Pa jbg Ammare, igraju protiv Njemačke a ne Marijanskih otoka.IlCapitano je napisao/la: Zato sto je uopste i igrao, eto zasto.
Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- L'Avvocato
- Kontakt:
Re: Reprezentacija Italije
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- IlCapitano
- Kontakt:
I nabijeni su 4-1.
Ako izbornici dosad nisu sigurni da će voditi Bonuccija, Evru, Lichtsteinera, Pogbu, Modrića i ostale na Euro onda ne trebaju ni biti izbornici.
Najveća glupost ikad ovaj termin u Martu, najbitnijem dijelu sezone za sve klubove. A i klubovi su debilni što uopšte dopuštaju igračima da idu na ove prijateljske.
A Conte je licemjer jer je za istu stvar preko medija galamio na Prandellija.
Ako izbornici dosad nisu sigurni da će voditi Bonuccija, Evru, Lichtsteinera, Pogbu, Modrića i ostale na Euro onda ne trebaju ni biti izbornici.
Najveća glupost ikad ovaj termin u Martu, najbitnijem dijelu sezone za sve klubove. A i klubovi su debilni što uopšte dopuštaju igračima da idu na ove prijateljske.
A Conte je licemjer jer je za istu stvar preko medija galamio na Prandellija.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- Romagnoli13
- Kontakt:
Skoro svi italijanski treneri su tvrdoglavi k'o mazge.Taj neki njihov mentalitet ne prolazi već 10 godina unazad i oni i dalje ne odustaju.Pozive dobijaju poluigrači, i miljenici, a najtalentovaniji igrači ne mogu dobiti šansu.Nije ni čudo što čitavu deceniju italijanski fudbal stoji u mjestu.
Evo opet se vraćamo na priču oko Romagnolija, da je Englez, Francuz ili Švabo, već bi imao nekoliko nastupa za seniorsku reprezentaciju.
I ova formacija sa tri stopera je starija od kineske civilizacije.
Evo opet se vraćamo na priču oko Romagnolija, da je Englez, Francuz ili Švabo, već bi imao nekoliko nastupa za seniorsku reprezentaciju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- IlCapitano
- Kontakt:
Da je Švabo možda, Englezi moraju dati mlađima priliku jer nemaju nikog drugog, ali i Francuzi se bunde što Didi ne daje priliku Laporteu, Umtitiju, Kurzawi...Romagnoli13 je napisao/la:Skoro svi italijanski treneri su tvrdoglavi k'o mazge.Taj neki njihov mentalitet ne prolazi već 10 godina unazad i oni i dalje ne odustaju.Pozive dobijaju poluigrači, i miljenici, a najtalentovaniji igrači ne mogu dobiti šansu.Nije ni čudo što čitavu deceniju italijanski fudbal stoji u mjestu.
Pa dao je priliku Varaneu, Martialu i Comanu. Prece je sada uvoditi igrace koji su prekucali epl poput Kantea i Payeta.ali i Francuzi se bunde što Didi ne daje priliku Laporteu, Umtitiju, Kurzawi...
Laporte je imao obaveze sa U21 (kvale za Euro) u periodu ovih prijateljskih, a izgleda da je dozivio gadnu povredu.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Reprezentacija Italije
Conte dijeli krivicu pola-pola s cinjenicom da je Italija u banani sto se tice domacih igraca. Ne izbacuje se ozbiljan kvalitet i jedino gdje je ostala jos vrhunska snaga je odbrana.
Covjek je tvrdoglav i bas su u periodu odlaska iz Juventusa pa do danas sve njegove mane izbile na povrsinu. Trener koji nema apsolutno nikakve alternative, plana B, sablonski trener. U smislu motivacije mu nema ravnog u svijetu fudbala, ali sve drugo sto mu fali nece ni popraviti zbog tvrdoglavosti. Vidjet cemo hoce li se to promijeniti u EPL-u.
Ima svoje favorite i ima svoju formaciju i gurat ce to dok ne ode. Smijesno je uopce da jedan Giacherini bude u krugu repke, a ne da igra protiv Njemacke. Sto je najgore, isti je vjerovatno siguran putnik na Euro.
Covjek koji je u svakoj prijateljskoj ili koristio najjaci tim ili pozivao i igrao s igracima koji nemaju nikakve buducnosti. Propustio je da napravi neprimjetnu smjenu generacija u odbrani. Rugani i Romagnoli jos nisu ni debitovali, a da su Nijemci imali bi po 10 nastupa za prvi tim minimalno. Uz to poziva Acerbia i Ranochiu i stavlja Darmiana na stopera.
Buffon stvarno ne vidim da je morao braniti svaku prijateljsku. Mali Perin je morao vise braniti.
Da ne govorim o pozivima igracima koji u repki nemaju sta traziti, a spisak je dug. Vezni red Motta-Montolivo je jedan uzas, cetvrti napadac Juventusa je njemu prvi izbor itd.
Na Euru mozda moze racunati na dobrih 12-13 igraca sto je malo i iskreno se nadam da ce dozivjeti veliki krah kako bi Italijani shvatili u kakvoj su banani.
Naravno, na stranu sto je moj miljenik, ali je Giovinco doktor sve i jednom napadacu kojeg ima, a u svakom svom nastupu za repku nije podbacio. Nadam se da je samo splet okolnosti da ga nije zvao (pocetak MLS-a) jer on treba i te kako ovoj limitiranoj repki.
Gigi-Darmian-Bonny-Barza-Chiello-Verrati-Marchisio-Jorginho-Candreva-Giovinco/Insigne-Pele
Najbolje sto ima trenutno po meni, uz dodatak neka 4 ozbiljna igraca na klupi.
Ovo uz dodatak njegove tvrdoglavosti jer ovako nece igrati (4-4-2 ili 4-3-1-2) ce mu biti dovoljno da prodje grupu, a i to je upitno.
Covjek je tvrdoglav i bas su u periodu odlaska iz Juventusa pa do danas sve njegove mane izbile na povrsinu. Trener koji nema apsolutno nikakve alternative, plana B, sablonski trener. U smislu motivacije mu nema ravnog u svijetu fudbala, ali sve drugo sto mu fali nece ni popraviti zbog tvrdoglavosti. Vidjet cemo hoce li se to promijeniti u EPL-u.
Ima svoje favorite i ima svoju formaciju i gurat ce to dok ne ode. Smijesno je uopce da jedan Giacherini bude u krugu repke, a ne da igra protiv Njemacke. Sto je najgore, isti je vjerovatno siguran putnik na Euro.
Covjek koji je u svakoj prijateljskoj ili koristio najjaci tim ili pozivao i igrao s igracima koji nemaju nikakve buducnosti. Propustio je da napravi neprimjetnu smjenu generacija u odbrani. Rugani i Romagnoli jos nisu ni debitovali, a da su Nijemci imali bi po 10 nastupa za prvi tim minimalno. Uz to poziva Acerbia i Ranochiu i stavlja Darmiana na stopera.
Buffon stvarno ne vidim da je morao braniti svaku prijateljsku. Mali Perin je morao vise braniti.
Da ne govorim o pozivima igracima koji u repki nemaju sta traziti, a spisak je dug. Vezni red Motta-Montolivo je jedan uzas, cetvrti napadac Juventusa je njemu prvi izbor itd.
Na Euru mozda moze racunati na dobrih 12-13 igraca sto je malo i iskreno se nadam da ce dozivjeti veliki krah kako bi Italijani shvatili u kakvoj su banani.
Naravno, na stranu sto je moj miljenik, ali je Giovinco doktor sve i jednom napadacu kojeg ima, a u svakom svom nastupu za repku nije podbacio. Nadam se da je samo splet okolnosti da ga nije zvao (pocetak MLS-a) jer on treba i te kako ovoj limitiranoj repki.
Gigi-Darmian-Bonny-Barza-Chiello-Verrati-Marchisio-Jorginho-Candreva-Giovinco/Insigne-Pele
Najbolje sto ima trenutno po meni, uz dodatak neka 4 ozbiljna igraca na klupi.
Ovo uz dodatak njegove tvrdoglavosti jer ovako nece igrati (4-4-2 ili 4-3-1-2) ce mu biti dovoljno da prodje grupu, a i to je upitno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
Marchisio zvanično poderao ACL, propušta Euro. 
Oh noes.Valjda sad Bertolacci dobije priliku.
Izbori
Izbori
Verrati ima bruh i vjerovatno ide na operaciju čime propušta Euro.
#MaxOUT
#MaxOUT
Re: RE: Re: Reprezentacija Italije
Zasluzio jeSiamoNoi je napisao/la:Oh noes.Valjda sad Bertolacci dobije priliku.
Izbori
Sent from my NX512J using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!
- L'Avvocato
- Kontakt:
A jbt, dva najbolja vezna igrača propuštaju prvenstvo. Conte će imati jbno težak posao.
★★★
Žao mi je Verattija koji je jedan od rijetkih simpatičnih talijanskih igrača,ali ako ovo znaci ispadanje Talijana u vrlo ranoj fazi onda palac gore.
Da sam na Conteovom mjestu svakako ne bi zvao De Rossija koji je samo u teoriji najbolji preostali vezni Italije.
Izbori
Da sam na Conteovom mjestu svakako ne bi zvao De Rossija koji je samo u teoriji najbolji preostali vezni Italije.
Izbori
evo darmiana iznesose na nosilima, vrlo moguce da je ahilova tetiva.
pa dokle vise?
pa dokle vise?
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- IlPrincipino
- Kontakt:
sad to gledam
Ko li je sljedeci
Ko li je sljedeci
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
A obzirom da ni Giovinca nije zvao zadnje 2-3 utakmice ta ekipa nema igrača koji može nešto iskreirati sam.
Naravno, u situacijama kao što je ova dolazi do izražaja činjenica da je u svim utakmicama koristio stare i beskorisne igrače, pa tako nema ni materijala za uzeti ni iz U-21 repke.
Najpametnije da pozove što je moguće mlad tim, da prebaci npr. na 4-3-3 ili 4-2-3-1 sistem sa Giovincom i Insigneom iza Pelea te Sharawyem, Bernardeschiem i Candrevom, to bi bila neka okosnica, vjerujem da nekim opuštenim pristupom bez pritiska rezultata ova repka možda može da se ne obruka na Euru.
Halaliti ovaj Euro i dobiti neke igrače za budućnost.
Naravno, u situacijama kao što je ova dolazi do izražaja činjenica da je u svim utakmicama koristio stare i beskorisne igrače, pa tako nema ni materijala za uzeti ni iz U-21 repke.
Najpametnije da pozove što je moguće mlad tim, da prebaci npr. na 4-3-3 ili 4-2-3-1 sistem sa Giovincom i Insigneom iza Pelea te Sharawyem, Bernardeschiem i Candrevom, to bi bila neka okosnica, vjerujem da nekim opuštenim pristupom bez pritiska rezultata ova repka možda može da se ne obruka na Euru.
Halaliti ovaj Euro i dobiti neke igrače za budućnost.
#MaxOUT
#MaxOUT
Jel' ja jedini očekujem Pirla na spisku? 
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: Reprezentacija Italije
Mislim da je njegovo mjesto sigurno u ekipi da nema dilemeRaonffa je napisao/la:Jel' ja jedini očekujem Pirla na spisku?