Da nam je ko ponudio prije tekme 1:1, objeručke bi prihvatili. Malo mi je žao drugog poluvremena iz više razloga. Prvi je primljeni gol. Cijelo vrijeme sam jaranima govorio kako možemo primiti gol samo iz neke frljoke, jer belgijanci kad gube teško nadoknađuju. Njihov sistem igre naravno ima prednosti i mane. Imaju fantastične krilne igrače i odlični su u kontri, međutim ovoj ekipi fali jedan igrač sa zadnji pasom, tipa Ozil ili neko drugi. Nisu nam ništa mogli na postavljeni blok. Duplirali smo bokove. Hazarda u sredini je čekao Bešić, na skokovima smo imali Šunjića i Begovića, tako da zaista mislim da nam ne bi dali gol, ali otom potom. Druga stvar koje mi je žao jesu neiskorištene šanse Pjanića i Džeke, pogotovo drugog navedenog. Igrač njegovog kalibra ono mora zabiti u stranu bez obzira ko stoji na golu. Treća stvar je ta što smo zadnjih 20 minuta pali uslijed istrošenosti od utakmice sa Walesom. Četvrta stvar je ta što Sušić nije ubacio Hajrovića umjesto Ibiševića tamo u 70. minuti kada je ubacivao i Višću. Vedi ionako fali utakmica, a time bi dobili dva prodorna krila, gdje bi Džeko dijelio lopte. Ipak, remi je najrealniji ishod.
Igračima nemam šta prigovoriti, svi su odigrali srčano, borbeno, neki iznad svojih mogućnosti. Ipak, cijelo vrijeme smo gubili te "ničije lopte" na sredini. Falio nam je veznjak viška u sredini, pogotovo u drugom poluvremenu. Naša sreća je bila što smo prvi poveli, da je bilo suprotno ne bi se mogli vratiti. Idemo u Izrael po pobjedu