FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 08 nov 2015, 17:31

Sad se može reći da smo nadigrani i to žestoko. Čestitam žutaljima. Imali smo i mi svoje šanse poput one Sanea i Di Santa u prvom poluvremenu i neke polušanse u drugom no to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. Previše se defanzivno igralo a kada smo se oslobodili presinga, lopte smo jeftino izgubili. Jedino je Sane bio baš onako opasan ali to i dosta govori o nama i našoj igri. Dječak od 19 godina je bio jedina opasnost a ostali mlitavi.

Još vijek se pitam šta je ono Čupo pokušao u uraditi u šesnaestercu. :?

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 nov 2015, 17:40

Koristim ovu priliku da se Horst heldtu prisjetim najmilijih po ko zna koji put, sto zbog prodaje Juliana za bagatelu a jos vise zbog dovodzenja ovog debila caicare...ranije Sam spominjao cifru od 6 milki Ali tacna cifra je 4.7...sto se breitenreitera tice, pa kakav debil moras biti da u ovakvu utakmicu udzes sa 2 napadaca , 2 klasicna centarfora...I onda vrhunac gluposti I idiotizma, lik nema koga ubacit nego salje jos 2 centarfora na teren ...osim sanea mi nemamo igraca koji moze probiti po strani , Meyer nije krilo niti ce ikad biti...ispao je kao iz tramvaja kod prvog gola doofmunda , generalno u defanzivi je jako los I kad dodas huntu I sanea koji su isto tako defanzivno ograniceni onda nije ni cudo da je doofmund dominirao 90 posto utakmica...vezni red kao da nije ni postojao, goretzka je bio instigator akcije kod oba gola a osim toga nevidljiv...aogo I neustadter vec milion puta ispricana prica,... Mi jednostavno nemozemo I neznamo igrati protiv jakog presinga...5 ili 6 tekmi bez pobjede smo medzutim otkaz breitenreiteru nece nista promjenit dok god je tu Horst heldt mi cemo ili stagnirati ili nazadovat a nazadujemo vec 2 godine

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 nov 2015, 15:29

Matip odugovlači sa produljenjem ugovora što bi se moglo i interpretirati da ne želi da produži. Ovo bi bio velik gubitak za Schalke obzirom da mu ugovor na ljeto ističe i stoga bi mogao napustiti klub bez odštete.
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 nov 2015, 01:54

Pale_Companion je napisao/la:Matip odugovlači sa produljenjem ugovora što bi se moglo i interpretirati da ne želi da produži. Ovo bi bio velik gubitak za Schalke obzirom da mu ugovor na ljeto ističe i stoga bi mogao napustiti klub bez odštete.
Prika shvati jednu stvar... Onaj majmun heldt je potplacen od strane wolswagena da sluzi njihove interese ...zbog toga krmak nije prodao matipa na ljeto, iako je bilo jasno da nece produzit...ja Sam sto posto siguran da matip ide u golf ako ne na polusezoni onda na ljeto...ljudi nam uzese najveceg talenta u historiji za bagatelu I to jos zadnjeg Dana prelaznog roka sad ce I matipa za dzabaleske sve zahvaljujuci prodanom smrdonji pod imenom Horst...ja neznam sta tonies ceka da se rijesi ovog dzubreta

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 26 nov 2015, 19:32

Jao zavrsnice haha, deseta masena prilika.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 27 nov 2015, 17:48

gruezi je napisao/la:Koristim ovu priliku da se Horst heldtu prisjetim najmilijih po ko zna koji put, sto zbog prodaje Juliana za bagatelu a jos vise zbog dovodzenja ovog debila caicare...ranije Sam spominjao cifru od 6 milki Ali tacna cifra je 4.7...sto se breitenreitera tice, pa kakav debil moras biti da u ovakvu utakmicu udzes sa 2 napadaca , 2 klasicna centarfora...I onda vrhunac gluposti I idiotizma, lik nema koga ubacit nego salje jos 2 centarfora na teren ...osim sanea mi nemamo igraca koji moze probiti po strani , Meyer nije krilo niti ce ikad biti...ispao je kao iz tramvaja kod prvog gola doofmunda , generalno u defanzivi je jako los I kad dodas huntu I sanea koji su isto tako defanzivno ograniceni onda nije ni cudo da je doofmund dominirao 90 posto utakmica...vezni red kao da nije ni postojao, goretzka je bio instigator akcije kod oba gola a osim toga nevidljiv...aogo I neustadter vec milion puta ispricana prica,... Mi jednostavno nemozemo I neznamo igrati protiv jakog presinga...5 ili 6 tekmi bez pobjede smo medzutim otkaz breitenreiteru nece nista promjenit dok god je tu Horst heldt mi cemo ili stagnirati ili nazadovat a nazadujemo vec 2 godine
Previše si pesimističan po pitanju Schalkea. Ja sam siguran da ni ostanak Draxlera ne bi napravio neku prevagu u igri, al' i uzeta je lijepa svota novca to bez daljneg. Breitenreiter ispunjava moja očekivanja (prezimiti u evropi, TOP 5 u ligi), oporavkom Nastasića i Uchide ćemo ojačati defanzivno, te dovođenjem kvalitetnog ofanzivnog igrača se popraviti u napadu. Iza nas je težak period i teške utakmice.. Sad idemo u Leverkusen po dobar rezultat, pa nas čeka lakši raspored. Siguran sam da ćemo izboriti LP ove sezone.. A Heldtu kojeg forsiraš je ovo vjerovatno posljednja sezona u Schalkeu, tako da.. Bit će bolje paša!! :salut:
Wir leben dich Schalke 04!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 nov 2015, 19:24

I ovo smo trebali izgubiti. Pa bezbroj akcija i šansi su imali za 2:0 a oni ga .....
Ponovo se svira kraj utakmice prije isteka predviđenog vremena i to baš pri našem napadu. U posljednje tri godine, čini mi se, da se ovo sedmi ili osmi put nama dešava. Postaje interesantno.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 nov 2015, 07:16

Ne vole vas sudije! A i teren je bio neravan, a domaci navijaci glasni... Ocito neka podvala iz saveza.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 30 nov 2015, 10:04

Ma bitno je da si ti "odgovorio" nekome ko kuje teorijere zavjere. Ha-ya

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 10 dec 2015, 21:44

1. u grupi! :clap: :salut:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 10 dec 2015, 23:07

Jedina neporažena njemačka ekipa. :thumbup:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 13 dec 2015, 18:28

Baš onako kako sam i mislio da će biti a pogotke smo primili baš na nama svojstven način.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 18 dec 2015, 22:22

Poprilično dobra utakmica večeras. Nismo bili loši ovu polusezonu. Realno nije se ni očekivalo nešto više. Završili smo s istim brojem bodova kao i prošle sezone s tim da je prošle sezone Draxler bio u ekipi. Preko prijelaznog roka fino upotrijebiti novac i izgurati LP. Čestitke AB-u svi su ga otpisali odmah na početku. Još da dodam da se vraćaju Uchida i Nastasić.. Još samo da ne ode niko.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 dec 2015, 22:28

Po meni dosta loša partija. Ovakve protivike smo žvakali svih 90 minuta a sad smo sa šugavim golom došli do pobjede.
Hajd barem smo i mi postigli jedan ovakav pogodak.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 19 dec 2015, 10:58

Igru briši - bodove piši. Bit će bolje u 2. polusezoni.. Nadam se!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 dec 2015, 01:08

iskreno imamo veliku srecu jer nismo pri samom dnu...bilo je najmanje 4-5 utakmica koje smo pobjedili a realno po prikazanom zasluzili smo poraz i imali smo srece zbog nedostatka kvaliteta protivnickih ekipa,,nesjecam se da smo ikog posteno nadigrali,vecinu utakmica dobijali smo na guzove , protiv ekipa tipa darmstadt ingolstadt augsburg koln nebi ni u najgorim nocnim morama smjeli prosipati bodove a mi smo ih prosuli 10...koningsblau ja se neslazem da se odlazak draxlera neosjeti , jer sa njim smo puno lakse stvarali sanse ,drzali posjed i dolazili do pobjeda ...sreca nas nece uvijek pratiti i necemo moci stalno pobjedzivati na guzove i ako se nesto drasticno nepromjeni sad na zimu mi cemo do kraja zavrsiti na diobi 13-18 pozicije na tabeli...drasticne promjene su potrebne ,prije svega otjerati nesposobnog i potplacenog heldta zatim rjesavanje skarta tipa neustadter,aogo,caicara, rither, matip ili nek produzuje ili mu zabranit da uopste trenira sa klubom , friedrich,reese i ayhan obavezna posudba, hojbjerga ili otkupit ili poslati za igra za drugi tim kako bi izbjegli ispadanje u 5tu ligu ,necemo valjda mi pravit igrace za jajern.... ciljati na dovodzenje wernera kao buducu zamjenu za huntu, weisera (kao dugorocno rjesenje na beku), sulea(kao dugurucno rjesenje na stoperu), obavezno produzit sa goretzkom ,kolasincem ,mayerom...podhitno dovesti jos jedno krilo,,,

ps.dovodimo se u vezu sa renatom augustom...pa majko draga taman kad covjek pomisli da nemoze biti veci moron i degen , horst heldt me svaki put uvjeri u drugacije...lik je sampion gomilanja propaliteta

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 dec 2015, 14:06

Pa dobro nije baš tako crno kako nam ti predoči situaciju u klubu. Vidljivo je da rejting kluba ide ka dolje ali može se to popraviti.
Mislim da Renato Augusto nije ozbiljna opcija za nas. Howrse, navodno, ima na raspolaganju 15 milki za trošti. Toliko nije nikad imao kako je naš menadžer. Spominje se Belhanda kao ozbiljno pojačanje.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 dec 2015, 13:31

05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 04 jan 2016, 11:57

Kao što sam ranije napisao, ništa od transfera Renata Augusta. na radaru su, već pomenuti, Belhanda i Ziyech iz Twentea.
Ayhan je otišao na posudbu u Frankfurt a ugovor Matipa još nije produžen.
Brine me malo interes iz Engleske za Meyera i Sanea. Spominju se "nenormalne" cifre koje je teško odbiti.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 jan 2016, 15:29

Stiže Belhanda na posudbu
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.