Zenske selekcije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la Unofficialpage » 24 feb 2016, 21:40

Cijelu 4 četvrtinu sam navijao za Rumunijuj jer sam konto da smo gosti. I tek sam skonto da smo domačini :urnebes:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 24 feb 2016, 21:42

guillermo je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Niko ne prenosi
Prenosi TVTK
Gledao sam drugo pol preko mobitela na ovome, hvala. Da nam je onaj plej rumunki išli bi na svako EP :) marica nije nikako igrala u 4/4 mensecini, svitlica je zamjenila i pogodila sve živo, bravo. Opet na jednoj poziciji dvije dobre, dok baš na ovim nižim pozicijama i nismo nešto specijalno. Sve i svemu dobro je ovo
nema potpisa

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 24 feb 2016, 21:49

Ima li sanse za prolazak ? Vidim Izrael dobio Tursku ..
FK Sarajevo !

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 24 feb 2016, 22:20

badel62 je napisao/la:Ima li sanse za prolazak ? Vidim Izrael dobio Tursku ..
Nemamo vise sansi, da su turkinje dobile veceras Izrael onda bi nam trebala pobjeda protiv Izraela vise od 4 razlike i pobjeda Izraela protiv Rumunije, ovako su sanse izgubljene
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 25 feb 2016, 06:33

LloriS je napisao/la:
Nemamo vise sansi, da su turkinje dobile veceras Izrael onda bi nam trebala pobjeda protiv Izraela vise od 4 razlike i pobjeda Izraela protiv Rumunije, ovako su sanse izgubljene
Nije tacno, mi u slucaju pobjede nad Turskom mozemo teoretski do drugog mjesta.

Ali pod uslovom da Turska dobije Rumuniju a mi Tursku i naravno Izrael kuci.
Jos bolje bi bilo da Izrael dobije rumuniju u gostima, a mi tursku. Tako bi na zadnjem mecu odlucivali ko ce biti drugi u medjusobnom duelu, i ne bi zavisili od rezultata izmedju Turske i Rumunije.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 25 feb 2016, 23:33

Tracy3McGrady je napisao/la:
LloriS je napisao/la:
Nije tacno, mi u slucaju pobjede nad Turskom mozemo teoretski do drugog mjesta.

Ali pod uslovom da Turska dobije Rumuniju a mi Tursku i naravno Izrael kuci.
Jos bolje bi bilo da Izrael dobije rumuniju u gostima, a mi tursku. Tako bi na zadnjem mecu odlucivali ko ce biti drugi u medjusobnom duelu, i ne bi zavisili od rezultata izmedju Turske i Rumunije.
O toj soluciju nisam ni razmisljo jer su sanse 1% i tesko bi kuci dobili turkinje a kamoli u gostima, mislim da smo mi svoje sanse prokockali na zalost.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 mar 2016, 12:54

Zanima me jel onaj forumas Livnjak i dalje aktivan na forumu. Javi se brate ponekad, imao je fine postove i zahvaljuju i njemu smo obratili pažnju na Gabrielu Viskovic, on ju je prvi spomenuo i od tada je djevojčica strašno napredovala. U ligi Herceg-Bosne za seniorke je odvela svoje Livno u premier ligu kao ubedljivo najbolja igračica, preko 20pts u prosjeku a u regionalnoj ligi za juniorke (u18) su u final4. Kad se shvati da je djevojka 15 godina mlada, onda je to fakat fascinantno. volio bi da znam da li Livnjak prati te tekme uživo pa eto javi se.

Jedva čekam u18 prvenstvo, gdje će ove godine, nadam se, dobijati više od 5 minuta po utakmici.

Uz nju takođe igra i Andrea Kristo, kojoj su 16 godina i druga je najbolja igračica Livno, takođe u18 reprezentativka.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 08 jun 2016, 19:12

Vidim KSBIH objavio pocetak okupljanja u20 zenske na Kozari,a ja nigdje nisam spiska naso :?: isto tako i za musku u20 se nista ne zna.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 jun 2016, 20:10

Mlada (U-20) ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Mrakovici se priprema za nastup na evropskom prvenstvu A-divizije koje će biti održano od 9. do 17. jula u portugalskom Matosinhosu.
Selektorka reprezentacije Mara Lakić-Brčaninović na pripreme je pozvala 15 košarkašica, koje će kroz pripremni period i prijateljske utakmice konkurisati za mjesto u ekipi. Nekadašnja reprezentativka BiH i Jugoslavije zadovoljna je pripremama i uslovima koje njena ekipa ima na Marakovici (Nacionalni park Kozara), gdje selekcija BiH može u miru raditi i pripremiti se za takmičenje.
– Prezadovoljni smo uslovima na Kozari. Ovdje imamo mir koji nam je neophodan za dobre pripreme. Na Mrakovici ćemo biti šest dana, a u tom periodu ćemo obaviti prvi dio priprema koji se uglavnom bazira na kondiciji. Djevojke odlično rade, daju svoj maksimum, a što je najbitnije nema povrijeđenih igračica – izjavila je Feni Lakić – Brčaninović.
Reprezentacija BiH na evropskom prvenstvu u Portugalu će nastupiti u okviru grupe A zajedno sa selekcijama Španije, Portugala i Poljske. Lakić – Brčaninović naglašava da njene košarkašice, koje prvi put nastupaju u A-diviziji, očekuje težak posao u grupi koja je prozvana ”grupom smrti”, ali da će BiH dati sve od sebe da izbori opstanak u elitnoj evropskoj diviziji.
– Prvi put nastupamo u A-diviziji i naš osnovni cilj ovog prvenstva je opstanak u društvu najboljih. Naravno, ako nam se ukaže prilika za nešto više pokušat ćemo ju iskoristiti na najbolji način. Sam opstanak u diviziji bi bio veliki uspjeh. Našu grupu su prozvali grupom smrti, ali ja to ne vidim tako. Vjerujem u kvalitet ovog tima i sigurna sam da možemo iznenaditi sve protivnike u grupi. Vjerujem da ćemo iskorisitit šanse koje nam se ukažu i završiti grupu na jednoj od prve dvije pozicije – naglasila je Lakić – Brčaninović.
Dodaje da je reprezentacija Španije favorit u grupi, ali da je i u toj selekciji došlo do smjene generacija tako da Španjolke vjerovano nisu jake kao nekada.
Na Mrakovici se priprema sljedećih 15 bh. košarkašica: Anđela Delić, Nikolina Delić, Jovana Marković (sve Play Off Sarajevo), Melisa Brčaninović, Alma Jusupović, Naida Glotić ( sve Jedinstvo BHT Tuzla), Vanja Vasilić (Orlovi Banja Luka), Nikolina Zubac, Žaklina Milošević, Jovana Marković (sve Mladi Krajišnik Banja Luka), Lejla Omerbašić, Zerina Ahmetspahić (obje Željezničar Sarajevo), Nedžla Kovačević (Čelik Zenica), Sara Borić, Tamara Brčina (obje koledž SAD).
Mlade bh. reprezentativke boravit će na Mrakovici do 13. juna, a zatim će nastaviti pripreme u Tuzli gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore (17. i 18. juna). Dva dana kasnije ekipa će se premjestiti u Sarajevo gdje će ostati do odlaska u Portugal 6. ili 7. jula. U Sarajevu će odigrati četiri prijateljske utakmice, dvije protiv Slovenije i dvije protiv Hrvatske.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 jun 2016, 20:51

Sa stranice zenske reprezentacije :bih: :bih: :bih: :bih:
Ove godine BiH ce imati 3 omladinske selekcije, a to su U16, U18 i U20. Donosimo vam datum i mjesto odigravanja 3 Evropska Prvenstva koja slijede.

U16 (B) - 05.08.2016 - 14.08.2016 Oradea, Rumunija.
Prva utakmica nase reprezentacije je 05.08.2016 u 14:45h protiv Skotske.

U18 (B) - 23.07.2016 - 31.07.2016 Sarajevo :)
Prva utakmica nase reprezentacije je 24.07.2016 u 18:30 protiv Bijelorusije.

U20 (A) - 09.07.2016 - 17.07.2016 Matosinhos, Portugal.
Prva utakmica nase reprezentaije je 09.07.2016 u 22:15h protiv Portugala.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 jul 2016, 11:15

Večeras od 21:45 naša u20 reprezentacija igra svoju prvu tekmu uz live prenos na yt. Biće zanimljivo vidjeti Šta mogu bez Marice.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 09 jul 2016, 11:48

1.15 kvota na Portugal pa nisu oni valjda toliko bolji od nas da budu ubjedljivi favoriti, ja se potajno nadam pobjedi ovdje :D

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 jul 2016, 13:14

LloriS je napisao/la:1.15 kvota na Portugal pa nisu oni valjda toliko bolji od nas da budu ubjedljivi favoriti, ja se potajno nadam pobjedi ovdje :D
Sjecam se kad su ove generacije igrale za ulazak u A diviziju i tad smo izgubili knap, ali tada smo imali Maricu. Ova nasa generacija nije uopste losa, imamo par ozbiljnih igracica, Melisa je ponovo u vrhunskoj formi i ona bi mogla biti prekretnica veceras. Ova kvota je mozda zato sto je Portugal domacin, drugacije sebi to ne mogu objasniti, jer toliko bolji nisu, ako su uopste.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 jul 2016, 21:33

Evo ko zeli da gleda

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jul 2016, 22:20

Eh kako se mi brzo raspadnemo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 09 jul 2016, 22:29

Sad je jasno zašto je kvota 1.15 na portugal

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 jul 2016, 22:41

Previše minuta za glavne igračice po mom mišljenju. Po kvaliteti odskaču Melisa i Nikolina Zubac

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 jul 2016, 15:26

danas i na poljsku protiv nas 1,15 :roll: juće poljakinje pregažene od španoljki
nema potpisa

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 jul 2016, 17:00

Ma to je zato sto smo nepoznanica, realno sinoc su portugalke pogadjale sve zivo. Mi smo imali pocetkom druge i krajem cevrte nase crne minute, gdje su nas pregazile, u prvoj cetvrtini smo bili bolja reprezentacija.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.