Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

xaviesta
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la xaviesta » 02 sep 2023, 12:40

Centre forward je napisao/la:
02 sep 2023, 11:43
Jel pod teorijom smatraš "Big Bang" ?

Ja sam se natjer'o da je odgledam do kraja. OK mi je do neke pete il' šeste sezone,poslije baš isforsirano, al' Čak izgleda ne zna kad treba stat'.
Da Big Bang, ne znam meni je najdraža. Pri tome sam pogledao masu sitcoma od britanskih do sunny philly.
Masa ih je kvalitetnija, naravno.
Don't hate what you don't understand.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 sep 2023, 13:24

Asteriks je napisao/la:
02 sep 2023, 11:18
kraljttbvb je napisao/la:
02 sep 2023, 10:41
Ma ni na krov se vise ne stavlja.
Šta bi ti stavio?
Koliko sam djelimicno upucen u ovaj proces, mogu reci tek onako povrsno ali msm prema modernim standardima.

Ispod primarnog pokrova (cigle, limenog krova itd) ide sloj gdje se stavlja vodenopropusna folija a to je sloj iznad one toplinske izolacije.

Lepenka a nekad i PE folije se vise ne stavljaju, a glavni razlog jeste njihov visok otpor vodenoj pari. Onda imas kondenzaciju i probleme izmedju slojeva kao i na drvenoj konstrukciji.

Ako se vec i stavlja, onda je potrebno izvesti ventilaciju izmedju oplate drugog sloja i toplinske izolacije. Danas se stavljaju one samonosive krovne folije ne znam sad precizniji naziv.
Ma hajd za krov a sta po ploci u kuci?
Da ne misli na siku da se premaze pa ce ispast skuplja izolacija 3x nego li sa lepenkom.
100 maraka 20kg vreca +5litara neke tecnosti. Hajmo rec sveukupno 25kg a 2kg ide na 1 kvadrat.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2023, 13:55

Asteriks je napisao/la:
02 sep 2023, 11:18
02 sep 2023, 10:41
Ma ni na krov se vise ne stavlja.
Šta bi ti stavio?
Koliko sam djelimicno upucen u ovaj proces, mogu reci tek onako povrsno ali msm prema modernim standardima.

Ispod primarnog pokrova (cigle, limenog krova itd) ide sloj gdje se stavlja vodenopropusna folija a to je sloj iznad one toplinske izolacije.

Lepenka a nekad i PE folije se vise ne stavljaju, a glavni razlog jeste njihov visok otpor vodenoj pari. Onda imas kondenzaciju i probleme izmedju slojeva kao i na drvenoj konstrukciji.

Ako se vec i stavlja, onda je potrebno izvesti ventilaciju izmedju oplate drugog sloja i toplinske izolacije. Danas se stavljaju one samonosive krovne folije ne znam sad precizniji naziv.
Ravni je krov u pitanju.

Kad sam pitao majstora sta da stavim, kaze uzmi neku novu vrstu lepenke iz Italije, sa nekim pijeskom u sebi. Kaze od toga nema bolje.

Plus sto je radio premaz sa nekim srestvom, koje zastiti odzake i ostale zidove, da ne propustaju vodu, a na lepenku ide neki materijal koji upija vodu i stiti lepenku od prekomjerne kolicine vode...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 sep 2023, 14:19

02 sep 2023, 13:55

Ravni je krov u pitanju.

Kad sam pitao majstora sta da stavim, kaze uzmi neku novu vrstu lepenke iz Italije, sa nekim pijeskom u sebi. Kaze od toga nema bolje.

Plus sto je radio premaz sa nekim srestvom, koje zastiti odzake i ostale zidove, da ne propustaju vodu, a na lepenku ide neki materijal koji upija vodu i stiti lepenku od prekomjerne kolicine vode...
Sad ne znam za tu vrstu lepenke, ali sam cuo da se generalno vise ne koristi, plus provjerio sta struka kaze, primjer Gradjevinski fakultet iz Zagreba te prirucnik za krovopokrivace.
Mahalski majstori oce muljati samo da naprave poso. Znas kako se kaze, vjeruj bogu i struci, al onoj provjerenoj. :mrgreen:
slika
slika
slika
slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2023, 14:21

Mene kao sportistu sve ono što ne obori mene ojača. Meni daje to nevjerovatnu snagu. Pokazat ću ove četiri godine kako se radi i vjerujte u sljedećem mandatu molit će da budem ministar. Jer na čelo takvih institucija morat će dolazati profesionalci, dosta je mekušaca, "skromno" je potcrtao Isak.
Svaka cast za Ramu Isaka, ovakvih nam sto vise treba :kafa:

Dosta je vise mekusaca, dajte nam prave ljude :salut:

I dajte mu odmah i iduci mandat, neomjte dopustiti da ga moramo moliti da opet bude ministar :zviz:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2023, 14:25

Asteriks je napisao/la:
02 sep 2023, 14:19

Ravni je krov u pitanju.

Sad ne znam za tu vrstu lepenke, ali sam cuo da se generalno vise ne koristi, plus provjerio sta struka kaze, primjer Gradjevinski fakultet iz Zagreba te prirucnik za krovopokrivace.
Mahalski majstori oce muljati samo da naprave poso. Znas kako se kaze, vjeruj bogu i struci, al onoj provjerenoj. :mrgreen:
slika
slika
slika
slika
Ja o ravnom krovu, gdje se izolacija lijepi na beton, a ti o krovu na 2 vode.

Nema pare izmedju betona i lepenke, a nema ni prostora jer se lepenka skroz zalijepi za beton. Ona stiti beton da ne prokisnjava.

Druga je stvar ovo sto si ti postavio, ali ovakvog krova kod mene nema...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 sep 2023, 15:01

02 sep 2023, 14:25

Nema pare izmedju betona i lepenke, a nema ni prostora jer se lepenka skroz zalijepi za beton. Ona stiti beton da ne prokisnjava.

Da, otisao na konstrukciju kosog krova i zanio se oko izolacije, pa sam preskocio ovo ravni. :lol: Uglavnom tamo je izricito ne preporucuju.

A eo sad sam pitao covjeka za tu sa pjeskom glede ravnog krova i kaze da dodje 70ak KM za 7,5 kvadrata i da je haman jedino rjesenje glede izbora u gradjevinskim firmama u nasem kraju.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 02 sep 2023, 15:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 sep 2023, 15:03

xaviesta je napisao/la:
02 sep 2023, 12:40
Centre forward je napisao/la:
02 sep 2023, 11:43
Jel pod teorijom smatraš "Big Bang" ?

Ja sam se natjer'o da je odgledam do kraja. OK mi je do neke pete il' šeste sezone,poslije baš isforsirano, al' Čak izgleda ne zna kad treba stat'.
Da Big Bang, ne znam meni je najdraža. Pri tome sam pogledao masu sitcoma od britanskih do sunny philly.
Masa ih je kvalitetnija, naravno.
How I met your mother nije losa tokdjer. Mada meni je Eastbound &Down jedna od goat. Danny McBride je meni genije komedije.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 02 sep 2023, 15:07

02 sep 2023, 14:21
Mene kao sportistu sve ono što ne obori mene ojača. Meni daje to nevjerovatnu snagu. Pokazat ću ove četiri godine kako se radi i vjerujte u sljedećem mandatu molit će da budem ministar. Jer na čelo takvih institucija morat će dolazati profesionalci, dosta je mekušaca, "skromno" je potcrtao Isak.

I dajte mu odmah i iduci mandat, neomjte dopustiti da ga moramo moliti da opet bude ministar :zviz:
Koliko god se sprdali na racun RI, covjek ce vise posla uraditi za svog mandata od Aljose, i ove njegove izjave koliko god djelovale bombasticne, takav je, dzaba je.

Naravno, i njegovi aferimi od ranijeg perioda su tu koji mu kaljaju obraz, ali u ZDK kantonu dok je bio vlast (u proslom sazivu imao cetiri ministra), sta god je neko realno zatrazio obratio se pismeno sa zahtjevom, te su stvari ispostovane. I ako doceka cetiri godine kao ministar, sigurno ce vise posla uraditi od mnogih dosadasnjih. Prva pohvalna stvar je da ce sve kantonalne policije u FBiH imati iste uniforme. Za dalje cemo vidjeti.

I ne, nisam clan nijedne politicke organizacije.
Tako blizu, a tako daleko.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2023, 15:23

Asteriks je napisao/la:
02 sep 2023, 15:01

Da, otisao na konstrukciju kosog krova i zanio se oko izolacije, pa sam preskocio ovo ravni. :lol: Uglavnom tamo je izricito ne preporucuju.

A eo sad sam pitao covjeka za tu sa pjeskom glede ravnog krova i kaze da dodje 70ak KM za 7,5 kvadrata i da je haman jedino rjesenje glede izbora u gradjevinskim firmama u nasem kraju.
Ja sam uzeo najboljeg majstora, kad vec radim, da uradim kako treba. Ima tu fora i fazona i novih materijala, rade ljudi po najnovijoj "modi".

I on mi rece da uzmem ovu, nekad bila 100KM, a sad na akciji, oko 72 KM dodje tuba.

Sad mi je krov ulijepljen ko bazen za kupanje, samo zacepim odvode i mogu se cijelo ljeto kupati na krovu :D

Civa je napisao/la:
02 sep 2023, 15:07
02 sep 2023, 14:21

Koliko god se sprdali na racun RI, covjek ce vise posla uraditi za svog mandata od Aljose, i ove njegove izjave koliko god djelovale bombasticne, takav je, dzaba je.

Naravno, i njegovi aferimi od ranijeg perioda su tu koji mu kaljaju obraz, ali u ZDK kantonu dok je bio vlast (u proslom sazivu imao cetiri ministra), sta god je neko realno zatrazio obratio se pismeno sa zahtjevom, te su stvari ispostovane. I ako doceka cetiri godine kao ministar, sigurno ce vise posla uraditi od mnogih dosadasnjih. Prva pohvalna stvar je da ce sve kantonalne policije u FBiH imati iste uniforme. Za dalje cemo vidjeti.

I ne, nisam clan nijedne politicke organizacije.
Ne kazem da ja ce biti ni los ni dobar ministar, samo mi smijesno ovo "molit cete me da opet budem ministar".
Malo skromnosti ne bi bilo lose...

alemsa je napisao/la:
02 sep 2023, 15:03
How I met your mother nije losa tokdjer. Mada meni je Eastbound &Down jedna od goat. Danny McBride je meni genije komedije.
Two and a half man, meni najjaca.

Budale na kvadrat :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2023, 15:48

Two and a half man
Theory of big bang
Modern family

Top 3 serije za mene
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 sep 2023, 15:50

Malcolm in the Middle je potcijenjena
Don't believe the hype.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 sep 2023, 15:54

Asteriks je napisao/la:
02 sep 2023, 14:19

Ravni je krov u pitanju.

slika
slika
slika
slika

Ti pricas o krovu koji nema crijep, lim il sta vec na sebi, nego je otvoren, mozes travu posijat po njemu npr.
Jel tako?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 sep 2023, 15:55

@kralj

Dok je bio Charlie Sheen gledo sam, kasnije nisam sa Ashtonom, a i onaj mali ima do sad 30 godina Lol. Ma the Office je meni medju najjacim
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 02 sep 2023, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 02 sep 2023, 15:55

alemsa je napisao/la:

How I met your mother sam odustao negdje nakon pete sezone.
Inače Seinfeld je jedna od jačih.
Don't hate what you don't understand.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2023, 16:16

soxx je napisao/la:
02 sep 2023, 15:54
Ti pricas o krovu koji nema crijep, lim il sta vec na sebi, nego je otvoren, mozes travu posijat po njemu npr.
Jel tako?
Tako je.

Samo sto tebi kuci ne treba ova specijalna lepenka sa pijeskom, nego obicna izolaciona.

Nadjes dobrog majstora da je dobro ulijepi i da je preklopi kako treba (ona je metar sirine i na krajevima se preklapa) i dobit ces top podnu izolaciju ;)

alemsa je napisao/la:
02 sep 2023, 15:55
@kralj

a i onaj mali ima do sad 30 godina Lol.
Negdje sam jednom naletio da je onaj malac sad neki katolicki taliban.

Kao okrenu se ekstremnoj vjeri, kaje se sto je snimao 2,5 Two and a half man i slicne stvari :damn: :roll:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 sep 2023, 16:17

Epidaurus je napisao/la:
01 sep 2023, 19:14
"Ja sam došao ovdje iz Norveške nakon 28 godina. Poručujem samo ljubav i mir. Bosna i Hercegovina mora shvatiti jednu stvarnost i realnost da uđe u "BRICS", u kojem su ušle katoličke i sve islamske zemlje", kazao je za N1 nepoznati muškarac koji učestvuje na protestima podrške Miloradu Dodiku u Istočnom Sarajevu.

On je naveo kako “nacisti” na Zapadu “ubijaju djecu” i “prave zlu krv i mržnju između pravoslavlja i islama”.

“Ovo je srpska zemlja, moramo imati prava. Mi Srbi moramo imati naša prava i tradiciju, ko što morate imati i vi vašu”, kazao je za N1, a na kostataciju reporterke N1 da on već 28 godina živi na tom Zapadu, odgovorio je da je “Zapad najveće zlo”.
Slika i prilika prosjecnog Srbina.
Samo BRICS bajo moj:

slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 sep 2023, 16:31

02 sep 2023, 16:16

Kao okrenu se ekstremnoj vjeri, kaje se sto je snimao 2,5 Two and a half man i slicne stvari :damn: :roll:
A ne kaje se sto se namlatio para :mrgreen: To k'o onaj iz Home Alone, Culkin.

xaviesta je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Dobar je i Seinfeld, Kramer i Newman najjaci likovi. Curb your enthusiasm isto je ok, Larry David.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 sep 2023, 16:49

alemsa je napisao/la:
02 sep 2023, 16:31
02 sep 2023, 16:16

A ne kaje se sto se namlatio para :mrgreen: To k'o onaj iz Home Alone, Culkin.

xaviesta je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Dobar je i Seinfeld, Kramer i Newman najjaci likovi. Curb your enthusiasm isto je ok, Larry David.
Da li je Kramer kopirao Đuru ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 sep 2023, 17:57

Steta sto sam prvo gledo Mucke, poslije njih sve je limunada, bljutavo i nikakvo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, Giuseppe1 i 3 gosta.