hurem je napisao/la: ↑26 sep 2022, 19:19
Beduin je napisao/la: ↑26 sep 2022, 18:14
Igracima koji su u nastajanju, veliki talenti od kojih representacija mnogo ocekuje, poput Dennisa, bivaju postedjeni, umjesto da se isto uigravaju i skupljaju prijeko iskustvo. Bravo Petev, kingu.
Takodjer i pomisliti staviti Susica umjesto Dedica je glupost. Nadam se da se to nece desiti, jer momak treba da igra, ubire minute, iskustvo i stvara tu harmoniju sa saigracima.
Nisi u pravu.
Dennis je nakon blaže povrede u posljednjih 15 dana igrao 5 utakmica. Dakle, svaka 3 dana. Nema potrebe da igra u nebitnoj utakmici i rizikuje ako znamo da ce nakon reprezentativne pauze opet igrati raspored nedjelja-četvrtak, odnosno svaka 3 dana.
Uz to Dennis se uigrava vec 2 godine i utakmica protiv Rumunije ništa ne znači u tom smislu.
Isti slučaj s Dedicem. Dečko od 27.08. bukvalno igra svaka 3 dana utakmice (subota-srijeda, Bundesliga-LP) i dobro bi mu došla ova pauza. Ali posto Susic nije najspremniji složit ću se da bi trebao odigrati bar poluvrijeme.
Uglavnom, moja poenta je da ne treba uopće zamjeriti slične odluke jer su vise nego logične.
Isto tako ne vjerujem da ce Dzeko početi a i besmisleno je.
Mozda da udje u slučaju rezultatske neizvjesnosti posljednjih 20,30 min.
Bice da sam ipak u pravu. Barem djelimicno, Dedic.

I dalje sam misljenja da je i Dennis trebao biti u sastavu, barem na klupi. Nista on nije uigravan zadnje 2 godine ako pogledas koliko utakmica se odigralo i koliko je on tu odigrao utakmica/minuta.
Nemas ti sta kalkulisati sa momcima od 20 godina, ima da igraju i pucaju od snage, da se namecu i uigravaju jer su oni buducnost nase reprezentacije.
A nama je svaka utakmica bitna, svaki bod za mjesto vise na rang listi i reputaciju reprezentacije. Taj mentalitet treba da prati te nove momke koji predvode reprezentaciju i nasa su buducnost.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤