Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Re: Smanjivanje Premijer lige

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 31 jul 2011, 03:49

ma Premijer ligu apsolutno treba smanjiti, sto manje klubova bolje...
10 timova je sasvim dosta...igrati cetverokruzni sistem, jer naravno bolje je gledati 4 derbija Zeljo-Sarajevo, nego dva puta u sezoni gledati Zeljo-Buducnost...
jos jednu stvar treba uraditi...treba traziti od klubova da imaju UEFA licence za stadione, naravno ne odma al u nekom razumnom vremenu, 3-4-5 godina...ko nema stadio nema prve, pa cak ni druge lige...pa makar to bio i Zeljo, Sarajevo, Borac ili bilo ko drugi...nemoze se igrati na livadi...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 31 jul 2011, 12:57

TKC je napisao/la:NK TRAVNIK NK FK KOZARA 06.08.2013 prvo kolo Druge lige sezona 2013 2014 g. stadion PIROTA
Sanjao sam nocas da te nema..... :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 02 avg 2011, 17:22

Ama ljudi pa sve nam govore rezultati naših predstavnika u EL i LŠ, MORA se smanjiti broj klubova: Sparta-Sarajevo, Željo-Hapoel, Borac-Makabi, Sarajevo-Bešiktaš... Ako budemo imali 12 ili 14 klubova, sigurno će biti kvalitetnija liga, pa jesmo li mi to pametniji od hrvata, švicaraca, austrijanaca itd. Po meni grešku čine i udruženja navijača što nikad nisu organizovali okupljanje pred savezom i zahtjevali smanjenje broja klubova u cilju smanjenja broja klubova jer je ovo smeće od lige.

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 17 avg 2011, 23:05

A dobrim dijelom je kriva i publika, tj. navijači jer se fudbal i igra za publiku. Udruženja navijača bi trebala organizovati mirne proteste pred zgradom fudbalskog saveza i zahtjevati smanjenje broja klubova u premijer ligi, poslati neka pisma fifi u smislu da nam pomognu u tome jer je liga zaista Bogu plakati. Dobar ovaj Dinamo, 4:1 ;) odoše u grupu, i našem Borcu je malo nedostajalo.

XAMO
Kontakt:

Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Post Postao/la XAMO » 17 mar 2012, 20:55

Mogucnost promjene glasa sam stavio sa razlogom jer sam ovaj post i mislio mjenjati kad cujem neku bolju ideju nesto, nakon nekih komentara, uvidio sam da nisam nikako dao sansu ekipama drugih liga; tako da ide izmjena, ostavio sam prvobitni post na dnu, da ovi koji nisu procitali mogu shvatiti malo bolje ono sto sad hocu da kazem
Znaci prvih 10 bi ostalo u premijer ligi + prvi iz prvih liga FBIH i RS = 12 klubova
11-14 bi isli u novoformiranu zajednicku prvu ligu sa 2-4 iz liga FBIH i RS + najbolji od 4 prvaka drugih liga FBIH i RS = 12 klubova
15 i 16 bi (opet) isli u prve lige FBIH i RS, te bi ih tamo docekali 5-14 iz prvih liga FBIH i RS + drugoplasirani od prvaka drugih liga FBIH i RS = 12 (posto u ligi RS trenutno ima 14 klubova, prazna polja bi popunili preostala dva prvaka drugih liga RS)
Da bi se odredile pozicije prvaka drugih liga, igrali bi svako sa svakim po dvomec.
Opet ostaje za sve tri strukture piramide, svako sa svakim kuci i na strani (22 kola) + liga za prvaka i opstanak (10 kola) zadnji bi direktno ispadao u prvu ligu dok bi prvak prve ulazio u premijer ligu, a predzadnji iz premijer lige bi igrao sa drugoplasiranim prve lige ili bi se pravila grupa u kojoj bi sa predzadnjim iz premijer lige igrale ekipe 2-4 (nekako mi bolje ovo drugo zvuci, zbog neke neizvjesnosti nesto, komentarisite i ovo da vidim vi sta mislite)
iz prve lige bi ispadali zadnji i predzadnji direktno u zamjenu za prvake prvih liga FBIH i RS, dok bi 9 i 10 dobili sansu da se bore sa drugoplasiranim iz liga FBIH i RS (grupa svako sa svakim 2x)
iz prvih liga FBIH i RS ispadala bi 4 kluba, a u prve lige istih ulazili najbolji od prvaka i drugoplasiranih drugih liga FBIH i RS koji bi se odredjivali klasicnim nock-out sistemom prvaci na drugoplasirane, uz uslov da se prvak i drugoplasirani iz iste druge lige nebi mogli sresti prije finala(koje se svakako nebi ni igralo jer bi oba finalista isli dalje) ovaj uslov je cisto iz razloga da bi postojala mogucnost da iz iste druge lige mogu ici dalje i prvi i drugi, da bi se dobilo na kvalitetu,
Svi znamo da je neophodno za popravljanje kvaliteta lige smanjiti istu, ovo je neka moja vizija, mislim cak i idealno rijesenje; Svi koji se ne slazu, neka daju svoje neke prijedloge, jer me bas zanima da vidim o cemu to i ko razmislja :)
Posto se u ovoj sezoni nemoze nista mjenjati, regulisati i slicno, smanjenje lige bi trebalo da se objavi prije pocetka sledece sezone. Uglavnom, moja ideja je ta da se uvede zajednicka liga koja bi na piramidi bila ispod premijer lige, a iznad prvih liga FBIH i RS. Na kraju sledece sezone prvih deset klubova bi ostalo u premijer ligi i njima bi se pridruzili po jedan klub iz obije sadasnje prve lige, tako da bi premijer liga brojala 12 klubova.
U toj zajednickoj prvoj ligi bi se nasli oni klubovi koji bi po zavrsetku sezone zavrsili na pozicijama 11-14 zajedno sa ekipama 2-5 iz prvih liga, tako da bi i ta prva liga imala 12 klubova.
Zadnje dvije ekipe premijer lige bi direktno isle u sadasnje prve lige FBIH i RS, a zbog unapredjivanja klubova 2-5 iz istih, i u tim ligama bi ostalo po 12 klubova(posto prva liga RS broji 14 klubova, dodatna dva kluba bi se iz druge lige RS unaprijedilo u prvu, da bi dosli do broja 12)
Znaci skoro da niko nista ne gubi, ako izuzmemo neke ambiciozne klubove iz kantonalnih/podrucnih liga kojima bi trebala sezona vise za ulazak u premijer ligu.

Sistem takmicenja svako sa svakim po 2x; 22 utakmice + 10 utakmica liga za prvaka i za opstanak (prvih odnosno zadnjih 6 klubova svako sa svakim) znaci dobijemo 32 utakmice umjesto sadasnjih 30

ispadanje i ulazak za premijer ligu (dodatnih 8 utakmica)
12 bi ispadao direktno u nizi rang takmicenja a ulazio prvi iz istog, dok bi 11 i 10 igrali grupu sa 2-4 iz prve lige (8 utakmica) te bi prvoplasirana dva iz grupe isla u premijer ligu
Za prvu ligu
12 i 11 bi ispadali direktno u nizi rang u zamjenu za prvog iz FBIH i RS, a 10 bi igrao grupu sa drugim i trecim iz liga FBIH i RS, te bi prvoplasirana dva grupe isla u prvu ligu
oko sistema ispadanja iz prvih liga FBIH i RS nisam bas najbolje upucen, tako da nisam ni razradjivao

slika
Zadnja izmjena: XAMO, dana/u 18 mar 2012, 19:25, ukupno mijenjano 2 puta.

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Smanjenje broja klubova premijer liga, moja vizija :)

Post Postao/la badblueboylivno » 18 mar 2012, 01:23

LOL.

Ako tema preživi, stavit ću ja svoj.
Hayley <3

emir_dj
Kontakt:

Post Postao/la emir_dj » 18 mar 2012, 11:15

Komplikuješ brate puno.
MOJE MIŠLJENJE

1-Premijer liga - 12 klubova ispadalo bi 2 kluba ( igrati 3 x svako sa svakim)
2- 1. Prva liga BiH 16 ( od 11-16 mjesta sadašnje premijer lige + od 2 do 6 prve lige FBiH i prve lige RS) iz ove lige neka ispadaju 4 kluba tako da prvak i vice prvak entitetski takmičenja ulaze u ovu ligu
3- 1Liga FbiH i 1 LIGA RS

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 18 mar 2012, 12:21

Malo si ga pretjerao. Ovo tvoje nije idealno rjesenje nikako i mislim da bi covjek koji ga odobri bio doslovno budala. Nije moguce da klub koji igra prvi rang takmicenja ispada u treci :? Nidje veze stari moj, logika ravna nuli.
Moj prijedlog je Liga 10
Premijer Liga - prvih 9 klubova
prvak RS i FBiH se bore za ulazak u PL

Prva Liga
1/2-8/9 iz FBiH
1/2-8/9 iz RS

Ne mogu rec 1-8 il 2-9, jer iz jedne Lige ce uc prvak i onda ce ic 2-9, a iz one u kojoj prvak u barazu ispadne uci ce 1-8
Dole ispod nek bude po entitetskim savezima

U PL bi se igralo trokruzno + doigravanje za prvaka i opstanak
Nakon 27 odigranih kola prvih 6 bi igrali za prvaka, te bi imali dodatnih 10 utakmica
Zadnjih 4 bi igrali za opstanak i imali bi dodatnih 6 utakmica

Iz PL ispada zadnji, a ulazi prvi iz Prve Lige, a predzadnji iz PL i drugi iz Prve Lige igraju baraz.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

zoki21
Kontakt:

Post Postao/la zoki21 » 18 mar 2012, 12:44

Moj prijedlog bi bio:
-Premijerliga sa 10 klubova.
-Prva liga 16 klubova.
- 4 x Druge lige sa po 16 klubova
- Podrucne/Kantonalne/Zupanijske lige

Ovdje se vidi da nema Entitetskih liga sto nema nikakve veze sa politikom vec iskljucivo sa financijama klubova.Druge lige bi bile treci stupanj natjecanja i bile bi preskupe ako bi samo postojale Entitetske lige.
Npr. putovati od Novog Grada do Gackog ili iz Velike Kladuse u Capljinu za treci stupanj natjecanja nema smisla.

-Premijer ligu bi sacinjavali 1-9 iz Premijer lige plus pobjednik kvalifikacija prvaka prvih liga.
-Prvu ligu bi sacinjavali 10-16 iz Premijer lige, porazeni iz kvalifikacija prvaka, 2-5 iz prve lige Federacije,2-3 iz prve lige RS plus pobjednici kvalifikacija 6 iz FBiH i prvaka drugih liga te 4 iz RS i prvaka drugih liga.
-Drugu ligu bi sacinjavali ostali klubovi prvih liga FBiH i RS te najbolji drugoligasi (da bih se broj napunio po 16 klubova).
Druge lige bi bile podjeljene na:
-zapad (Bihac,Prijedor,Banja Luka,Gradiska)
-sjever (Doboj,Orasje,Bijeljina,Tuzla)
-centar (Zenica,Sarajevo,Gorazde,Istocno Sarajevo,Trebinje)
-jug (Travnik,Livno,Siroki Brijeg,Mostar)

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 mar 2012, 12:49

Ako cemo se baviti naucnom fantastikom ,ovako bi ja :D

Prva liga 10 klubova,2 ispadaju
Druga Liga 12 klubova,2 ispadaju

Prva liga FBIH 10 Klubova,2 ispada
Prva liga RS 10,2 ispada,

Druga liga FBIH,14 klubova,3 ispada
Druga liga RS,14,3 ispada

:lol: :lol: :lol: :lol:

I vise nam ne treba

XAMO
Kontakt:

Post Postao/la XAMO » 18 mar 2012, 17:51

@emir_dj
Da bi premijer liga bila sto jaca, potrebno je da i prva liga bude jaka, tako da se nebih slozio sa tih 16 klubova u istoj, radije bih volio gledati 10 ili cak 8 klubova u premijer ligi, ali je stvarno krupan korak odmah toliki broj klubova izbaciti, pa sam zato razradjivao sa 12-12-12, iako bi 10-12-12 ili cak 8-10-12 mnogo bolje izgledalo.
To sto si pisao da od 11-16 mjesta ide u novoformiranu prvu ima smisla, ali bi se na dvije sezone oduzilo odvajanje boljih i losijih klubova koji trenutno igraju u premijer ligi, jer 11 i 15 su nebo i zemlja, a i sezona bi manje zanimljiva bila za one koji se trenutno bore za tu 14 poziciju, jer bi i oni davno bili otpisani, kao sto je slucaj sa slavijom ove sezone.

@Jack777Pott
kad bi vec bilo 10 klubova, onda bi bilo 2x kuci i na strani sa svakim, sto je 36 i tako bi sezona i zavrsavala, i to je fino, medjutim i ti bi stavljao 16 klubova u toj prvoj ligi, i to po 8 iz sadasnjih prvih FBIH i RS, a gdje ce zavrsiti one ekipe koje su 9-16 u premijer ligi? o tome nisi vodio racuna, ili samo nisi imao volje da razradjujes sistem ?
Sto se tice toga da ispadaju iz prvog u treci rang takmicenja i nije bas tacno, oni ispadaju iz sadasnje premijer lige u prve lige FBIH i RS, a to sto klubovi koji se tamo nalaze pokazu boljim(kao sto sam vec spomenuo 2-5 iz obije lige) dobijaju sansu da se bore je sasvim logicno, a nesto na osnovu onoga sto si mislio da iz premijer lige ispadne 7 klubova, pa da tih 7 zavrsi u prvoj ligi, zajedno sa jos 5 klubova iz prvih liga, bilo bi dobro, osim sto bi te zadnjeplasirane dvije u nedostatku kvaliteta 100% nakon sledece sezone opet zavrsili zadnji, pa je mnogo bolje da ih se odmah rijesimo, a damo priliku da jos dva dobrostojeca kluba prve lige ostanu u istoj.

@zoki21
Misljenja sam da se nekih 90% ljudi slaze kad kazem da nismo spremni za ukidanje entitetskih liga, ne iz razloga sto Dodik al Fajed to nebi dozvolio, nego sto su i sada po tim drugim ligama sudije primorane da bjeze kroz sume od nekih sto ih ganjaju sjekirama, gostujuci igraci nakon zavrsetka utakmice u slucaju uzimanja boda/bodova bjeze prema svlacionicama od raznoraznih navijaca i slicno, zamisli kako bi to tek izgledalo kad bi podgrmec gostovao slogi iz srpca.
sto se razrade tice, nebi al Fajed opet dozvolio da iz prve federacije ide 4 a iz rs 2, ali je zanimljivo sto si se sjetio tih napacenih klubova drugih liga koje sam ja totalno zaboravio, ali sve u svemu taj dio se vrlo lako da ispraviti 2-4 + ono sto si vec spomenuo.... tako da si mi dao jednu zanimljivu ideju :)

@sheyi
ti se brate onda i bavi naucnom fantastikom, jer je vrlo jednostavno reci 10 12 10 14 i ko ispada, finta je kako da se to implementira, te jos da te napomenem da druge lige federacije i rs postoje po 4

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 mar 2012, 18:50

Premijer liga
12 klubova

1. 12.-16. ispadaju iz Premijer lige
2. prvaci entitetskih liga igraju playoff; pobjednik ulazi u Premijer ligu
3. 11. iz Premijer lige i poraženi iz točke 2 igraju playoff; pobjednik ostaje/ulazi u Premijer ligu

16 - 5 + 1 ± 1 = 12

Prva liga
16 klubova

1. 2.-6. iz Prve lige FBIH = 5
2. 2.-5. iz Prve lige RS = 4
3. poraženi iz točke 3 stavka "Premijer liga" = 1
4. 12.-16. iz Premijer lige = 5
5. prvaci četiri Druge lige FBIH i dvije Druge lige RS igraju playoff; pobjednik ulazi u Prvu ligu = 1

5 + 4 + 1 + 5 + 1 = 16

Druga liga
4 x 16 klubova (skupina Jug, Zapad, Sjever, Istok)

1. 7.-16. iz Prve lige FBIH = 10
2. 6.-14. iz Prve lige RS = 9
3. poraženi iz točke 5 stavka "Prva liga" = 5
4. 2.-7. iz Druge Lige FBIH, skupine Jug, Zapad, Sjever; 2.-5. iz Druge Lige FBIH, skupina Centar = 22
5. 2.-10. iz Druge Lige RS, skupine Istok, Zapad = 18

10 + 9 + 5 + 22 + 18 = 64
Hayley <3

zoki21
Kontakt:

Post Postao/la zoki21 » 18 mar 2012, 19:05

Mislim da su svi prijedlozi zanimljivi.Premijer ligu treba smanjiti na najvise 12 klubova.Sto se prve lige tice mislim da bi manja liga bila zanimljivija ali problem je kako je popunjavati.Mozda ipak sa 16 klubova pa druge lige podijeliti na cetiri(Mozda FBiH istok i zapad i RS istok i zapad).Ili pak uzeti Slovenski model 10+10+ 2x14.Premijerliga cetvorokruzno a prva trokruzno.
XAMO imas pravo sto se tice sudija.Samo volio bi nesto jos reci.S obzirom da sam u bivsoj drzavi igrao po vecem dijelu BiH.Uvijek su kod nas domacini uzimali 90-95% bodova.Uvijek su se suci placali da "navlace".Uvijek je bilo 2 za 2.**** mi smo takav narod.Kad sam gostovao u nekim gradovima najsretniji sam bio kad sjednem u autobus.
A svagdje je bio onaj nesretni tunel (bio obavezan za republicku ligu) pa ako si malo vukao ili uklizavao...cekao de "spalir".Ode ja s teme...

zoki21
Kontakt:

Post Postao/la zoki21 » 18 mar 2012, 19:10

I sto se tice podjele klubova oko entiteta ja sam misljenja da je pravedan omjer 3:2 za Federaciju.Omjer stanovnika je 2:1 za Federaciju a povrsinski gledano je odprilike 1:1 sto daje 3:2.Po broju prijavljenih klubova u natjecanjima je odprilike 3:2.Zato sam dosao na ovakav omjer.Ne sto nekoga volim ili nevolim....

XAMO
Kontakt:

Post Postao/la XAMO » 18 mar 2012, 19:34

@ zoki & livno
zanimljiva je i ta ideja oko podjele prvih liga FBIH i RS na dva dijela, profitirali bi uvelikome i kantonalci, a mislim da je mnogo bolje da sve to ide ravnopravno pa ce utakmice odluciti koga bi trebalo biti vise a koga manje :)

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Post Postao/la admin » 18 mar 2012, 20:46

Temu sam prebacio u odgovarajući podforum.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 18 mar 2012, 22:21

badblueboylivno je napisao/la:Premijer liga
12 klubova

1. 12.-16. ispadaju iz Premijer lige
2. prvaci entitetskih liga igraju playoff; pobjednik ulazi u Premijer ligu
3. 11. iz Premijer lige i poraženi iz točke 2 igraju playoff; pobjednik ostaje/ulazi u Premijer ligu

16 - 5 + 1 ± 1 = 12

Prva liga
16 klubova

1. 2.-6. iz Prve lige FBIH = 5
2. 2.-5. iz Prve lige RS = 4
3. poraženi iz točke 3 stavka "Premijer liga" = 1
4. 12.-16. iz Premijer lige = 5
5. prvaci četiri Druge lige FBIH i dvije Druge lige RS igraju playoff; pobjednik ulazi u Prvu ligu = 1

5 + 4 + 1 + 5 + 1 = 16

Druga liga
4 x 16 klubova (skupina Jug, Zapad, Sjever, Istok)

1. 7.-16. iz Prve lige FBIH = 10
2. 6.-14. iz Prve lige RS = 9
3. poraženi iz točke 5 stavka "Prva liga" = 5
4. 2.-7. iz Druge Lige FBIH, skupine Jug, Zapad, Sjever; 2.-5. iz Druge Lige FBIH, skupina Centar = 22
5. 2.-10. iz Druge Lige RS, skupine Istok, Zapad = 18

10 + 9 + 5 + 22 + 18 = 64
ovaj mi se prijedlog najvise svidja,samo sto nista ne rece o sistemu samog takmicenja PL i o tome kako ce se postati prvak.Po meni, ako se igra vise od 2 utakmice sa svakim protivnikom u regularnom toku ne bi imao pozitivan ucinak.Dakle po meni bi trebali igrati svak sa svakim(govorim za PL) to je 22 kola i onda jos 3 kola pley-offa mini lige,u kojem bi igralo prve 4 ekipe ali svak sa svakim.Tako bi se odredio prvak a i oni koji idu u kup UEFA.Uz to da se sve utakmice Kupa BiH igraju vikendom (tako da bi imali priblizno 30 vikenda sa utakmicama PL a i bolja bi posjecenost raje bila na KuP utakmicama)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 mar 2012, 22:39

Sa 12 klubova idealan je dvostruki liga sustav i podjela lige na dvije skupine, za prvaka i ostanak, gdje bi svaka skupina imala po 6 klubova, uz dvostruki liga sustav. Možda bi bilo dobro taj drugi dio započeti s tim da prvi klub iz prvog dijela lige ima 10 bodova, drugi klub ima 8 bodova, treći 6... a to bi vrijedilo za obje skupine.

Niže lige bi se igrale dvokružno.

Iz Prema bi ispala dva kluba, iz Prve četiri kluba.

Za Kup se slažem, za utakmice vikendom.
Hayley <3

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 18 mar 2012, 22:50

Premijer liga 12 klubova.
Zadnjih 8 ispada.
Posljednja 4 dobijaju zabranu igranja Premijer lige u naredne dvije godine.

1. RS
18 klubova
Prva 4 idu u viši rang.
Zadnji igra doigravanje s prvim iz 2. RS za opstanak. Igra se na 3 dobijene.

1. FBiH
Dvije lige Sjever i Jug sa po 12 timova.
Prva 2 para iz obje lige idu u Premijer ligu.
Ostali ispadaju u niži rang.

Kup BiH - BHTelecom
U natjecanju učestvuju samo klubovi iz Premijer lige.
Sve tekme se igraju na Koševu, osim finala. Ono se igra na 4 dobijene.
Pobjednik dobija mali kristalni globus, sliku s predsjednikom Saveza i najljepše želje.

Kup BiH - Legea
Igra se po sistemu kao i trenutni Kup BiH.
Pobjednik dobija mjesto u Europa ligi, sliku s dopredsjednikom Saveza i 7 dana u Neumu - polupansion.

Superkup BiH
Pobjednici entitetskih i državne lige, te osvajači kupa se dijele u 2 grupe po 3 tima.
Pobjednici grupa igraju veliko finale na Koševu.
Pobjednik dobija 3 dana na Vlašiću.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 18 mar 2012, 23:05

Uopste nisam za smanjenje broja klubova nego za poboljsavanje uslova ,kvaliteta i postenja u takmicenju.
Nije problem prevelika liga nego nedostatak novca za sve sto se veze uz ligu.
Poenta svega je NEMA KVALITETA BEZ PARA.
Mozemo mi svesti ligu i na Derbi Zeljo -Sarajevo ali ako ga igramo na onakvoj Grbavici kao sto je bila proslo kolo o cemu mi ovdje bez veze razglabamo.
Lako je napraviti model.Sada bi ja mogao ovdje izbaciti 10 varijanti odmah.Probali su Hrvati sve to odavno pa sada imaju ligu malte ne kvaliteta kao i nasu .Povecavali i smanjvali ligu.Kako ono ide stara poslovica-
NE MOZE SE OD QOVANA PITA NAPRAVITI...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: samirr, TylerBurey i 26 gostiju.