača FK Olimpik zakazana je za 27.06. u 9 i 30 na stadionu Igman na Ilidži. Za sada trener Husref Musemić ima na raspolaganju 19 igrača i to:
Golmani: Adi Adilović, Irfan Rastoder
Odbrana: Aleksandar Simčević, Bruno Prlić, Nihad Suljević, Armin Lulić, Muhamed Subašić, Nikola Kolarov
Veza: Albin Pelak, Muamer Kurto, Miloš Vidović, Admir Makić, Mladen Ristić, Miloš Jokić
Napad: Goran Kušljić, Mirko Marinković, Adis Hasečić, Darko Spalević i Armin Mahović
Na prozivci će se pojaviti I tri igrača koji će biti na probi I koji će se pokušati nametnuti šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću. Radi se o Delmedinu Hamzagiću i Adnanu Ejupoviću, koji dolaze iz SAD-a, te o Alenu Spahiću, bratu našeg reprezentativca Emira Spahića.
Prvih sedam dana priprema ekipa će obaviti u Sarajevu, na stadionu Igman na Ilidži, nakon čega se seli na Kupres gdje će boraviti 10 dana, nakon čega će četiri dana boraviti ponovo u Sarajevu, da bi 17.07. ekipa nastavila pripreme u Odžaku, gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Posljednja četiri dana pred prvenstvo tim će ponovo provesti trenirajući u Sarajevu.
Što se tiče stadiona na kojem će Oimpik igrati narednu sezonu, došlo je do promjene, te nećemo igrati na stadionu Asim Ferhetović Hase, nego na stadionu Grbavica. Nova Uprava Željezničara je odlučila izaći u susret FK Olimpiku I ponudila svoj stadion na korištenje, te koristimo ovu priliku da im iskreno zahvalimo I da im poželimo mnogo sreće I uspjeha u daljem radu.
*** Opa, potpisao Spalevic