Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real.

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 nov 2011, 04:11

ZELJO DO GROBA je napisao/la:evo danas sam po prvi put gledo svoj klub, Barcelonu...
ja se nadam da sam sad po Devilu i ovim ostalim lokalpatriotama navijac....
Jel bilo sakrivanja obiljezja poslije tekme ? :lol: :lol:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 24 nov 2011, 13:12

hrvati i srbi u BiH imaju drugi ,,problem'' oni su simpatizeri stranih klubova,i rijetko ko ce reci da je navijac barse ,reala ,ali navijaju za Zvezdu,Partizan,Dinamo i Hajduk. neki idu na utakmice tih timova ,neki ih gledaju samo na tv-u-da li je toista stvar kao ovo sa stranim klubovima.eto u BL bore se protiv navijanja za CZ i Partizan,ali i malnjim sredinama gdje nema jakih klubova toganema
Ajvatar

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 26 nov 2011, 16:27

meni je sloboda broj 1 a sto se tice stranih klubova uvijek bio i navijo za marseille, uvijek sam smatrao zalsonim ljude koji navijaju za barcu real i jake lovisane klubove,a pogotovo one koji svake godine mijenjaju klubove po njihovoj trenutnoj formi, treba biit poseban kao ja i ostali neki koje je privuklo nesto drugo da navijaju za neki klub a ne slava i pobjede, mene je ko marseillea privuko njihov neki posebni duh i stadion i navijaci nekako atmosfera oko tog kluba i jug i sjever njihov stojeci
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 nov 2011, 11:37

Sarajlijc@ je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:evo danas sam po prvi put gledo svoj klub, Barcelonu...
ja se nadam da sam sad po Devilu i ovim ostalim lokalpatriotama navijac....
Jel bilo sakrivanja obiljezja poslije tekme ? :lol: :lol:
ma jok, svi zajedno na kokice poslije tekme :mrgreen:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 25 jan 2012, 00:55

Velez na prvom mjestu pa Chelsea 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 29 mar 2012, 16:50

Ajde malo da ozivimo temu,nismo od januara posta napisali :D
Keep walking.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 29 mar 2012, 19:00

Ne kažem ja da vi taj klub ne volite, ali znam da se u 95% slučajeva osjećaj kad npr. Manchester Utd izgubi finale LP ne može ni porediti s onim kako sam se ja posrano osjećao nakon finala Kupa Čelik - Željo. :D

Gdje je u BiH bilo 90% današnjih "navijača" Barcelone prije tamo neke 2006.? Gdje su kod nas bili današnji navijači Cityja prije nego ih je kupio šeik?
Gdje su danas kod nas navijači npr. Münchena 1860, ili Catanije? Nigdje, odnosno ako ih ima, oni su statistička greška. ;) Po meni duh nogometa nije zavoljeti klub tako što gledate kako dere sve pred sobom na TV-u, prava ljubav se stekne prvo kad odeš sa starim sa svojih 6-7 godina na tekmu, kasnije s jaranima, pa s tim klubom ostaješ i u borbi za opstanak, i u tavorenju na sredini tabele...

Ja sam simpatizirao Barcelonu jedno vrijeme jer igraju lijep nogomet, ove godine mi je simpatičan Napoli u LP, uz Holanđane sam tradicionalno u svim takmičenjima, dragi mi je i Željo jer je svijetla tačka kod nas. U principu u svakom takmičenju navijam za ekipu koja je ili simpatična po tome što igraju lijepo, ili su simpatični kao autsajder (npr. APOEL u LP). Ali da budem popišan poslije svakog poraza i prosutog boda, to mogu samo uz Čelik.
Zadnja izmjena: Edol, dana/u 29 mar 2012, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 mar 2012, 19:02

Edol je napisao/la:Ne kažem ja da vi taj klub ne volite, ali znam da se u 95% slučajeva osjećaj kad npr. Manchester Utd izgubi finale LP ne može ni porediti s onim kako sam se ja posrano osjećao nakon finala Kupa Čelik - Željo. :D

Gdje je u BiH bilo 90% današnjih "navijača" Barcelone prije tamo neke 2006.? Gdje su kod nas bili današnji navijači Cityja prije nego ih je kupio šeik?
Gdje su danas kod nas navijači npr. Münchena 1860, ili Catanije? Nigdje, odnosno ako ih ima, oni su statistička greška. ;) Po meni duh nogometa nije zavoljeti klub tako što gledate kako dere sve pred sobom na TV-u, prava ljubav se stekne prvo kad odeš sa starim sa svojih 6-7 godina na tekmu, kasnije s jaranima,...

Ja sam simpatizirao Barcelonu jedno vrijeme jer igraju lijep nogomet, ove godine mi je simpatičan Napoli u LP, uz Holanđane sam tradicionalno u svim takmičenjima, dragi mi je čak i Željo jer je svijetla tačka kod nas. U principu u svakom takmičenju navijam za ekipu koja je ili simpatična po tome što igraju lijepo, ili su simpatični kao autsajder (npr. APOEL u LP). Ali da budem popišan poslije svakog poraza i prosutog boda, to mogu samo uz Čelik.
Posteno ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 mar 2012, 20:26

Edol je napisao/la:Ne kažem ja da vi taj klub ne volite, ali znam da se u 95% slučajeva osjećaj kad npr. Manchester Utd izgubi finale LP ne može ni porediti s onim kako sam se ja posrano osjećao nakon finala Kupa Čelik - Željo. :D

Gdje su danas kod nas navijači npr. Münchena 1860, ili Catanije? Nigdje, odnosno ako ih ima, oni su statistička greška. ;) Po meni duh nogometa nije zavoljeti klub tako što gledate kako dere sve pred sobom na TV-u, prava ljubav se stekne prvo kad odeš sa starim sa svojih 6-7 godina na tekmu, kasnije s jaranima, pa s tim klubom ostaješ i u borbi za opstanak, i u tavorenju na sredini tabele...

Ja sam simpatizirao Barcelonu jedno vrijeme jer igraju lijep nogomet, ove godine mi je simpatičan Napoli u LP, uz Holanđane sam tradicionalno u svim takmičenjima, dragi mi je i Željo jer je svijetla tačka kod nas. U principu u svakom takmičenju navijam za ekipu koja je ili simpatična po tome što igraju lijepo, ili su simpatični kao autsajder (npr. APOEL u LP). Ali da budem popišan poslije svakog poraza i prosutog boda, to mogu samo uz Čelik.
Vjeruj da može
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 30 mar 2012, 00:18

E vjeruj da ne može. Na stranu sve, simpatišem i ja nekoga vani ali nije to ni blizu koliko voliš neki klub uz koji si bukvalno odrastao i prošao sve najbolje i najgore u životu. Razumijem neke u manjim sredinama da se baš lože na te inostrane klubove, ono svojataju ih pravo, jer nemaju ozbiljan klub u blizini ali ove po Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Banja Luci i sličnim gradovima, pa ti likovi su za psihijatrije. Bez uvrede, ali ne znam kako bi ih drugačije nazvao. To bih uporedio sa reprezentacijom, svako od nas će simpatisati neku repku na budućem EP na ljeto ali siguran sam da bi 99,99 % nas više voljelo da se mi barem plasiramo na to EP nego da ta ekipa koju simpatišete osvoji to takmičenje. Ako nije tako, onda s vama nije nešto uredu.
Who dares, wins !

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 mar 2012, 01:07

Edol je napisao/la:Gdje je u BiH bilo 90% današnjih "navijača" Barcelone prije tamo neke 2006.? Gdje su kod nas bili današnji navijači Cityja prije nego ih je kupio šeik? Gdje su danas kod nas navijači npr. Münchena 1860, ili Catanije? Nigdje, odnosno ako ih ima, oni su statistička greška. ;) Po meni duh nogometa nije zavoljeti klub tako što gledate kako dere sve pred sobom na TV-u, prava ljubav se stekne prvo kad odeš sa starim sa svojih 6-7 godina na tekmu, kasnije s jaranima,...
Pa to nisu ni sipatizeri ni navijači, ja za takve nemam naziv :roll: , onako kako vjetar puše tako i oni :mrgreen: . Ali ima i nas koji cijelo vrijeme pratimo, simpatiziramo (kod nas popularno navijamo :mrgreen: ) jedan klub, evo npr. Juventus je bio u Seriji B pa sam i prije i poslije toga uvijek bio simpatizer tog kluba.
Ali da budem popišan poslije svakog poraza i prosutog boda, to mogu samo uz Čelik.
Ali vidiš kod mene je druga situacija, ja od domaći klubova navijam za Krajinu, Sarajevo, također uz sve sam klubove koji predstavljaju BiH u Evropi, ali samo mi je bas krivo kad izgubi Juve i BiH, mozda to za neke nije uredu, za mene jeste i to je to.

Ja samo ne mogu shvatiti ljude kojima smeta što neki Bosanac i Hercegovac simpatizira (navija :mrgreen: ) za neki strani klub, a ne smeta im kupovati strane proizvode, slušati stranu muziku i na desetine drugi stvari, e te ljude baš ne kontam :roll: . Znači svaki pojedinac ima slobodu izbora.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 30 mar 2012, 16:18

Točno.Ja u blizini svoga grada nemam neki ozbiljan klub,Posusje u stecaju,pricao sam dosta o njemu,ako budete imali znatizelju na temi "Za koji klub navijate"Ja stoga simpatiziram najviše City,i ne kako neki misle,od Seika Mensoura (kad je htio kupit klub,dosta sam se protivio,ali sam se pomirio na kraju) ili Dzeke (Dzeko mi je idol,ali opet nije zbog njega)nego zbog ulaska u 1 ligu one 1999/2000 godine.tj,pratim taj klub 12 godina.A znam da ima i onih koji ga simpatiziraju samo zbog para i nekih igraca.Ali i to mi je uredu,ali te navijace,simpatizere ili kako se vec zovu,ne smatram nekim nogometnim fanovima,oni su vise robovi dobrih rezultata i trofeja.Ja sam kao mali klubove birao po tome suprotno od mojih prijatelja.Kad je bio Ronaldinho i Barca,ja za Real.Kad je bio Milan i Maldini,Kaka i Gattuso,ja za Juve.Kad su svi za Werder i Bayer,ja za Bayern.Kad bi me netko rekao za koji domaci klub navijas,rekao bi da ne pratim,ali kad bi birao rekao bi Zeljo.A sto se tice inozemstva,volim City oduvijek i Juve mi je drag,zbog toga sto se vratio na stare staze slave poslije one afere sa onim,kako se zove,calciopolijom.
Keep walking.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 30 mar 2012, 20:08

E nek' sam naletio i na ovu temu. Svasta u Bozijoj basci. Moj dule lijepi kako ces ovakvu temu zapoceti? Ovo ti je ono hajde ba nek' se samo nesto pise. Kao kad krenes u skolu, a mama ti kaze budi aktivan i ti pocnes postavljati ''glupa'' pitanja da se dokazes. Pa zasto je cudno sto neko u BiH navija za Barcu, Man Utd, Milan itd. To su globalni klubovi koji imaju navijace sirom svijeta pa ne vidim razloga zasto bi mi bili izuzetak.
Mi nikada odustati necemo...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 apr 2012, 12:01

10.Skoro je napisao/la:E nek' sam naletio i na ovu temu. Svasta u Bozijoj basci. Moj dule lijepi kako ces ovakvu temu zapoceti? Ovo ti je ono hajde ba nek' se samo nesto pise. Kao kad krenes u skolu, a mama ti kaze budi aktivan i ti pocnes postavljati ''glupa'' pitanja da se dokazes. Pa zasto je cudno sto neko u BiH navija za Barcu, Man Utd, Milan itd. To su globalni klubovi koji imaju navijace sirom svijeta pa ne vidim razloga zasto bi mi bili izuzetak.
Bolje navijati za Bayern, Lyon itd, nego Zvezdu, Dinamo ili Hajduk, kad skontas sve su to strani klubovi, samo sto neki se brukaju kad izadju u Evropi, a neki dobivaju svaki dan sve vise simpatizera sirom svijeta, samim time i u BiH.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 01 apr 2012, 19:12

sonik24 je napisao/la: Bolje navijati za Bayern, Lyon itd, nego Zvezdu, Dinamo ili Hajduk, kad skontas sve su to strani klubovi, samo sto neki se brukaju kad izadju u Evropi, a neki dobivaju svaki dan sve vise simpatizera sirom svijeta, samim time i u BiH.
Znaci ti navijas za tim koji ima vise titula,pobjeda,koji osvaja LP,EL izlazi i ne bruka se u evropi.I najvaznije da sto vise ljudi prati taj klub,pa cu i ja .Iz furke ?

Support your local club ;) ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 apr 2012, 20:39

naravno coca cola,nestle,PG i ostale multinacionalke out sky cola kremino in da se budzet puni i nema štrajkova budzetskih korisnika,domaće je najbolje,pa tako i sport,što bi gledo Wozniacki kad Mervana Jugić već 20 godina hara oko 200-og mjesta na wta,manite se toga nek svako navija za koga hoće i ne mrzi suparničkog navijača to je bit a ne samo podržavat svoj sokak iliti kvart
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 01 apr 2012, 20:47

madridist je napisao/la:naravno coca cola,nestle,PG i ostale multinacionalke out sky cola kremino in da se budzet puni i nema štrajkova budzetskih korisnika,domaće je najbolje,pa tako i sport,što bi gledo Wozniacki kad Mervana Jugić već 20 godina hara oko 200-og mjesta na wta,manite se toga nek svako navija za koga hoće i ne mrzi suparničkog navijača to je bit a ne samo podržavat svoj sokak iliti kvart
nidje veze poredjenja
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 apr 2012, 20:48

kad porasteš skontaćeš ,osim ako te tata ne zaposli u državnoj firmi
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 01 apr 2012, 20:48

prvo da kažem da je ovo odlična tema,jer mi se kosa na glavi digne kada pitam nekog malca iz mahale za koga navijaš,a dobijem odgovor Chelsea ili Barca....navijač sam Čelika od malih nogu,još daleke 1990. brat došao iz JNA na odsustvo i odveo me na Čelikovu utakmicu,čini mi se tad smo bili drugoligaši,znam da smo tad pobijedili sa 1:0 ali ne znam koga,ne sjećam se...iako danas igram nogomet doduše amaterski u kantonalnoj ligi i porazi svakom igraču teško padaju,radujem se svakom uspjehu tima za kojeg nastupam,kada obučem onaj crveni dres pa izadjem na stadion,pa kad uradiš neki dobar potez a dobiješ aplauz od 20 navijača-vrijedi to,bez obzira koji je klub....ali...poseban je osjećaj prema Čeliku,toliko puta preko mene prešla i kiša i snijeg na stadionu,toliko puta se radovao,a isto toliko puta tugovao,milijardu puta rekao neću više a kad dodje dan utakmice ne mogu da ne odem,jednostavno ne mogu....i kako poslije svega da volim tamo neki klub koji je kupio sve što se kupiti može,i što neko reče gdje su bili navijači City-ja,Chelsea-ja,Barce prije 10 godina,jel se sjeća neko :?:
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 apr 2012, 20:52

Ja bih rekao da je ovo sukob između globalista i lokalpatriota!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.