Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JoseMourinho » 29 nov 2015, 22:39

slika

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 29 nov 2015, 22:41

muxa je napisao/la:Samo corav nije vidio faul u napadu
:lol:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 29 nov 2015, 22:43

Cuj faul u napadu :urnebes: Do 'kontakta' je doslo tek kad je Mandzukic udario loptu :tralala:

Juventino1995
Kontakt:

Post Postao/la Juventino1995 » 29 nov 2015, 22:47

a cuj faul :lol: :lol: :lol: :lol:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Re: Serie A

Post Postao/la JuventinoVero » 29 nov 2015, 22:47

JoseMourinho je napisao/la:[img]http://i.imgur.com/0pqyKsy.jpg[/img]
Hahahahaha oplakah
#ALLEGRIOUT

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 nov 2015, 22:51

Italia je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Romi fali pravi trener, zapravo i prije sam to govorio a tvrdim i dan danas da u Italiji više nema WC trenera i to je veliki problem, kada skontaš da Allegri, Mihajlović i Mancini vode tri najveća tima u Italiji to je po meni smiješno.

Inače, Chini na aparatima!? :hmmmm:
Smijesan trener koji osvoji dopietu i igra finale LP (iskljucivo njegovom zaslugom, s'obzirom da je trener prije njega imao isti tim, a taj prije njega nije bio toliko los) ?
Jel' po tebi Allegri WC trener?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 29 nov 2015, 22:58

Romagnoli13 je napisao/la:
Italia je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Romi fali pravi trener, zapravo i prije sam to govorio a tvrdim i dan danas da u Italiji više nema WC trenera i to je veliki problem, kada skontaš da Allegri, Mihajlović i Mancini vode tri najveća tima u Italiji to je po meni smiješno.

Inače, Chini na aparatima!? :hmmmm:
Smijesan trener koji osvoji dopietu i igra finale LP (iskljucivo njegovom zaslugom, s'obzirom da je trener prije njega imao isti tim, a taj prije njega nije bio toliko los) ?
Allegri nije vrhunski trener.Vrlo dobar trener jeste, ali vrhunski nije.To što je osvojio dva Scudetta(oba puta u smješnoj konkurenciji) i jedno finale LP-a ne mogu ga staviti u isti rang sa najboljim trenerima današnjice. Svijetski vrh su Mourinho,Guardiola,Simeone,Klopp,Ancelotti,Emery...Allegri jeste možda najbolji trener u Serie A ali nisu ni Mancini niti Sarri ništa lošiji.A vala ni Sousa nije daleko od njih,a čak ni Siniša ne kaska puno za trenerskom elitom u Serie A. A po meni Conte je najbolji italijanski trener nove generacije.
Po cemu su to Emery, Simeone i Klopp vrh (vrh na kojem nema Allegrija) ? Zato sto su imali jedan rezultat (ekipu-sezonu), isti kakav je imao i AVB sa Portom, pa jel i on ta klasa ? Conte sam ima trofeja kao sva ta trojica navedenih, a isto je imao "slabiju" ekipu sa kojom je do rezultata dosao.

Problem je sa vama milanistima sto ga mrzite zbog tog perioda u kojem je on najmanje bio kriv. Nakon njega Milan vise niko i ne shvata za ozbiljan klub, tu neka sredina, pokusaj borbe za EL i to je to. Sto je najgore, treneri posle njega su imali daleko bolje finansije i imali su sta kupiti. Dok su njemu samo prodavali.

Daj mu pare kakve ima Murinjo, daj mu ekipe na kakve je sjedao Guardiola, pa bi vidio kakav je strucnjak.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 nov 2015, 23:26

Emery je recimo sa Sevillom osvojio Ligu Europe i uveo ih u Ligu Prvaka, redovno pravi probleme Barci i Realu. Igrački kadar mu je daleko lošiji nego Maxov recimo (i u Milanu i u Juventusu). Simeone od prosječnog Atletica napravi klub kojeg se svako plaši i klub koji ostavi Reala i Barcu iza sebe u trenutku kada niko na svijetu nije očekivao, plus ga još nesreća safata i ispuši "klempu" u sudijskoj nadoknadi. Što se tiče Kloppa, mislim frajer je prvo Mainz digao na noge, onda je došao u Dortmund i od posrnulog giganta je napravio mašinu pred kojom je drhatala čitava Europa od Bayerna do Reala, čemu ide u prilog da je dvije sezone zaredom ostavljao Bayern iza sebe i da je igrao finale Lige Prvaka.

Allegri? Osvojio titulu sa Milanom, iduće sezone istu ispušio iako je imao najjači tim u ligu, u Ligi Prvaka ga izbaci Tottenham!?

Sa Juventusom osvoji ligu u nikakvoj konkurenciji (kao i što je i više puta uradio njegov prethodnik).

Finale Lige Prvaka? Ako mene pitate najnezanimljivije ikada gdje se pobjednik znao i prije početka i u toku meča. Izbacio u tom trenutku loši Dortmund, prošao Monaco (i to čini mi se bilo je nekih sumnjivih penala). Jedini podvig koji je uradio je prolazak Reala što ga samo po sebi ne može svrstati u WC trenere kada se zna da je u ekipi imao Vidala, Pogbu, Moratu, Teveza, Marchisia, Buffona koji su igrali u životnoj formi.

Sevilla, Atletico, Dortmund, uporedite molim vas veličinu tih klubova sa Juventusom, pa onda uporediti rezultate trenera sa tim klubovima, pa mi onda opet dođite i recite da se Allegri može mjeriti sa dotičnom trojkom.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 nov 2015, 23:33

Juventus ima najjaču ekipu u ligi i to godinama. Po defaultu je neuspeh ne osvajati scudetto sa tim rosterima. Kup je nevažan. ;)

Ali, najveći uspeh italijanskog klupskog fudbala od 2010. do danas, ipak pripada Allegriju. Samo ta činjenica je dovoljna da ga se smatra ozbiljnim trenerom, iako stoji da je sklon brainfartovima, te da nikada neće biti nivo 1og Lippija, Ancelottija ili Capella.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 nov 2015, 23:38

Allegri je generalno gledajući, prosječan italijanski stručnjak, ali trenutno u nedostatku kvalitetnih italijanskih stručnjaka, to jeste u sadašnjoj konkurenciji, on je možda i iznad tog prosjeka, dok je u evropskim okvirima apsolutno nebitan faktor ;)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 29 nov 2015, 23:43

Ma da, ostali su se patili i svojim mukotrpnim radom ostvarili date uspjehe, dok je svaki Allegrijev uspjeh pripisan nekom drugom ili je nedovoljno vazan (kao osvajanje Scudetta) ili je igrao nezanimljivu utakmicu u finalu lp, pa eto isto ko da ga nije ni igrao. Ko da citas temu Juventusa :lol:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 nov 2015, 00:11

Chinaglia je napisao/la:Allegri je generalno gledajući, prosječan italijanski stručnjak, ali trenutno u nedostatku kvalitetnih italijanskih stručnjaka, to jeste u sadašnjoj konkurenciji, on je možda i iznad tog prosjeka, dok je u evropskim okvirima apsolutno nebitan faktor ;)
Fino rečeno ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 30 nov 2015, 00:16

Toliko je nebitan faktor da je tim vasim bitnim faktorima pomjerao guzove ove i prosle sezone(klopp, angelotti, emery)..
#ALLEGRIOUT

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 nov 2015, 02:38

Kad vam je toliko dobar da Bog da vam bio još barem 10 god, ja nebi imao ništa protiv
Il Club più titolato al mondo!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 30 nov 2015, 02:47

Ljudi Juventus ce uzeti scudetto na kraju sa najamnje 5 bodova viska.

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Re: Serie A

Post Postao/la JuventinoVero » 30 nov 2015, 12:12

muxa je napisao/la:Kad vam je toliko dobar da Bog da vam bio još barem 10 god, ja nebi imao ništa protiv
Niko ne kaze da je on toliko dobar..nego da je nashamarao prosle i ove sezone gorepomenute trenere koje smatrate bolje od njega.
#ALLEGRIOUT

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 30 nov 2015, 12:43

stave Lipija Andjelotija i Capela kao parametar i onda kazu ovo su prosjecni treneri :damn:
ako su oni (i njihovi uspjesi) mjera, onda u Europi mozes na prste jedne ruke nabrojat vrhunske trenere
nema potrebe uzimat u obzir da su trenutno dva od pomenute trojice nebitni, zastarjeli i vremenom pregazeni treneri
al dobro, stara je to mantra kako Mancini osvaja na srecu, Alegri nema pojma(uz to je i sretan) itd itd
jos nam samo fali Magicin hvalospjev o Benitezu i cirkus je kompletan

nego veceras oko 23 h imamo novog glavnog favorita za Scudeto, kako god zavrsi tekma jedan klub ce morati preuzeti breme favorita pa ce biti interesantno kako ce se nositi s tim...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 nov 2015, 13:52

Ne bi me čudilo da večeras omjer upućenih udaraca na gol bude 15:5 a da utakmica završi rezultatom 0:1. :mrgreen: Ali na kraju tri boda su najvažnija.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

suptilnirocker21
Kontakt:

Post Postao/la suptilnirocker21 » 30 nov 2015, 14:36

Romagnoli13 je napisao/la:Ne bi me čudilo da večeras omjer upućenih udaraca na gol bude 15:5 a da utakmica završi rezultatom 0:1. :mrgreen: Ali na kraju tri boda su najvažnija.
Ma dovoljna su nam 2 udarca. Prvu ljajic rutinski nebu pod oblake a drugu icardi glavom za 0-1
https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=94720:1:::NO:::

https://onedrive.live.com/redir?page=view&resid=796391984AA9A643!321&authkey=!AJuV3div6IgqDj0

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 30 nov 2015, 14:59

Kako god da zavrsi najveci dobitnik je juventus sigurno ... A Sa porazom rome obje ekipe su opet u vrhu kako god veceras zavrsilo, Inter je mozda i u prednosti jer mislim da ima dosta lagan raspord do kraja prvog dijela. I sa vecerasnjim porazom ne gube previse...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []