2000s

Caba
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
alemsa je napisao/la: ↑02 sep 2023, 15:03How I met your mother nije losa tokdjer. Mada meni je Eastbound &Down jedna od goat. Danny McBride je meni genije komedije.xaviesta je napisao/la: ↑02 sep 2023, 12:40Da Big Bang, ne znam meni je najdraža. Pri tome sam pogledao masu sitcoma od britanskih do sunny philly.Centre forward je napisao/la: ↑02 sep 2023, 11:43Jel pod teorijom smatraš "Big Bang" ?
Ja sam se natjer'o da je odgledam do kraja. OK mi je do neke pete il' šeste sezone,poslije baš isforsirano, al' Čak izgleda ne zna kad treba stat'.
Masa ih je kvalitetnija, naravno.
To (Semir) ne bi mogao da nema ljudi koji misle "zar mislis da bi covjek mogao ono... da ne bi mogao ovo..." Ili "piramide prikupljaju neke energije...", ljudi koji traze nadobjasnjenje pored onog regularnog i normalnog su oni koji zbog magle ostavljaju novac kod Semira.alemsa je napisao/la: ↑03 sep 2023, 01:25Nisu mogli napraviti one strukture pored piramida bez alata (masine), nema sanse da je cekicom ono mogo (ili takvim priborom), ono u piramidama (gdje su slike na zidovima itd ) je dokazano da nije mogla biti onakva preciznost bez lasera.tuzlak1987 je napisao/la: ↑03 sep 2023, 01:08Napravili robovi i majstori, bolesno drustvo gdje je faraon citav svoj zivot pravio grobnicu kako bi pokazao svoju velicinu. To je dug vremenski period gdje su mogli da isprobaju razne oblike grobnica i da utvrde da je ova najstabilnija i najizdrzljivija, pa su malo ubacilo tu astrologije i religijskih simbola. To je moja teorija za Egipati Sudan. Sto pokazuju i dokazi kada otkriju neku novu grobnicu i zapise. Hijeroglifi pricaju pricu o osobama i zivotu.
U Juznoj Americi su carstva porobljavala plemena koja su im gradila i sluzila za zrtvovanja. Kako je u Apocalyptu, tako zamisljam i da su njihove piramide nastale.
Ono u Visokom je sigurno nekada bio stari grad ali je Sem kompleksas i izmislja. On je za historiju i arheologiju kao prodavac usluge. Reci ce da su piramide jer zna da nikog ne zanimaju stari gradovi. Imamo vec 10 rusevina starih gradova od kojih smo mozda slucajno posjetili jedan dva.
Za BiH piramide koliko znam da je Evropski savez arheologa dokazao da se brdo samo formiralo onako, nazalost. A Semir i dalhe uzima pare, tako da nije budala. Ako cemo bukvalno ili bazirano na tome lik naso brdo sto lici na piramidu i napravio atrakciju na kojoj uzima pare.
Pa mozes, vidis da kaze da za njega postoje samo Putin, Bog i Dodik. Sveto trojstvo
Zato i jeste svijetsko cudo i misterija, ljudi mnogo pametniji od nas pokusavaju vec stotinama godina objasnit pa ne mogu, i da sve objasni ne moze objasniti kako je popeo onoliki kamen na vrh piramide (na toliku visinu)....sljivo je napisao/la: ↑03 sep 2023, 09:31To (Semir) ne bi mogao da nema ljudi koji misle "zar mislis da bi covjek mogao ono... da ne bi mogao ovo..." Ili "piramide prikupljaju neke energije...", ljudi koji traze nadobjasnjenje pored onog regularnog i normalnog su oni koji zbog magle ostavljaju novac kod Semira.alemsa je napisao/la: ↑03 sep 2023, 01:25Nisu mogli napraviti one strukture pored piramida bez alata (masine), nema sanse da je cekicom ono mogo (ili takvim priborom), ono u piramidama (gdje su slike na zidovima itd ) je dokazano da nije mogla biti onakva preciznost bez lasera.tuzlak1987 je napisao/la: ↑03 sep 2023, 01:08
Napravili robovi i majstori, bolesno drustvo gdje je faraon citav svoj zivot pravio grobnicu kako bi pokazao svoju velicinu. To je dug vremenski period gdje su mogli da isprobaju razne oblike grobnica i da utvrde da je ova najstabilnija i najizdrzljivija, pa su malo ubacilo tu astrologije i religijskih simbola. To je moja teorija za Egipati Sudan. Sto pokazuju i dokazi kada otkriju neku novu grobnicu i zapise. Hijeroglifi pricaju pricu o osobama i zivotu.
U Juznoj Americi su carstva porobljavala plemena koja su im gradila i sluzila za zrtvovanja. Kako je u Apocalyptu, tako zamisljam i da su njihove piramide nastale.
Ono u Visokom je sigurno nekada bio stari grad ali je Sem kompleksas i izmislja. On je za historiju i arheologiju kao prodavac usluge. Reci ce da su piramide jer zna da nikog ne zanimaju stari gradovi. Imamo vec 10 rusevina starih gradova od kojih smo mozda slucajno posjetili jedan dva.
Za BiH piramide koliko znam da je Evropski savez arheologa dokazao da se brdo samo formiralo onako, nazalost. A Semir i dalhe uzima pare, tako da nije budala. Ako cemo bukvalno ili bazirano na tome lik naso brdo sto lici na piramidu i napravio atrakciju na kojoj uzima pare.
Ljudi su u stara doba pravili fascinantnije stvari od rezanja kamena. Pogledaj samo neke ukrase, nakit, odjevna pomagala...
Djeluje da ljudi imaju predrasudu da ako zivis sto ranije da si sto retardiraniji i nesposobniji. Ne, raspored inteligencije i sposobnosti je jednako rasprostranjen sad i prije 5000 godina. Evolucija nije mogla za tako kratko vrijeme od nas napraviti neke nadcovjeke. Za mil. godina je to slucaj, za 5000 nije. Ljudi su se bavili zanatom i to su doktorirali jer je zivot bukvalno zavisio od toga. Nije cudo onda sto su to mogli napraviti ili bilo sta drugo sto vidimo.
Koliko god svi voljeli da u svijetu postoji nesto specijalno i posebno, i da to nekolicina samo moze primjetiti, to ne postoji. Nasa psiha, mozak se igra sa nama jer imamo razlicite teznje, predrasude, uvjerenja pa sami sebi trazimo potvrdu i dokaz svega toga. Na zalost, svijet je sterilan i dosadan, i nekih nadpojava i nema.
Pa tesko je objasniti iz danasnjeg doba, kad onaj tad nije imo dizalice
Perfekcija
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, NukeR_G1970 i 5 gostiju.