FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Gorki
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Gorki » 27 mar 2014, 11:18

Među vodećim osiguranjima ;)
Pobjeda je bolja od orgazma!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 mar 2014, 11:21

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Pa3ot je napisao/la:Mozete li mi objasniti zasto ne gotivite Osima? Nisam upucen u to pa me zanima.
sjecas se sezone kad smo mi ostali bez evrope jer kao nismo imali licence..pa otisao Siroki...eh na sudu je Sloboda dobila presudu i odstetu od preko 400.000 maraka..dio te odstete je "stari" savez kompenzirao kroz to sto jednom nismo platili kotizaciju, sto nismo placali kazne za kartone, za bakljade itd itd i tako je kompenziran ogroman dio sredstava (jbg za sve nas kaznjavali) ..

ali je ostalo nekih 270.000 maraka koje su ovaj gospodin i ekipa mu kad su dosli na celo saveza hladno otpisali i rekli da ne priznaju taj dug niti tu presudu..naravno u toj euforiji oko komiteta sta je mogla sama Sloboda..na stranu sto su odlucili zbog tog duga da nas izbace iz lige.

i onda je doslo zadnje kolo kad su i proveli tu presudu kada su nastimali citavo kolo..ukratko JEDINI nacin da Sloboda ostane u ligi je bilo da pobijedi u Ist.Sarajevu a to svi znamo da je nemoguce u tim okolnostima (pokrili su i tu soluciju ), a ostale sve solucije su imali pokrivene..

i onda imas to sto neko dobro rece palamudi o svemu, ima misljenje i neki "smekerski" stav o svemu a ovdje je sutio kao zaliven, zasto? jer je i on to aminovao zbog onih para..jbg svi su mislili da ce se Sloboda ugasiti kao sto i bi da se Azmir nije pojavio..

nema veze kod mene licno s tim sto je on Zeljin itd itd, bitne su ove stavke gdje se direktno radilo protiv Slobode.
Nemoj mi se kolega naci uvrijedjen, ali meni ova prica zvuci skroz nelogicno.

Ako postoji pravomocna presuda prema kojoj je savez obavezan platiti nesto Slobodi, nema tog Osima koji moze "otpisati" taj dug odnosno nepriznati presudu civilnog suda. Ako savez nece milom da isplati, zna se sta slijedi - zahtjev za prinudno sprovodjenje presude... Kazem, ako postoji ta presuda, onda se moze normalno sprovesti u djelo (pod uslovom da savez zaista moze to isplatiti), a sto to nije uradjeno do sada, ja bih prije svega pitao upravu Slobode, prije nego pocnem kriviti Osima ili nekog u savezu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 27 mar 2014, 12:13

na kojem mjestu u omegi se mogu kupiti karte?
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 27 mar 2014, 12:35

alex1991 je napisao/la:na kojem mjestu u omegi se mogu kupiti karte?
I mene interesuje :mrgreen: . Bit će ludilo. Kreću i ljudi koji ranije ni silom nisi mogao natjerati da odu na utakmicu
Zadnja izmjena: Tuzlak04, dana/u 27 mar 2014, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 27 mar 2014, 12:37

Vjerovatno u onom Tobaco Shopu, gdje se prodaju i navijačke majice upaljači

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 mar 2014, 12:43

Ja danas uzeo na korzu 3387-a 8-)

Sent from my ST21i using Tapatalk 2

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 mar 2014, 12:47

_dreamer_ je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:
Pa3ot je napisao/la:Mozete li mi objasniti zasto ne gotivite Osima? Nisam upucen u to pa me zanima.
sjecas se sezone kad smo mi ostali bez evrope jer kao nismo imali licence..pa otisao Siroki...eh na sudu je Sloboda dobila presudu i odstetu od preko 400.000 maraka..dio te odstete je "stari" savez kompenzirao kroz to sto jednom nismo platili kotizaciju, sto nismo placali kazne za kartone, za bakljade itd itd i tako je kompenziran ogroman dio sredstava (jbg za sve nas kaznjavali) ..

ali je ostalo nekih 270.000 maraka koje su ovaj gospodin i ekipa mu kad su dosli na celo saveza hladno otpisali i rekli da ne priznaju taj dug niti tu presudu..naravno u toj euforiji oko komiteta sta je mogla sama Sloboda..na stranu sto su odlucili zbog tog duga da nas izbace iz lige.

i onda je doslo zadnje kolo kad su i proveli tu presudu kada su nastimali citavo kolo..ukratko JEDINI nacin da Sloboda ostane u ligi je bilo da pobijedi u Ist.Sarajevu a to svi znamo da je nemoguce u tim okolnostima (pokrili su i tu soluciju ), a ostale sve solucije su imali pokrivene..

i onda imas to sto neko dobro rece palamudi o svemu, ima misljenje i neki "smekerski" stav o svemu a ovdje je sutio kao zaliven, zasto? jer je i on to aminovao zbog onih para..jbg svi su mislili da ce se Sloboda ugasiti kao sto i bi da se Azmir nije pojavio..

nema veze kod mene licno s tim sto je on Zeljin itd itd, bitne su ove stavke gdje se direktno radilo protiv Slobode.
Nemoj mi se kolega naci uvrijedjen, ali meni ova prica zvuci skroz nelogicno.

Ako postoji pravomocna presuda prema kojoj je savez obavezan platiti nesto Slobodi, nema tog Osima koji moze "otpisati" taj dug odnosno nepriznati presudu civilnog suda. Ako savez nece milom da isplati, zna se sta slijedi - zahtjev za prinudno sprovodjenje presude... Kazem, ako postoji ta presuda, onda se moze normalno sprovesti u djelo (pod uslovom da savez zaista moze to isplatiti), a sto to nije uradjeno do sada, ja bih prije svega pitao upravu Slobode, prije nego pocnem kriviti Osima ili nekog u savezu.
Nama je na Arbitraznom sudu NS BiH prihvacena kao osnovana, ali je samo na tome ostalo.
....Nogometnom savezu BiH na izjašnjavanju Arbitražnog suda NSBiH-a, Slobodina tužba protiv „bh. kuće nogometa“ za prošlogodišnje protivzakonito oduzimanje prava igranja u evropskim kupovima je prihvaćena kao osnovana.Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, NSBiH će tuzlanskom premijerligašu na ime odštete morati isplatiti iznos koji je utvrdio sudski vještak u ovom slučaju, a koji bi trebao nadoknaditi Slobodinu dobit da je igrala najmanje dvije evropske utakmice, koje je zaslužila plasmanom u prvenstvu.S obzirom da odluka Arbitražnog suda, tek treba da dobije konačan oblik, još uvijek nam nije poznato o kojem se iznosu radi.
Međutim, tokom procesa koji traje još od prošle sezone, najčešće je spominjana cifra koja je prelazila 200.000 KM. Odluka Abitražnog suda bi trebala biti javna u ponedjeljak, kada će se i znati više pojedinosti o obavezama NSBiH-a u ovom slučaju.
Podjećamo, nakon što je Komisija za licenciranje, FK Sloboda u prošloj sezoni nosnovano odbila izdati licencu za evropske kupove, ta na taj način omugućila nastup NK Široki Brijeg u pretkolima Evropske lige, Tuzlaci su odlučili potražiti pravdu unutar nadležnih sudova NSBiH-a. Proces je trajao skoro godinu dana, s tim da je već od samog početka bilo jasno da su svi dokazi na strani oštećene Slobode.
NSBiH je nedavno ponudio, pa odustao od nagodbe u ovom slučaju, smatrajući da će dobiti naklonost tročlanog vijeća Arbitražnog suda. Međutim, očigledno je da su dobili tek još jednu veliku finansijsku obavezu, koja će dodatni teret za „klimavu kasu“ saveza.
U Slobodi i NSBiH-u su bez komenatra na epilog ovog slučaja, s obzirom da konačna odluka još uvijek nije napisana niti dostavljena stranama u sporu.
O tuzbi dole kaze Husic Azmir.
"Sudeći prema informacijama koje sam ja dobio od predsjednika Begića, priče da savez ima finansijske obaveze prema Slobodi su netačne. To nigdje u savezu nije zavedeno. Predsjednik saveza mi je rekao da mi kao klub ako se osjećamo oštećeni možemo pokrenuti tužbu i tu nam niko neće praviti probleme. Ipak, moramo shvatiti da je od tih dešavanja prošlo dosta vremena i podizanje tužbe bi nam pričinilo dosta novih troškova. Najgore od svega je što mi nismo u potpunosti sigurni da ćemo dobiti taj slučaj. Objektivno, nama je najbolje da se okrenemo budućnosti i ispunjenju naših sadašnjih ciljeva, a to je povratak u Premijer ligu BiH", pojašnjava Husić. Znaci od tuzbe nema nista pa tako i od ostete.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 27 mar 2014, 13:51

Vi pobijedite li u Subotu, sve do kraja imate pun stadion. Od subote će tek ljudi početi vjerovati u Slobodu, i ovi koji još ne vjeruju. Ne sumnjam da je velika zainteresiranost, i kod nas bi bila, ali ove zabrane seru. Nek taj Osim koji dolazi kod vas, ukine zabrane. Pa da fino i nas bude, da još više uveličamo derbi.. Samo trebamo pokazati da znamo navijati, da nismo seljačine iako smo u ovoj Ligi, da smo gradjani, iako se to na ovom forumu ne vidi, ali to je samo par osoba.

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 27 mar 2014, 14:00

NKJ je napisao/la:Vi pobijedite li u Subotu, sve do kraja imate pun stadion. Od subote će tek ljudi početi vjerovati u Slobodu, i ovi koji još ne vjeruju. Ne sumnjam da je velika zainteresiranost, i kod nas bi bila, ali ove zabrane seru. Nek taj Osim koji dolazi kod vas, ukine zabrane. Pa da fino i nas bude, da još više uveličamo derbi.. Samo trebamo pokazati da znamo navijati, da nismo seljačine iako smo u ovoj Ligi, da smo gradjani, iako se to na ovom forumu ne vidi, ali to je samo par osoba.
Ne znam stvarno sto ste vi zapeli za te zabrane, jel vam lijepo receno dodjite i koliko god da vas dodje, svi ce uci na stadion. Nemojte se brinuti nista, jedina briga vam je da dodjete i platite ulaz :D

nusmir
Kontakt:

Post Postao/la nusmir » 27 mar 2014, 14:04

NKJ je napisao/la:Vi pobijedite li u Subotu, sve do kraja imate pun stadion. Od subote će tek ljudi početi vjerovati u Slobodu, i ovi koji još ne vjeruju. Ne sumnjam da je velika zainteresiranost, i kod nas bi bila, ali ove zabrane seru. Nek taj Osim koji dolazi kod vas, ukine zabrane. Pa da fino i nas bude, da još više uveličamo derbi.. Samo trebamo pokazati da znamo navijati, da nismo seljačine iako smo u ovoj Ligi, da smo gradjani, iako se to na ovom forumu ne vidi, ali to je samo par osoba.

ti sigurno neces mrdnuti iz bihaca i da ti plate bus ;) da hoces mrdnuti znao bi citavu pricu i ne bi ti na pamet palo da pricas o zabranama.......
http://www.youtube.com/watch?v=dpZbCTwXnNc

panini
Kontakt:

Post Postao/la panini » 27 mar 2014, 14:22

fukara1919 je napisao/la:
Ne znam stvarno sto ste vi zapeli za te zabrane, jel vam lijepo receno dodjite i koliko god da vas dodje, svi ce uci na stadion. Nemojte se brinuti nista, jedina briga vam je da dodjete i platite ulaz :D
vidi se da obojica niste upuceni dovoljno, momci stizu i sredjen je ulaz da ne placaju ulaz.. pozz svima i bujrum ;)
1919 <3

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 27 mar 2014, 14:33

joj ima da gori u subotu :mrgreen: nevjerovatno kako se svijet nafurao, konacno da i to u tuzli dozivim pa makar bila i prva liga federacije... ni pobjeda mi nije toliko bitna ( ako bude sreci nema kraja ) koliko je bitna ova sva prica oko slobode i cinjenica da smo prije godinu dana bili u sranju i gdje se nije nazirao kraj... vjerujem da ce bit 7+ hiljada na utakmici taman i da g.o.v.n.a padaju svih 7 ce ici na sjever :mrgreen:
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 27 mar 2014, 14:53

pratim cijelu sedmicu vrijeme u subotu i ako je vjerovati prognozama bice lijepo vrijeme.Jedva cekam utakmicu, koja cini mi se vraca vjeru u ovaj nas nogomet(prvoligaski :D ), i vjerujem da ce opravdati sva ocekivanja-dvije jake ekipe, pun stadion, navijaci-sve ono sto nema 2/3 premierligaskih utakmica i klubova.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 mar 2014, 14:55

Sad kupio ulaznice kod Mide na korzu,3-4 osobe ispred mene su uzele karte i to po više karti,tako da ako hoćete da gledate utakmicu na stadionu požurite ili čekajte ispred biletarnice na stadionu u subotu :mrgreen: Tušanj će da bude ko šibica!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 27 mar 2014, 15:04

Gorki je napisao/la:Sad kupio ulaznice kod Mide na korzu,3-4 osobe ispred mene su uzele karte i to po više karti,tako da ako hoćete da gledate utakmicu na stadionu požurite ili čekajte ispred biletarnice na stadionu u subotu :mrgreen: Tušanj će da bude ko šibica!

To brate nek si ti nama kupio ulaznice :mrgreen:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 mar 2014, 15:06

fukara87 je napisao/la:
To brate nek si ti nama kupio ulaznice :mrgreen:

Mislio sam ti dati jednu ali sad ne dam i gledaj na TK :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 mar 2014, 15:07

@Probisvijet

Hvala za komentar. Nisam bas najbolje skontao ovaj clanak, no kako god, ocigledno je da je Sloboda odustala od potrazivanja ovih para.

Spominje se Arbitrazni sud NS BiH, a ja koliko znam to tijelo ne postoji. Postoji arbitrazni sud u Lozani, ali ne znam da li u njegovu jurisdikciju spada revizija odluka o licenciranju klubova.

Iako se u clanku spominje da je nekakva tuzba (pred kojim sudom?) pokrenuta, Azmir to u svojoj izjavi fakticki demantuje. Cak sta vise, navodi da Sloboda odustaje od tuzbe radi sudskih troskova. Dakle, ocigledno ta prica o zavjeri Slobode te "nepriznavanju" neke presude nije tacna. Zao mi je samo sto se Azmir boji poduzeti pravne korake...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 mar 2014, 15:13

pa treba znati citati i izmedju redova...kad ti sef kaze "ma mozes ti tuzit firmu nije frka" a ti vec radis u nekoj zabiti od kancelarije, garant ces napredovat ako tuzis ..mozes tuzit, uzet pare i halalit se sa firmom..tako i ovdje ;)

a Azmir nece da se halali sa ligom :D

a ako nije bilo tu nesto, na osnovu cega je onda Sloboda sa "starim" savezom prebijela kotizacije i kazne pa je rijetko sta placala..mada kad sagledas ovako moguce da je i to bio dogovor, necemo tuzit al necemo placati neke obaveze savezu..ono ko sto narod kaze "dogovorili se", a onda dosao novi savez koji nije priznao taj usmeni dogovor jer ga nije napravio pa rekao ovo tuzite vi ako hocete itd ...kako god ostali smo bez para koje nam pripadaju
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 27 mar 2014, 15:15

Ako ko od upucenij momaka zna kad se u subotu otvaraju kapije Tusnja, i kad u subotu krece prodaja ulaznica dole na ulazu

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 mar 2014, 15:19

TRUST je napisao/la:Ako ko od upucenij momaka zna kad se u subotu otvaraju kapije Tusnja, i kad u subotu krece prodaja ulaznica dole na ulazu

Negdje sam pročitao u 13h ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.