Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

iDon
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la iDon » 13 dec 2012, 16:32

Pa da nije bilo tog' "Penalda" taj Mourinho bi sada imao nulicu ( 0 ) osvojenih trofeja sa Realom jer je upravo taj isti "Penaldo" potezao u kljucnim utakmicama. Nije ovo video igra, ovo ti je realnost. Imali su i AVB i Di Mateo u napadu jednog Torresa koji prosjecno zabija 2 gola po treneru ali ih to nije spasilo od otkaza iako je ovaj drugi uzeo najveci europski trofej. Vidis li ti uopste da nema odbrane, nema veze, nema napada ? Nema nicega, nije stvar u jednom igracu. Pa Real sada u ovom trenutku ima vise kikseva nego tokom cijele prosle sezone.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 dec 2012, 16:48

Toxicity je napisao/la:
bparena je napisao/la:I Znam da je Ozila Murinjovom odlukom prebacio u B tim nedavno
Kakav B tim pobogu? Kad je Ozil bio tamo? :?
Nekoliko dana je bio prebacen da trenira sa njima. Prije nekih mjesec/dva. E sad ako se bolje ko sjeca nek napise.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 13 dec 2012, 17:05

bparena je napisao/la:@FKKC1932
Interesantno je da se uvijek pose**rete na postove ljudi koji vam onda "nisu jasni". Svak ima svoj stav i to bi trebao da uzmes kao okolnosti za normalan razgovor. Znam da je Ozila Murinjovom odlukom prebacio u B tim nedavno a da ga je Ramos bezrezervno podrzavao pa i on dosao u sukob s Murinjom. Vjerovatno je tebi bitno da i na istinu drugome kazes da nema pojma sta prica. Ako se ovoga ne sjecas onda ni drugome nije jasno za koga ti uopsta navijas. :shock:
HAHAHAHAHAHA

Čuj trenirao sa B timom. Oj koji si ti lik jeebo te :lol: Svakodnevno čitam i prevodim vijesti sa MARCE, AS-a i službene web stranice, i ti si prvi koji je rekao da je Ozil trenirao sa B timom. Sa B timom je trenirao i Benzema, trenirao je i Ronaldo, trenirao je i Ramos, samo ne u smislu u kojem vi mislite. A to da ga je Mourinho gurnuo u svoju nemilost je puka izmišljotina na koju se pališ ti koji nisi sposoban naći relevantan izvor pa se pališ na neke bosansko-njemačke medije.

Isti si kao Makaveli.

Da bi bio kompetentan u raspravi moraš gledati utakmice, pratiti momčad i novosti a ne prosipati se u svakom drugom postu.

Ovo je vrhunac, nakon tvrdnje da je ofsajd kada je igrač u liniji sa odbranom :lol:

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 13 dec 2012, 17:13

iDon je napisao/la:Pa da nije bilo tog' "Penalda" taj Mourinho bi sada imao nulicu ( 0 ) osvojenih trofeja sa Realom jer je upravo taj isti "Penaldo" potezao u kljucnim utakmicama. Nije ovo video igra, ovo ti je realnost. Imali su i AVB i Di Mateo u napadu jednog Torresa koji prosjecno zabija 2 gola po treneru ali ih to nije spasilo od otkaza iako je ovaj drugi uzeo najveci europski trofej. Vidis li ti uopste da nema odbrane, nema veze, nema napada ? Nema nicega, nije stvar u jednom igracu. Pa Real sada u ovom trenutku ima vise kikseva nego tokom cijele prosle sezone.
Preglupa konstatacija, jer da je Ronaldo van terena tu bi vjerovatno bio drugi igrač pa bismo možda u kupu izgubili 8:0 ili pobijedili 9:0.

Ja i dalje stojim iza svoje tvrdnje da nije Mourinho kriv što su naši igrači nesposobni u skokovima, ili što Di Maria od 50 pokušaja da ubaci ima jedan tačan, ili što se Iker sudara sa suigračima ko idiot kakav.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 13 dec 2012, 17:19

FKKC1932 je napisao/la:
iDon je napisao/la:Pa da nije bilo tog' "Penalda" taj Mourinho bi sada imao nulicu ( 0 ) osvojenih trofeja sa Realom jer je upravo taj isti "Penaldo" potezao u kljucnim utakmicama. Nije ovo video igra, ovo ti je realnost. Imali su i AVB i Di Mateo u napadu jednog Torresa koji prosjecno zabija 2 gola po treneru ali ih to nije spasilo od otkaza iako je ovaj drugi uzeo najveci europski trofej. Vidis li ti uopste da nema odbrane, nema veze, nema napada ? Nema nicega, nije stvar u jednom igracu. Pa Real sada u ovom trenutku ima vise kikseva nego tokom cijele prosle sezone.
Preglupa konstatacija, jer da je Ronaldo van terena tu bi vjerovatno bio drugi igrač pa bismo možda u kupu izgubili 8:0 ili pobijedili 9:0.

Ja i dalje stojim iza svoje tvrdnje da nije Mourinho kriv što su naši igrači nesposobni u skokovima, ili što Di Maria od 50 pokušaja da ubaci ima jedan tačan, ili što se Iker sudara sa suigračima ko idiot kakav.

naravno da Murinjo nije kriv , prije je bila neka rasprava gdje su neki tvrdili da je Murinjo kriv ako neki igrac promasi 100% sansu , ono sto je teze promasiti nego pogoditi , mislim nidje veze :lol: , ti isti strucnjaci bi rekli da je Wenger kriv za promasaj Gervinha od neku noc :lol:

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 13 dec 2012, 17:25

Ma činjenica je da je Real Madrid ekipa sa najviše šuteva prema golu od svih u Evropi. A Barca zabila 10-15 golova više od nas. Statistika kaže da su nam napadači jednostavno nesposobni i ad im treba 350 miliona šansi da bi zabili gol.

Koliko god neko furao Ronalda ili Benzemu, jednostavno ti ljudi nisu u formi i nisu sposobni napraviti nešto više u napadu, osim što čekaju lote na tanjiru kakvu je recimo jučer Xabi dao neprimjetnom Ronaldu.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 dec 2012, 17:26

FKKC1932 je napisao/la:
bparena je napisao/la:@FKKC1932
Interesantno je da se uvijek pose**rete na postove ljudi koji vam onda "nisu jasni". Svak ima svoj stav i to bi trebao da uzmes kao okolnosti za normalan razgovor. Znam da je Ozila Murinjovom odlukom prebacio u B tim nedavno a da ga je Ramos bezrezervno podrzavao pa i on dosao u sukob s Murinjom. Vjerovatno je tebi bitno da i na istinu drugome kazes da nema pojma sta prica. Ako se ovoga ne sjecas onda ni drugome nije jasno za koga ti uopsta navijas. :shock:
HAHAHAHAHAHA

Čuj trenirao sa B timom. Oj koji si ti lik jeebo te :lol: Svakodnevno čitam i prevodim vijesti sa MARCE, AS-a i službene web stranice, i ti si prvi koji je rekao da je Ozil trenirao sa B timom. Sa B timom je trenirao i Benzema, trenirao je i Ronaldo, trenirao je i Ramos, samo ne u smislu u kojem vi mislite. A to da ga je Mourinho gurnuo u svoju nemilost je puka izmišljotina na koju se pališ ti koji nisi sposoban naći relevantan izvor pa se pališ na neke bosansko-njemačke medije.

Isti si kao Makaveli.

Da bi bio kompetentan u raspravi moraš gledati utakmice, pratiti momčad i novosti a ne prosipati se u svakom drugom postu.

Ovo je vrhunac, nakon tvrdnje da je ofsajd kada je igrač u liniji sa odbranom :lol:
Ako bi bio neko korektan od navijaca reala lahko bi te demantovao. Imo je Ozil sukob a i Ramos s Murinjom. Ozil trenirao s B timom, a Ramos klupa. E sad bi volio da se neko oglasi ko se sjeca ovoga. Cisto da se ne ufuravas da jedini citas sta se desava sa ova dva tima. :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 13 dec 2012, 17:31

Ako ćete iskreno ja pod Mourinhom i ne pamtim previše zicera koje su mašili naši igrači.Pogotovo ne ove sezone kad i nemamo nekih šansi,sve se svodi na individualni kvalitet Ozila,Ronalda i Pipite gdje se i Benz ubaci ponekad.

Naprimjer u Pelleovoj sezoni smo stalno zicere fulali pa je čovjek dobio otkaz iako je imao bolju igru nego Mourinho i u jednom trenutku za ove 3 godine.

Neshvaćeni genije gura Modrića(svaka čast Luki,odličan je centralni veznjak)na ofanzivnog veznjaka gdje on ni u naučnj fantastici ne može biti koristan,a naprimjer muči Kaku na klupi koje je ove sezone svaku od 3,4 što je igrao odigrao dobro.Angel igra iako je van forme,Coentrao je ostao u klubu iako svi znamo šta je radio na pripremama i evo sad kad računamo na njega zbog loših priprema mu se stalno neke povrede događaju.Riskira s dovođenjem Essiena koji je sklon povredama a ne ostavlja kao garanciju niti Granera niti Lassa.Ja jesam bio za dovođenje Essiena,ali morao je Granera ostaviti u ekipi kao garanciju.Mogu nastaviti do sutra ovako,ali imam lektiru čitati.

Za 3 godine nije uspio napraviti igru osim ako vama trčanje kontri i Pepeove duge lopte ne predstavljaju igru.Sve u svemu pod hitno ga se trebamo riješiti jer tako barem imamo šansu za LP i kup.Liga je izgubljena.Uvijek je spreman baciti kritike na nekog,ocrnio je ovaj klub tako da sada Ronaldo ni pored sjajne sezone nema šanse za neku ozbiljniju nagradu.Zbog njega nas mediji doživljavaju kao najveće zlo u svijetu fudbala čak se i s Marcom zakačio :lol:

@rerna ne lupaj gluposti kakav b tim :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 13 dec 2012, 17:36

Da ti objasnim. To se desilo nakon što je Ozil katastrofalno odigrao jedno poluvrijeme. Pripremali smo se za narednu utakmicu i prva momčad naravno kao i u svakoj drugoj ekipi zadnji trening odradi odvojeno.

Na tom treningu je Ozil trenirao sa Albiolom, Rodriguezom, Moratom i ostalima, dakle sa igračima sa klupe i onih koje Mourinho pozove iz Castille da dođu trenirati sa prvom ekipom. A to što naši mediji to prenesu tako da ti to shvatiš kao da ga je poslao trenirati sa Jeseom kod Torila, je skroz druga stvar. A trenirao je sa njima jer ga nije računao u provj postavi za narednu utakmicu jer nije bio u formi.

Situacija jasna ko dan. I Ronaldo je zadnji trening pred neku utakmicu trenirao sa rezervama jer je sjedio na klupi od starta. Prvenstveno mislim na utakmicu protiv Alcoyana. A to što ti to krivo shvataš je tvoj problem.

Mislim da sam ti dovoljno dobro objasnio.

A što se Ramosa tiče i tog navodnog sukoba. Za tvoju informaciju, Sergio Ramos je u Primeri jeidni igrač uz Casillasa koji je na terenu odigrao svaku minutu, čak više od tih miljenika Pepea i Ronalda kako ih nazivate. U Kupu nije imao razloga igrati jer smo Alcoyano bez problema dobili, a protiv Celte mu je dao odmor jer ulazimo u vrijeme kada će se utakmice igrati u rasponu od 3 do 4 dana.

Što se Lige prvaka tiče, u zadnjoj ga utakmici nije ni bilo a nije ni trebao biti jer je sve bilo riješeno, a čak nije bio ni pozvan (povreda, karton ili odluka ne sjećam se), samo je propustio utakmicu protiv Citya i to je to.

Smiješan si.

p.s. - Evo šta kaže Mourinho za jučerašnje nastupe pojedinaca: "Morata je bolji od onoga koji uopće nije htio igrati ovu utakmicu."

Vjerovatno je mislio na Di Mariu.

@LBJ MVP - Ako vama dva polufinala Lige prvaka nisu uspjeh, ili naših 100 i nešto golova i rekordnih 100 golova nisu neka igra, vi ste jadni. Jer, činjenica je da smo u nekim kup utakmicama protiv Barce ostajali bez trofeja znamo i na kakav način, a da ne govorim o tome da smo na penalima protiv Bayerna tako hladno ušli u to, da su dva najplaćenija igrača Reala šutirala kao da brani Saša Matić a ne jedan Neuer, ili što je Ramos gađao 10. red tribina... Neki bi rekli lutrija, ja kažem pogrešan pristup igrača i neznanje.

Šta je Coentrao radio na pripremama?

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 13 dec 2012, 18:27

Ovaj samo mlati o prosloj sezoni, ocito je i sam je svjestan da je u ovoj Mourinho pogubio sve konce. LBJ je u pravu, nije tu bilo neke prepoznatljive igre, vise odlicne kontre i maestralna pogadjanja u trepavicu od strane Ozila i Di Marije.

Druga stvar je sto je to izgledalo protiv slabijih ekipa kao neka uigranost jer su te ekipe uglavnom igrale bunker pa si mogao da radis sta hoces izvan 16m. Cim su dosle utakmice protiv timova naseg ranga dolazilo je do raspada sistema. Znali smo dobro poceti utakmice i protiv takvih ekipa, ali ipak su to kvalitetni timovi, nije im se problem prilagoditi tokom utakmice, cim su poceli vrsiti presing i izlaziti visoko tu je bio pocetak naseg' kraja. Bilo je i "malih ekipa" koje su znale krenuti agresivno i pritiskati na centru, tu se teze dolazilo do bodova. Nije tu bilo nikad neke sigurnosti kod pasova, manji presing na zadnju liniju = panika, prelazenje lopti preko noge, pasovi u prazno.

Pokusajte se sjetiti koliko ste puta vidjeli Ikera kako nabija lopte duboko u polje (cak i prosle sezone), to meni dovoljno govori jesmo li mi zapravo imali neku prepoznatljivu igru ikako tokom ove 3 godine. Treba dodati Pepe-a i Ramosa koji su takodjer nerijetko radili isto. Zasto lopti koja je 100% u tvom posjedu dati 50% sansi da predje u posjed protivnika ? Razumijem kada to radi Stoke City, ali brate mili uigraj ovakve igrace i na pola mogucnosti oni ce je prenositi bez problema.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 13 dec 2012, 18:49

To su Ramos i Pepe radili i prošle sezone, samo što se ti toga ne želiš sjećati.

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 13 dec 2012, 18:50

Mislio sam na kompletan period od kada je Mourinho na klupi koji naravno ukljucuje i proslu sezonu. Uostalom to i pise u zagradi.

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 13 dec 2012, 20:19

aha, nisam dobro pročitao, pa mi je ovako lakše skrenuti na poentu...

To nije smetalo i bilo je u redu dok smo zabijali 120 golova u jednoj sezoni i to u jednom takmičenju?

Ovdje očigledno govorimo o padu forme većine bitnih igrača a ne o Mourinhovim taktikama i sličnom. Kada je sa Pepeom mogao zabiti 120 i osvojiti rekordnih 100 bodova, a već sada imati više posrtaja nego prošle sezone, onda tu nema šta reći nego - riješiti se zvjezdica za koje se već odavno zna da su ništa osim precijenjeni igrači.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 13 dec 2012, 20:27

Mourinho je jedan od najvećih stručnjaka u historiji ove igre .
Nije on kriv što u ekipi ima par preplaćenih zvijezda koje zaboli racKu za Realom i onim što predstavlja ili što je predstavljao taj klub u svijetu .
Nažalost samo su Casillas i Kaka ostali od gospode u Realu , iako Kaka sjedi na klupi dok umjesto njega igraju neki poluigrači (Modrić) ..
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 13 dec 2012, 20:38

Djelomično se slažem s tobom, ali je i Modrić majstor svog zanata, odličan na sredini terena gdje nažalost za njega nema mjesta.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 13 dec 2012, 21:26

juznjak> je napisao/la:Pepe je svakako kreten,ali cini mi se da ovdje nije bilo namjere da udari igraca. Mislim da Morinho 99% odlazi na kraju sezone,i kada se to desi ,Real bi trebao ici po Del Bosquea . Znamo kakav je Real bio kada on sjedio na klupi, bio je postovan od vecine ljubitelja fudbala i ,Del Bosqueova politika da spanski igraci cine okosnicu ekipe je jedina koja ima smisla ...Razmislite samo kakav bi to bio tim, i kakav moral i timski duh bi imao, da u Realu igraju npr Silva, Mata i Javi Martinez umjesto Kake, Modrica i Khedire :? .Također, Mou ne vjeruje previse Abiolu koji je mogao biti dobar igrac , ali ovako dok je u Realu kod Murinja nema srece jer on vise voli starog Karvalja i Ludog Pepea. Po meni to je odlican obrambeni igrac u kojem je Mourinho ubio svaki gram samopouzdanja .
Idi ba jarane ,najbolji su mi ovi što spominju poštovanje i slična srannja,kakav del Boske mani šuplje,ja znam da bi svi što vole gledat Madrid kad gubi vjerovatno uživali da Mou ode ali msm da se to nažalost mnogih neće desiti.
Inače evo deal Albiol i kesh za tigrea(mada je pomalo pichkast glede one glume s Ramosom) :D .
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 13 dec 2012, 21:36

Sta bolan ti pricas, pa sta sad radimo nego gubimo. Ove sezone u 9 od 26 utakmica nismo pobjedili. Inace, del Bosque je B O G za Mourinha.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 13 dec 2012, 21:42

Šta god da ja pričam garantujem da tako misli većina pravih navijača u Madridu,ove što pljuju po Mourinhu bi vjerovatno iscipelarili.
Don Alfredo Di Stefano

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 dec 2012, 21:45

madridist je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Pepe je svakako kreten,ali cini mi se da ovdje nije bilo namjere da udari igraca. Mislim da Morinho 99% odlazi na kraju sezone,i kada se to desi ,Real bi trebao ici po Del Bosquea . Znamo kakav je Real bio kada on sjedio na klupi, bio je postovan od vecine ljubitelja fudbala i ,Del Bosqueova politika da spanski igraci cine okosnicu ekipe je jedina koja ima smisla ...Razmislite samo kakav bi to bio tim, i kakav moral i timski duh bi imao, da u Realu igraju npr Silva, Mata i Javi Martinez umjesto Kake, Modrica i Khedire :? .Također, Mou ne vjeruje previse Abiolu koji je mogao biti dobar igrac , ali ovako dok je u Realu kod Murinja nema srece jer on vise voli starog Karvalja i Ludog Pepea. Po meni to je odlican obrambeni igrac u kojem je Mourinho ubio svaki gram samopouzdanja .
Idi ba jarane ,najbolji su mi ovi što spominju poštovanje i slična srannja,kakav del Boske mani šuplje,ja znam da bi svi što vole gledat Madrid kad gubi vjerovatno uživali da Mou ode ali msm da se to nažalost mnogih neće desiti.
Inače evo deal Albiol i kesh za tigrea(mada je pomalo pichkast glede one glume s Ramosom) :D .
Posto si ti jedan opterecen lik i veoma sporo kontas, da ti objasnim.
Nije do toga jel neko od njih voli gledati Real kako gubi ili pobjedjuje, vise je do same igre.
Mourinhove ekipe nikada nisu igrale lijep fudbal, a Real kao najveci klub na svijetu to ne dopusta.
Del Bosque bi mozda bio manje efikasan od Mourinha ali njegova ekipa bi igrala lijep fudbal i ne bi se desavalo to da Higuain, Di Maria, Pepe, Ramos ili Marcelo nekoga udaraju.
Ne bi se pljuvalo po svima i tako Real ne bi predstavljao najvece zlo u svijetu fudbala.
Sigurno da bi se dobilo na uglednosti samog kluba, npr. kakav je prije dolaska portugalca bio i slicno.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 13 dec 2012, 21:50

Druže makaveli....ne serri :lol:
Ne možeš pobijedit ni u tekmi za kantu godine a nešto meni palamudiš o Jose Mourinhu :lol:
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.