Boston Celtics

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

emir18
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la emir18 » 18 feb 2015, 23:40

ako ce ti Tradeovi znaciti potpisivanje Rodjaka,Lova,KD onda sam apsolutno za,imamo pikove od Netsa koji mogu biti top5 a 2017 i 18 je extra draft klasa.Dobro je sto je Ainge aktivan,pokusava........
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 18 feb 2015, 23:45

emir18 je napisao/la:ako ce ti Tradeovi znaciti potpisivanje Rodjaka,Lova,KD onda sam apsolutno za,imamo pikove od Netsa koji mogu biti top5 a 2017 i 18 je extra draft klasa.Dobro je sto je Ainge aktivan,pokusava........
To bi bilo samoubitstvo,,Izgubis najboljeg pravog playmakera za kikiriki, izgubis igraca kao sto je Green za jos kikirikija i dovedes covjeka, koji je sposoban samo da napucava statistiku u maloj ekipi..Hmm kad bolje razmislim, ne bi me iznenadilo da Ainge to odradi..Naravno uz obavezan trade Sullya :mrgreen:

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 18 feb 2015, 23:48

Pozdrav svim navijačima Celticsa, inače nisam se javljao u ovoj temi, ali je redovno pratim, jer sam također simpatizer Bostona :thumbup:
Dijelim mišljenje sa većinom što su pisali, mislim da smo u dobroj situaciji sa ovim pikovima koje posjedujemo i sa cap-om koji ćemo imati kada riješimo par contract-a..
Vjerujem da će Ainge, dobro iskoristiti ovu situaciju, iako Stevens još uvijek ima velike trenerske mane u toku tekme, sa po meni malo ne jasnim rotacijama, ali dobro.. razvija se i on zajedno sa rosterom.. :)
Nadam se da će se Sully i Smart razviti u fine igrače, kao što bi trebali, ali vidjet ćemo..

Nisam ništa napisao, što već nije bilo napisano.. ali eto čisto da znate da ima još Kelta na forumu :)
Zadnja izmjena: MirsoNi, dana/u 18 feb 2015, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 18 feb 2015, 23:51

MirsoNi je napisao/la:Pozdrav svim navijačima Celticsa, inače nisam se javljao u ovoj temi, ali je redovno pratim, jer sam također simpatizer Bostona :thumbup:
Dijelim mišljenje sa većinom što su pisali, mislim da smo u dobroj situaciji sa ovim pikovima koje posjedujemo i sa cap-om koji ćemo imati kada riješimo par contract-a..
Vjerujem da će Ainge, dobro iskoristiti ovu situaciju, iako još uvijek ima velike trenerske mane u toku tekme, sa po meni malo ne jasnim rotacijama, ali dobro.. razvija se i on zajedno sa rosterom.. :)
Nadam se da će se Sully i Smart razviti u fine igrače, kao što bi trebali, ali vidjet ćemo..

Nisam ništa napisao, što već nije bilo napisano.. ali eto čisto da znate da ima još Kelta na forumu :)
Primjecivao sam tvoje postove na kladionicarskim temama i bas sam kontao kako nikako ne pises na ovoj temi a imas tako mocan avatrar :mrgreen:
Javi se nekad da prodiskotujemo koju, zeleni brate :salut:

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 18 feb 2015, 23:53

Guarin14 je napisao/la:Primjecivao sam tvoje postove na kladionicarskim temama i bas sam kontao kako nikako ne pises na ovoj temi a imas tako mocan avatrar :mrgreen:
Javi se nekad da prodiskotujemo koju, zeleni brate :salut:
Haha, hvala za avatar.. Hoću definitivno :thumbup:
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 19 feb 2015, 00:17

Navrati ponekad da prozborimo koju.
Meni je bitno samo da Hezonju draftuju,ako kojom ludom srecom ne dobijemo top 3 pika.
na ljeto se potpisuje neki All Star 100%,tesko mi je povjerovati da ce Ainge 37 miliona SC uzalud baciti.
Samo da se Oslobodimo ugovora Wallca i mi smo na konju.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 feb 2015, 06:11

Guarin14 je napisao/la:
emir18 je napisao/la:ako ce ti Tradeovi znaciti potpisivanje Rodjaka,Lova,KD onda sam apsolutno za,imamo pikove od Netsa koji mogu biti top5 a 2017 i 18 je extra draft klasa.Dobro je sto je Ainge aktivan,pokusava........
To bi bilo samoubitstvo,,Izgubis najboljeg pravog playmakera za kikiriki, izgubis igraca kao sto je Green za jos kikirikija i dovedes covjeka, koji je sposoban samo da napucava statistiku u maloj ekipi..Hmm kad bolje razmislim, ne bi me iznenadilo da Ainge to odradi..Naravno uz obavezan trade Sullya :mrgreen:
To ispade Sully bolji od Kevina? Ma daj :urnebes:
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 feb 2015, 17:57

Guarin14 je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Čuj naopako, a jedan smo od timova koji je u najboljoj situaciji sa pikovima u ligi, plus što ćemo se uskoro riješiti ovih većih ugovora i imati hrpu prostora u SC za nove igrače. Sve što se traži od tima koji je krenuo u rebuilding.
Drago mi je da ima navijac Celticsa,koji je zadovoljan sa rezultatima fransize u posljednje 3,4 godine, kao i trejdovima koji se cine kao npr. davanje najboljeg igraca za hrpu prosjecnih igraca, ili trade drugog najboljeg igraca za pikove druge runde i slicno.. Zao mi je sto nisam prepoznao kako je to odlicna stvar, do mene je..
Naravno da je do tebe, jer ocito ne vidis siru sliku, a to je tvoj problem. Gledas samo kratkorocno, a ne shvatas da je onaj tim bio istrosen i da je najbolja moguca solucija bio onaj trejd sa Netsima kojim smo dobili odlicnu osnovu za rebuilding kroz koji smo kad tad ponovo morali proci, a bolje je prije nego kasnije, pogotovo kad dobijes takvu ponudu.

Trejd Ronda je bio realnost, jer ga prije nisi mogao trejdati zbog povrede, a morao si cekati da se vrati na parket ne bi li izvukao nesto vise jer on u svakom slucaju nije bio za produzenje, pogotovo ne sa maxom.

Shvacam ja takve kao ti, kojima su samo rezultati bitni, da ne kazem gloryhunteri, ali ja cu se uvijek prije odluciti za koju god rebuildinga cak i kroz tankanje da bi kasnije izgradio tim koji ce postati pravi contender, negoli biti negdje na granici PO i izlijetati u prvoj rundi. To je proces kroz koji vecina lige mora proci, prije ili kasnije, ne vidim sto bi mi billi izuzetak, a ova pozicija u kojoj smo sad je jedna od boljih u ligi sto se tice timova u rebuildingu. Imamo dobru osnovu, sad treba to iskoristiti i Danny ce tu biti na pravom testu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 feb 2015, 21:25

Ovi Celticsi su postali cirkus ekipa opet, sve polovni igraci ovdje igraju. :bow:

zahvalite se svemogucem Aingeu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 feb 2015, 21:27

:facepalm:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 feb 2015, 21:41

dscile je napisao/la:@IlCapitano

Pa ajde da prodiskutujemo, sta bi se to moglo ponuditi za elitnog igraca? Uzmi u obzir da su elita npr. Curry, Harden, Thompson, Cousins, Melo, LeBron i igraci na njihovom nivou. A koji ce ti klub dati igraca njihovih kvaliteta za pikove i Bradleya ili Sullya koji su trenutno najbolji igraci Bostona? Ja prvi znam da bih ja morao biti lud da napravim takav trejd.. ali eto, mozda zato i nisam GM.

Kao sto sam vec napisao.. Boston ima odlicnu situaciju za rebuilding i ganjanje slobodnih agenata, ali sa trenutnim rosterom, ne moze ganjati takve elitne igrace preko trejdova. I da se ogradim, ovo je samo moje misljenje, ne neka strucna analiza.
Pa ko u ligi može napraviti trade za te igrače? Ja govorim o situaciji u kakvoj je bio Love ovog ljeta, Melo kad je tražio trade iz Denvera i sl. Tada ti igrači ne idu za pune cijene kao što bi inače išli i ekipa koja trejda tog igrača traži pickove i mlade igrače u zamjenu. Boston ima najviše pickova u ligi i dobre mlade igrače.

Da nije bilo prosera Cavsa i još jednog #1 picka u nizu Love bi igrao u Bostonu sa Rondom sada.

Kada Ainge odluči unovčiti ovo sve što skuplja, a neka zvijezda bude dostupna sigurno će imati velike šanse da ga dovede.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 feb 2015, 21:46

Pa dobro, ja sam mislio na ovo trenutno, tipa sto adriano spomenu Cousinsa. Mislim da se Boston tu sa mnogim ekipama ne bi mogao nositi. Pikova ima puna kapa, samo sto bi trebalo dati nekoliko kvalitetnih igraca u zamijenu.

Ja inace nisam nikakav hejter Celtica, to je cak i jedina ekipa koju podrzavam u NBA.. moglo bi se reci i navijam. Pa cak sam, kako vidim i po forumu, jedan od rijetkih koji smatra da Ainge radi dobar posao, sto sam vec napisao i na ovoj temi.

Pa cak i ovaj potez dovodjenja Thomasa ne smatram losim, prvenstveno zbog njegove plate. Moze on biti izuzetno koristan, a naredne 3-4 godine ima platu od 6-7 miliona. Vjerujem da ce se najkasnije za dvije godine posloziti ekipa koja moze ici na prsten.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 feb 2015, 21:50

Jao, jao. Isaiah Thomas :crazy:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 feb 2015, 21:52

dscile je napisao/la:Pa dobro, ja sam mislio na ovo trenutno, tipa sto adriano spomenu Cousinsa. Mislim da se Boston tu sa mnogim ekipama ne bi mogao nositi. Pikova ima puna kapa, samo sto bi trebalo dati nekoliko kvalitetnih igraca u zamijenu.

Ja inace nisam nikakav hejter Celtica, to je cak i jedina ekipa koju podrzavam u NBA.. moglo bi se reci i navijam. Pa cak sam, kako vidim i po forumu, jedan od rijetkih koji smatra da Ainge radi dobar posao, sto sam vec napisao i na ovoj temi.

Pa cak i ovaj potez dovodjenja Thomasa ne smatram losim, prvenstveno zbog njegove plate. Moze on biti izuzetno koristan, a naredne 3-4 godine ima platu od 6-7 miliona. Vjerujem da ce se najkasnije za dvije godine posloziti ekipa koja moze ici na prsten.
Cousins bi u svakoj ekipi sa imalo mozga bio apsolutno nedodirljiv. Kao uglavnom i svaki superstar u ligi. Kada se govori o tim trejdovima misli se na to da je taj igrač nezadovoljan i hoće ići.

Ja se ne slažem sa putem kojim je Ainge krenuo, tj. tankiranjem, ali u tome što je odlučio on radi fenomenalan posao. Dovođenje Thomasa je samo prelazna stanica za neki budući trade za boljeg igrača zbog njegove male plate kako si rekao, ali nisam za ovo jer sam se nadao da će se riješiti veterana i dati ključeve ekipe Smartu pa kud puklo da puklo. Ovako će Smart sad vjerovatno opet na klupu :puke:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 19 feb 2015, 21:57

Ma ja sam zadovoljan sa Thomasom,neka ne mora Smart dobiti sve na gotovo,i Sullay se bori da ima ovakav status kakav sad ima,uglavnom imao ludjake na 1 i 2 :mrgreen:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 feb 2015, 22:01

Pa da.. Guarin nedavno upita ima li ko da je zadovoljan rezultatima Bostona? Normalno da niko ne voli to sto Boston ne moze ni na istoku u plej of, ali kada pogledas, to nije ni cilj. Za mene je svakako bolje tankirati nekoliko godina, pa se ukljuciti u borbu za prsten, nego biti vjeciti prosijek koji ispada u prvoj, eventualno drugoj rundi plej ofa. A ako gledamo tankiranje Bostona, kao sto i ti rece, Ainge to radi fenomenalno.

Ni meni se ne svidja sto ce Smart na klupu, ali nek svojim radom zasluzi sto veci broj minuta.. Po meni, veci problem je to sto Young ne igra skoro nikako. Valjda ce se povecati njegova minutaza do kraja sezone.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 feb 2015, 22:06

Ako se zeli tankirati onda se tankira kao sto to rade Sixersi, Knicksi ili kao Spursi 1987 pa uzmes prvi pick. Ovo je nesto kao polu-tankiranje. Ni tamo ni vamo. Ne treba mi 10 pick. Treba mi top 3 pick. Zna li iko koliko je ove sezone ukupno igraca igralo/proslo/doslo/otislo u Bostonu?
Samo gledajte Knickse kako pametno rade. Sute i mute. Otisao Amar'e a Zen majstor oranizuje...
@dscile ma kakav Young? Nista od njega vjeruj mi"!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 feb 2015, 22:16

BernardBarnjak je napisao/la:Ako se zeli tankirati onda se tankira kao sto to rade Sixersi, Knicksi ili kao Spursi 1987 pa uzmes prvi pick. Ovo je nesto kao polu-tankiranje. Ni tamo ni vamo. Ne treba mi 10 pick. Treba mi top 3 pick. Zna li iko koliko je ove sezone ukupno igraca igralo/proslo/doslo/otislo u Bostonu?
Samo gledajte Knickse kako pametno rade. Sute i mute. Otisao Amar'e a Zen majstor oranizuje...
@dscile ma kakav Young? Nista od njega vjeruj mi"!
Sa ovim novim draft pravilima top 3 pik je skoro pa jednako blizu i vama i Knicksima,uz jos par vasih poraza..Niko ti nije siguran za top 3 pik,eto imas Knickse,Phillu,LAL,MIN,sad ce i Utah debelo da padne,Denver,ne mozes se ti tu gurati nikako,iz razloga sto vi ste bolje draftali od njih u zadnje vrijeme i iako imate malde igrace oni su bolji od ovih levata sto igraju za Knickse i LAL a ne mozes dati Younga npr za dzaba jer si ga draftao u prvoj rundi a danas se GMovi tuku da dobiju pik prve runde ali da oni izaberu neku levatinu pa da prospu pricu kako nije to to,nije momak dobar s glavom i ostale stvari..NBA kao biznis raste ali kao sport po meni definitivno opada i ako se uskoro ne promjene ova PO pravila bit ce to veoma nizak nivo kvalitete..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 feb 2015, 22:19

Pa Philla radi najretardiranije tankiranje.. opet, to je samo moje misljenje. Veca je vjerovatnoca da ce Boston sa ovakvim nacinom rada postici nesto prije njih. Pa eto, i glavnu uzdanicu i igraca koji im je zadnjih godina najvise pokazao, MCW su dali danas. Ne vidim stvarno poentu njihove te klupske politike. Ne vidim njihove ciljeve.

Za Nickse necu nista da pricam, ali oni barem imaju Mela.

Sto se tice Younga, nisam ga gledao na koledzu.. ali od igraca koji je bio 17. pik ocekujem barem da dobije adekvatnu sansu u ekipi koja nema ni za cilj da ide u plej of.

EDIT: I da burazeru, pod tankiranje u ovom upisu mislim na rebuilding. Skroz sam se smeo, evo sada sam skontao sta sam napisao. :D

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 feb 2015, 22:33

@Slatinash_7
shvatio sam sta zelis reci ali kljucna rijec je uz jos par poraza. Ne znam ali vidjet cemo gdje ce ova politika odvesti Boston i GM.

@dscile
meni young nije legao nikako. Ni na Kentucky mi se nije svidio. U vrijeme drafta sam se nadao da ce ga preskociti a izabrali su ga. Pa vidi decko je bio relativno visok pick a ne moze ni klupu da izbori. Kontas?

Kanter bi se odlicno uklopio u Celticsov buduci roster. Kao i MCW. To su neke moje interne zelje bile ali naravno od toga nije bilo nista. Pa cak i onaj rookie Sixera je talentovan McDaneils...

Odgovori

Natrag na “Boston Celtics”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.