Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

esprit24
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la esprit24 » 29 feb 2016, 13:55

Ja recimo po vasim teorijama ispadam smrad. Ja sam recimo iz Gradacca a navijam za FK Sarajevo. Recimo kad sam ja poceo navijati za FKS, a to je bilo prije 18 godina, Zvijezda je tavorila u nizim rangovima bh fudbala. Nakon sto je Zvijezda krenula prema PL, nema utakmice na kojoj nisam bio, cak sam onu godinu kada je Zvijezda usla u PL isao i u Gabelu. Zvijezda mi je draga idem i na utakmice prve lige, al kada igra protiv FKS-a moje srce vuce bordo bijelima.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

rondo
Kontakt:

Post Postao/la rondo » 29 feb 2016, 13:56

po meni je trokruzno puno bolje nego liga za prvaka i opstanak. Puno je manje mogucnosti za malverzacije i stele. Jer kod lige za prvaka bi ovog 6-tog bolio **** jer ne moze ispast a ne moze ni u europu i mogao bi dogovarati protiv koga kako da odigra.. isto tako ovaj sedmi odnosno prvi u ligi za opstanak bi mogao dogovarati utakmice jer ne moze gore ni dole..
kod trokruznog sto bolje budes plasiran bit ce ti malo lakse u trecem krugu i gotovo..
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 29 feb 2016, 14:01

To sto ste se vi zakacili za jednu moju prostu recenicu pored onolikog teksta koji manje vise nema veze s tim, dovoljno govori o vama. Ja sve umjereno, necu da nesto narocito napadam, ali da ste sovinisti, sovinisti ste. Ja o sportu, oni o cijepanju Balkana.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 feb 2016, 14:21

MCMLXVII je napisao/la:Piroman, haj' da te pitam. Sta ce bolan 'Mars na Drini' (ratna pjesma iz 1915) na jednoj prvenstvenoj utakmici Premijer Lige BiH (2016)?
Sta ste im se nakacili na pjesme koje pustaju?? Neka pustaju sto hoce, ne pustaju ih navijaci nego klub, a ako klub ne snosi sankcije za to onda to znaci da Savez ne vidi nikakav problem i to se treba ispostovati.

Previse smo mi zatucani. Uglavnom nam smeta nesto samo zato sto je tudje, a ne zato sto je pogresno. Pustite ljude neka rade sto hoce. Ako je pogresno snosit ce sankcije, ako nije neka nastave s istom praksom.

Ne znam zasto se i dan danas taj Borac ne moze preboliti. Ja im svim srcem zelim opstanak. (Dosta je ono sto smo ih jednom upravo mi na prljav nacin izbacili :lol: ) Veliki su klub, imaju fin stadion, imaju publiku i to su te tri stvari koje mi na ovom forumu uglavnom i zagovaramo u toj nekoj ligi 10/12. Nadam se da ce pored te tri stvari dobiti normalnu upravu i izvadit klub iz go*ana te kroz koju sezonu opet pucati na titulu.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 29 feb 2016, 14:22

Bosna, 2016. -> Hljeba i 'ko je počeo rat'.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 feb 2016, 14:42

MCMLXVII bivši član foruma.

Lagano ću očistiti forum od ekstremista sa sve tri strane, nemojte misliti da ćete biti pošteđeni jer ste kao bošnjaci...

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 29 feb 2016, 15:08

Puštaju i u lukavici vidovdan pa sta boli me q. Nek naši puste da te nije alija ha ja haahah

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 feb 2016, 15:19

Agamemnon je napisao/la:Ovi ozbiljno razmisljaju o trokruznom sistemu.
Fuj **** nesposobna. :puke:
Sta ti je ba, rekao sam ti ja u startu da ce debili odmah na trokruzno, ne moze nista normalno ovdje pa tako i ovo, sreca je eto da ce se skratiti liga. Napredak ce biti pa kakav god ali bit ce jer nece biti vise toliko vukojebina.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

VanCipelic
Kontakt:

Post Postao/la VanCipelic » 29 feb 2016, 15:21

MortemHz je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Ovi ozbiljno razmisljaju o trokruznom sistemu.
Fuj **** nesposobna. :puke:
Sta ti je ba, rekao sam ti ja u startu da ce debili odmah na trokruzno, ne moze nista normalno ovdje pa tako i ovo, sreca je eto da ce se skratiti liga. Napredak ce biti pa kakav god ali bit ce jer nece biti vise toliko vukojebina.
A sto ne valja trokruzni, po cemu je bolji sistem "za prvaka" i "za opstanak"...
Ako se ne varam Hrvati su igrali "za prvaka i za opstanak" a sad igraju trokruzni i kvalitet lige im je puno puno bolji...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 29 feb 2016, 15:25

Ne igraju trokružni sistem.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 feb 2016, 15:30

Zato što se u trećem krugu bodovi polove, znači npr. Sarajevo ima 50 bodova, i oduzme im se pola od toga i u treći dio ulaze s 25 bodova, a Sloboda ima 40 bodova i u treći dio ulaze s 20 bodova. Razlika bila 10, a sad odjednom 5. Nema smisla.
(Neka me neko ispravi ako griješim oko ovih pravila, ovako sam pročitao.)
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 feb 2016, 15:31

Imaju i trokružni i playoff za prvaka/opstanak svojih prednosti i mana. Zamislite kada bi se igrao playoff, 2 utakmice regularnog dijela sezone izmedju npr. Sarajeva i Želje, onda još 2 u playoffu i još 2 u kupu. 6 derbija u jednoj sezoni, a bilo bi moguće da 5 bude u ljetnoj polusezoni. I tako iz godine u godinu, izgube te utakmice svoju draž, svake sezone bi puno puta igrale ekipe iz vrha, ja mislim da bi smorilo više. Naravno opet mislim da je bolje nego trokružni :D
@wobly mogu uvesti i bez toga da se polove bodovi i sa tim
Nad tobom sunce najljepše sja

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 feb 2016, 15:34

Zdravko Šavija (predsjednik FK Slavija): "Još uvijek odluka nije službena, zasad je poznato jedino da će se skratiti liga. Vidjet ćemo šta će biti dalje, ali što bude odgovaralo većini, i nama će. O tome nismo detaljnije razgovarali na sjednici Izvršnog odbora kluba."

Sabahudin Vugdalić (sportski direktor FK Sloboda): "Trokružno je jedini sistem u ovom trenutku kojim se može igrati. Nema prostora za malverzacije, igraju se 33 utakmice i smanjuje se pauza. Liga za opstanak i Liga za prvaka daje prilike za raznorazne malverzacije i zato smo striktno samo za trokruzni sistem. Također, trokružni sistem u posljednjih nekoliko kola donosi sve same derbije i bio bi to ujedno i korak ka skraćenju lige na deset klubova."

Dino Selimović (generalni direktor FK Sarajevo): "Na adresu N/FSBiH smo poslali naš stav po pitanju sistema takmičenja i u ovom trenutku po nama je trokružno najbolja opcija. Ujedno smo i konstatovali da je Liga 10 sa 36 kola (četverokružno) najbolje rješenje za bosanskohercegovački klupski fudbal i smatramo da se u tom putu treba kretati stvari."

Josip Bevanda (direktor NK Široki Brijeg): "U ovom trenutku ne bismo davali komentar po tom pitanju. Uskoro ćemo imati jedan sastanak u klubu vezan samo za tu temu i onda ćemo se službeno očitovati."

Danko Šulenta (izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski): "Naš zvanični stav je da želimo ligu u kojoj će se igrati trokružno i smatramo da je to bolje od Lige za prvaka i Lige za opstanak. Ako se podijeli liga na dva dijela, onda takmičenje klubova koji su u sredini tabele nema takmičarskog smisla niti žara. Zato smatramo da je bolji trokružni sistem takmičenja i on bi ujedno predstavljao korak prema ligi od deset klubova koja bi bila najbolje rješenje."

Mensur Mušija (predsjednik FK Mladost DK): "Mi u Mladosti se tu najmanje pitamo. Kako ljudi u N/FSBiH donesu odluku, tako je treba poštovati i nemamo mogućnost da biramo. Sve što se dogovori mi ćemo ispoštovati, međutim u trokružnom sistemu je nepravda kada se nekom ekipom igraš dvaput u gostima. Tu i sreća igra svoju ulogu."

Robert Zrilić (direktor FK Borac): "Mislim da je trokružno u ovom trenutku najbolja opcija. Kao igrač sam igrao u Sloveniji kada se igralo po trokružnom sistemu i mislim da je to dobra opcija. Malo je prostora za malverzacije." Mirsad Šiljak (direktor FK Željezničar): Nemamo još službenog stava po tom pitanju. Vidjet ćemo, sjest ćemo i razmotriti sve opcije a najvjerovatnije ćemo biti za ono što se u N/FSBiH procijeni kao najbolja opcija."
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

VanCipelic
Kontakt:

Post Postao/la VanCipelic » 29 feb 2016, 15:38

ispravka- Hrvati igraju cetverokruzno, ali je 10 klubova u ligi i tom pravcu trebamo gledati..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 feb 2016, 15:39

Nema tu puno pametovanja, za par sezona reći 4 ispadaju da bi se oformila liga 10 i gotovo.
Nad tobom sunce najljepše sja

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 feb 2016, 15:40

Kakvi likovi vode naše klubove. :(

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 feb 2016, 15:46

Ne moraju se poloviti bodove ali eto opet je glupo, nebitno sad, ne mozemo puno mi kao zaljubljenici fudbala uraditi..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 29 feb 2016, 15:55

pinoglavi je napisao/la:Nema tu puno pametovanja, za par sezona reći 4 ispadaju da bi se oformila liga 10 i gotovo.
Bravo ..samo ne treba par sezona(to znači i 3-4-5 sezona),to treba svesti na 10 što prije..čak možda samo jedna sezona od 12 klubova da bude prelazno rješenje ka onoj od 10.Pa zamisli samo da 3 sezone se razglaba hoće li biti trokružno ili lige za opstanak i prvaka.Pogledaj samo nas kako se ne možemo složiti a šta misliš tek da klubovi zakuruze pa 6 hoće ovo 6 ono,pa zaštita nekih nacionalnih interesa,pa gdje su klubovi iz RS-a,pa federalni,pa otišlo bi to za par sezona u tri lijepe..svesti što prije na 10 pa 36 tekmi i izvoli bajo...

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 feb 2016, 15:58

Bez polovljenja bodova bi i ličilo na nešto..Toliko liga je uvelo taj sistem, samo manjina klubova se žali...Korak naprijed je šta god da odluče pa ako bude fijasko može se opet mijenjat.

Nego evo ako je neko propustio, pregled 19.-og kola:

[youtube][/youtube]

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 feb 2016, 16:42

PiromanBL je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Baš me interesuje, prije nego završimo razgovor na ovu temu, kako će @44Bertans reagovati na ovu glupost od Piromana.
Definitivno, jedan od glupljih ako ne i najgluplji post koji sam pročitao na forumu. Šampion si Piromane.
Ti se ne razumijes u ovo, ne mijesaj se.
Partizan je Jugoslavenski klub svih nas... Bio, sad sta je ne znam :)
Ali je uglavnom jos Jugoslavensko sportsko drustvo..

A i Borac je komunisticko jugoslavenski i jos radnicki bas kao i Sloboda i Velez veci dio historije bio...

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.