Rekonstrukcija stadiona u BiH

Vamos
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Vamos » 19 jan 2013, 18:41

Znam za nju drugar. To je tamo gdje je bila skela za nas gostujuce.

Ima li neko fotku te male tribinice za goste?

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 20 jan 2013, 05:09

Vamos je napisao/la:Znam za nju drugar. To je tamo gdje je bila skela za nas gostujuce.

Ima li neko fotku te male tribinice za goste?
slika

nije nesto ali je bolja od skele :o :D
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 jan 2013, 12:27

Ovo mi nesto malo izgleda kolko je ovo dugo i koliko moze stati navijaca otprilike.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jan 2013, 12:56

terabajt je napisao/la:Ovo mi nesto malo izgleda kolko je ovo dugo i koliko moze stati navijaca otprilike.
Duzina je 20 metara.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 20 jan 2013, 13:02

samo_lijevo je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Ovo mi nesto malo izgleda kolko je ovo dugo i koliko moze stati navijaca otprilike.
Duzina je 20 metara.
U metar od prilike stanu 3 covjeka. Ta tri puta 20 metara je 60 ljudi na jednom gazistu. Ima pet gazista, to je 300 ljudi. Nije ni malo, cisto sumnjam da bi ikog vise i doslo osim Ultrasa. Mozda bi Manijaci i HZ mogli napunit u nekoj njima jako bitnoj utakmici.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 jan 2013, 13:06

Ne moze u normalnim okolnostima stati 3 covjeka na jedan metar. Pola m je za jednog i to da bude knap. Skoro svaki covjek ima pola metra sirine u ramenima pa ti racunaj moze li stati 3 covjeka.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 20 jan 2013, 13:12

AlemC85 je napisao/la:
samolijevo je napisao/la:slika
slika

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... 43&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;
konačno ovaj stadion počinje na nešto ličiti, samo kada se sjetim prije 10 -tak godina, drvena tribina, tamo gdje je centralna danas, koja se pomalo uređuje, svlačionice su nekada bile dno-dna, danas za čistu 5....sauna, sala za sastanke, svlačionice.....abd očekujem ovoga ljeta daljnje radove, jer kako sam uspio ukapirati kriteriji UEFA -e ćebiti sve strožiji....i da dodam, super su urađeni prilazi stadionu s magistralne ceste, a evo rade se i kod centralne tribine, i još kućica za kupovinu karata......
Šta je konkretno urađeno na prilazu?Mislim je li dio prekriven asfaltom?
''Neka me mrze samo da me se boje''

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jan 2013, 13:22

Jack777Pott je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
Duzina je 20 metara.
U metar od prilike stanu 3 covjeka. Ta tri puta 20 metara je 60 ljudi na jednom gazistu. Ima pet gazista, to je 300 ljudi. Nije ni malo, cisto sumnjam da bi ikog vise i doslo osim Ultrasa. Mozda bi Manijaci i HZ mogli napunit u nekoj njima jako bitnoj utakmici.
Puno je 3 covjeka po metru,jedino ako su djeca.Ali posto mi nismo svabe pa da brinemo oko toga biti ce koliko god da dodje ima da se uklopi. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 20 jan 2013, 13:23

terabajt je napisao/la:Ne moze u normalnim okolnostima stati 3 covjeka na jedan metar. Pola m je za jednog i to da bude knap. Skoro svaki covjek ima pola metra sirine u ramenima pa ti racunaj moze li stati 3 covjeka.
Kad se postavljaju stolice stanu od prilike dvije i pol u metar. Kad je stajanje logicno da se povecava kapacitet, a i pricamo o najvjernijim navijacima koji imaju obicaj da se zbiju i da su svi jedan uz drugoga. Eto nek bude 250 kapacitet, dovoljno je i to.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 jan 2013, 14:50

U metar ti stanu dvije stolice... prosječna stolica je 40-43 cm široka, X2 je 80-86 cm plus razmaci.
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 20 jan 2013, 14:54

Ne znam, nikad nisam istrazivao te dimenzije, samo znam da sam negdje citao da su racunali kapacitet tako sto su po metru brojali dvije i pol stolice.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 jan 2013, 17:37

Kao sto kolega gore rece prosjecna sirina stolice je 43 cm i to je standard,a na nekim stadionima su i sire. Znaci 2 stolice 86 cm i to da se stave jedna do druge a uvijek izmedju ima prostora 5-10 cm sigurno.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 20 jan 2013, 20:10

Nista se ne sekirajte oko kapaciteta te tribinice.

Koliko se ljudi moze nagurati na mali prostor, najbolje znaju Hz kada gostujemo na Grbavici. U dijelu gdje je ogradjen sjever za nas, stane i po2 do3 puta vise nego sto je predvidjeno.

Ne racunajte tu striktno broj stolica i to..mi na Grbavici na jednoj stepenici znali smo stajati u dva ili tri reda :D

Jest' da iznose raju jer padaju u nesvjest, ali provjereno..ako je legalni kapacitet recimo 200 ljudi, racunajte da u vanrednim okolnostima moze stati i 400 :mrgreen:

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 20 jan 2013, 22:04

Vamos je napisao/la:Nista se ne sekirajte oko kapaciteta te tribinice.

Koliko se ljudi moze nagurati na mali prostor, najbolje znaju Hz kada gostujemo na Grbavici. U dijelu gdje je ogradjen sjever za nas, stane i po2 do3 puta vise nego sto je predvidjeno.

Ne racunajte tu striktno broj stolica i to..mi na Grbavici na jednoj stepenici znali smo stajati u dva ili tri reda :D

Jest' da iznose raju jer padaju u nesvjest, ali provjereno..ako je legalni kapacitet recimo 200 ljudi, racunajte da u vanrednim okolnostima moze stati i 400 :mrgreen:
A zašto vama ne daju istok Grbavice? Jer razlike u onom čošku sjevera grbavice gdje su gosti i istoka na grbavici i nema...Nije uslovno ni jedno ni drugo...niti ima stolica,niti wc,niti vode...Ova tribina za goste,je no coment :o Ako se i ovo broji kao rekonstrukcija stadiona???Eh zalosti kako je sve kod nas bijedno :cry:
::::SAMO ČELIK::::

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 21 jan 2013, 11:13

Ova tribina ko ćumez. Bolje za gostujuće navijače da ih poredaju po ledini, vjerovatno ce koji imati nakon autobusa potrebu za nuždom.

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 21 jan 2013, 13:12

Tribina više liči na neki monument ili ti spomenik nego na samu tribinu, samo još u sredini fali velika mermerna crna ploča :? kod nas u državi niko nema kontinuitet gradnje sličnih tribina tj. da sve tribine izgledaju isto da ne odudaraju jedna od druge, čak i najveci poslijeratni projekat izgradnje tribine gradskog stadiona u Banja Luci sjeverne tribine nije ok. jer odudara od ostale dvije glavne tribine (istok-zapad), prvo udaljenija je, drugo minijaturnija je od ostale dvije tribine itd., bolje da se novac koji se uložio u ovu nazovi tribunu uložio u nesto drugo, bez omalovažavanja Veleža kao kluba, Mostarca i navijača Veleža ali ova tribina fakat izgleda smiješno i jadno, onako bas ambijent bh. drustva i logike ... :?
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost."
Alexandre Dumas

"Navijamo za Slobodu, a cekamo Želju i Velež" - Fukare

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 21 jan 2013, 14:21

BegBasagic je napisao/la:Tribina više liči na neki monument ili ti spomenik nego na samu tribinu, samo još u sredini fali velika mermerna crna ploča :? kod nas u državi niko nema kontinuitet gradnje sličnih tribina tj. da sve tribine izgledaju isto da ne odudaraju jedna od druge, čak i najveci poslijeratni projekat izgradnje tribine gradskog stadiona u Banja Luci sjeverne tribine nije ok. jer odudara od ostale dvije glavne tribine (istok-zapad), prvo udaljenija je, drugo minijaturnija je od ostale dvije tribine itd., bolje da se novac koji se uložio u ovu nazovi tribunu uložio u nesto drugo, bez omalovažavanja Veleža kao kluba, Mostarca i navijača Veleža ali ova tribina fakat izgleda smiješno i jadno, onako bas ambijent bh. drustva i logike ... :?
slazemo se i mi velezovci uvezi toga, estetika stadiona nije nesto pa stim i ova tribina za gostujuce navijace! normalno hiljadu puta je bolje nego ravna drvena skela koja je prije bila tu za gostujuce navijace ali opet snjom je se dobila i cetvrta tribina koja pjeva svoju pjesmu, nijedna nije napravljana u istom stilu! e sad tu ima dosta stvari koje utjecu da sve ovako izgleda! ima tu pitanje koliko zemlje od terena velez ima pravo koristi, pa onda koliko se para ima a onda normalno i smisao ljudi u upravi za sve to! da sam se ja naprimjer pitao napravio bi tu gostujucu tribinu po projektu za centralnu tribinu na drugoj strani, znaci samo jednu sekciju iste (centralna je napravljena od 6) napravis gdje je gostujuca tribina! normalno to bi bilo za pocetak i onda bi kasnije mogao nadogradit sekciju po sekciju i na kraju bi imao tribinu po citavoj strani koja je identicna sa danasnjom centralnom tribinom i stim bi dobio jedan od bolji stadiona u drzavi! najveci problem ovde je neplanski rad! predpostavljam, a i vidi se po dosadasnje 4 tribine, da nema nikakav planski crtez za citav stadion i da ljudi sto se bave tim nemisle na dalje od danas i sta sad treba imat za uslove i stim kad se god uslovi poostre uvijek nesto novo koje nepase sa ostalim! isto tako je uradjeno sa RA tribinom iz gola, umjesto da se srusi i napravi u nivou sa centralnom oni su je ogradili visokim zidinama iza tribine ko radi bure i radi sigurnosti! samo problem tu je da ta tribina propada a i nikad nije bila napravljena po nekim standardima nego je samo ozidano odma poslje rata da eto ko nesto ima! znaci bacene velike pare da zatvore trbinu koja inako vec treba bit rusena i rekonstruisana a kamoli za nekoliko godina kad ce bit totalno nekorisna!

normalno super je da se radi pogotovo na centralnoj tribini koja i jest najbolja i napravljena je po nekim propisima ali malo treba skontat i estetiku svega toga i napravit plansko rijesenje za citav stadion prije nego sto se ista dalje radi na ostalim tribinama! za pocetak nebi bilo lose ovo sto sad rade, drenaza oko travnjaka, teretana i wc da se sredi za publiku, onda bi za mene sljedeci logicni potez bio krov na centralnoj tribini da se moze doc na utakmicu i na vjetrovitim i kisovitim danima! za ostalo sjest sa arhitektom skontat kako se moze spojit ovaj vasar sto su napravili sa 4 razlicite tribine i tek onda nastavit sa nekim eventualnim daljim radom!

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 21 jan 2013, 17:42

Bilino 2016 ide za domacina Super kupa :lol: :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 jan 2013, 17:48

fanatic je napisao/la:Bilino 2016 ide za domacina Super kupa :lol: :mrgreen:
Mnogi su se i za grijace smijali 8-)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IndependenT
Kontakt:

Post Postao/la IndependenT » 21 jan 2013, 18:08

Nebi se reklo da se smije igrati sa gradonacelikovim poptisom

slika

Kad bi dobili to,hem sto bi stadion prosirli ,hem bi zaradila citava BIH :)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.