OKK Spars

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 mar 2014, 09:45

Pa zato i govorim. Ne bi ih morali prodavati kad bi ušli u ABA jer bi to bila najbolja opcija za igrače a i porasla bi im cijena nakon sezone u ABA. Eh sad jedino ako imaju već dogovor o prodaji na kraju sezone sa nekim klubom. Ako oni odu opet je dobro da se igra ABA. Jesu oni nosioci igre ali ne bi ih morali mijenjati stariji igrači. Evo npr gurnuti Atića odmah u ABA. Kad je Nihad mogao sa 16 igrati ABA što Atić ne može sa 18. Kako bi samo bilo dobro da je Buza mogao igrati ABA ligu prošle godine kad mu je bilo 18. ISto tako ima mladih irača u BiH koji bi rado došli u Sparse koji igra ABA a za malu lovu. Gledao sam ove godine našu ligu i ima finih mladih igrača koji sigurno mogu igrati ABA + Atić i još neki juniori koji bi ulazili pomalo.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 24 mar 2014, 21:35

zaboljisportuBiH je napisao/la:Pa zato i govorim. Ne bi ih morali prodavati kad bi ušli u ABA jer bi to bila najbolja opcija za igrače a i porasla bi im cijena nakon sezone u ABA. Eh sad jedino ako imaju već dogovor o prodaji na kraju sezone sa nekim klubom. Ako oni odu opet je dobro da se igra ABA. Jesu oni nosioci igre ali ne bi ih morali mijenjati stariji igrači. Evo npr gurnuti Atića odmah u ABA. Kad je Nihad mogao sa 16 igrati ABA što Atić ne može sa 18. Kako bi samo bilo dobro da je Buza mogao igrati ABA ligu prošle godine kad mu je bilo 18. ISto tako ima mladih irača u BiH koji bi rado došli u Sparse koji igra ABA a za malu lovu. Gledao sam ove godine našu ligu i ima finih mladih igrača koji sigurno mogu igrati ABA + Atić i još neki juniori koji bi ulazili pomalo.
Na koje mlade igrače misliš da bi mogli igrati ABA ligu za Sparse?

nacho
Kontakt:

Post Postao/la nacho » 30 mar 2014, 12:34

košulje :lol:

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 31 mar 2014, 21:45

Zbog naših igrača, NBA skauti su bili i u Bijeljini
Selimović: Kako su rasli igrači, tako je rastao i klub
FOTO: Avaz
Zbog naših igrača, NBA skauti su bili i u Bijeljini

U prvoj sezoni u najvišem seniorskom rangu bosanskohercegovačke košarke uvjerljivo su osvojili prvo mjesto, i to sa desetoricom prvotimaca koji spadaju u kategoriju "mladog igrača", odnosno zaštićenog godišta u domaćoj ligi...

Prvaci su BiH u svim omladinskim kategorijama... Riječi poput “prvi” ili “prvaci” kod njih su toliko uobičajene koliko su, pak, neuobičajeni termini kao što su "slučajnost" ili "improvizacija"...

Opcija i ABA liga

Košarkaški klub Bosna jeste brend za sva vremena, simbol Sarajeva, ali i oni kojima to nije drago, moraju priznati - KK Spars novi je košarkaški vladar bh. prijestonice, pobjednik Lige 12 Prvenstva BiH i učesnik doigravanja za prvaka naše države.

- Naša filozofija jeste stvoriti klub koji će biti prepoznatljiv i u regionalnim okvirima pa i šire. Još 2003. sa prijateljem Nedimom Đemićem pokrenuo sam KK Realway. Okupili smo skoro 800 djece, sa prvim timom iz A-2 lige prešli smo u A-1... No, tu se naša vizija počela razlikovati i ja sam dvije godine poslije istupio iz Realwaya, uzeo manju grupu djece, njih dvadesetak, i pokrenuo KK Spars - kaže Selimović.

Među tim dječacima bio je i tada devetogodišnji Adin Vrabac, danas reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrač domaće lige.

- Kako su rasli igrači, tako je rastao i klub. I primjer Vrapca pokazuje da nismo željeli uspjeh preko noći. Danas imamo vjerovatno najmlađi tim koji je ikada igrao Ligu 12 i kao debitant osvojio prvo mjesto, mada nam je jedini cilj bio opstanak - kaže Selimović te dodaje da će Sparsu biti čast igrati u Ligi 4 s rivalima kao što su ABA ligaši Široki i Igokea.

A ima li šansi da i Spars stekne status ABA ligaša, odnosno da debitira u Jadranskoj ligi?

- To od nas može zavisiti samo ako budemo prvaci BiH, što je, pored Igokee i Širokog, nerealno. Druga mogućnost je pozivnica, za koju postoji nekoliko opcija. Jedna smo i mi. Očekujem uskoro konkretnije razgovore s čelnicima ABA lige - govori Selimović.

Zaigra li Spars na Jadranu, moguće je da će na okupu ostati udarna trojka kluba - slovenski plej Aleksej Nikolič te dvije bh. uzdanice Nedim Buza i već spomenuti Vrabac.

- Enorman je pritisak velikih klubova, ali neće svi otići, zbog novca nećemo razbijati ekipu. Ukoliko budemo igrali ABA ligu, koja je najbolja za razvoj igrača, možda će svi ostati - ističe Selimović te otkriva jedan više nego zanimljiv, a medijima do sada nepoznat detalj:

- Naši su igrači pod lupom najvećih svjetskih timova. Utakmice Sparsa u Ligi 12 pratilo je najmanje deset skauta različitih NBA timova. Evo, i na posljednjoj gostujućoj utakmici, u Bijeljini protiv Radnika, naše igrače gledala su dvojica NBA skauta!

Rano za saradnju

Razgovor nije mogao proći bez komentara o stanju u Bosni, ali i izjave legendarnog Bogdana Tanjevića da bi možda imala smisla fuzija bivšeg prvaka Evrope sa Sparsom.

- Takva opcija sada nije realna, jer je Spars zdrava sredina, dok se u Bosni, čini mi se, ništa ne zna, ali u neko dogledno vrijeme, ako se neke stvari tamo poslože, saradnja nije isključena. Kamo sreće da je Bosna ono što je nekad bila. Smatram da pojedinci koji su sudjelovali u rušenju tog kluba, moraju krivično odgovarati - kaže Selimović, koji je prije nekoliko godina bio spreman da kompletan projekt Sparsa priključi "Studentima".

- Pitao sam koliko investiraju u omladinski pogon. Rečeno mi je ništa, a ja sam rekao da imam projekt koji godišnje donosi 300.000 KM. Jedini uvjet je bio da ja rukovodim omladinskim pogonom, koji bi bio najjači u Evropi. Prvi tim nije me interesirao. Nažalost, to nije moglo proći i ja sam nakon 14 dana i dvije sjednice napustio Upravni odbor Bosne.

Godišnji budžet između 700 i 800 hiljada maraka

I dok drugi kolektivi pitanja o finansijama poistovjećuju s "vađenjem zdravog zuba", Selimović, naglašavajući da je Spars Udruženje građana, a ne privatni klub, nema tajni kada je o tome riječ.

- Budžet Sparsa je između 700 i 800 hiljada maraka. Kanton nam sufinansira treninge, kao i ostalima. Zahvalni smo na tome, iako ne dobivamo novac poput nekih klubova, koji su dobili velike iznose, a rezultatski nam nisu ni blizu. Nadležne institucije morale bi valorizirati sportske kolektive na osnovu rezultata, a ne stranačkih i sličnih veza.

Uprkos tome, mi dugovanja prema državi i ekipi nemamo. Na potvrdi koju smo prije nekoliko dana izvadili, piše da je naše dugovanje na ime poreza nula. Samo me zanima kako klubovi sa milionskim dugovanjima dobivaju novac za određene projekte kada se uz aplikaciju mora priložiti potvrda o tome da nemate porezna dugovanja - kaže Selimović.

Klupski logo uklonjen sa sajta KSBiH

Spars je prošle godine imao 12 reprezentativaca, ali nijednog svog trenera u bh. selekcijama. Ekipe nema ni u ligama mladih Košarkaškog saveza BiH. Je li i to znak onoga o čemu se već dugo nagađa - da su odnosi Sparsa i KSBiH daleko od idealnih?

- Nikad neću biti profesionalac u Savezu niti imam takve ambicije, ali Savezu sam uvijek pomagao i pomagat ću. No, ta je saradnja jednostrana. U Savezu pojedinci, ne znam zbog čega, nikada nisu prihvatili Spars u mjeri u kojoj bi trebali, kao klub koji stvara igrače. Čak je i s naslovnice zvaničnog sajta KSBiH prije nekoliko sedmica uklonjen naš logo! Ostaje mi da se nadam da će se situacija promijeniti.

Što se tiče Lige mladih, mi smo zagovornici tog takmičenja, ali apsurdna je Liga koja ne daje prvaka države niti u njoj nastupaju najkvalitetniji timovi. Nije ni besplatna, kao što se priča, nas bi koštala 30.000 KM. Pored toga, naši mladi igrači već imaju ogromne obaveze, igrati tri meča sedmično je nemoguće - kaže Selimović.

Ovaj zadnji pasus mu je odlican.Kaze Selimovic da bi Spars morao placati 30 000 KM troskove ucestvovanja u Ligi mladih.Pa sad se ja pitam otkud Slobodi,Basket 2000,Rookie 30 000 KM?
Stvarno covjek se zna izvalit da valja..

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 31 mar 2014, 22:25

Pošto se ti vjerovatno ne razumiješ ili u ovom slučaju ne želiš da razumiješ u ekonomiju, da ti malo pojasnim kako stvari stoje i o čemu čovjek govori.
Kao prvo ti drugi timovi su dobili besplatno kotizaciju, a Sparsu su ispostavili fakturu od 3000 KM. Utakmica u Skenderiji košta 585 KM, statistika koja je obavezna je 100 KM, plus hitna pomoć i redari (bez toga se ne može prijaviti utakmica u Skenderiji) sve zajedno 900 km po utakmici. Kako je Spars trebao igrati u sve tri kategorije imao bi trošak od 2700 KM svako kolo kada je domaćin. 2700 x 11 kola + 3000 km kotizacije je preko 30000 KM, ne računajući da na gostujućim utakmicama djeca trebaju nešto jesti. Sve ove troškove najveći broj ekipa nema, (Sloboda, Rooki ...,imaju besplatne dvorane). Nakon što je Spars odustao od lige Dino Konaković je političkom linijom završio za klubove iz Sarajeva da imaju besplatnu dvoranu.

P.S. Mogao si prokomentarisati i čestitati Sparsu na osvojenom prvom mjesto u Ligi 12 sa najmlađim timom, ali to tebi na dušu.

A od mene igračima i upravi OKK Sparasa, jedna velika čestitka i sretno u ligi 4.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 apr 2014, 00:26

nesto je napisao/la:Pošto se ti vjerovatno ne razumiješ ili u ovom slučaju ne želiš da razumiješ u ekonomiju, da ti malo pojasnim kako stvari stoje i o čemu čovjek govori.
Kao prvo ti drugi timovi su dobili besplatno kotizaciju, a Sparsu su ispostavili fakturu od 3000 KM. Utakmica u Skenderiji košta 585 KM, statistika koja je obavezna je 100 KM, plus hitna pomoć i redari (bez toga se ne može prijaviti utakmica u Skenderiji) sve zajedno 900 km po utakmici. Kako je Spars trebao igrati u sve tri kategorije imao bi trošak od 2700 KM svako kolo kada je domaćin. 2700 x 11 kola + 3000 km kotizacije je preko 30000 KM, ne računajući da na gostujućim utakmicama djeca trebaju nešto jesti. Sve ove troškove najveći broj ekipa nema, (Sloboda, Rooki ...,imaju besplatne dvorane). Nakon što je Spars odustao od lige Dino Konaković je političkom linijom završio za klubove iz Sarajeva da imaju besplatnu dvoranu.

P.S. Mogao si prokomentarisati i čestitati Sparsu na osvojenom prvom mjesto u Ligi 12 sa najmlađim timom, ali to tebi na dušu.

A od mene igračima i upravi OKK Sparasa, jedna velika čestitka i sretno u ligi 4.
Nema svi su protiv tvog gazde...Lako je biti gazda u Sapni,a malo teze to ide u Sarajevu.

Mogao je komotno uplatiti to je samo skolarina jednog studenta na njegovom "fakultetu"

I na cemu da cestitam??Na osvojenom prvom mjestu,pa sramota bi bila da nisu tu zavrsili.Ova liga je poluamaterska ti izgleda se pravis da ne znas da ostali klubovi jedva prezivaljavaju da igraci RADE znaci imaju posao i REKREATIVNO igraju u klubovima.Pa ti sad meni reci kakav moze biti kvalitet te lige..

Nemam ja nista protiv Sparsa,ali si me iznervirao svojim nastupom.Svi ti problemi sto se tice Lige mladih se mogu lako rijesiti i ocekujem da se to rijesi i da sledecu sezonu gledamo najjace klubove u toj ligi.
Jos cu rec da forum nije mjesto da se iznose te prljave stvari..

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 apr 2014, 00:34

Lotus je napisao/la:
nesto je napisao/la:Pošto se ti vjerovatno ne razumiješ ili u ovom slučaju ne želiš da razumiješ u ekonomiju, da ti malo pojasnim kako stvari stoje i o čemu čovjek govori.

Nema svi su protiv tvog gazde...Lako je biti gazda u Sapni,a malo teze to ide u Sarajevu.

Mogao je komotno uplatiti to je samo skolarina jednog studenta na njegovom "fakultetu"

I na cemu da cestitam??Na osvojenom prvom mjestu,pa sramota bi bila da nisu tu zavrsili.Ova liga je poluamaterska ti izgleda se pravis da ne znas da ostali klubovi jedva prezivaljavaju da igraci RADE znaci imaju posao i REKREATIVNO igraju u klubovima.Pa ti sad meni reci kakav moze biti kvalitet te lige..

Nemam ja nista protiv Sparsa,ali si me iznervirao svojim nastupom.Svi ti problemi sto se tice Lige mladih se mogu lako rijesiti i ocekujem da se to rijesi i da sledecu sezonu gledamo najjace klubove u toj ligi.
Imaju posao i igraju rekreativno.Čista zlonamjernost. :roll:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 apr 2014, 00:41

Mancini je napisao/la:
Lotus je napisao/la:

Imaju posao i igraju rekreativno.Čista zlonamjernost. :roll:
Tebi je smijesno,a ustvari je zalosno.Nemam ti sta reci vise,ako si pogledao barem jednu utakmicu ove lige sve ti je jasno.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 apr 2014, 09:21

Chstal je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Pa zato i govorim. Ne bi ih morali prodavati kad bi ušli u ABA jer bi to bila najbolja opcija za igrače a i porasla bi im cijena nakon sezone u ABA. Eh sad jedino ako imaju već dogovor o prodaji na kraju sezone sa nekim klubom. Ako oni odu opet je dobro da se igra ABA. Jesu oni nosioci igre ali ne bi ih morali mijenjati stariji igrači. Evo npr gurnuti Atića odmah u ABA. Kad je Nihad mogao sa 16 igrati ABA što Atić ne može sa 18. Kako bi samo bilo dobro da je Buza mogao igrati ABA ligu prošle godine kad mu je bilo 18. ISto tako ima mladih irača u BiH koji bi rado došli u Sparse koji igra ABA a za malu lovu. Gledao sam ove godine našu ligu i ima finih mladih igrača koji sigurno mogu igrati ABA + Atić i još neki juniori koji bi ulazili pomalo.
Na koje mlade igrače misliš da bi mogli igrati ABA ligu za Sparse?
Samo mi ti reci prvo koje igrače ti smatraš mladima jer meni mogu biti npr do 23će a tebi do 18te što je ogromna razlika?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 apr 2014, 09:26

Vama je bezveze priča. Sparsima treba čestitati na svemu što rade, a isto tako i ta priča da im savez podmeće noge je prenapuhana. Sve se to može riješiti jer kake i savez i SParsi pomalo. Eto Koš bi npr dobio džaba salu a Sparsi nebi. Dajte molim vas.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 01 apr 2014, 11:13

zaboljisportuBiH je napisao/la:Vama je bezveze priča. Sparsima treba čestitati na svemu što rade, a isto tako i ta priča da im savez podmeće noge je prenapuhana. Sve se to može riješiti jer kake i savez i SParsi pomalo. Eto Koš bi npr dobio džaba salu a Sparsi nebi. Dajte molim vas.
Svejedno nabroji igrače do 23 godine koji mogu igrati ABA ligu

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 01 apr 2014, 11:23

Lotus je napisao/la:

Nevjerovatna kontradiktornost i nekonzistentnost tvojih komentara. Shvatit ćeš kad malo pročitaš sve svoje komentare.

Ovom izjavom da je ovo poluamaterska liga vrijeđaš sve ljude koji rade ili igraju u svim klubovima i bore se da igraju ovu ligu. Nema potrebe da idemo od kluba do kluba i analiziramo ko je amater (ima posao i igra košarku), a ko nije, ali analizirat ćemo samo posljednju ekipu nakon završene sezone, (čisto da bude jasnije slučajnom prolazniku, koji će zasigurno čestitati igračima Sparsa na velikom uspjehu).

Čapljina Lasta:
ALEXANDER Quintin Immanul
LEWIS JAMES
WRIGHT JAMES
Ova tri imena su čisto onako amaterska, a njihove statistike možete potražiti na stranici, eurobasket.com (vjerovatno su radne dozvole dobili kao vozači autobusa :crazy: ).
Pametnom dosta.
P.S. Veliko priznanje zaslužuje i uprava ekipe Čapljine, jer je zadržala kompletan sastav do kraja sezone, čime je učinila da ova liga bude regularna u potpunosti.

P.S. Ja nisam pisao nikakve prljave stvari već tebi pokušao objasniti, pošto nisi ili ne želiš biti upućen, koliko košta jedna utakmica u Skenderiji. Jedini ko ovdje vrijeđa si ti (ne iznosiš prljave stvari već vrijeđaš).

P.S. Gazda se postaje djelima, a ne riječima, a moj "Gazda", kako ti to kažeš je na sreću našu, a i to ćeš nekad shvatiti učinio više za naš (bosanskohercegovački sport) više nego svi mi zajedno koji pišemo po ovim forumima. I to je čovjek radio sa vlastitim parama, a ne sa parama iz "Budžeta", to može svako (ko je na vlasti). Volio ne volio "mog Gazdu", jedno mu niko, ali baš niko ne može osporiti, a to je, da je veliki sportski radnik, da ulaže ogroman (vlastiti) novac u naš sport, čime omogućava Našoj djeci da se ravnopravno na Evropskoj razini takmiče sa svojim vršnjacima. :bih:

Još samo jedno, zanimljivo je da nisi komentarisao da nema loga Sparsa na oficijelnoj stranici saveza, koji je jutros iznenada vraćen (da ne bude zabune). Ali još uvijek nema čestitke Sparsu na osvajanju "Lige 12" na istoj stranici. Mogao si napisati da je to propust, ali nisi, već si prozvao čovjeka zato što je rekao da nije mogao igrati ligu mladih, iz više razloga, a jedan je i finansijski.

Opet tebi na dušu, ali 100 % sam siguran da ćeš i ti kao i mnogi drugi promjeniti mišljenje na bolje o Sparsu i njihovom konceptu, radu, upravi igračima i navijačima.

Jedan veliki pozdrav za sve!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 apr 2014, 12:39

Chstal je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Vama je bezveze priča. Sparsima treba čestitati na svemu što rade, a isto tako i ta priča da im savez podmeće noge je prenapuhana. Sve se to može riješiti jer kake i savez i SParsi pomalo. Eto Koš bi npr dobio džaba salu a Sparsi nebi. Dajte molim vas.
Jošilo, Marković (Varda), Mujić, Demić, Vuković (Bosna), Bubalo (Čapljina), Zovko (Zrinjski) ovako na prvu i to od igrača koje sam gledao. Vidim ima mladih koji imaju statisktike a nisam ih gledao. Naravno ako želiš biti u rangu sa ostalima u ABA onda moraš pored mladih imati 3-4 starija kvalitetna igrača ali baš a to nisu svakako ova tri starija što su sad u SParsima. Pogotovo onaj plej. Najviše mladih imate vi (pošto vidim da si iz Sparsa po komentarima) a ako odu Buza i Vrabac ostaju vam Stefan, ALeksej, Bulić... DOdati Atića, pa recimo ovaj Kentra iz Bosne za godinu dvije će petorciu nosati na leđima itd. Ekipa ne bi bila zadnja sad potpisujem (3-4 iskusna, ova trojica vaših, trojica od ovih sedam gore i evo ova dva juniora). Kažem na prvu sad iz glave, a vi sigurno pratite detaljnije nego ja. Problem je samo što nema povjerenja kod nas generalno u mlade kao što to imaju u drugim državama. A sifgurno bi i Vrabac i Buza ostali i digla bi im se cijena da se plasirate u ABA.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 01 apr 2014, 12:55

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Chstal je napisao/la:
Jošilo, Marković (Varda), Mujić, Demić, Vuković (Bosna), Bubalo (Čapljina), Zovko (Zrinjski) ovako na prvu i to od igrača koje sam gledao. Vidim ima mladih koji imaju statisktike a nisam ih gledao. Naravno ako želiš biti u rangu sa ostalima u ABA onda moraš pored mladih imati 3-4 starija kvalitetna igrača ali baš a to nisu svakako ova tri starija što su sad u SParsima. Pogotovo onaj plej. Najviše mladih imate vi (pošto vidim da si iz Sparsa po komentarima) a ako odu Buza i Vrabac ostaju vam Stefan, ALeksej, Bulić... DOdati Atića, pa recimo ovaj Kentra iz Bosne za godinu dvije će petorciu nosati na leđima itd. Ekipa ne bi bila zadnja sad potpisujem (3-4 iskusna, ova trojica vaših, trojica od ovih sedam gore i evo ova dva juniora). Kažem na prvu sad iz glave, a vi sigurno pratite detaljnije nego ja. Problem je samo što nema povjerenja kod nas generalno u mlade kao što to imaju u drugim državama. A sifgurno bi i Vrabac i Buza ostali i digla bi im se cijena da se plasirate u ABA.
Nisam u Sparsima, nego mrzim kad neko blati neki projekat a neki klubovi duzni po 9 miliona maraka itd. Volio bih i u fudbalu da postoji neki tim koji ce okupiti sve nase mlade igrace i raditi ovako kako Sparsi rade. Najgore je sto ako niko nece da pomogne onda im nemoj odmagati. Pogledati kako se u Srbiji gleda projekat Mega Vizura ili FMP, a neki klubovi u Srbiji su tek poceli tako da rade i za 4 godine ce se vidjeti ogroman napredak Srbije u kosarci a nazalost kod nas kosarka trenutno zavisi samo od Sparsa koji u mladjim kategorijama imaju 50% igraca u reprezentaciji. Nadju se ljudi i pocnu komentarisati kako trener nije dobar i tako dalje, a ne pitaju da li klub ima novac.

Jošilo je odličan igrač ali je sad prešao u Igokeu. Marković je bio u Sparsima ali nije taj kvalitet, nešto kao Bulić ali slabije kvalitete. Mujić je bio u Sparsima ali otjeran radi nediscipline. Demić bi dobro došao, onda bi na četvorci bili Demić i Glogovac. Vuković isto tako veoma dobar igrač a 94 godište. Bubalo nije ništa posebno, a Zovko mi se isto sviđa kao igrač.

Ovi što su u Sparsima stariji igrači, Kašćelan je promašaj, a druga dvojicu nisu. Za novac koji dobijaju su odlični. Ipak da bi doveo nekog super starijeg igrača trebaju ti ogromni novci ali trenutno Sparsi nemaju taj novac, osim ako ne nađu nekog dobrog sponzora tj da BH Telekom da pola miliona ili nešto slično.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 apr 2014, 14:21

Pa eto većinom se slažemo, ali ne bih dalje u detalje. Naravno da treba podržati projekat Sparsa. Svjetlo BiH košarke trenutno, ali sve te priče o sukobu KS i Nihada su prenapuhane i mogu se riješiti na jednoj kafi. Znam ja sve to da je Jošilo otišao, da je Marković malo lošiji ali i treba nego ko je blizu Bulića da ga mijenja. Marković je prije dvije godine igrao ABA što to ne bi mogao sada. Demić je po meni prava trojka a ne četvorka itd. Mujić se siguno uozbiljio itd itd. KAd bi analizirao našao bi ja tu još pokojeg igrača. Bubalo je pravi plej vidjet ćeš. Poenta je da ima materijala za male pare. JOš mlađih koji će za god dvije biti i bolji od ovih ima još više i to pogotovo u SParsima. Naravno treba neki malo jači sponzor nije ni Nihad štamparija love. Pozz

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 01 apr 2014, 14:25

Nisam u Sparsima, nego mrzim kad neko blati neki projekat a neki klubovi duzni po 9 miliona maraka itd. Volio bih i u fudbalu da postoji neki tim koji ce okupiti sve nase mlade igrace i raditi ovako kako Sparsi rade. Najgore je sto ako niko nece da pomogne onda im nemoj odmagati. Pogledati kako se u Srbiji gleda projekat Mega Vizura ili FMP, a neki klubovi u Srbiji su tek poceli tako da rade i za 4 godine ce se vidjeti ogroman napredak Srbije u kosarci a nazalost kod nas kosarka trenutno zavisi samo od Sparsa koji u mladjim kategorijama imaju 50% igraca u reprezentaciji. Nadju se ljudi i pocnu komentarisati kako trener nije dobar i tako dalje, a ne pitaju da li klub ima novac.
Jedan fenomenalan komentar, svaka čast, o tome i ja pričam.
Volio ne volio to je jedan odličan projekat prvenstveno za Bosnu i Hercegovinu, i KSBiH pa onda i za klub, ali po starom našem običaju ne valja ništa što je naše i uvijek je tuđe bolje ili prisvoji sebi i tuđe zasluge, (o tome nekom drugom prilikom).

Ja nisam košarkaški stručnjak i ne pada mi napamet komentarisati trenere i trenerski posao, (što je kod nas uobičajno, jer smo svi stručnjaci, treneri, selektori), ali imam dovoljno razuma i dobro poznajem logiku da zaključim da ovo što rade treneri i uprava Sparsa je fenomenalno sa svakog aspekta (razvoja igrača, osvajanja titula, ...), iako to mnogi žele osporiti (naš čovjek ne voli uspjeh). Kod nas u Bosni postoji ono pravilo da se ne može napraviti rezultat ako želiš igrača da stvoriš :lol: . Obično za loš rezultat opravdanje je da se stvaraju igrači, a za propast igrača opravdanje je da je do igrača (luda glava) i tako ukrug. Treneri sigurni, uprave još sigurnije.
A onda kad se pojavi klub koji to drugačije radi, kada treneri Sparsa naprave i igrače i rezultate, uz sve resurse koje im je omogućila uprava (apsolutni višegodišnji prvaci u svim mlađim kategorijama, a uz to desetine reprezentativaca, pa uz to igraju juniorsku euroligu, završnice eurolige, od A2 lige do prvaka Lige 12, sa najmlađom ekipom i uglavnom vlastitim igračkim kadrom, a uz to igrači u najboljim petrkama eurolige, u najboljim petorkama prvenstava, na najboljim kampovima, rezultati se mogu nabrajati danima) onda ne valja trener, loš klub,a na kraju loša i liga .... Jednostavno smješno :lol:

Ali hvala Bogu ima još ljudi koji ovo dobro razumju i znaju stvarnu istinu, a hvala Bogu bit će ih sve više.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 apr 2014, 00:47

Zato je kosarkaska reprezentacija i Savez platili sve do zadnje marke u Skenderiji, a naprimjer, Sparsi su od Kantona dobili oko 80 hiljada granta za dvoranu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 02 apr 2014, 04:48

Zato savez boli briga kada pojedini treneri istuku sudiju u ovoj omladinskoj ligi.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 02 apr 2014, 10:56

neno#4 je napisao/la:Zato je kosarkaska reprezentacija i Savez platili sve do zadnje marke u Skenderiji, a naprimjer, Sparsi su od Kantona dobili oko 80 hiljada granta za dvoranu.
Dragi Neno#4, nešto si mi ovo na brzinu napisao ili nisi čitao ranije postove, pa si napisao samo da se napiše, jer valja odgovarati na svim temama pa je to malo teže ili si ne daj Bože, zlonamjerno nešto htio reći, iako poznavajući tebe ne vjerujem u to. Bilo kako bilo, zamolio bih te da ponovo pročitaš prethodne postove i intervju u kojem gosp. Selimović i govori da se dvorane sufinansiraju od strane kantona. Kažem ti sufinansiraju, a ne kompletno plaćaju. Dalje, zanimljivo je da si u brzini zaboravio da Spars nije jedini kojem se sufinansiraju dvorane, već i drugi klubovi, Bosna, Real Way, Kos, Play Off, .... ima ih milion (uglavnom škole košarke) učestvuju u podjeli tog "granta", kako si naveo. Čestitke Kantonu na ovom projektu, mi smo im, kao istinski zaljubljenici u košarku na tome zahvalni. Da se ne bi pozivali na procente raspodjele ukupnog granta podsjećam te i na to da je Spars imao i najbolje rezultate, a jedini je i imao prave evropske rezultate (Final Four London, zamisli Turska nema predstavnika, ali ima naša lijepa Bosna i Hercegovina :bih: ).
I to je jedino što je Spars dobio je sufinansiranje za dvorane, uz takve rezultate (mislim da ti ne trebam nabrajati rezultate, znaš ih ti bolje nego ja), dok pojedini imaju desetine ili stotine hiljada iz budzeta, a nemaju nikakve rezultate.
U mojim postovima možeš pročitati da sam ja i naveo da je predsjednik KSBiH sredio termine za igranje Lige mladih (što mu je i posao). Na tome smo mu zahvalni, samo što je za igranje Sparsa u toj istoj ligi, ta odluka je bila prekasna. Ali se nadamo i ovom prilikom se unaprijed zahvaljujemo, da će Savez uredno platiti troškove svih dvorana i ostalie troškove za stvarne završnice prvenstava, a ne da će se skupljati ponude pojedinih klubova (kako je to običaj bio). Jer ipak, ako je Savez bio u mogućnosti da plati dvorane za nezvanično prvenstvo, logično je da to uradi i za zvanično prvenstvo, na kojem će igrati najbolji klubovi (Široki, Spars, Leotar, Nets, ....)
Zamolio bih te da i malo pročitaš statut KSBiH, da vidiš koja je uloga, svrha, cilj i zadaci istog. To je krovni savez na nivou cijele države, čija je osnovna uloga promocija košarke kao sporta , pomaganje klubovima kako bi isti mogli razviti igrače koji će igrati za našu državu (Spars ih je razvio na desetine, ali vlastitim sredstvima). Da si se pohvalio vrhunskim projektom Lige mladih, koji to još nažalost nije, ali će vjerovatno postati, ja bih te podržao. Ali hvalit se urednim plaćanjem dvorana od strane krovnog saveza, koji se finansira od strane sponzora, koje je 1000 puta lakše naći Savezu nego klubovima, od strane kotizacija, karata i naravno iz "Budžeta". Poredit se sa klubom koji mora plaćati cijelu godinu stanarine, hranarine, trenere, prostorije, dvorane i uz to prozvati zbog sufinasiranja dijela troškova dvorana, je više nego smješno :lol: . U svijetu je normalno da savezi i plaćaju dvorane, pitanje dvoran se nigdje ni ne postavlja.
P.S. Da li je normalno da na stranici krovnog saveza nema čestitke ekipi Sparsa na osvojenom prvom mjestu? Šta se to desilo sa logom kluba? Znam da je ovo sitnica ili možda nije, ali sigurno nije sitnica kotizacija koju plaćaju svi klubovi kako bi to sve funkcionisalo. Neko je kriv što to ne radi.

U svakom slučaju Lijep pozdrav!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.