Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

L-Train
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la L-Train » 09 mar 2022, 19:15

TheChief je napisao/la:
09 mar 2022, 19:05
Tetak legenda :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 09 mar 2022, 19:18

BIHpatriota je napisao/la:
09 mar 2022, 18:17
Opasno se igraju sa sudbinom Ukrajine, niko ne uvodi sankcije tamo gdje ga najvise boli, dok Ukrajinci časno ginu i ruši im se država. Ukrajina je nasamarena i to dobro. Na kraju ce morati se odreći NATO pakta i pristati da istočne regije pod ruskom kontrolom imaju pravo veta na svaku odluku države, nešto kao kod nas mračna Repbulika Srpska. Pa čemu onda toliki životi i bilionska šteta od rata.

https://www.geopolitika.news/vijesti/sa ... EXRRQB7I1A

Ovako nikad nece do kraja oboriti Rusiju na koljena. Evropa će uvoziti i dalje energente, plus ce Rusi imati cijelo evro-azijsko trziste na raspolaganju.
Rusija je vec na koljenima, ne znam o cemu ti
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 mar 2022, 19:23

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 mar 2022, 19:28

Legitiman vojni cilj:

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 09 mar 2022, 19:39

Nijemci drze Putinu glavu iznad vode, i vjerujem da im je zahvalan

⚡️”Sending Polish jets to Ukraine via US base in Germany 'certainly' not an option,” says Scholz.

He also mentioned a desire to seek a “diplomatic solution” with Russia.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 09 mar 2022, 19:45

Kajzer10 je napisao/la:
09 mar 2022, 17:17

Ma lik iz zapadne Hercegovine, a na tonu denacifikacije. Izrod roda svog.
Je l' ovo onaj Kwedi
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 09 mar 2022, 19:46

Unofficialpage je napisao/la:
09 mar 2022, 17:44
Genijalna ideja. :mrgreen:

:tokralju: :tokralju: Rusi ne priznaju Kosovo i ako se ovo desi Srbija bi bila kriva jer je po rusima Kosovo dio Srbije :tokralju:

Ne priznaje ni Ukraina Kosovo al to više nije ni bitno
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 09 mar 2022, 20:53

FCB1986 je napisao/la:
09 mar 2022, 18:15
Pa Ukrajincima je bolje da se bore do zadnje kapi krvi i na kraju umru castno za svoj prag, nego da pristanu na sve uslove ovih zlocinaca koji bi ih gazili cizmom onda narednih 100 godina.

A to da su ih napali zbog NATO-a vjeruju samo jos budale i zna se ko jos.
Naravno da su ih napali zbog NATO-a i licemjerstva Amera, samo jos budale misle da to nije tako.
tz tz tz tz tz tz

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 09 mar 2022, 20:56

Svaka slicnost je slucajna.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 09 mar 2022, 21:03

Ovaj rat nije trebao nikome. Imam osjecaj da je nastao vise iz necijeg problema sa egom. Rusi idu u rat, a da ni oni sami ne znaju sto, vjerujem ovi u rusiji nisu ocekivali ovakve sankcije. Zapad takodje trpi zbog sankcija, ukrajina najvise ce najebati. Koji nato i qurac, moglo se ovo drugacije rijesiti, al et.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 mar 2022, 21:16

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u intervjuu za Bild govorio o potrebnom dogovoru sa Rusijom. Rekao je da se sukob može riješiti samo direktnim dijalogom sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a odgovorio je i na pitanje da li će priznati nezavisnost republika u Donbasu i Krima.

"Nije tu pitanje čega se mi možemo odreći. U svakim pregovorima, moj cilj je okončati rat s Rusijom, a u tom smislu ja sam spreman i na određene korake. Kompromisi su nužni, ali oni ne smiju predstavljati veleizdaju. A i druga strana mora biti spremna na kompromise, zato se i zovu kompromisi. To je jedini izlaz iz ove situacije. Ali, ne mogu još govoriti o detaljima", rekao je on.

Naveo je da "još nije ostvaren direktan kontakt između dvojice predsjednika".

"Samo je direktnim razgovorima dvojice predsjednika moguće okončati ovaj rat", ocijenio je Zelenski.

Na pitanje kakva je trenutna situacija u Kijevu navodi da su sve ceste blokirane, ali da mu blizina neprijatelja nije ni bitna s obzirom na to da je humanitarna katastrofa u mnogim dijelovima zemlje, a ne samo Kijevu.

"Brine me stanje naše zemlje, brinu me zalihe vode i hrane. Brinu me Mariupolj, Donjeck, Zaporožje, Melitopolj, Volnovaha, Harkov... Situacija je ondje užasna. Ljudi nemaju vode i hrane, a u Mariupolju je na djelu humanitarna katastrofa. Poslali smo tamo humanitarne konvoje iz svih dijelova Ukrajine, ali pucaju na njih, ruski ih vojnici ne žele propustiti", rekao je on.

Novinar je Zelenskom zatim rekao da ima osjećaj da će se Kijev uskoro naći pod opsadom. No, ukrajinski predsjednik insistira da ga nije strah.

"Ma, čega bih se bojao? Ne smije me biti strah, ostajem miran, kaže i dodaje da se Ukrajini najgore već dogodilo. Imamo rat, mnogo ljudi je izgubilo živote, država nam je razorena. Ali, vjerujemo u budućnost. Nećemo odustati, nećemo se predati, nećemo prodati našu zemlju", rekao je.

Govoreći o činjenici da se nalazi pri vrhu navodne Putinove liste za odstrel, kao i da je odmah iza njega na istom popisu i njegova obitelj, Zelenski kaže da su njegovi najbliži ponosni na njega.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 mar 2022, 21:58

Gledajte BN i emisiju globalno i slusajte brkicu ovog haha ovo je strahota

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 09 mar 2022, 22:00

Eto za mjesec dana gorivo 3e+ a kila kruha 5e ako se ovo ne zavrsi.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 mar 2022, 22:03

Crnogorci stupili u kontakt sa Margaritom Meleshko :(

Takođe, Margarita poziva sve građane da doniraju ukrajinskoj vojsci koliko mogu u surovom ratu koji je protiv njih povela Rusija.

"Vjerovatno me ljudi u Crnoj Gori znaju po mojoj verziji Komandanta Save. Znam da ljudi vole tu pjesmu i veliko mi je zadovoljstvo što sam je pjevala. Danas, ova pjesma je himna slobode i nezavisnosti za sve Ukrajince", kaže ona za Antenu M i dodaje da se ukrajinskoj "herojskoj vojsci mora pomoći jer oni danas brane od Rusa ne samo Ukrajinu, već cijelu Evropu."

Margaritanam je kazala da prije večeras ne može pjevati.

"Danas idem da pjevam vojnicima koji brane Kijev, da im na neki način dam snage da nastave, da pokažemo da se predati nećemo. A večeras ću za vaše slušaoce i čitaoce otpjevati Komandanta Savu koju osjećamo toliko bliskom", kazala nam je MArgarita.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 09 mar 2022, 22:57

Ruski vojnici kradu kokosi po Ukrajinskim selima 😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 mar 2022, 00:17

Cijena nafte u svijetu neočekivano pala za 13 posto uprkos tome što su SAD blokirale uvoz iz Rusije

Pojacali Arapi a ti žuti botoksirani k.urcu sviraj.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 10 mar 2022, 00:20

miky_hz je napisao/la:
10 mar 2022, 00:17
Cijena nafte u svijetu neočekivano pala za 13 posto uprkos tome što su SAD blokirale uvoz iz Rusije

Valjda za svog zivota docekam da svijet nije ovisan o nafti, uglju i ostalim derivatima

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 10 mar 2022, 00:22

miky_hz je napisao/la:
10 mar 2022, 00:17

Jbt skocile su cijene ludilo. U Austriji ogroman skok u zadnjih hajde reci cemo godinu.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 10 mar 2022, 00:43

Svako ko opravdava ubijanje civila sa bilo kakvom politikom, odnosno političkim interesima i ostalim njimasra, treba dobiti zabranu tipkanja.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 10 mar 2022, 00:59

Steze se obruc oko istocne ukrajinske armije u Donbasu. Procjenjuje se da bi izmedju 25 000 i 50 000 vojnika moglo ostati u okruzenju.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.