Belgija-BiH/BiH-Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

BiH ce u Zenici:

1. Pobjediti
208
89%
2. Igrati nerijeseno
15
6%
3. Izgubiti
12
5%

Ukupno glasova: 235

majestic
Kontakt:

Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija

Post Postao/la majestic » 25 nov 2008, 15:42

Mi u obrani se mozemo pouzdati samo u Spahica. Nadarevic je slab,neigra ni u klubu,gotovo uvjek je na klupi. A kad udje u igru jedino sto napravi je zuti karton.

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 16:37

Nesto citam pa mi nije jasno.Pricate samo kako to nije Salihoviceva pozicija nije Pjaniceva itd.Nema toga vise Hasan je bio spic a gdje je procvjetao u Bayernu za one malo starije Bazdarevic je mozda bio najbolja 10 ali je morao u repki igrati def veznog i tih primjera je mnogo.Nije vazno gdje je ko navikao nego ko je igrac zadatka i ko zadatke ispunjava.Ja bi malog Stilica da igra umjesto Rahimica ako je ovaj povrijedjen ili nije uigran ali bi ga pozvao i rekao mu da mu je tu mjesto.Mozeli to Ciro?

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 25 nov 2008, 16:49

Ammim je napisao/la:Nesto citam pa mi nije jasno.Pricate samo kako to nije Salihoviceva pozicija nije Pjaniceva itd.Nema toga vise Hasan je bio spic a gdje je procvjetao u Bayernu za one malo starije Bazdarevic je mozda bio najbolja 10 ali je morao u repki igrati def veznog i tih primjera je mnogo.Nije vazno gdje je ko navikao nego ko je igrac zadatka i ko zadatke ispunjava.Ja bi malog Stilica da igra umjesto Rahimica ako je ovaj povrijedjen ili nije uigran ali bi ga pozvao i rekao mu da mu je tu mjesto.Mozeli to Ciro?
Zato sto jedan klasican lijevak drugi desnjak.
Hasana ne treba porediti jer je dobar sa obadvije noge,nesto kao Jahic.
Prebacivanje igraca na pozicije razlicite nego u klubu zna biti i kobno.
mozda od fenomena naprimjer papac nijednu dobru tekmu na lijevom beku u repci nije odigrao a u klubovima je non stop to.Dok medzutim kao stoper sa spahicem na nesto je to licilo-ponekad i ne :roll:

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 17:54

Lijepo je to lijevak i desnjak kazem samo da trener mora da da zadatak igracu a ovaj to da odradi.U nas nazalost bi svi isli da daju go a nazad nista.Treba ih natjerati da rade i mislim da to Ciri uspijeva.Hajmo onda(opet ja)moliti Hasana da se vrati bar do kraja kvalifikacija on zna kako kazes i lijevom i desnom.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 25 nov 2008, 18:18

Pjanić je dosta svestran ofanzivac,kao i Štilić mada se ja nebi usudio ni jednog ni drugog staviti na poziciju Muratovića ili Rahimića.Zašto?Štilić i Pjanić se po mom mišljenju nebi snašli na poziciji zadnjeg veznog,pogotovo destruktivca.U modernom fudbalu na tim pozicijama igraju "živine" koje znaju uklizati i dobro opaliti igrača,što je Muratović po meni odlično do sada radio,a čisto sumnjam da bi se kreativci kao što su Pjanić i Štilić snašli na toj poziciji.Dok je Baždarević igrao, zadnji vezni su imali mnogo drugačije zadatke nego danas i igrao se mnogo ofanzivni fudbal sa tri pa nekad i četiri kreativca.Danas si malo koji trener priušti dva kreativca,jer gubi dosta u defanzivi.Naravno i dan danas postoje tzv.deep playmakeri koji igraju kreativca na poziciji zadnjeg veznog(pirlo, xavi,fabregas),međutim takvi su rijetki i moraju biti više nego kompletni igrači.To je vjerovatno i najzahtjevnija pozicija.
Nebi bio niko sretniji od mene da npr.Vladavić zamijeni Berberovića ,ali nemože,čovjek je jako slab u defanzivi kao i većina ofanzivnih krila...Mislim da je glupo forsirati neke igrače u prvih 11 samo da bi bili tu.I ja bi volio da mogu igrati i Pjanić,Misimović,Štilić,Salihović,Vladavić,Ibišević,Džeko uh..pa to je već sedam igrača nigdje nikog na našoj polovici.Dugo se eksperimentisalo sa našim igračima(Barbarez samo nije branio) i mislim da nas je to često i koštalo glave.Radije ću gledati Pjanića na klupi nego na beku ili Muslimovića kao zadnjeg veznog

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 18:34

ra1981 je napisao/la:Pjanić je dosta svestran ofanzivac,kao i Štilić mada se ja nebi usudio ni jednog ni drugog staviti na poziciju Muratovića ili Rahimića.Zašto?Štilić i Pjanić se po mom mišljenju nebi snašli na poziciji zadnjeg veznog,pogotovo destruktivca.U modernom fudbalu na tim pozicijama igraju "živine" koje znaju uklizati i dobro opaliti igrača,što je Muratović po meni odlično do sada radio,a čisto sumnjam da bi se kreativci kao što su Pjanić i Štilić snašli na toj poziciji.Dok je Baždarević igrao, zadnji vezni su imali mnogo drugačije zadatke nego danas i igrao se mnogo ofanzivni fudbal sa tri pa nekad i četiri kreativca.Danas si malo koji trener priušti dva kreativca,jer gubi dosta u defanzivi.Naravno i dan danas postoje tzv.deep playmakeri koji igraju kreativca na poziciji zadnjeg veznog(pirlo, xavi,fabregas),međutim takvi su rijetki i moraju biti više nego kompletni igrači.To je vjerovatno i najzahtjevnija pozicija.
Nebi bio niko sretniji od mene da npr.Vladavić zamijeni Berberovića ,ali nemože,čovjek je jako slab u defanzivi kao i većina ofanzivnih krila...Mislim da je glupo forsirati neke igrače u prvih 11 samo da bi bili tu.I ja bi volio da mogu igrati i Pjanić,Misimović,Štilić,Salihović,Vladavić,Ibišević,Džeko uh..pa to je već sedam igrača nigdje nikog na našoj polovici.Dugo se eksperimentisalo sa našim igračima(Barbarez samo nije branio) i mislim da nas je to često i koštalo glave.Radije ću gledati Pjanića na klupi nego na beku ili Muslimovića kao zadnjeg veznog
Sipas kao iz rukava.Samo to nema sanse generalizovati.Moje je misljenje da mozemo pobjediti Belgiju i u gostima i kod kuce samo treba posloziti sve kockice i svi koji budu igrali da odrade posao do kraja.Npr.sad ce Salihovic i Ibisevic na vanBojtena protiv Bayerna pa bi recimo Ciro to mogao da sagleda ko ce u napadu jer cemo morati igrati s dva spica.Posto znamo da Ciro preferira Dzeku pitanje je ko je onda drugi Vedo ili Zlatan.Sta mislis kakve su nam sanse?

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 25 nov 2008, 18:46

Ammim je napisao/la:
ra1981 je napisao/la:Pjanić je dosta svestran ofanzivac,kao i Štilić mada se ja nebi usudio ni jednog ni drugog staviti na poziciju Muratovića ili Rahimića.Zašto?Štilić i Pjanić se po mom mišljenju nebi snašli na poziciji zadnjeg veznog,pogotovo destruktivca.U modernom fudbalu na tim pozicijama igraju "živine" koje znaju uklizati i dobro opaliti igrača,što je Muratović po meni odlično do sada radio,a čisto sumnjam da bi se kreativci kao što su Pjanić i Štilić snašli na toj poziciji.Dok je Baždarević igrao, zadnji vezni su imali mnogo drugačije zadatke nego danas i igrao se mnogo ofanzivni fudbal sa tri pa nekad i četiri kreativca.Danas si malo koji trener priušti dva kreativca,jer gubi dosta u defanzivi.Naravno i dan danas postoje tzv.deep playmakeri koji igraju kreativca na poziciji zadnjeg veznog(pirlo, xavi,fabregas),međutim takvi su rijetki i moraju biti više nego kompletni igrači.To je vjerovatno i najzahtjevnija pozicija.
Sipas kao iz rukava.Samo to nema sanse generalizovati.Moje je misljenje da mozemo pobjediti Belgiju i u gostima i kod kuce samo treba posloziti sve kockice i svi koji budu igrali da odrade posao do kraja.Npr.sad ce Salihovic i Ibisevic na vanBojtena protiv Bayerna pa bi recimo Ciro to mogao da sagleda ko ce u napadu jer cemo morati igrati s dva spica.Posto znamo da Ciro preferira Dzeku pitanje je ko je onda drugi Vedo ili Zlatan.Sta mislis kakve su nam sanse?
Slažem se s tobom da se nemože generalizovati i možda je tvoje rješenje puno bolje,samo sam dao svoje mišljenje.Npr.Salihović se odlično snašao u nekim defanzivnim zadacima iako mu je to slabija strana.Mislim da je velika greška ako u Belgiji nebudemo igrali sa dva špica... Utakmice u Španiji i Turskoj su najbolji dokaz za to. Naša je šansa kao u Sloveniji iz početka krenuti sa dva napadača i malo ofanzivnije,jer vidjeli smo da u našoj repki bukvalno važi ona "napad je najbolja odbrana".Naša šansa je da držimo tempo čitavu utakmicu,a ukoliko Ćiro postavi taktiku kao u Turskoj male su šanse za to.

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 19:05

Vidis da se i nepoznati mogu sloziti.Puno pozitive pa samo jos da zarazimo Ciru da pripremi ofanzivniju varijantu protiv Belgije.Pozitivo misljenje, kvalitet reprezentacije imamo sad jos malo srece i nase su pobjede.

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 25 nov 2008, 19:14

Ammim je napisao/la:Lijepo je to lijevak i desnjak kazem samo da trener mora da da zadatak igracu a ovaj to da odradi.U nas nazalost bi svi isli da daju go a nazad nista.Treba ih natjerati da rade i mislim da to Ciri uspijeva.Hajmo onda(opet ja)moliti Hasana da se vrati bar do kraja kvalifikacija on zna kako kazes i lijevom i desnom.
HASAN I SAŠA NAM TREBAJU HASANE ODIGRAJ JOŠ OVAJ CIKLUS

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 19:18

emchoz je napisao/la:
Ammim je napisao/la:Lijepo je to lijevak i desnjak kazem samo da trener mora da da zadatak igracu a ovaj to da odradi.U nas nazalost bi svi isli da daju go a nazad nista.Treba ih natjerati da rade i mislim da to Ciri uspijeva.Hajmo onda(opet ja)moliti Hasana da se vrati bar do kraja kvalifikacija on zna kako kazes i lijevom i desnom.
Jarane ima li neka kontakt adresa Hasanu bi pisao i na njemackom i na bosanskom i arapskom ako treba.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 nov 2008, 19:36

hasan umjesto berberpvica i papac lijevo(iako ga mrzim icno) i otisli bi na sp

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 25 nov 2008, 19:43

Ammim je napisao/la:
emchoz je napisao/la:
Jarane ima li neka kontakt adresa Hasanu bi pisao i na njemackom i na bosanskom i arapskom ako treba.
Nema ni neoficijalnog fan-sajta, niti ima bilo kakav kontakt u savezu niti na juventusovom sajtu.

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 25 nov 2008, 19:44

Mrziti ijednoga igraca koji igra ili je igrao za BiH repku , onda takvi nisu nista bolji od kockastih ili prekodrinasa :roll:
P.S oni se samo mogu vise ili manje voliti i cijeniti. :ugeek:
To vazi za one kome je stalo do BIH kome nije takvi me i neinteresuju

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 nov 2008, 19:47

tako je babe

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 19:50

Ma da trknem do Torina pa na stadion mozda ga i nadjem.A sta mislis mogucnost otvorenog pisma preko novina ili tv.Pa ima vise mogucnosti samo ako je dobre volje.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 nov 2008, 19:52

Ammim je napisao/la:Ma da trknem do Torina pa na stadion mozda ga i nadjem.A sta mislis mogucnost otvorenog pisma preko novina ili tv.Pa ima vise mogucnosti samo ako je dobre volje.

ovaj put mislim da nema sansi, jer dok je on i igrao bilo je hasan supak, hasan ovo, hasan ono, hasan se ne trusi namjerno dobija zute i crvene kartone, ali nismo bili svijesni da nije isto igrati u bih i u bayernu, zato je odlucio da bude retired, po meni je haso isto zasluzio ko i barbarez ali eto

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 19:53

Rz88 je napisao/la:hasan umjesto berberpvica i papac lijevo(iako ga mrzim icno) i otisli bi na sp
E ova ti je prava samo nema od mrznje nista ona unistava.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 nov 2008, 20:01

unistaje, papac unistaje nase snove, igrao je dok je bio niko i nista, ada je u rangersima i izvlaci na osnovu nekoga pisma, neka on je za mene najmrzi igrac koji je ikada nosio dres repke, sjecam se u francuskoj pravio penale ko mikelini, moze llijevog beka imamo hrgovicqa on je dobar malo iz forme ali doci ce to, dalje spahic i nadarecic u odbrani desno berba ili muharemovic i to je to , ne vidim problem zasto moliti nekoga da igra ako u je lijeno to, on sada glumi ponosnu osobu dok je igrao u austriji molio preko sporta da ga pozovu, bih mu je odskocna daska bila ion nema nimalo dostojanstva da se odazove repki, svatko je kao djecak ima san da bude nogometas da zaigra za svoj voljeni klub ali prvo je bilo ehh da mi je igrati za svoju zemlju, OCIGLEDNO JE DA ON bOSNU I HERCEGOVINU NE SMATRA SVOJOM ZEMLJOM :| :| :|

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 25 nov 2008, 20:14

Ako je tako onda Papac treba da se toga stidi nazalost mnogima je repka bila odskocna daska a sad se prave Englezi.Nazalost ima jedna zemlja mala puna talenta a nece ni da dodju na dasku.Sta ces to ti je Bosna i Herzegovina.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 25 nov 2008, 20:15

Rz88 je napisao/la:unistaje, papac unistaje nase snove, igrao je dok je bio niko i nista, ada je u rangersima i izvlaci na osnovu nekoga pisma, neka on je za mene najmrzi igrac koji je ikada nosio dres repke, sjecam se u francuskoj pravio penale ko mikelini, moze llijevog beka imamo hrgovicqa on je dobar malo iz forme ali doci ce to, dalje spahic i nadarecic u odbrani desno berba ili muharemovic i to je to , ne vidim problem zasto moliti nekoga da igra ako u je lijeno to, on sada glumi ponosnu osobu dok je igrao u austriji molio preko sporta da ga pozovu, bih mu je odskocna daska bila ion nema nimalo dostojanstva da se odazove repki, svatko je kao djecak ima san da bude nogometas da zaigra za svoj voljeni klub ali prvo je bilo ehh da mi je igrati za svoju zemlju, OCIGLEDNO JE DA ON bOSNU I HERCEGOVINU NE SMATRA SVOJOM ZEMLJOM :| :| :|
Upravu si.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.