slazem se drug 100%, vidim da znas dosta stvari, upucen si sigurno da su sa duplo manjim budzetom igrale ekipe playoff ABA 1, iskren da ti budem ni ja nisam zadovoljan nadam se da ce jos ovo mjesta koliko je ostalo biti nosioci koji ce ciniti prevagu2sb1996 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 15:23S obzirom da je takav budzet ne svidjaju mi se igraci pored Zahiragica, Jovanovica, Curevca, Bozovica ako dodje i takvih, ali vidjet cemo.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑14 jul 2023, 13:43malo jace od toga, sa tim parama ABA 1 se mora igrati
KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Re: KK Bosna Royal
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
PA jako malo vjerujem, ako ce Verlasevic igrat neku nizu ulogu opet malo
Zadnja 2? igraca koja bi trebala doc bi trebali biti jako jako dobri
Sparsi sa Kamenjasom Gegicem i Orelikom kao 3 igraca koja su bolja od bilo koga na trenutnom rosteru bosne su zapeli i nisu usli u aba 1 ligu
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
istina, ali ta tri igraca su bila bolja i od svakog igraca Studentskog Centra koji je te godine usao, ne igraju kosarku tri igraca, mali Dzafic ne mora biti uvijek u rosteru za ABA 2, za sada je tu 8 igraca (Muha, mali Dzafic, Verlasevic, Zubac, Curevac, i trojka iz Buducbosti) znaci imas jos 4 igraca da dovedes sa Zubcem petorci moze biti strasna ekipa.MElloo je napisao/la: ↑14 jul 2023, 17:23PA jako malo vjerujem, ako ce Verlasevic igrat neku nizu ulogu opet malo
Zadnja 2? igraca koja bi trebala doc bi trebali biti jako jako dobri
Sparsi sa Kamenjasom Gegicem i Orelikom kao 3 igraca koja su bolja od bilo koga na trenutnom rosteru bosne su zapeli i nisu usli u aba 1 ligu
to bi trebao @Ghuraba da analizira malo on sigurno najbolje poznaje trziste.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Juka novi kondicioni trener, pregovara se sa Enom Memićem...
Jonuz Zoranjic je li na njega misliš? Dobro rješenje ipak je riječ o vrhunskom stručnjaku. Imao sam priliku da ga upoznam na jednom skupu stranke

Btw kakve su plate kondicionih trenera u BiH u našoj ligi npr u Sparsima ili sad u Bosni
Zadnja izmjena: Gunther, dana/u 16 jul 2023, 16:10, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Što se tebi tu ima sviđati ili ne...2sb1996 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 15:23S obzirom da je takav budzet ne svidjaju mi se igraci pored Zahiragica, Jovanovica, Curevca, Bozovica ako dodje i takvih, ali vidjet cemo.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑14 jul 2023, 13:43malo jace od toga, sa tim parama ABA 1 se mora igrati
aaaa pa ovo je stvarno informacija za muštuluka

Kao što sam već napisao ovo je još jedna u nizu odličnih odluka ove nove uprave.Adnan33 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 17:09aaaa pa ovo je stvarno informacija za muštulukaJuka ne samo da je TATA kondicione pripreme košarkaša, nego je predobar čovjek i raja, plus ima svoj izuzetno bogat instumentarij za oporavak sportista, vjerujem da će ih “nahajcati” da im neće biti ravne ekipe po trci na terenu.
Trola vas lik, samo to radi na forumu a admin ga pusta, nije nista istina sto napise
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Jonuz Zoranjic je bio clan stranke Za nove generacije i njihov kandidat na izborima te je tokom izborne kampanje radio na štandovima te bio pratnja Damira Marjanovića 0-24. To je istina. Vrhunski stručnjak, odličan izbor nemam ništa loše napisati o njemu. O njemu svi govore sve najbolje i zaista je cijenjen. O njemu kao čovjeku ne mogu ništa reci jer ga me poznajem ali znam da su ga hvalili.
Iskreno me iznenadila takva vaša reakcija samo sam napisao moje iskustvo sa njima iz kratkog razgovora na otvaranju kampanje. Čovjeku je bilo neprijatno pričati ozbiljno sa mnom jer sam ja obični šalterski radnik dok su na skupu bili Marjanovic, Miletić brojni privatni poduzetnici biznismeni i npr bivsi komandir i direktor Dukata Šefkija Durmo. Ništa više jako korektan i prijatan čovjek.
Da ne idem u pdf topic. Nadam se da ćemo napokon dovesti malo ozbiljnija pojačanja jer sa ovim rosterom crno tesko izboriti Aba ligu.
Ne govorim za tebe, nego za ovog SemperaGunther je napisao/la: ↑16 jul 2023, 17:30Jonuz Zoranjic je bio clan stranke Za nove generacije i njihov kandidat na izborima te je tokom izborne kampanje radio na štandovima te bio pratnja Damira Marjanovića 0-24. To je istina. Vrhunski stručnjak, odličan izbor nemam ništa loše napisati o njemu. O njemu svi govore sve najbolje i zaista je cijenjen. O njemu kao čovjeku ne mogu ništa reci jer ga me poznajem ali znam da su ga hvalili.
Iskreno me iznenadila takva vaša reakcija samo sam napisao moje iskustvo sa njima iz kratkog razgovora na otvaranju kampanje. Čovjeku je bilo neprijatno pričati ozbiljno sa mnom jer sam ja obični šalterski radnik dok su na skupu bili Marjanovic, Miletić brojni privatni poduzetnici biznismeni i npr bivsi komandir i direktor Dukata Šefkija Durmo. Ništa više jako korektan i prijatan čovjek.
Da ne idem u pdf topic. Nadam se da ćemo napokon dovesti malo ozbiljnija pojačanja jer sa ovim rosterom crno tesko izboriti Aba ligu.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Pa na kojeg je Juku onda on mislioirfo je napisao/la: ↑16 jul 2023, 17:34Ne govorim za tebe, nego za ovog SemperaGunther je napisao/la: ↑16 jul 2023, 17:30Jonuz Zoranjic je bio clan stranke Za nove generacije i njihov kandidat na izborima te je tokom izborne kampanje radio na štandovima te bio pratnja Damira Marjanovića 0-24. To je istina. Vrhunski stručnjak, odličan izbor nemam ništa loše napisati o njemu. O njemu svi govore sve najbolje i zaista je cijenjen. O njemu kao čovjeku ne mogu ništa reci jer ga me poznajem ali znam da su ga hvalili.

Čudi me da ti ne znaš Juku.Gunther je napisao/la: ↑16 jul 2023, 17:39Pa na kojeg je Juku onda on mislioirfo je napisao/la: ↑16 jul 2023, 17:34Ne govorim za tebe, nego za ovog SemperaGunther je napisao/la: ↑16 jul 2023, 17:30
Jonuz Zoranjic je bio clan stranke Za nove generacije i njihov kandidat na izborima te je tokom izborne kampanje radio na štandovima te bio pratnja Damira Marjanovića 0-24. To je istina. Vrhunski stručnjak, odličan izbor nemam ništa loše napisati o njemu. O njemu svi govore sve najbolje i zaista je cijenjen. O njemu kao čovjeku ne mogu ništa reci jer ga me poznajem ali znam da su ga hvalili.
Da ne idem u pdf topic. Nadam se da ćemo napokon dovesti malo ozbiljnija pojačanja jer sa ovim rosterom crno tesko izboriti Aba ligu.Nurkića sigurno hahah
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Danas je skupština ABA lige i danas će potvrditi timove učesnike u ABA i ABA2 ligi
A jesi opasan frajeruVjeverica777 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 16:03Što se tebi tu ima sviđati ili ne...2sb1996 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 15:23S obzirom da je takav budzet ne svidjaju mi se igraci pored Zahiragica, Jovanovica, Curevca, Bozovica ako dodje i takvih, ali vidjet cemo.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑14 jul 2023, 13:43
malo jace od toga, sa tim parama ABA 1 se mora igrati
Ne mora znaciti da ce se danas znati to, buduci da navodno 4-5 klubova imaju ambicije igrati aba2 ligu. Spominje se odigravanje nekakvog kvalifikacionog turnira za to 14. mjesto.
Bozovic i zvanicno dosao. Zasad je to ekipa Buducnosti od prosle godine (Zahiragic, Jovanovic, Ilic, Bozovic, Dzafic), pojacana s nekoliko solidnih igraca (Pasalic, Curevac, Verlasevic) i jednim koji bi upao u prvu petorku (Zubac). Iskreno, ne vjerujem da je ovaj trenutni roster bolji od proslogodisnjeg Borcevog rostera. Zahiragic ne moze biti startni play u aba2 ligi, znamo kako je to izgledalo kad su Sparsi igrali finale. Nek dovedu Camparu na 1, Penavu na 4, te jos jednog cistog sutera na 2 i visokog igraca koji moze pokriti obje centerske pozicije (mozda ne bi bilo lose da to budu 2 Amera, iako mi se svidja ovo dovodjenje domacih igraca). To bi bio neki roster od 14 igraca koji bi mogao igrati na 2 fronta i koji bi se borio za sami vrh.
-
- Kontakt:
Nemoj da mislis da ce u Bosni igrati sve igrači iz Buducnosti,ika Bosna jos kvalitetnijih igrača.Ghuraba je napisao/la: ↑17 jul 2023, 12:07Ne mora znaciti da ce se danas znati to, buduci da navodno 4-5 klubova imaju ambicije igrati aba2 ligu. Spominje se odigravanje nekakvog kvalifikacionog turnira za to 14. mjesto.
Bozovic i zvanicno dosao. Zasad je to ekipa Buducnosti od prosle godine (Zahiragic, Jovanovic, Ilic, Bozovic, Dzafic), pojacana s nekoliko solidnih igraca (Pasalic, Curevac, Verlasevic) i jednim koji bi upao u prvu petorku (Zubac). Iskreno, ne vjerujem da je ovaj trenutni roster bolji od proslogodisnjeg Borcevog rostera. Zahiragic ne moze biti startni play u aba2 ligi, znamo kako je to izgledalo kad su Sparsi igrali finale. Nek dovedu Camparu na 1, Penavu na 4, te jos jednog cistog sutera na 2 i visokog igraca koji moze pokriti obje centerske pozicije (mozda ne bi bilo lose da to budu 2 Amera, iako mi se svidja ovo dovodjenje domacih igraca). To bi bio neki roster od 14 igraca koji bi mogao igrati na 2 fronta i koji bi se borio za sami vrh.
Ovi iz Buducnosti mogu biti dovoljni za domace prvenstvo
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ghuraba je napisao/la: ↑17 jul 2023, 12:07Ne mora znaciti da ce se danas znati to, buduci da navodno 4-5 klubova imaju ambicije igrati aba2 ligu. Spominje se odigravanje nekakvog kvalifikacionog turnira za to 14. mjesto.
moze biti da si nesto i pogodio

1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Bujrum, reci sta nisam pogodio.
Na današnjoj sjednici Skupštine ABA lige nije donesena konačna odluka o klubovima učesnicima ABA lige 2.
Naime, kako piše BHbasket.ba, konačna odluka bit će donesena narednog ponedjeljka (24. jula).
Ono što je novost, a to naravno treba potvrditi Skupština ABA lige, da će se najvjerovatnije igrati kvalifikacije za popunu ABA lige 2.
Za razliku od prethodnih godina takav prijedlog je možda i najpošteniji, odnosno najsportskiji, jer će klubovi koji su izrazili želju za specijalnom pozivnicom do nje doći nakon nadmetanja na terenu.
Ukoliko se donese odluka o kvalifikacijama u njima će učestvovati: Bosna Meridianbet i Spars (Bosna i Hercegovina), Vojvodina (Srbija) i Ilirija (Slovenija), piše Bhbasket.ba.
Polufinale bi se igralo na način dvije utakmice, a plasman u finale izborila bi ekipa koja bi imala bolji koš-količnik. U finalu bi se igralo identično, dvije utakmice, a pobjednik bi ostvario plasman u ABA ligu 2.
Ostaje da se preciziraju termini odigravanja polufinalnih i finalnih utakmica. Sasvim izvijesno da će se utakmice igrati krajem septembra.
U ABA ligi 2 prema aktima takmičenja i plasmanima u nacionalnim šampionatima igraju: Borac i Široki (Bosna i Hercegovina), Podgorica i Sutjeska (Crna Gora), Cedevita Junior i Šibenka (Hrvatska), Šenčur i Helios (Slovenija), Zlatibor i Spartak (Srbija), Pelister i TFT (Sjeverna Makedonija), te MZT Skoplje kao posljednjoplasirani tim u prošloj sezoni ABA lige.
Za 14. poziciju borit će se: Bosna Meridianbet, Spars, Ilirija i Vojvodina.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.