Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Bas tako Pasha.
Piše
EF1 , dakle najbolji od ovih sto se nisu plasirali u četvrtfinale (E5 ili F5) će igrati sa G4 a najgori sa G1 itd, grupa G je grupa cetveroplasiranih!
Pobjednik ovog meča će igrati za plasman 9-12 a gubitnik 13-16.
Drugim riječima, ukoliko se ne plasiramo u četvrtfinale igracemo za plasman 9-16! Ako bi pobijedili prvi meč razigravali bi za 9-12 mjesto a ako izgubimo onda bi razigravali za 13-16 i oba meča bi morali dobiti!
Mislim da sam skontao sistem! Gledajući ostale rezultate tipujem Bugare za 16 poziciju!
Piše
EF1 , dakle najbolji od ovih sto se nisu plasirali u četvrtfinale (E5 ili F5) će igrati sa G4 a najgori sa G1 itd, grupa G je grupa cetveroplasiranih!
Pobjednik ovog meča će igrati za plasman 9-12 a gubitnik 13-16.
Drugim riječima, ukoliko se ne plasiramo u četvrtfinale igracemo za plasman 9-16! Ako bi pobijedili prvi meč razigravali bi za 9-12 mjesto a ako izgubimo onda bi razigravali za 13-16 i oba meča bi morali dobiti!
Mislim da sam skontao sistem! Gledajući ostale rezultate tipujem Bugare za 16 poziciju!
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 19 jul 2013, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Bravo momci, cestitke, velika velika velika pobjeda.
@neno jedva cekam tvoj post, nadam se da ovom pobjedom opstajemo u A diviziji sto je sa ovim pehovima ogroman uspjeh.
@neno jedva cekam tvoj post, nadam se da ovom pobjedom opstajemo u A diviziji sto je sa ovim pehovima ogroman uspjeh.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
evo ozbiljno.
znači ovi najlošiji će odigrati svako sa svakim još tri utakmice i tu će se napraviti tabela.
a oni koji prođu u drugi krug će također odigrati još tri utakmice. po četiri prvoplasirana će ići u četvrtfinale, a ove četiri koje ne prođu idu u razigravanje. najbolji peti od ovih koji ne prođu ide na četvrtog, lošiji peti na trećeg. bolji šesti ide na drugog, a lošiji na prvog iz ove grupe najlošijih poslije prvog kruga.
pobjeda u prvoj utakmici ovog razigravanja donosi opstanak, a praz znači da moraš onda pobjediti ove zadnje dvije, odnosno biti 13-ti da izboriš opstanak. komplikovano, al' tako bi to trebalo izgledati...
znači ovi najlošiji će odigrati svako sa svakim još tri utakmice i tu će se napraviti tabela.
a oni koji prođu u drugi krug će također odigrati još tri utakmice. po četiri prvoplasirana će ići u četvrtfinale, a ove četiri koje ne prođu idu u razigravanje. najbolji peti od ovih koji ne prođu ide na četvrtog, lošiji peti na trećeg. bolji šesti ide na drugog, a lošiji na prvog iz ove grupe najlošijih poslije prvog kruga.
pobjeda u prvoj utakmici ovog razigravanja donosi opstanak, a praz znači da moraš onda pobjediti ove zadnje dvije, odnosno biti 13-ti da izboriš opstanak. komplikovano, al' tako bi to trebalo izgledati...
Zadnja izmjena: Pasha, dana/u 19 jul 2013, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Evo ovdje imate sliku fino sve pokazuje:
http://u18men.fibaeurope.com/en/cid_2bq ... _2013.html
Znaci prave se nove tri grupe, od toga E i F su su grupe nastale normalno a G grupa je nastala od cetvrtih reprezentacija u grupama, onda oni igraju za plasman u toj grupi. Dok ono sto je nama bitnije je t da 5 i 6 i grupa E i F ce se rangirati po pravilima FIBE i tako da ce se i tu napraviti ko je najboljih od tih ekipa koje nisu izborile cetvrtinu finala i onda ce ici najbolja ekipa od cetiri koja nije izborila 1/4 finale igra protiv najgoreg u grupi G (najgori u prvoj fazi takmicenja). Tri zadnje isadaju u B diviziju.
http://u18men.fibaeurope.com/en/cid_2bq ... _2013.html
Znaci prave se nove tri grupe, od toga E i F su su grupe nastale normalno a G grupa je nastala od cetvrtih reprezentacija u grupama, onda oni igraju za plasman u toj grupi. Dok ono sto je nama bitnije je t da 5 i 6 i grupa E i F ce se rangirati po pravilima FIBE i tako da ce se i tu napraviti ko je najboljih od tih ekipa koje nisu izborile cetvrtinu finala i onda ce ici najbolja ekipa od cetiri koja nije izborila 1/4 finale igra protiv najgoreg u grupi G (najgori u prvoj fazi takmicenja). Tri zadnje isadaju u B diviziju.
Mes Que Un Club
Koje komplikacije
ma najbolje je da prvak razigrava na kraju sa ovim 4. iz grupa,pa kom opanci...
it's football day
Mnogo je nejasnoca, racunamo svi, na telefonima smo
Do kraja noci nadam se da cemo imati rjesenje.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Jbg, **** sistem takmicenja a i dug.... Slijede nam mečevi protiv Češke, Srbije, Francuske i Litvanije. Da bi ušli u četvrtfinale vjerujem da nam je potrebno minimum 2 pobjede iz narednih 4 utakmice a minimum 1 da bi bili 5 mjesto u toj grupi E! Mislim da će biti teško proći u četvrtfinale, stoga se nadam da barem nećemo završiti zadnji u toj grupi jer vjerujem da bi onda najvjerojatnije išli na Grke koji će prema mom mišljenju vjerovatno završiti prvi ili drugi u toj grupi G.
Taj prvi meč razigravanja je vjerovatno najvažniji meč prvenstva za nas ukoliko ne odemo u četvrtfinale!
Nadam se da stručni štab ima na umu da predstoji mnogo utakmica i da treba dobro rasporediti snagu, jer i da pobijedimo Cesku sutra opet nismo obezbjedili opstanak, ima još puno da se igra!
Momci su pokazali karakter i kvalitet i vjerujem u njih!
Taj prvi meč razigravanja je vjerovatno najvažniji meč prvenstva za nas ukoliko ne odemo u četvrtfinale!
Nadam se da stručni štab ima na umu da predstoji mnogo utakmica i da treba dobro rasporediti snagu, jer i da pobijedimo Cesku sutra opet nismo obezbjedili opstanak, ima još puno da se igra!
Momci su pokazali karakter i kvalitet i vjerujem u njih!
Pročitaj moj post još jednom!neno#4 je napisao/la:Mnogo je nejasnoca, racunamo svi, na telefonima smo![]()
![]()
Sve je jasno, 100% je takav sistem takmicenja imaju i satnice određene!!
Mislim da je @Batko u pravu. I ja sam na identican nacin shvatio ove zavrzlame. Meni je samo jos nepoznanica da li se u tu drugu rundu prenose neki bodovi, ili se krece od nule ponovo? 
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
prenose se pobjede. sa tim da se briše pobjeda protiv zadnjega iz grupe.
Rusi iz naše grupe sigurno prenose dvije pobjede, a utakmica između nas i Čeha će odlučiti ko prenosi jednu. znači pobjednik prenosi jednu, a poraženi ništa...
Rusi iz naše grupe sigurno prenose dvije pobjede, a utakmica između nas i Čeha će odlučiti ko prenosi jednu. znači pobjednik prenosi jednu, a poraženi ništa...
Ovo je totalno nelogican sistem i sistem koji samo FIBA pravi. Znaci, prvi krug nista ne znaci, sto je klasicna smijurija. Evo da smo hipoteticki peti u grupi i idemo na najgoreg iz grupe za opstanak. Znaci da ce kos razlika igrati ulogu. Kako drugacije da se napravi lista koji je bolji petoplasirani? Mislim da FIBA koliko god neozbiljna bila ovo sebi nece dozvoliti. Nesto nije uredu i jos niko ne zna pravo stanje.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
valjda je FIBA-ina želja da sve reprezentacije ukupno odigraju po 9 utakmica. prvi krug tri, drugi krug tri, i razigravanje po pozicijama tri. to nije ni toliko loše, jer mladima treba što više igre...
Da, sve repke će igrati po 9 utakmica! Biće tu svašta! Umora, povreda itd, nadam se da nam neće predstavljati problem što mi već imamo igrača manje!!
dobar dio ovih posljednjih utakmica će biti samo revijalnog karaktera. ova za 7 i 8, onda ove za 9 i 10, 11 i 12, a tek ova za 15 i 16, susret ispadajučih i hajd' ti djecu motiviši...
No, idemo mi ovako razmisljati. Jucer su momci vidjeli da mogu igrati s Rusijom, Neno je sinoc rekao da su nam Buza i Emir da bi napali medalju. Ja se slazem, jer nam bas malo fali. Danas smo imali na kraju srece, ali ovo nije sreca. Ovo se zove PRAVDA. Zaklali su nas za Sulejmanovica, ovdje hocu da vam svima porucim. Pazite sta pisete ovdje i nacin na koji pisete. Svaku iole ozbiljniju informaciju nemojte ovdje da pisete. Kad kazem ozbiljniju, onda mislim na inside koja bi nam mogla nastetiti. Tako je povezao @albion, sabrao dva i dva i sada smo prijavljeni u FIBA - u. Ako imate interesantnog igraca, pisiti mi na PP, sve sto vas zanima reci cu sto znam. Svi koji su pitali dobili su uredne odgovore.
Momci su otisli sa velikim problemima, ali ja nekako ne sumnjam u njih. Valjda sto znam cijelo vrijeme situaciju i sto znam kako Senad i Neno zajedno sa Sinisom to spremaju. Senad je mnogo bitan lik, poznaje kosarku i veliki je pomocnik Neni. Onda Osman je tu, covjek koji je jedan od najzasluznijih za sve ovo. I Cesi su danas pali psihicki i fizicki, mozda i njih iznenadimo, nikad se ne zna. Idemo se potuci sa svima, veliko je ovo iskustvo za momke.
Zaboravljena je kljucna stvar ovdje. Nas trojac koji je najbolji (Sandro, Imran i Aleksandar) su svi '96 godiste i zajedno sa Djedovicem, Aticem, Manjgaficem i ostalim bi bili jos bolji iduce godine. No, polahko. Da, receno je i predsjedniku Krke i Imranovom menadzeru, nasu djecu cemo puskom braniti! Nazivali su momka stalno ga trazili, znaju ljudi sta imaju u svojim redovima, htjeli da ga sakriju i poslije za puno vise para prodaju i da igra za Sloveniju, ali nece ici! Malom je receno da dodje i da ce mu se obezbijediti klub, ako bude trebalo.
I da ne zaboravim glavnog lika medju nama! Harune Mahmutovicu ti si razlog zasto se budimo sa osmijehom na licu. Ti si razlog zasto se vratila nasa kosarka. Prosao si kroz golgotu, prolazis idalje, ali ako bude trebalo glavu cemo dati za tebe.
Momci su otisli sa velikim problemima, ali ja nekako ne sumnjam u njih. Valjda sto znam cijelo vrijeme situaciju i sto znam kako Senad i Neno zajedno sa Sinisom to spremaju. Senad je mnogo bitan lik, poznaje kosarku i veliki je pomocnik Neni. Onda Osman je tu, covjek koji je jedan od najzasluznijih za sve ovo. I Cesi su danas pali psihicki i fizicki, mozda i njih iznenadimo, nikad se ne zna. Idemo se potuci sa svima, veliko je ovo iskustvo za momke.
Zaboravljena je kljucna stvar ovdje. Nas trojac koji je najbolji (Sandro, Imran i Aleksandar) su svi '96 godiste i zajedno sa Djedovicem, Aticem, Manjgaficem i ostalim bi bili jos bolji iduce godine. No, polahko. Da, receno je i predsjedniku Krke i Imranovom menadzeru, nasu djecu cemo puskom braniti! Nazivali su momka stalno ga trazili, znaju ljudi sta imaju u svojim redovima, htjeli da ga sakriju i poslije za puno vise para prodaju i da igra za Sloveniju, ali nece ici! Malom je receno da dodje i da ce mu se obezbijediti klub, ako bude trebalo.
I da ne zaboravim glavnog lika medju nama! Harune Mahmutovicu ti si razlog zasto se budimo sa osmijehom na licu. Ti si razlog zasto se vratila nasa kosarka. Prosao si kroz golgotu, prolazis idalje, ali ako bude trebalo glavu cemo dati za tebe.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Sad sam gledao posljednje Euro 2012, pa nisu bila ovakva pravila, ovo je nešto mjenjano ove godine, ne znam zašto??????
Vidite ovo, cetveroplasirani igrali grupu G i prvoplasirani bili Francuzi i ostali u div A, a ostale 3 repke ispale. A 5plasirani i 6 plasirani iz grupe EF igrali od 9-12 mjesta!
Ukrajina završila na 12 mjestu sa 7 poraza i samo jednom pobjedom, onom u grupi!
Vidite ovdje!
http://en.m.wikipedia.org/wiki/2012_FIB ... ampionship" onclick="window.open(this.href);return false;
Po ovim pravilima mi bi već obezbjedili opstanak!
Ova nova pravila su jako neoravedna!! Abnormalna je glupost da prođeš prvi krug i ako ne prođeš u četvrtfinale da možeš ispasti od ekipe koja nije prošla prvi krug!
Isto tako je smiješno da ekipa koja završi na 4 mjestu u prvom krugu i bude zadnja u grupi G cetveropasiranih u principu može završiti na 9 mjestu na kraju!!!
Jedan ilustrativan primjer!!!
Ekipa A prođe prvi krug ima jednu pobjedu nad cetveroplasiranim, poslije ostvari još jednu pobjedu ali se ne plasira u četvrtfinale!
Ekipa B se ne plasira u drugi krug, u grupi cetveroplasiranih zabilježi također sve poraze, dakle ukupno ima 6 poraza.
I onda se sastaju Ekipa A i Ekipa B i ako ekipa B pobijedi igra za 9-12 mjesto a Ekipa A 13-16!
U principu ekipa A može završiti 16 iako je prošla u drugi krug još zabilježila pobjede i u prvom i drugom krugu!
Dok Ekipa B iako je izgubila sve mečeve u prvom krugu pa i u grupi cetveroplasiranih ipak na kraju može biti 9.
Zemljo otvori se!!!!!
Vidite ovo, cetveroplasirani igrali grupu G i prvoplasirani bili Francuzi i ostali u div A, a ostale 3 repke ispale. A 5plasirani i 6 plasirani iz grupe EF igrali od 9-12 mjesta!
Ukrajina završila na 12 mjestu sa 7 poraza i samo jednom pobjedom, onom u grupi!
Vidite ovdje!
http://en.m.wikipedia.org/wiki/2012_FIB ... ampionship" onclick="window.open(this.href);return false;
Po ovim pravilima mi bi već obezbjedili opstanak!
Ova nova pravila su jako neoravedna!! Abnormalna je glupost da prođeš prvi krug i ako ne prođeš u četvrtfinale da možeš ispasti od ekipe koja nije prošla prvi krug!
Isto tako je smiješno da ekipa koja završi na 4 mjestu u prvom krugu i bude zadnja u grupi G cetveropasiranih u principu može završiti na 9 mjestu na kraju!!!
Jedan ilustrativan primjer!!!
Ekipa A prođe prvi krug ima jednu pobjedu nad cetveroplasiranim, poslije ostvari još jednu pobjedu ali se ne plasira u četvrtfinale!
Ekipa B se ne plasira u drugi krug, u grupi cetveroplasiranih zabilježi također sve poraze, dakle ukupno ima 6 poraza.
I onda se sastaju Ekipa A i Ekipa B i ako ekipa B pobijedi igra za 9-12 mjesto a Ekipa A 13-16!
U principu ekipa A može završiti 16 iako je prošla u drugi krug još zabilježila pobjede i u prvom i drugom krugu!
Dok Ekipa B iako je izgubila sve mečeve u prvom krugu pa i u grupi cetveroplasiranih ipak na kraju može biti 9.
Zemljo otvori se!!!!!
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 20 jul 2013, 01:04, ukupno mijenjano 5 puta.
-
kinder_jaje
- Kontakt:
Aferim treba nam vise ovakvih momakaneno#4 je napisao/la:No, idemo mi ovako razmisljati. Jucer su momci vidjeli da mogu igrati s Rusijom, Neno je sinoc rekao da su nam Buza i Emir da bi napali medalju. Ja se slazem, jer nam bas malo fali. Danas smo imali na kraju srece, ali ovo nije sreca. Ovo se zove PRAVDA. Zaklali su nas za Sulejmanovica, ovdje hocu da vam svima porucim. Pazite sta pisete ovdje i nacin na koji pisete. Svaku iole ozbiljniju informaciju nemojte ovdje da pisete. Kad kazem ozbiljniju, onda mislim na inside koja bi nam mogla nastetiti. Tako je povezao @albion, sabrao dva i dva i sada smo prijavljeni u FIBA - u. Ako imate interesantnog igraca, pisiti mi na PP, sve sto vas zanima reci cu sto znam. Svi koji su pitali dobili su uredne odgovore.
Najsladji osjecaj kad ne mozes zaspati, a drma te jos pobjeda...Trnci me i dalje prolaze...Hvala Vam momci jos jednom...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Svaka cast na odlicnom postuneno#4 je napisao/la:No, idemo mi ovako razmisljati. Jucer su momci vidjeli da mogu igrati s Rusijom, Neno je sinoc rekao da su nam Buza i Emir da bi napali medalju. Ja se slazem, jer nam bas malo fali. Danas smo imali na kraju srece, ali ovo nije sreca. Ovo se zove PRAVDA. Zaklali su nas za Sulejmanovica, ovdje hocu da vam svima porucim. Pazite sta pisete ovdje i nacin na koji pisete. Svaku iole ozbiljniju informaciju nemojte ovdje da pisete. Kad kazem ozbiljniju, onda mislim na inside koja bi nam mogla nastetiti. Tako je povezao @albion, sabrao dva i dva i sada smo prijavljeni u FIBA - u. Ako imate interesantnog igraca, pisiti mi na PP, sve sto vas zanima reci cu sto znam. Svi koji su pitali dobili su uredne odgovore.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
lijepo si ti to sve @neno napisao, ali ja još ne dobih odgovor pa ni na pp. Nisam albion. Momci vidim ginu jedan za drugoga. Svaka čast. Rekao sam već ja vjerujem Neni i Senadu. Bolju dvojicu trenera nismo mogli imati za juniore. Senad dugo godinau tom poslu, a Neno autoritet koji je mnogo napredovao u taktičkom smislu. To se vidjelo i na EP prošle godine.HArunu treba spomenik dići. Nadam se samo da će izgladiti odnose sa Nihadom, jer Sparsi su trenutno jedini klub koji može primiti i napraviti igrače od Polutka i sl kojima dušmani smetaju i ucjenjuju ih. Naš najveći problem je što nemamo lobi jer ni naši treneri koji odu vani (a rijetki su) ne vode druge naše trenere kao pomoćne. Ili evo čitam Bećiragić i Selesković dovode neke igrače iz Srbije umjesto da dovedu Vrabca npr ili Buzu. Oni Olivera Stevića doveli čini mi se. Hajde nisu iste pozicije ali poenta je bitna. Izborićemo mi opstanak vjerujte mi.
Neozbiljno je da, ako sam dobro skontao iz @neninog posta ni naši gore ne znaju kakav je sistem, a ni vi niste obraćali pažnju dok ja nisam ponovio post. Niko nije do tada ni pogledao. To je ono naše kao sve znamo, a ne čitamo. Širina klupe u ovom sistemu može biti veoma bitna. Nadam se, tačnije znam da je Osmanto sve dobro spremio i samo molim Boga da ne bude povreda. Zbog toga mi fali onaj famozni 12 -ti igrač.
Neozbiljno je da, ako sam dobro skontao iz @neninog posta ni naši gore ne znaju kakav je sistem, a ni vi niste obraćali pažnju dok ja nisam ponovio post. Niko nije do tada ni pogledao. To je ono naše kao sve znamo, a ne čitamo. Širina klupe u ovom sistemu može biti veoma bitna. Nadam se, tačnije znam da je Osmanto sve dobro spremio i samo molim Boga da ne bude povreda. Zbog toga mi fali onaj famozni 12 -ti igrač.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.