FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BordoSarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoSarajevo » 08 jan 2020, 15:32

Denchi je napisao/la:
08 jan 2020, 15:14
ElCartel11 je napisao/la:
08 jan 2020, 11:17
Ne znam otkud nekima ideje da cemo dovesti Bog zna neke kapitalce. Sa izborom trenera su potvrdili, da se nece razbacivati sa parama.
valjda obrnuto
pošto je slabiji i jeftiniji trener, logično je da će više love ostat za pojačanja, što na plate, što na potpise....
Pa i ne uvjeravaju nas za sad u vezi toga.
Mislim da će biti daleko veće razočarenje zbog "pojačanja" i prelznog roka nego zbog trenera.

Beganović, Peco što se spominju su daleko od pojačanja za nas. Nisam pretjerano zadovoljan ni Zinedinom obzirom na njegovu minutažu u zadnjih dosta mjeseci a i više zbog igrača koje imamo na toj poziciji.
Napušta nas vjerovatno Lazić, što će biti veliki udarac. Jednog od najboljih igrača smo izgubili do kraja sezone, Hebibovića, veliki hendikep.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 jan 2020, 15:35

3 dokazana igrača
1 stoper, 1 desni bek, 1 desno krilo

ostali mogu biti mladi...

i to je ako niko ne ode...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 08 jan 2020, 15:40

Meni ove posudbe sa igracima U 21 je predobra stvar.Još ako se uzme titula akb hoce, siguran sam da cemo pokušati otkupit ugovore,imat nesto sto niko nikad nije imao,titulu i igrace mlade u izlogu za prodat,sto radi Zvezda,Dinamo.
Placemo za Lendricem,Stilicem, Zecom koji osim velikih plata ,konama nece donijeti nista.
Pa kad se sjetim sampionske generacije Puzigaca i ostali.Uzeli titulu ,raspad u Evropi,a onda i u igrackom kadru.Kad se sabralo bili jos u minusu.Evropa osim para ne donosi nista specijalno,1,2 utakmice vracanje u premijer ligu i po starom raspad igrackog sistema.
Sad je totalno drugacija stvar imamo visegodisnje ugovore sa Kovacevicem,Pidrom,Djokanovicem,sto ce nam u konacnici donijeti vise koristi nego titula sa starim potrosenim igracima.Pokusati otkupiti ugovore ovim posudjenim igracima,i sa ovim momcima sto imamo pokusati napraviti nesto u Evropi,zato i jeste Marinovic doveden.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 08 jan 2020, 15:50

Denchi je napisao/la:
08 jan 2020, 15:35
3 dokazana igrača
1 stoper, 1 desni bek, 1 desno krilo

ostali mogu biti mladi...

i to je ako niko ne ode...
To bi bilo ispravno i odlično al nema od tog ništa.
Sumnjam i u jednog dokazanog igrača u ovom roku a pod tim ne mislim level Benke već nekog tipa Todorović, Filipović, Bilbija itd..
FK Sarajevo

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 jan 2020, 15:54

Okosnica ekipe treba biti 6,7 mladih igraca koje guras, 4,5 iskusnih domacih igraca i 3 stranca koji su puno bolji od ovih koje trenutno imamo.

Prerano se pocelo kukati. Nisu se na prvu doveli novi igraci i odmah kuku lele. Malo strpljena. Krajem mjeseca cemo imati jasniju sliku.
A onda kukati ili hvaliti prelazni rok.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 08 jan 2020, 15:58

Evander je napisao/la:
08 jan 2020, 15:54
Okosnica ekipe treba biti 6,7 mladih igraca koje guras, 4,5 iskusnih domacih igraca i 3 stranca koji su puno bolji od ovih koje trenutno imamo.

Prerano se pocelo kukati. Nisu se na prvu doveli novi igraci i odmah kuku lele. Malo strpljena. Krajem mjeseca cemo imati jasniju sliku.
A onda kukati ili hvaliti prelazni rok.
Ako zelimo nesto napraviti (pod tim ne mislim na ligu), ekipu moramo imati na okupu najdalje do odlaska u Ljubuski. Sve kasnije ce rezultirati slabijim ulaskom u prvenstvo, kuknjavom i gnjevom.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 08 jan 2020, 16:11

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 08 jan 2020, 16:14

ajdohordas je napisao/la:
07 jan 2020, 23:52
Zip je napisao/la:
07 jan 2020, 19:53
Ma kad su pojedini spremni reci za Mujakica da nije spreman za FKS, nista me vise ne moze iznenaditi....
Covjek nije igrao pola godine, nije u takmicarskoj formi i to je cinjenica ? I sta ti tu nije jasno, reci slobodno da udjemo u problematiku malo dublje ?
Nit sam rekao da je kiks igrac,niti da je povrijedjen, niti da ne zna igrati fudbala. Jednostavno ce mu trebati malo vremena da vrati onu formu u kojoj je bio prije odlaska i to je to. Ako uopste i dodje.

Pravis se pametan i izmisljas nesto sto nisam napisao niti ja niti bilo ko drugi.
Ni Stilic nije igrao godinu dana pa malu djecu pravi...
De bgti, samo kukate, placete...

Lik je u treningu od Jula mjeseca, sta ce bolan njemu trebati da fata formu, za nasu ligu? :lol:
Trebamo biti spretni sto se on povezuje sa nama, jer je to super kvalitetan igrac. Nije bio povredjen pa da sumnjamo u njegovu formu, nego je konstantno u treningu.
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 08 jan 2020, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 08 jan 2020, 16:58

Sta se podrazumijeva pod tim da nasi me rade nista? Ne iskacu iz pastete? Ne obavjestavaju mahalu s kim pregovaramo? Ne odgovaraju na fb poruke?
K'o te kara nek' ti pise pjesme.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 08 jan 2020, 17:26

fanatikk je napisao/la:
08 jan 2020, 16:58
Sta se podrazumijeva pod tim da nasi me rade nista? Ne iskacu iz pastete? Ne obavjestavaju mahalu s kim pregovaramo? Ne odgovaraju na fb poruke?
Ja ću ti dat svoje mišljenje, jer ja mislim da slabo rade i da sve ide sporo za sada.
Posla nikad više a konkretnih stvari nikad manje.

Igrači koji su ušli u zadnjih pola godine ugovora: Lazić, Stanojević, Oremuš, Handžić, Gavrić, Letić, Hodžić, Dupovac, Džafić, Šabanović, Cruz, Šišić, Guzina.
-Još nijedan igrač nije produžio ugovor a ima dosta kandidata, normalno da ima ovdje par igrača koji ne zaslužuju produženje. Podsjećanja radi, prošle godine u decembru samo produžili dva jako bitna igrača, Rahmanovića i Tatara.

Lazić nas po svemu sudeći napušta, pisalo je par ljudi to ovdje, ništa ne rade ni da ga zadrže i "zadovolje", dokaz tome je i ganjanje Mujakića na posudbu.

Dosta je vremena trebalo da "nađu" novog trenera i na kraju su zadnji i objavili za novog šefa, još se ne zna ni kompletan stručni štab Vinka M.

Zna se s kim se pregovara, svi dobro znaju imena, ako pratiš temu znao bi ko je u opticaju i ko se čeka. Zna se ko što se i prije znalo, prije zvanične potvrde pisalo se da se vraća Jelešković, pa da je trener Marinović, pa se zna kolika je plata bivšeg šefa, pa klauzule, pa se znalo i na ljeto prije zvanične potvrde da dolazi Gavrić, Milanović, Letić itd. Jedino se nije znalo za Oremuša i Guzinu, za ovog drugog bolje i da nikad nismo saznali :mrgreen:
Po mom mišljenju, sumnjam da i jedan od tih igrača može nas pojačati s kojim se pregovara.

Eh sad dlaka u jajetu al još nisu ugovorili ni prijateljske na pripremama :urnebes:

Što se tiče produžavanja ugovora, sumnjam da su i započeli neke razgovore.
FK Sarajevo

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 08 jan 2020, 18:08

Hajd' da ti pokusam odgovoriti:

Ni ja ni ti ne znamo da li se radi na produzenju ugovora sa pomenutim igracima. Jasno je receno da ko ne produzi leti na tribine, znaci da se ipak prica o produzenju, ako neko odbije, ne mozemo ga s puskom natjerati da priduzi.

Lazic je tu. Ako bude odlazio, ici ce za obestecenje. Obzirom kakvu je proslu sezonu imao, on nije ni sjena tog Lazica tako da i ne zalim za njegovim odlaskom.

Sto se tice prijateljskih, gleda se ko ce jos biti na istoj lokaciji na pripremama i s tim klubovima ce se i igrati.

Strucni stab, vec je neko odgovorio. Onaj iz Tekstilca, sto je radio s njim, te povratnik nakon sto je mucki otjeran, kondicioni Jeleskovic.

Za Vinka nisu zadnji objavili, nego objavili kad je potoisan ugovor u Savezu. To isto da kazes da su iz zeljeznicara zadnji objavili za Lendrica, a ljudi objavili kad je zvanicno potoisao, ostalo su medijska nagadjanja, nekad tacna, nekad ne.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 jan 2020, 18:15

Evo Krste u Avalonu trenira, meda ne moze :D

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 08 jan 2020, 18:30

Evander je napisao/la:
08 jan 2020, 18:15
Evo Krste u Avalonu trenira, meda ne moze :D
Jel skapitenskom
NEMA NAZAD

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 jan 2020, 18:41

Morto de baci neku novu anketu :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 jan 2020, 18:47

08 jan 2020, 18:41
Htio sam postaviti ovo za silver/gold/platinum program
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 jan 2020, 18:48

MortemHz je napisao/la:
08 jan 2020, 18:47
08 jan 2020, 18:41
Htio sam postaviti ovo za silver/gold/platinum program
anketu u vezi toga?
koje je pitanje života ti?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 08 jan 2020, 19:06

Mujakić ne dolazi 100%. Zvao ga Hadžić pred odmor i nije za da se vraća u ligu. To je sve.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 08 jan 2020, 19:11

sve dok ne dodje do "iskoraka",naše će sjene hodati po titovoj 38b,lutati po koševu,plašiti "gospodu"

VVVBK

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 08 jan 2020, 20:04

Memara je napisao/la:
08 jan 2020, 16:11
Jao nehljeba hahhaha
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 08 jan 2020, 20:24

Komentar na SS:

Djaba vrijednost i pare, kad mi vrate moje i nase Sarajevo, a ne privatnu firmu za pranje novca i namjestanje utakmica onda cu ga pratit opet, a ovo vise nije moj klub. Nije to vise ta sreca, titulu 06/07 sam slavio 3 mjeseca bukvalno, ove poslije nje slavio jesam al nije to to, nemam osjecaj da je nase, plastika. Vijetnamske kurve otjerat i pocet ispocetka, makar iz 4. Lige al da je nase. Austrija klub je privatan npr, al su navijaci osnovali vlastiti klub pravu Austriju iz Beča, trenutno su u 2 ligi, i uvjek im je pun stadion ;)

Kakvi mazlumi se nazivaju navijacem, pa to nisu istine hahahaha

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, bhfanatic14, muhamedhulk, stokastoka23 i 36 gostiju.