Ludi snovi

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

samocelik
Kontakt:

Re: Ludi snovi

Post Postao/la samocelik » 25 okt 2013, 22:41

@sveti donekle te i razumijem.Imao sam ja sličnih snova.Ne ovako da kažem realnih i strašnih kao tvoji ali dešavalo se da se budim znojan i iscrpljen.To se počelo dešavati kako idem u Medicisnku školu.Trenutno sam 4. razred i svake sedmice su nenormalno iscpljujuće prakse.Znalo mi se dešavati da budem na nogama od 6 ujutro do 12 navečer.Eh sad na kraju dana kad legnem preumoran i kad zaspem svašta mi se vrti u snovima.Prvo krenem sanjat pacijente koje sam taj dan vidio na praksi,zatim ti isti pacijenti se ponašaju nešto slično kao pacijenti ako znate spot pjesme Prikaze od Ede Maajke.Na kraju što me najviše isprepada i iscpri još više je što kad se približim u snovima tim istim pacijentima vidim svoje najmilije koji su otišli na onaj svijet.Ja kao jako emotivna osoba nekad i ne prihvatim baš najbolje sve te snove tako da se znalo dešavati da u 3-4 dana odspavam po par sati. :?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 okt 2013, 23:10

eh da mi je sad nesto odsanjati ali da se sjecam toga

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 25 okt 2013, 23:13

kad bi samo moglo da bude u real life, kao u filmu inception :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 25 okt 2013, 23:21

Dvije noci sanjam neke smrti. Uglavnom prvi put izlazim ispred kuce i vidim auto prolazi polako i lupi u komsije u ogradu(tj zakacio krajem) nastavi autom i lupi u stub kod drugog komsije. Reko da vidim koji je qrac covjeku kad ono neki djed za volanom mrtav, noz u glavi.

Sinoc dijete neko malo, beba, tek prohodalo. Stoji kraj cigli(dosta ih naredano) i govori otac djedu skloni dijete od cigli osut ce se. Samo sto krenu otac ono osusa se dijete pade u pravo mu na glavu cigla.

Imajul kakva znacenja ovi snovi da mi nece neko umrijet :( :D

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 25 okt 2013, 23:27

soxx je napisao/la:Dvije noci sanjam neke smrti. Uglavnom prvi put izlazim ispred kuce i vidim auto prolazi polako i lupi u komsije u ogradu(tj zakacio krajem) nastavi autom i lupi u stub kod drugog komsije. Reko da vidim koji je qrac covjeku kad ono neki djed za volanom mrtav, noz u glavi.

Sinoc dijete neko malo, beba, tek prohodalo. Stoji kraj cigli(dosta ih naredano) i govori otac djedu skloni dijete od cigli osut ce se. Samo sto krenu otac ono osusa se dijete pade u pravo mu na glavu cigla.

Spavaš na mrvama :lol: :lol:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 25 okt 2013, 23:31

soxx je napisao/la:Dvije noci sanjam neke smrti. Uglavnom prvi put izlazim ispred kuce i vidim auto prolazi polako i lupi u komsije u ogradu(tj zakacio krajem) nastavi autom i lupi u stub kod drugog komsije. Reko da vidim koji je qrac covjeku kad ono neki djed za volanom mrtav, noz u glavi.

otiđi 'odži, muslimani su čudan narod, oni zapisuju nešto nagaze, nešto ne da se, ima u Šerićima neki mladi samo što je red do Šićkog :mrgreen:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 25 okt 2013, 23:32

Dok sam bio srednja skola vazda sam sanj'o da gu*im ove dobre profesorke. :lol:
1946

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 26 okt 2013, 09:47

Head je napisao/la:Dok sam bio srednja skola vazda sam sanj'o da gu*im ove dobre profesorke. :lol:
i ja da komšinice :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Cavani
Kontakt:

Post Postao/la Cavani » 26 okt 2013, 10:15

Ja takodjer imam jedan u najmanju ruku cudan dogadjaj. Prije nekih 3 mjeseca sam se doselio u svedsku, i prvi dan u novom stanu vidim jednu stariju osobu Sirijanku koju kad sam vidio pomislih u prvu ruku da je vjestica , pogledala me je kao da sam ja bar pola obitelji pobio. Prije nego sto cu zaspati se desilo to , lezao sam u krevetu taman me hvatao san , i odjednom vidim svoju kucu u bosni , i vidim neku vjesticu pred mojom kucom i zove ona mene, ja hocu da ustanem , ali ne mogu zalijepljen za krevet , otvorene mi oci sve vidim , ali ne mogu pricati , ne mogu se micati , mozak daje naredbe ali tijelo ne reaguje , i vidim nju kako je krenula iz bosne i sve vidim kuda ide i dolazi tocno u moj novi stan na balkon i zove mene da joj otvorim ja ponovno hocu da ustanem da joj otvorim ali ne mogu jednostavno stojim zaljepljen za krevet i nista ne mogu s tijelom, usla je ona i staje pred mene , vidim pokojnu mamu , vidim tetke koje su me fakticki othranile , a ja spavao na stomaku , meni se prsa rasirila toliko da sam mislio da ce mi puknuti ne mogu da disem nista jednostavno kao da sam bio paraliziran , i nekako sam se uspio odrhvati tomu i pusti me to sve , poslije toga isto sve samo sada neki celavi covjek , sva sreca i vise se ne vraca :mrgreen:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 okt 2013, 10:27

Cavani je napisao/la:Ja takodjer imam jedan u najmanju ruku cudan dogadjaj. Prije nekih 3 mjeseca sam se doselio u svedsku, i prvi dan u novom stanu vidim jednu stariju osobu Sirijanku koju kad sam vidio pomislih u prvu ruku da je vjestica , pogledala me je kao da sam ja bar pola obitelji pobio. Prije nego sto cu zaspati se desilo to , lezao sam u krevetu taman me hvatao san , i odjednom vidim svoju kucu u bosni , i vidim neku vjesticu pred mojom kucom i zove ona mene, ja hocu da ustanem , ali ne mogu zalijepljen za krevet , otvorene mi oci sve vidim , ali ne mogu pricati , ne mogu se micati , mozak daje naredbe ali tijelo ne reaguje , i vidim nju kako je krenula iz bosne i sve vidim kuda ide i dolazi tocno u moj novi stan na balkon i zove mene da joj otvorim ja ponovno hocu da ustanem da joj otvorim ali ne mogu jednostavno stojim zaljepljen za krevet i nista ne mogu s tijelom, usla je ona i staje pred mene , vidim pokojnu mamu , vidim tetke koje su me fakticki othranile , a ja spavao na stomaku , meni se prsa rasirila toliko da sam mislio da ce mi puknuti ne mogu da disem nista jednostavno kao da sam bio paraliziran , i nekako sam se uspio odrhvati tomu i pusti me to sve , poslije toga isto sve samo sada neki celavi covjek , sva sreca i vise se ne vraca :mrgreen:
kako se dokopa svedske :D ako nije tajna :D

Cavani
Kontakt:

Post Postao/la Cavani » 26 okt 2013, 10:42

jasmin10 je napisao/la:
Cavani je napisao/la:Ja takodjer imam jedan u najmanju ruku cudan dogadjaj. Prije nekih 3 mjeseca sam se doselio u svedsku, i prvi dan u novom stanu vidim jednu stariju osobu Sirijanku koju kad sam vidio pomislih u prvu ruku da je vjestica , pogledala me je kao da sam ja bar pola obitelji pobio. Prije nego sto cu zaspati se desilo to , lezao sam u krevetu taman me hvatao san , i odjednom vidim svoju kucu u bosni , i vidim neku vjesticu pred mojom kucom i zove ona mene, ja hocu da ustanem , ali ne mogu zalijepljen za krevet , otvorene mi oci sve vidim , ali ne mogu pricati , ne mogu se micati , mozak daje naredbe ali tijelo ne reaguje , i vidim nju kako je krenula iz bosne i sve vidim kuda ide i dolazi tocno u moj novi stan na balkon i zove mene da joj otvorim ja ponovno hocu da ustanem da joj otvorim ali ne mogu jednostavno stojim zaljepljen za krevet i nista ne mogu s tijelom, usla je ona i staje pred mene , vidim pokojnu mamu , vidim tetke koje su me fakticki othranile , a ja spavao na stomaku , meni se prsa rasirila toliko da sam mislio da ce mi puknuti ne mogu da disem nista jednostavno kao da sam bio paraliziran , i nekako sam se uspio odrhvati tomu i pusti me to sve , poslije toga isto sve samo sada neki celavi covjek , sva sreca i vise se ne vraca :mrgreen:
kako se dokopa svedske :D ako nije tajna :D
Ma nije druze , stari radio u svedskoj 5 godina i dobio permanent :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 okt 2013, 14:52

Eh, kao što i obećah, volio bih da s vama podijelim i ostatak tih dešavanja sa priviđanjima i snovima.

Dakle, nakon dječaka, par noći lijegao sam sa upaljenim svjetlom, jednostavno toliki strah me držao da bukvalno svakih par sekundi morao sam da otvaram oči i gledam oko sebe da li me štogod vreba. Naposlijetku, poslije otprilike mjesec dana, malo sam se stabilizirao, uvjerio se da se to neće ponoviti i ponovo počeo da spavam normalno, te gasio svjetlo kao i normalan narod. Međutim, poslije par noći, ponovo ista priča. Naglo se budim u gluho doba noći, i pored fotelje, koja je cca. oko 3 metra udaljena od mene vidim čovjeka naslonjena na nju. Prije svega volio bih da zapamtite da je bio mrkli mrak, dakle jedva sam uspio da razlučim fotelju u mraku, ali sve, bukvalno sve detalje oko tog čovjeka sam vidio. Naprimjer, imao je prirodno zelene oči, normalne za razliku od dječakovih, imao je svijetlo smeđu kosu, zalizanu nazad i imao je poveće zaliske. Stajao je laktom naslonjen na fotelju i smješkao se. Ponovo u tom trenutku ne bivam svjestan šta se dešava, pa je nakon par sekundi silueta izblijedila a ja se potpuno razbudio. Tek nakon možda tridesetak sekundi shvatam šta sam vidio i opet isti scenarij. Hladan znoj, ekstreman nalet straha na moju psihu i drhtanje. Pokušavam da se uvjerim da sam sve sanjao, ali naravno da ne uspijevam jer sam svjestan da sam par minuta ranije bio budan.

Nakon ovog događaja, predstoji miran period od skoro godinu dana, sve do veče prije no što sam odlučio da podijelim s vama ove događaje.

Dakle, sve je isto, samo što sada nisam spavao već sam bio na poprilično dobrom putu da zaspem. Otvaram oči i vidim tri siluete, tik kraj mog kreveta, obučene u one svešteničke halje, sa velikim kapama i za rukama uvučenim u rukave druge ruke, ako me razumijete. Najčudnije od svega je što su odore bile bukvalno u duginim živim bojama. Poslije cca. 3 ili 4 sekunde sve je nestalo, a ja, ne znam, još uvijek sam poprilično pod dojmom.

Eto, pričao sam prijatelju koji je baš vjernik i rekao mi je da odem hodži liječniku koji liječi učenjem kur'ana, ali ne moram ni reći da me je strah toga. Ukoliko ovo baš eskalira u neke ekstremne razmjere, idem odmah, valjda ne pobudalim do tad.
naprijed rejal

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 okt 2013, 14:54

Sarajevo šampion. :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 okt 2013, 15:00

Procitam ovaj i post sa prosle stranice i osjecam se normalna,a sad nakon par minuta me jeza hvata :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 27 okt 2013, 15:08

Imam problem jedan,a podijelit cu ga sa vama.

Svaku noc sanjam da cu dobiti na kladionici,a nikad nista :lol:

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 27 okt 2013, 15:24

Celtic je napisao/la:Imam problem jedan,a podijelit cu ga sa vama.

Svaku noc sanjam da cu dobiti na kladionici,a nikad nista :lol:
Onda kad sanjaš da ćeš dobit ne uplaćuj, a kad sanjaš da ćeš past, onda te čeka dobitni. :mrgreen:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 okt 2013, 15:53

@sveti
čitajući tvoje postove , imam dojam da se stvorio ozbiljan psihološki problem , te tvoja podsvjest naprosto "izvaljuje" prizore u toj nekoj fazi polusna . eh sada , to je neko logičko objašnjenje , dok bi ti neki treći lik zaluđen paranormalom počeo priče o trećim dimenzijama , astralnim planovima i ostalim ajkulama i drakulama , za što se ja ne interesujem niti plaho vjerujem , tako da o tome ne mogu filozofirati .

međutim , nakon malo razmišljanja , stvori se nekoliko pitanja :

jesi li u svom životu , pretrpio neke psihološke traume , ima li nešto što direktno povezuje te prizore sa nečim iz tvoga života ? u ovom slučaju , preporučam ti da posjetiš psihijatra , međutim pitanje je koliko ti on može pomoći , jer pitanje je koliko on uopšte zna o ovakvim problemima , i da li se ikada suočio sa istima (u vlastitom životu ili sa pacijentom) .
druga stvar je , sjećam se da si na ovoj temi i temi "paranormalne aktivnosti" dosta pisao o lucidnim snovima , OBE-ima i sličnim stvarima , te da si iste proživljavao (nisam siguran za OBE) . pošto su ovdje također kružile mnoge hororski inspirisane priče o lucidnim snovima , moguće je da oni izazivaju tvoju podsvjest da reagira u stanju kada prelaziš između dubokog sna u budno stanje , i stvara ti neke nasumične prizore , odnosno halucinacije pred tobom .

da ti pravo kažem , ja mislim da su u pitanju halucinacije oko kojih se moraš pozabaviti sa psihijatrom i ljekarom , no ima i druga varijanta ..
ukoliko si religiozan , a problem se nastavi kao dosad , poslušaj savjet svog prijatelja . često upravo takve "seanse" kod hodže znaju ljudima riješiti takve probleme . eh sada , da li je riječ o nekoj višoj sili ili jednostavno osoba promjeni svoju psihu zbog "placebo efekta" i toliko se uvjeri da je izliječena da im se to zapravo prestane dešavati - ne znam . ja sam recimo ateist , i većinom pokušavam sebi dati racionalna objašnjenja kod takvih dešavanja i pristupiti sa određenom dozom ozbiljnosti i smirenosti , koliko mi to moj mozak dopušta ..

predlažem ti također , ako tebi nije problem , da potražiš na internetu nešto o halucinacijama u snu i sličnim problemima .. a usput , ispričat ću ti jedno slično dešavanje koje se meni desilo .

naime , ovo mi se dogodilo još dok sam bio dječak od nekih 9-10 godina , a uglavnom mi se dešavalo pod istim okolnostima . toliko je jak utisak ostavilo da se i dan danas izrazito čisto sjećam svega .
skoro uvijek kada bih spavao sa visokom temperaturom (ugl . 38°C +) .. bukvalno , cijelu noć bih se prevrtao , vrlo malo bih spavao u pravom smislu riječi spavao , dakle mnogo vremena bih nešto sanjao , neke gluposti , te istovremeno bio svjestan svega oko mene , vrućina me ubijala , nisam se mogao ni totalno razbutiti , konstantno sam zbog sna mislio da sam na nekom totalno drugom mjestu , a zapravio bio u vlastitoj sobi . no - glavni dio priče dolazi rano ujutro . uglavnom bih uspio zaspati , te nekad rano oko 6 - pola 7 ujutro , bih se počeo buditi . međutim , prilikom buđenja , počelo se javljati nešto što ni dan danas ne znam šta je . čuo bih neke glasne zvukove - ne znam ni jesu li to zvukovi ili nešto drugo , sve što sam čuo oko mene je bilo u nekom ubrzanom tempu , i to sve u identičnom ritmu , a prizori su bili još gori . priviđale su mi se neke halucinacije , koje su vrlo vjerovatno bile san koji se "teleportirao" ispred mene . možeš misliti slučajnosti , moja mati je baš tada ušla u moju sobu nešto tražeći te usput sjela preko puta mog kreveta . odjednom u svoj toj zbrci mi se priviđa nešto poput nekog zmaja , usput su mi se priviđali i drugi članovi moje porodice , i čini mi se kao da zmaj ide da pojede mene i njih . nije taj prizor bio toliko strašan , koliko sam ja bio uplašen i uspaničen .. kako sam se trgnuo i počeo derati , moja mati je odmah ustala i s obzirom da je to bio dovoljan vanjski utjecaj , taj san se prekinuo , no taj "ubrzani ritam" zvuka je ostao još minutu-dvije . nakon toga sam ponovno zaspao , i probudio se kasnije bez temperature .
najčudnija stvar je , što mi se to nikada nije desilo poslije , jer uvijek bih na bilo koji način pokušao spustiti temperaturu prije nego što bih otišao spavati , u strahu da se to ne desi opet u još jačoj varijanti . istina da par puta kada sam bio bolestan imao sam probleme da sam sanjao a bio donekle svjestan svega oko sebe , tako da sam vrlo teško spavao , ali uglavnom na kraju bih zaspao nekako .

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 okt 2013, 16:09

@viKK

Čitao sam malo o tom fenomenu, nisam našao neke konkretne činjenice ali sam poprilično siguran da mi je mozak nešto više "aktivan" prilikom polu sna za razliku od ostalih. Što se tiče trauma, ima par potencijalnih uzročnika ali nijedan sa sigurnošću ne mogu nazvati traumom. Recimo, iz srebrenice sam, odrastao sam bez starog i stare, imao sam nebrojeno puta problema u porodici, tako da sam vremenom razvio neki blaži oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Da li to pretjerivanje, koje se usko vezuje za taj sindrom direktno utiče na halucinacije, iskreno ne znam. Međutim ono što jesam našao, konkretno vezano za halucinaciju sa dječakom je da nisam jedini koji je vidio biće sa žarko plavim očima. U jednom odlomku su te siluete nazvane bićima tame koja vrebaju tijelo bez duše da ga zaposjednu, što bi značilo da sam potencijalni astralni projektor, i da je to biće došlo da me "obiđe" u trenutku kada sam bio najranjiviji. Naravno, idalje smatram da je to glupost, međutim ono što me je zaintrigiralo je da svi vide plave oči. Eh sad, postavlja se pitanje, da li svi u umu imaju taj neki okidač koji im realnost na taj način izvrne i prezentira ga sa tim detaljom, ili sam zaista u krivu i da je to neko biće iz paralelnog svijeta koje je tu da mi naškodi. Da mi je mozak hiperaktivan, uvidio sam to tokom zadnje halucinacije sa trojcom sveštenika, koji su bili obučeni u odoru sa duginim bojama, te sam poprilično siguran da je to samo jedna realna igra mog uma, koji još uvijek ne uspijeva da odvoji san od jave.

Rekoh, sačekat ću još malo, čačkat po netu, i u slučaju da eskalira, nema mi druge nego da tražim stručnu pomoć u vidu ljekara ili u krajnjem slučaju vjerskog liječnika u kojeg toliko i ne vjerujem, ali otompotom.
naprijed rejal

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 okt 2013, 16:35

ništa - ti odluči šta ti misliš da je najbolje . ja ti želim svu sreću i da se otarasiš toga . iskreno , ne vjerujem u ta paranormalna sran.ja , iako sam čitao o tome , jer bez obzira koliko me to prepadne nikada mi se nije dogodilo i iskreno se nadam da mi se neće dogoditi .

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 28 okt 2013, 20:42

Kod mene nije san al bi volio da ispricam ovo, pa ako koga zanima nek procita.

Prije otprilike mjesec i nesto sitno dana, na poslu nam je uvelo drugu. Posto radim u skladistu alata, prostor nije bas mal, i nije svejedno covjeku kad je sam navecer tamo, posto ovi iz pogona rijetko ulaze po alat, jer vecinom onda sami sebi sve doradjuju. Sve je bilo u redu do prosloga tjedna. Naime, prosli ponedjeljak sjedim za kompjuterom, i negdje oko 22:45, gore na katu cujem kako netko hoda, i premjesta alat s police na policu. Nisam tome pridavao bas toliku paznju, racunam netko od radnika usao gore, a ja nisam cuo.

Ista stvar ponavljala se sljedece 4 noci zaredom u isto vrijeme. S tim da sam u utorak bas sjeo na stolicu pored vrata i cekao kad ce ta osoba sici s kata, da vidim ko je bio. Sve do kraja radnog vremena u 23:00 nitko nije sisao odozgor, a konstantno cujem da neko alat premjesta. Posto moram ici i gore svjetla ugasit, jel :mrgreen: , malo sam bacio pogled okolo i nisam nikoga vidio gore.

Sljedece tri noci ista stvar je bila, samo sto sad kad sam u prizemlju isao gasiti svjetlo, i nako sto pogasim sva svjetla i ovim rafom kojim se vracam na izlazna vrata, cujem kako netko tocno iznad mene hoda i prati me dok god ne prodjem kroz taj raf, a onda sto prije trci napolje :D .
Zadnja izmjena: Hammer, dana/u 28 okt 2013, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.