Izet Hajrovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la Goalgetter » 26 apr 2015, 19:34

On ima sut, ali ne pruza mnogo u igri, dosta grijesi, povuce tu i tamo neki fin potez, ali nedovoljno sto jedno krilo na ovom nivou treba da cini za igru. Defanzivno takodjer ne obavlja svoje zadatke.

Npr. i protiv Austrije, jedino sto me je odusevilo je njegovo zalaganje i zelja za dokazivanjem, ali po meni nije odigrao nesto pretjerano dobru utakmicu, pucao je iz svake moguce pozicije, iako je nekada bilo bolje rjesenje da je krenuo prema naprijed i asistirao.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 26 apr 2015, 19:43

To je Goal otprilike to, pocesto mi uzimas rijeci iz usta. U nekom Susicevom sistemu, kao protiv Mexika prije SP-a, je i mogao dobro igrati sa jasno definisanim defanzivnim zadacima i kao dobar pressing igrac jer ima solidan tajming i brzinu i naravno, odlican sut. Werder pod Skripnikom igra 442 dijamant formaciju, s tim da to nisu klasicni krilni igraci vec vise centralno orijentisani, a on nije sad igrac koji bi trazio puno dodira sa loptom, igrao jednostavno i bio stalno u igri. Kad bi to promijenio, vjerovatno bi i vise sansi dobio.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 apr 2015, 19:49

imperator10 je napisao/la:To je Goal otprilike to, pocesto mi uzimas rijeci iz usta. U nekom Susicevom sistemu, kao protiv Mexika prije SP-a, je i mogao dobro igrati sa jasno definisanim defanzivnim zadacima i kao dobar pressing igrac jer ima solidan tajming i brzinu i naravno, odlican sut. Werder pod Skripnikom igra 442 dijamant formaciju, s tim da to nisu klasicni krilni igraci vec vise centralno orijentisani, a on nije sad igrac koji bi trazio puno dodira sa loptom, igrao jednostavno i bio stalno u igri. Kad bi to promijenio, vjerovatno bi i vise sansi dobio.
:thumbup:

Mislim da ga je Skripnik malo skolovao u ovih par mjeseci za taj novi sistem (doduse, sistem nije tezak, nego on se jednostavno ne snalazi), nadam se da ce dobiti prilike za igru da to i pokaze, jer kao sto kazes, on nije igrac koji trazi mnogo kontakta sa loptom nego je jednsotavno igrac poteza, stoga i za mene i ne dolazi u obzir da igra ofanzivnog veznog. Jedina prednost za te pozicije mu je sut, ali pitanje je samo koliko bi pokusaja trebao da konacno pogodi (kao sto je slucaj protiv Austrije).

U tom slucaju bice i mnogo korisniji igrac i kod nas, jer mi kad igramo vec taj 4-5-1 sa usamljenim Dzekom u napadu, mora biti mnogo aktivniji prema naprijed, da se ne bi desavalo da Dzeko bude totalno odsjecen, a i ako igra kao krilo, realno ocekujem od njega i po koju asistenciju i centarsut, a protiv Austrije toga nije bilo.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 26 apr 2015, 20:05

Ne moze Hajrovic , s desne strane, slati centarsuteve, moze desnom ali to mu je slabija noga i mislim da je rijetko igrao u takbvom sistemu. On je izraziti ljevak, za formaciju 4-2-3-1 ili 4-3-3, da igra krilnog napadaca , namijesta se na lijevu , suta na gol ili proigrava, poput Messija ili Robbena (nemoj da bi mi se sada neko smijao! ).
U formaciji 4-4-2, on je bolji na ofanzivnom veznom ili lijevom krilu, ali mislim da mu ta formacija generalno ne odgovara, nije se mogao snaci, selili su ga na sve pozicije u ofanzivi.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 apr 2015, 20:18

Znaci na lijevom krilu Lulic koji ne zna centrirati lijevom, a na desnom Izet koji ne zna centrirati desnom nogom. Dok se oni namjeste na pravu nogu, prodjose svi vozovi. S druge strane dobri su kada se ubace prema sredini. Trebali bi mozda tokom utakmice malo mjenjati strane pa da vidimo kako bi to izgledalo. Ako bi vec tako igrali... Protiv Meksika je Izet odigrao mozda najbolju utakmicu u reprezentaciji, igrao je na desnom krilu.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 apr 2015, 21:26

Drago mi je zbog Hajrovica. Vec duze vremena trener mu uopste ne daje priliku. Danas je pogodio minut nakon ulaska u igru i nadam se da ce dobiti vise minuta u ovih par kola sto je ostalo.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 apr 2015, 17:59

slika

Samo radi Izete.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 apr 2015, 18:12

Mozda je se konacno opametio. Samo rad, samo necural bajo moj. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 27 apr 2015, 18:14

Goalgetter je napisao/la:slika

Samo radi Izete.
Messi is that you ?
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 02 maj 2015, 15:01

Izo starter danas protiv Frankfurta. :bih:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 maj 2015, 15:06

neka danas zabije ili asistira i da znamo da će postat' standardan :thumbup:

mah, zapravo i ne mora, samo neka odigra odlično!

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 02 maj 2015, 15:06

idemo Izo :bih: :bih: :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 maj 2015, 15:35

Hajde momčino odigraj kako znaš :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 maj 2015, 15:52

Imali kakav link? Najzad mogu ponovo gledati Bundesligu, jetlag me upravo puca ali cu Izu pogledati. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 maj 2015, 16:02

Ja gledam ovdje

http://www.gofeed2all.eu/watch/342467/1 ... kfurt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 02 maj 2015, 16:19

losa utakmica izet nista jos nije ucinio ...ondje je trebo probat dat go a ne penal folirat
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 02 maj 2015, 16:41

Za 5 min u drugom, odlicna asistencija koja nazalost nije pretvorena u pogodak, i odlican pokusaj sa slicne pozicije sa koje je dao gol u prosloj ali golman nekako brani a odbijenu loptu ne uspijeva jedan igrac ugurati u gol. Znaci dvije stopostotne prilike je stvorio u 2. pol

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 02 maj 2015, 17:07

Sta neigranje uradi od spreme... :(
Pred sami izlazak nije imao snage da 3 metra povuce loptu...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 maj 2015, 17:19

Proslu tekmu ulaskom Izme Werdo spasio bod. Ovu tekmu ce izlaskom Izme izgleda spasiti jos dva boda, pride.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 02 maj 2015, 17:24

uzese tri boda Izet bolji u drugom , nadam se ovom pobjedom da ostaje u prvi 11
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.