BluSun je napisao/la: ↑08 dec 2024, 17:32
Nisam dugo se javljao na forumu zbog opcenito lose atmosfere i rezultata ali nakon procitanih komentara nekih moram… nisu mi jasni ovi ljudi sto kao brane Husica pa ljudi dragi sta je ovaj uradio kako je dosao evo samo mi recite, igraci plata nemaju ustv dobili jednu na ruke i to su prevareni prije 2 mjeseca jer nisu dobili tacan iznos odnosno svi su dobili manje ionako mizerne plate, dalje, taj Husic niti dolazi niti se javlja ljudima u klubu u vezi svih silnih problema kroz koje klub prolazi… jucer iz autobusa tuzla city ( sramota) pravo na teren pa ljudi dragi pa u kantonu nisu takvi uslovi jeste vi realni, podcjenjujete nivo ove lige vjerujte mi a ocekujte neku igru… rezultat i igra je odraz stanja u klubu i da budem iskren meni igraci nisu uopste krivi u kakvim uslovima rade pa sami ce oni svakako otici na kraju nece biti potrebe nikog tjerat vjerujte mi … pa jucer oprema i imena na dresovima sa razlicitim formatima i opremom jasno govori stanje u klub a ovdje igra je najmanji problem jer ovo je ziva propast… odnos prema igracima kao prema kerovima vraca se na ovaj nacin i to je to….
ovo donekle jeste tacno, ali se treba zapitati i ZASTO je to tako
prvo sto da se ovo desilo Sarajevu, Zelji, Borcu, Zrinjskom, Velezu, Celiku igaci vjerovatno u ovom momentu doslovno vise ne bi bili medju zivima. Bjezali bi glavom bez obzira iz Tuzle jos istu noc poslije 0-6 od Sarajeva.
Rustemovic i ekipa su iz Sarajeva bjezali sa dvije kese zbog mnogo manjih stvari, za ovako nesto bi u normalnim klubovima mrtvih bilo.
Eh kad se vidjelo da nema drugog nacina, da nema kriticne mase ljudi da ih otjera na drugi nacin, ostao ti je samo ovaj: zgaditi im zivot u Tuzli da nemaju sta jest, da ih istjeruju iz stanova i da sami dodju da potpisu raskide ugovora.
ti njima te pare svakako moras isplatiti na ovaj ili na onaj nacin, ali zbog nedostatka kriticne mase ovo je jedini nacin da ih otjeras iz kluba.
Medjutim, oni svjesni da ne mogu igrati ni u Rahicu ce trpiti ponizenja do maksimuma jer svakako drugo nemaju.
plus ostalo je jos para i od prodanih utakmica Slogi i GOSK-u
a to je posebna tema, pokusalo se, nije da nije. Obecane su im premije , pokusalo se ostat u ligi, 4 b iz 3 meca kad se vec sjebala Sloga, i ko im je kriv sto su prodali.
i jos nesto, Azmir je preuzeo klub efektivno od oktobra hajmo reci, oktobarsku platu su dobili zasluzeno umanjenu za blamaze koje su nam priredili, novembarsku jos ni budzet nije dobio, a oni ce dobiti naravno opet umanjenu za blamazu koju su nam priredili.
A ostale plate zar nisu sve uredno isplacene, rece Aco sve placeno i ostalo para za jos 2 mjeseca, tako da ako su sutili prije, a jesu ko i ovaj zenski klub, znaci sve bilo uredno. Azmir im samo duzan novembar koju jos ni Zrinjski nije dobio