Safet Sušić - Pape

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la calcio » 05 jul 2014, 21:10

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Papetova revolucija sa fudbalskom taktikom u naj vaznijoj utakmici BH fudbala. :kafa: :kafa:
Ovog "seljaktora" sto dalje od repke zele svi oni koji vole ovu zemlju.

slika

Problem je sto 90% ljudi ovdje STVARNO VJERUJE da smo igrali ovako!!

Sto je cista laz. Nemojte se brukati. :crazy:

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 05 jul 2014, 21:11

Ma @calcio je placenik,ne znam zasto mu odgovarate...
A Safeta sto dalje od reprezentacije jer laze,ne preuzima krivicu(koju je morao preuzeti) i smislja taktiku koja je zadnji put upotrebljena prije 25 godina...
StarMo nije skutorija...

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 05 jul 2014, 21:14

Ljudi samo malo sabura i bice sve ok.
Ja sam uvjek bio za Papeta al uvjek sam bio samo za normalne kritike a ne za vrijedjanja i omalozavanja.
Safet je imao svoju sansu i dao je sve sto je znao i mogao,definitivno po mom misljenju je iskoristio svoj kredit protiv Nigerije.Ako je imalo fer treba sam to da shvati...
A Dusan Bajevic ceka ko zapeta puska i mislim da on vec u glavi ima pocetni plan kako da pocne sa repkom i na koje igrace moze da racuna.
Zivi bili pa vidjeli.Definitivno mislim da i pojedini igraci moraju da shvate da ovako vise ne moze i da im ne dostaje karakter,fizicka spremnost i motivacija u pojedinim trenucima.
Ne zivi se od starih zasluga,tako je u svakom poslu...pa zaboga milog za jednog Weslija Snijdera je bio cak upitan poziv,al on je sve radio na sebi da ga dobije i zasluzio je na kraju...
Mislim da ako dodje novi trener treba osvjeziti malo sastav,pomladiti,ozbiljno gledati nove mlade igrace po Evropi.
Ono sto sam cuo od nekih ljudi koji poznaju Bajevica ulijeva mi nadu da rad i disciplina ce da budu na prvom mjestu ako on dodje.
Naravno i ja bih Vahu al pn ima druge planove...jbg svako gleda dda sta usicari dok jos moze...
Sve u svemu znace se za par dana,a ako ostane ovaj selektor sumnjam da ce se sta promijeniti.Igraci ga zele jer mogi sa njim kako im se cefne.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 jul 2014, 21:14

calcio je napisao/la:
Slazem se da je to moglo bolje ali da li je to bila stvarno greska katastroficnih razmjera kao sto neki pokusavaju predstaviti? Ispada da je stavio invalida na stakama da igra lijevog beka a ne jednog igraca koji je to igrao mnogo puta, dosta uspjesno. Lulic je inteligentan igrac, nije se puno zalijetao prema naprijed. Jest ispao dva tri puta pa su nam napravili kontru preko njegove strane ali to je sasvim normalno. Moderni bekovi idu prema naprijed i ako izgubis loptu naprave ti kontru. Tako se igra fudbal. ne mozes zatvoriti sve.
**** ga jarane. Sta je tu je. Bilo pa proslo. A greska je po meni velika. Nadam se da ce nauciti nesto iz te greske. Gdje god bude trenirao u buducnosti. Jednostavno selektor Nigerije nas je nastudirao u detalje. Sto je cak i govorio mjesec dana prije SP. Da ima tim koji prati igre svih nasih igraca. Pa i rezervnih kao npr. Visce. I iskoristio je svoje dobro poznavanje. Ako bi nas protivnicki trener poznavao povrsno onda bi vjerovatno to i upalilo ( jer nije toliko losa taktika ), ovako ocekivano nije.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 jul 2014, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 05 jul 2014, 21:15

Nema potrebe ovde dalje diskutirati, ovde se jednostavno krizaju dva razlicita svijeta i dva potpuno razlicita pogleda na fudbal. Da objasnis milion puta sta se pogrijesilo ono ce iznova vrtiti svoju pricu. Potpuno gubljenje vremena.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 05 jul 2014, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 jul 2014, 21:18

Dovesti Rehagela i igrati bunker. Najbolje rjesenje.
Beka koji predje centar kazniti novcano svaki put. Neces, razbojnice! :P

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 jul 2014, 21:19

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Papetova revolucija sa fudbalskom taktikom u naj vaznijoj utakmici BH fudbala. :kafa: :kafa:

slika
Popravi ako se ti da. Samo Lulica gurni na sredinu terena na krilo uz crtu. U liniji sa Medunaninom i Pjanicem. I dobijas nasu formaciju.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 jul 2014, 21:20, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 jul 2014, 21:19

slika
Moje misljenje je da je sa Lulicem pogrijesio, snimak postoji i vidi se Lulic u trenutku napustanja terena nakon 45 min. Covjek je vise iznesen nego sto je Izasao. To je vidio svako tko je imao zivaca gledat utakmicu do kraja prvog poluvremena. Ali vitalna i najteza pogreska je napravljena u srednjem redu. Ne znam koliko je vremena potrebno ovom .... (da ne psujem) da uvidi da ova trojka ne moze igrat ozbiljan nogomet 21. stoljeca. Za to nije potrebno biti trener to i mi laici vidimo. Volio bih znati tko je bio zadovoljan kad je vidio pocetnu postavu ispisanu na ekranu i tko u tom momentu nije osjetio strah i nelagodu. Ja nisam dosao sebi jako dugo poslije toga.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 jul 2014, 21:21

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Papetova revolucija sa fudbalskom taktikom u naj vaznijoj utakmici BH fudbala. :kafa:
slika
Prestani fantazirati.

slika slika

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 jul 2014, 21:23

Safet ima nevjerovatno glasne i agresivne lobiste,najvise ih je medju novinarima i trenutno su u ofanzivi ali mislim da su male sanse da ostane selektor,da ne kazem skoro nikakve.
Vidim paniku,nervozu i agresivnost medju lobistima sto govori da im ne ide po planu.
Ako slucajno preovlada struja koja podrzava Susica i ako mu produze ugovor onda je jasno da je utakmica protiv Nigerija izgubljena i uz blagoslov pomenute struje iz NSBiH,to bi objasnilo i odakle Blatter na nasem treningu uoci utakmice kao i na samoj utakmici i to u prisustvu predsjednika NSBiH Elvedina Begica.
Puno je cudnih i misterioznih stvari bilo i ostalo oko te utakmice a sutnja i,po mome misljenju,olako prihvacanje poraza bez postene kritike sudijama,bez zalbi,blaga reakcija selektora na pressu(za razliku od Nike Kovaca,recimo)....govori sama za sebe.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 05 jul 2014, 21:28, ukupno mijenjano 3 puta.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 05 jul 2014, 21:23

calcio je napisao/la:

Ma pusti ih, formacija je bila da je Lulic bio na beku, sto mu uopste nije bilo strano. Lulic je sijaset utakmica odigrao na beku, kako u Laciju tako i u BH reprezentaciji.
Sad ko fol se svi nesto kao cude, otkud on na beku , pa izmisljaju neke svoje formacije.

------------------------------Begovic--------------------------------
Mujdza------Sunjic------------------Spahic-----------------Lulic
---------------------------------------------------------------------
------------------Besic------------------Medunjanin---------------
--------------------------------------------------------------------
Hajrovic-------------------Pjanic---------------------Misimovic
--------------------------Dzeko-------------------------------------

Znaci ,igrali smo 4-5-1 , a ovako je bila formacija postavljena na ARD-u, gdje sam gledao utakmicu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 05 jul 2014, 21:25

calcio je napisao/la:Dovesti Rehagela i igrati bunker. Najbolje rjesenje.
Beka koji predje centar kazniti novcano svaki put. Neces, razbojnice! :P
Protiv Nigerije smo igrali NAPADACKI fudbal?Koga smo to mi napali ?Igrali smo od 16 do 16 .Drugo poluvrijeme nismo stvorili sanse sve do Dzekine stative.Nemoj samo da pricas o Safetu i napadackom fudbalu.Napali smo Litvaniju ,Latviju i Lichtenstein.Protiv Nigerije smo tako bili losi prvih pola sata da je samo bilo pitanje vremena kad ce nam zabit gol .Ko je kriv za to ?Mi navijaci ili Pape?

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 05 jul 2014, 21:27

Svaki normalan covjek pri svijesti je mogao vidjeti da je Lulic cuvao citavu stranu,dok su samo ovi Papetoljupci gledali drugu utakmicu :clap: :clap: :clap:
StarMo nije skutorija...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 jul 2014, 21:28

@Calcio

Imali smo beka u vidu rovitog Lulića, koji se bio jako ofanzivno orijentisan. Kada bi nekad i bio u odbrani, Misimović je odlazio na lijevu stranu, nešto kao krilo (čuj Miske krilo).

Safet je taktički podbacio u svim mogućim elementima fudbala. Uz to se bruka sa izjavama.

- Kolašinac nije igrao radi autogola protiv Argentine. Taj isti Kolašinac je bio među najboljim igračima BiH protiv Argentine nakon tog autogola.
- Lulić je igrao umjesto Kolašinca. Roviti i poluspremni Lulić se stavlja ispred najspremnijeg igrača na prvenstvu, Kolašinca?
- Vezni red maksimalno spor, kao da smo imali igrača manje.
- Opet Misimović kao ispomoć na krilu?
- Katastrofalne izmjene protiv Nigerije.

Kako god okreneš, Safet je najviše kriv za poraz. Taktika je maksimalno pogrešna. Safet kao da je igrao na Nigeriju, postavio je našeg fizički najslabijeg igrača (zbog povrede) na mjesto gdje su Nigerijanci najjači. To je za svaku osudu.

Svaki normalni selektor bi odmah dao otkaz a on se izvlači na vremenu, sparini, spremnog protivnika. Sramota.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 jul 2014, 21:29

emir79 je napisao/la:
calcio je napisao/la:

Ma pusti ih, formacija je bila da je Lulic bio na beku, sto mu uopste nije bilo strano. Lulic je sijaset utakmica odigrao na beku, kako u Laciju tako i u BH reprezentaciji.
Sad ko fol se svi nesto kao cude, otkud on na beku , pa izmisljaju neke svoje formacije.

Znaci ,igrali smo 4-5-1 , a ovako je bila formacija postavljena na ARD-u, gdje sam gledao utakmicu.

Ja vec cetvrti ili peti put postavljam ove heat maps gdje se vidi da su Spahic i Lulic najvecim dijelom igrali u liniji.
Ali opet oni tamburaju po starom, "Spaha junacki pokrivao 4 pozicije jer je Lulic igrao napadaca, bla bla".
Predstavis im dokaz, crno na bijelo, dostupno svima sa internet konekcijom na Fifinoj stranici. Uzalud.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 05 jul 2014, 21:30

emir79 je napisao/la:
calcio je napisao/la:

I Miske na krilu svega ti, jesmo ja i ti gledali istu utakmicu? Miske ni blizu krila nije bio a i da jest ovakva formacija bila, opet je kriminalna. Tri dizelaša protiv trkački moće repke. Stvarno mi nije jasno kako patološki možete branit ovu neznalicu od trenera ko da ste svi fudbal jučer počeli gledat,
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 jul 2014, 21:35

@calcio Salihovic je bolji bek od Lulica. Bar sto se tice defanzive. Lulic je bolje krilo kada je u formi, prodornije. Mada ubacaje u 16-terac ima Salihovic mnogo bolje od Lulica. Sve u svemu ako nista trebao je Salihovic da igra. Ali posto je Misimovic neupotrebljiv na krilu. Pape se je kockao i ubacio Lulica koji je dobar kao krilo ali je igrao I beka. Greska trenera. Trebao je poceti bez jednog od igraca Misimovica ili Medunjanina.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 jul 2014, 21:37, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jul 2014, 21:36

RockyMaivia je napisao/la:Svaki normalan covjek pri svijesti je mogao vidjeti da je Lulic cuvao citavu stranu,dok su samo ovi Papetoljupci gledali drugu utakmicu :clap: :clap: :clap:
A ono, imao je Misimocića da mu pomogne :lol:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 jul 2014, 21:39

Sta se dzaba raspravljate s njima,znate da je to besmisleno,ovih par likova je bez ikakve sumnje zaduzeno da ovdje spinuje i brani priucenog stratega iz Zavidovica.
Da je to tako jasno je bilo davno, prvo su govorili da sacekamo spisak,ako na njemu bude Tino i Germani da ce osuditi Safeta-nisu ga osudili nego su branili te sulude pozive.
Onda su govorili da sacekamo prvenstvo jer Tino i Germani nece dobiti ni minute i da ce oni osuditi to, oni su dobili bruku minuta-nisu ga osudili nego su pravdali i spinovali da je Tino cak odlican igrac.....i jos mali milion primjera.

Dakle gubite vrijeme,ljudi su zaduzeni a mozda i placeni da spinuju i brane Safeta,ja ih odavno i ne citam.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 05 jul 2014, 21:42

Donnie Darko je napisao/la:
RockyMaivia je napisao/la:Svaki normalan covjek pri svijesti je mogao vidjeti da je Lulic cuvao citavu stranu,dok su samo ovi Papetoljupci gledali drugu utakmicu :clap: :clap: :clap:
A ono, imao je Misimocića da mu pomogne :lol:
Safet je jedini trener u historiji koji igra s 3 plejmejkera...
SAFETE OSTANI MOLIM TEE :salut: :salut: :salut: :salut: :salut:
StarMo nije skutorija...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.