FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Nije niko brate (barem da ja znam).
Ali fale one budalastine i sprdancije, prije je forum bio dosta zanimljiviji nego sad ovo sto citamo svaki dan isto se vrti u krug sve

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Gledam dinamo predaje Olma a vec dogovorili nekog mladog argentinca 2 miliona odštete.
Znam da nismo dinamo al mi to moramo raditi dovoditi najbolje mlade igrace iz BiH, cim smo recimo prodali Mujakica trebalo je Vrhovca, Beganovica i Pecu dovesti. Ovo nije nikakav napad na upravu pošto znam ovdje odma kad nesto napišeš ide napad na tebe kao bošnjo bi da odreduje a nema marke u djepu i slicne izlizane fraze. Vidim stalno potenciraju mlade pa onda bar dovedi sve sto valja i guraj tu pricu.
Znam da nismo dinamo al mi to moramo raditi dovoditi najbolje mlade igrace iz BiH, cim smo recimo prodali Mujakica trebalo je Vrhovca, Beganovica i Pecu dovesti. Ovo nije nikakav napad na upravu pošto znam ovdje odma kad nesto napišeš ide napad na tebe kao bošnjo bi da odreduje a nema marke u djepu i slicne izlizane fraze. Vidim stalno potenciraju mlade pa onda bar dovedi sve sto valja i guraj tu pricu.
Tvoje razmisljanje je sasvim logicno, vecina navijaca se to pita. Ako uzmes za jednog igraca milion, kao npr za Mujakica, zar je problem od te cifre investirati 100k u nekog mladeg i perspektivnog igraca koji ti moze biti pojacanje i za kojeg potencijalno opet mozes uzeti finu cifru?!bordobijeli je napisao/la: ↑03 jan 2020, 10:12Gledam dinamo predaje Olma a vec dogovorili nekog mladog argentinca 2 miliona odštete.
Kod nas je problem sto se ta stavka, placanje obestecenja, uopste ne planira u budzetu, a novac, zarada od transfera sluzi da se pokriju tekuci troskovi. Bar se meni cini da je tako.
-
- Kontakt:
Ne želim da shvatiš da nekog branim ali probaj gledati na ovaj način.Mislim da je 90% onoga što vrijedi u omladinskom fudbalu skocentrisano u Sarajevu i Željezničaru.Ono ostalo je u hercegovini i poneki izuzetak u ostalim klubovima.Ti spominješ Pecu,vjeruj mi,da je jedno igrati u Radniku i sl.klubovima a jedno u Sarajevu.Ovdje kvalitetan omladinac sa 23 godine ne može postojati jer iz naše škole već se ocjenjuje jel promašaj ili ne sa 18,19 godina.bordobijeli je napisao/la: ↑03 jan 2020, 10:12Gledam dinamo predaje Olma a vec dogovorili nekog mladog argentinca 2 miliona odštete.
Sve te koji se nabrajaju sa 21,22,23 godine mislim da su male šanse da se snađu u klubu koji ima stalni pritisak uspjeha bolje od klinaca koji su taj pritisak osjetili u omladinskom uzrastu.Mi najveću vrijednost imamo u klincima iz akademije,Mujakić je otišao za ozbiljan iznos,Pidro ima tržišnu vrijednost,Kovaćević takođe,Đokanović sa 18 igra pa on bi u klubovima tipa Radnik igrao sa 16.Zato malo više povjerenja u djecu odraslu ovdje a manje idealizovanja pojačanja iz Radnika,Borca ,Mladosti i sl.
Potpuno se slažem sa tobom!michplatini je napisao/la: ↑03 jan 2020, 10:31Ne želim da shvatiš da nekog branim ali probaj gledati na ovaj način.Mislim da je 90% onoga što vrijedi u omladinskom fudbalu skocentrisano u Sarajevu i Željezničaru.Ono ostalo je u hercegovini i poneki izuzetak u ostalim klubovima.Ti spominješ Pecu,vjeruj mi,da je jedno igrati u Radniku i sl.klubovima a jedno u Sarajevu.Ovdje kvalitetan omladinac sa 23 godine ne može postojati jer iz naše škole već se ocjenjuje jel promašaj ili ne sa 18,19 godina.bordobijeli je napisao/la: ↑03 jan 2020, 10:12Gledam dinamo predaje Olma a vec dogovorili nekog mladog argentinca 2 miliona odštete.
Sve te koji se nabrajaju sa 21,22,23 godine mislim da su male šanse da se snađu u klubu koji ima stalni pritisak uspjeha bolje od klinaca koji su taj pritisak osjetili u omladinskom uzrastu.Mi najveću vrijednost imamo u klincima iz akademije,Mujakić je otišao za ozbiljan iznos,Pidro ima tržišnu vrijednost,Kovaćević takođe,Đokanović sa 18 igra pa on bi u klubovima tipa Radnik igrao sa 16.Zato malo više povjerenja u djecu odraslu ovdje a manje idealizovanja pojačanja iz Radnika,Borca ,Mladosti i sl.
Garantujem da mali Dervišagić na krilu ne bi bio ništa lošiji od Milanovića i Šišića, a Đani Salčin bi pružio barem isto kao Rahmanović, Gavrić, Velkoski u protekloj polusezoni, ako ne i više!
U omladinskom pogonu, naročito u izlaznoj generaciji ima sasvim dovoljno potencijala da se ne moraju dovoditi Guzine, Letići, Milanovići i ostali qrci, palci... A sigurno i dosta jeftinije opcije za plaćanje, sa mogućom zaradom na njima.
-
- Kontakt:
Ma ok akademija al moramo imati širu bazu. Samo sam primjer naveo Pecu i Beganovica ja bi sve mlade koji obecavaju doveo od deset dva ili tri ce biti pravi. Znam da novac diktira stvari al bez rizika nema profita, mora se ulozit da bi naplatio.michplatini je napisao/la: ↑03 jan 2020, 10:31Ne želim da shvatiš da nekog branim ali probaj gledati na ovaj način.Mislim da je 90% onoga što vrijedi u omladinskom fudbalu skocentrisano u Sarajevu i Željezničaru.Ono ostalo je u hercegovini i poneki izuzetak u ostalim klubovima.Ti spominješ Pecu,vjeruj mi,da je jedno igrati u Radniku i sl.klubovima a jedno u Sarajevu.Ovdje kvalitetan omladinac sa 23 godine ne može postojati jer iz naše škole već se ocjenjuje jel promašaj ili ne sa 18,19 godina.bordobijeli je napisao/la: ↑03 jan 2020, 10:12Gledam dinamo predaje Olma a vec dogovorili nekog mladog argentinca 2 miliona odštete.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Veliko pojačanje bi bilo da se Stanojević vrati na staro, eh sad da li je to moguće obzirom da povredu oka i njegovu neozbiljnost, pitanje je. Iskreno se nadam da će biti onaj stari, takav bi nam baš lego.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Potpuno spremni Pidro, Stanojević, Oremuš i Tatar mogu biti najveća pojačanja.
ma hebo i to ako nece cijeli doci sta ce nam 80%
You are someone else I am still right here
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Oremuš me nije oduševio na zadnjem veznom osim u onih par prijateljskih na početku priprema i protiv Celtica. Mislim da nam uz Stanojevića/Đokanovića treba igrač tipa Crepulje ili Kapića. Gavrić je idealan za klupe.
Oremuša bi probao na drugoj poziciji, pa čak i na krilu, mislim da bi se bolje snašao.
Oremuša bi probao na drugoj poziciji, pa čak i na krilu, mislim da bi se bolje snašao.
FK Sarajevo
- AlfredNobel
- Kontakt:
Sve ce u mnogome zavisiti od odlazaka, nece biti puno promjena.
Pozz
Pozz
K'o te kara nek' ti pise pjesme.
- robertkosar
- Kontakt:
Nemozes reci husref je Vahidinov brat pa da ima neku privilegiju u klubu. Vahidin je ljudina ,bio igracina srce od covjeka samo je malo imao kratak fitilj na terenu, prava legenda a husref odvratan nekulturan, prostak i izdajica.Pitar6785 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 14:23Sretna nova
Nihade dobro doso
Lazicu dobro otiso sretno
Vahidin Musemic brat Husrefa Musemica, najbolji centafor u histori naseg kluba.
Skoro u svakoj dosad tituli kluba oni ucestovali i takav covjek nesmije bit istjeran ko recimo vinko jovic jesic kodro vec na dostojanstven nacin vrijedan legende..
Zamislite da totija neki istjera preko novine pa navijaci rome bi zapalili stadion
Podrzavam smjenu Husrefa al to se MORALO zavrsit fer u tisini on i plinovodza rumeni i ona iz tuzle..
Kosoljubac i pogrdna imena netreba ni komentarisat
Mesi trazi povisicu plate sa 17 na 20 m € ukupna godisnja zarada 120m€ imisliteli da ce oprostit barseloni ove pare (bez plate opet 100 m€) za godinu
Husref pobjego u cz
Safet pobjego u psg
Hase u galatasaraj
Predrag pasic u minhen
Cz tada je bila u najmanju ruku ko totenhem sad, 6 godina igro za SARAJEVO uzo titulu najbolji strijelac kluba, prije rata se nije to tretiralo nacionalizam cetnistvo kosto sad beogradski klubovi to demonstriraju
Imas dva brata jedan olos, lopov i propalica a drugi biznismen i uspjesan na svim poljima, sad treba pljuvat covjeka sto mu je brat dno dna.
CZ je vazda bila cetnicki klub uzmi stampu od 70tih godina i vidjet ces kosu oni

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
-
- Kontakt:
Čavar i Stanojević iza Rahmanovića, Oremuš desno, Tatar lijevo i Ahmetović u napadu.Moglo bi to lijepo funkcionisati na proljece, ako Čavar dođe.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Nije lošeHistoricar je napisao/la: ↑03 jan 2020, 13:20Čavar i Stanojević iza Rahmanovića, Oremuš desno, Tatar lijevo i Ahmetović u napadu.Moglo bi to lijepo funkcionisati na proljece, ako Čavar dođe.
FK Sarajevo
Ako bude Cavar igrao prije Djokanovic onda treba Vinku dati otkaz.
Trenutno korisnika/ca: Beli98, belosevic23, bvsic, misstianopenaldo, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood i 56 gostiju.