FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 11 jul 2013, 10:36

Uopšte nema potreba za dovođenjem Thiaga jer to je samo bespotrebno bacanje novca.Pomjernje Martineza iz veznog reda će biti ogromna greška čovjek je pokazao klasu na poziciji zadnjeg veznog i sa Schweinsteigerom je izdominirao sve protivnike.

Ne želim vidjeti istu stvar kao što je Guardiola radio u Barceloni a to je da vezni igraju na stoperu, Bayern ima dovoljno kvalitetnih igrača iz zadnje linije, tandem Boa-Dante ne treba dirati tu su još Buyten i mladi Kirchhoff.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 11 jul 2013, 10:53

I ja potpisujem da je Javi najbolji na defanzivnom veznom i da je bio naš ponajbolji igrač u drugom dijelu sezone...

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 11 jul 2013, 11:02

Pep's press-conference is in 43 mins!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 jul 2013, 11:25

Ozren je napisao/la:Pep's press-conference is in 43 mins!
Jel to neko aludiranje da bi se mogao objelodaniti dolazak Alcantare???
Stern des Südens

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 11:34

M4kaveli je napisao/la: A United je pravo oduzio s polaganjem klauzule tako da ti predlazem da pratis razvoj ove situacije.
Nije on razdužio, klauzula za takvog igrača je najmanji problem (da je to u pitanju već davno bi on bio predstavljen kao igrač Uniteda), očito da je nešto drugo problem ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jul 2013, 11:49

[youtube][/youtube]

:D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jul 2013, 12:34

Guardiola sagt, er wolle Thiago verpflichten und sagte dies auch Kalle und Sammer!
Koliko je ovo sigurno vidjecemo ubrzo.

Inace meni je Thiago masina igrac i bez obzira na sve ja bih ga volio vidjeti u ekipi, pa rotacija je uvijek bila prisutna u Bayernu, bice i ove godine.

Protiv slabijih protivnika sa ofanzivnijom postavom, dok protiv onih jakih sa Martinezom i Svinjom u vezi.

Svakako je Pepp rekao da ima nekoliko taktickih zamisli i poprilicno sam siguran da ce se prilagodjavati situaciji i jacini protivnika.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 jul 2013, 12:38

Thiago nije masina nego umjetnik, molim lijepo. :P
Zar Schwein.. nije operisan ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2013, 12:39

S obzirom da ide iz Barce jer želi više igrati, prelazak u Bayern i ne bi bio baš korak naprijed, uzimajući u obzir konkurenciju u istom ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 jul 2013, 12:58

Nemam nista protiv ovog momka iz Barcelone, ali cisto da bude jasno,taj igrac nama ne treba nikako!!!

Nadam se da od toga nece biti nista!
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jul 2013, 13:16

proFCB je napisao/la:Nemam nista protiv ovog momka iz Barcelone, ali cisto da bude jasno,taj igrac nama ne treba nikako!!!
Kupovina nije nuzna ali je u svakom slucaju dobrodosla. Malac je, opet ponavljam, veliki talenat, mozda i najveci Spanski talenat u ovom trenutku.

Ne treba puno da nas zamara to koji ce igrac igrati a koji ne, kad svakako znamo da ce svi ti igraci dobiti svoju sansu za igru. Pa i prosle sezone smo imali veliki roster pa opet nije bilo nezadovoljnih.

Svinja, Ribery, Robben, Lahm, svi oni polako stare, svi oni pomalo gube na svojoj kvaliteti, bez obzira koliko ovo suludo zvucalo a podmladjivanje ekipe i dovodjenje svjeze krvi je nesto sto svi trebamo da pozdravimo.

Dakle, ako dodje Thiago po meni bi formacije mogle ovako izgledati:
1-kada se planira lazna devetka i ovo je najrpikladnija formacija kada igramo sa nesto losijim protivnikom.
------------------Neuer----------------
Lahm---Javi-----------Dante-----Alaba
-----------------Svinja------------------
Robben-----Kroos------Thiago----Ribery
-----------------Gotze--------------------

2-kada igramo protiv jakih protivnika gdje je potrebno vise agresivnosti i gdje lijepa igra nece biti bas prihvatljiva.

------------------Neuer----------------
Lahm---Boateng--------Dante-----Alaba
---------Javi-------------Svinja------------
Robben--------Gotze-------------Ribery
----------------Mandzukic-----------------

Muller, Robben kao i Shaqiri su igraci koji bi se rotirali na poziciji desnog krila, a s obzirom da znamo da je Robben podlozan povredama poprilicno je izvjesno da ce se Muller naigrati.

U vezi imamo stvarno raznovrstan broj igraca, od razbijaca do onih prefinjenih tehnicara i koji god igrac da bude igrao mora dati 101% svojih mogucnosti, jer kad ce dati svoj maksimum ako nece onda kada na klupi sjede idealne zamjene.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 11 jul 2013, 13:34

Dragi Omere gledam te tvoje postave i ne mogu vjerovati kako olako izbacujes Mullera covjeka koji je proslje sezone bio najbolji igrac! Ja sam siguran da e on igrati tu laznu devetku a Gotze i Thiago (ako dodje) iza njega.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jul 2013, 13:38

vendeta87 je napisao/la:Dragi Omere gledam te tvoje postave i ne mogu vjerovati kako olako izbacujes Mullera covjeka koji je proslje sezone bio najbolji igrac! Ja sam siguran da e on igrati tu laznu devetku a Gotze i Thiago (ako dodje) iza njega.
Napisao sam ispod da Mullera svakako racunam a Robbena sam ubacio prije njega zbog kojekakvoh izjava Peppa i ocekujem da Robben dobije tu prednost igranja u prvom sastavu, sto naravno ne mora znaciti da ce biti tako.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 11 jul 2013, 13:43

Meni Muller ima stogodisnju prednost nad novim Gocom :P.a jes mi antipatican i sav nekakav zuljav :(.
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jul 2013, 13:49

Omere ništa ti ne valjaju ove kombinacije, šeme, čim u njima Mullera nema. Ako Mullera nema u prvom planu , piši sve propalo......Nadam se da takvu glupost Pep neće napraviti, da slučajno zanemari Mullera. To je meni isto ko ostavit Riberyja na klupi, ili izbacit Neuera s gola.
Po meni uvijek u prvoj postavi moraju biti Neuer, Lahm, Martinez, Schweini, Ribery, Muller......To je ono po meni nedodirljivo. E sad među ostalim igračima ima onih kojima dajem prednost u odnosu na neke druge i svi oni koji su više ili manje učestvovali u osvajanju Triple-a prošle sezone su zaslužili i dalje šansu. Nema mi nekih igrača u timu koji su mi mrski. Mogu jedino imati one koji su mi više dragi i koji su manje.

A za one gore nabrojane, imaju jasni i vrlo bitni razlozi zašto oni moraju činiti okosnicu, osnov ekipe.... 8-)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 11 jul 2013, 14:09

Kvalitete nikad dosta, gomilanje iste je čak i poželjno :twisted: .
Šalu na stranu, Thiago je zvijer ali ja ne znam gdje on sebe vidi u svemu tome.Ide iz Barce da bi igrao(nešto slično kao Gomez) i onda "bira" Bayern, gdje, realno gledajući, može da ima čak i manju minutažu.Ko mu je agent i kakve su rodbinske veze njega i Pepa, to je nebitno.Ako on misli da će zbog toga nešto više igrati....

Javi na stoperu mi se nikako ne sviđa(Možda jedino uz varijantu da drugi buldožer->L.Gustavo onda igra zadnjeg veznog).Nakon onakve sezone na zadnjem veznom, grijehota bi bilo mijenjati mu poziciju.Agresivnost bi izgubili a ja sam uvijek više gotivio "gladijatore" od čiste umjetnosti pogotovo što se "više defanzivnog" dijela tiče.

Uz sve to, Can,Hojbjerg,Weiser(pa čak i Shaqiri) itd su višak u narednoj sezoni(pod uslovom da niko ne dođe a kamoli još i Thiago) i treba ozbiljno razmisliti da se isti pošalju po posudbama, te, zaista ne znam šta naša uprava čeka.

Formacije i postavke ne mogu ni pokušavati praviti, previše je to igrača ali jedno znam, Muller mora igrati!Svaka formacija u kojoj nema tog čovjeka je, ili pravljena dok je on povrijeđen, ili loša :twisted:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jul 2013, 14:17

Čim je Pep javno rekao da želi Thiaga onda će i doći. Šta je 18 miliona za Bayerni plaća. Ionako od love za Gomeza mogu njega dovesti.

On je kapiten mlade Španske repke i umjetnik sa loptom. Takve igrače ću uvijek željeti. Baš me zanima taktika Pep-a, no ako Javi ne bude igrao u veznom redu mi mnogo toga gubimo.

Neuer
Lahm, Boateng, Dante, Alaba
Javi, Bastian

A ostalo kako god s tim da je Ribery 100% siguran na lijevom krilu.

Ranije sam govorio da će neko nastradati u Bayernu :)

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 11 jul 2013, 14:25

[youtube][/youtube]
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 11 jul 2013, 14:27

Samo da se fino rotira, i da svi budu zadovoljni :D , kao sto je to jupp radio i opet su nase sve tri titule 8-)
Pozdrav iz Minkena!

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 11 jul 2013, 14:36

Stvarno mi nije jasno šta hoće ovaj Pep više. Pa čovjek ima Schweinia, Martineza, Riberya, Robbena, Gotzea, Mullera, Kroosa, Shaqiria u veznom redu. Alcantara stvarno nije potreban. Svaki od njih je tehnički potkovan i gotovo svaki je WC. Sredinom ove sezone, će sigurno biti igrača koji će napustiti Bayern.
I ne sviđa mi se ova njegova glupa taktika koju je Bayern razvalio u maju. Pep ide ciljano na to, da igra Barceloninu igru, 3 u odbranu i stalni presing. Pa milion puta bi bolje bilo da je nastavio u stilu Juppa, taj agresivni fudbal koji pokriva svaku poziciju. To sa false 9 je već očigledno.
Daj Bože da se pokajem što ovo govorim, ali iz temelja mijenjati tim koji je bio čak jedan od najboljih u historiji fudbala je apsurdno. Ali, na kraju krajeva, Pep je taj stručnjak, tu je da se dokaže. Vidjet' ćemo :D

---------------------Starke-------------------
Rafinha-----van Buyten------Kirchhoff-----Contento
-------------Gustavo-----------Can------------
Muller-----------Kroos-------------Shaqiri
------------------Pizarro-------------------

Pored ovakve druge postave, nema smisla kupovati još igrača..

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.