Safet Sušić - Pape

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la calcio » 07 jul 2014, 01:12

Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la:
E vidis ovo ne kontam. Ne zelite dokazanog igraca i genijalca u prvih 11 ali zato nekog mladog i nedokazanog igraca zelite. I hocete da pobjedite Belgiju?
Prcic igrao solidno u klubu i odveo ih (zajedno sa ostalim igracima) u drugu ligu. Vrancic nekad davno vazio za velikog talenta, sad se pokusava vratiti u prvu ligu nakon godina provedenih u nizim rangovima.
Ti se igraci po meni jos trebaju dokazati da bi se poceli spominjati kao kandidati za prvih 11.
Treba isprobati i Marija Vrancica i Prcica. Odnosno trebalo je cim smo zavrsili sa kvalifikacijama. Tako isto sam govorio i za Besica. Bar jedan od te dvojice bi mogao da se pokaze kao pun pogodak. Mislim da mogu bolje odigrati zadnjeg veznog nego Medunjanin kojega Pape non stop gura na njemu neprirodnu poziciju. Pjanic ne igra desetku u klubu ali ta mu pozicija nije strana. Daleko od toga.

Vrancic se ne pokusava vratiti u prvu ligu. On od sljedece godine igra Bundesligu. Bio je proglasen za jednog od boljih igraca svog kluba. Isto tako bio je sa Njemackom reprezentacijom kapiten i svjetski prvak. Ako cemo gledat klubove gdje igra Besic. Da bi se oni "dokazali" prvo ih treba pozvati i dati im sasnu. Nadam se da Pape stvarno nece Hadzicu i slicnim igracima davati prednost ispred ovog dvojca jer to bi bilo :wtf: :wtf:
Mislio sam da se dokazu u klubovima. Npr da vidimo prvo gdje ce igrati Prcic iduce sezone i dali nas jos uvijek bojkotuje. A kao drugo da vidimo hoce li Vrancic pokazati nesto i u prvoj ligi, ne samo u drugoj. Brat mu je igrao u Braunsvajnu (ili kako se vec zovu) u Bundesligi pa nije pokazao nesto u reprezentaciji.
Zna li iko ima li termin za prijateljsku u avgustu? Jeli ista dogovoreno, protiv koga igramo? Svi su izgleda totalno zaokupljeni ovim svjetskim prvenstvom pa je tesko naci ove druge informacije.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 07 jul 2014, 01:14, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2014, 01:13

Amar Dzeko je napisao/la:Kad tad nisam rikno, neću naskoro. :mrgreen: Nikad u životu veću glavobolju nisam imao, zadnjih 10 minuta utakmice mi je trajalo kao godina. :problem:

Kad ga je Seo brat zavuk'o, atmosfera je bila :tokralju:

a što se tiče cijene, zapad 80 :mrgreen:
Pa iskreno, ne pamtim utakmicu sa takvim nabojem, znači ono, želudac se okreće 90 minuta, Supić k'o hobotnica, a minut kao godina. Danska je bila žestoka, ali Koševo se ne može upoređivati sa BP.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 01:13

Sabinho je napisao/la:Zasto se M.Vrancic nije gotovo nikako spominjao u protekle dvije godine? Ako je jedini ralog to sto igra BL onda je trebao biti i Damir pozivan donedavno.
Tokom svoje karijere mijenjao si dosta pozicija (zadnji, ofanzivni vezni, polušpic), na kojoj se najbolje snalaziš

- Najviše volim igrati u sredini, dijeliti lopte saigračima i kreirati akcije, nešto kao naš reprezentativac Zvjezdan Misimović. Mada mogu igrati i na drugim pozicijama u zavisnosti od potreba trenera.

Mario Vrančić je bio član juniora Njemačke koji su 2008. godine osvojili naslov prvaka Evrope. Zatim je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu za timove do 20 godina, sa Njemačkom došao do četvrtine finala kada su izbačeni od Brazila koji je na tom prvenstvu osvojio srebrenu medalju.

Je li slučajno bilo nekih kontakata od strane F/NS BiH ?

- Ne, do sada me niko nije zvao. ( 26. 07. 2010 )

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 jul 2014, 01:14

Ovo bi bilo super da Pape ode i Iran.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 07 jul 2014, 01:16

Najbolja atmosfera oko repke je bila za vrijeme Ćire...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2014, 01:18

1988risha je napisao/la:Najbolja atmosfera oko repke je bila za vrijeme Ćire...
Nema sta :tokralju: . Ova tekma o kojoj se prica je samo jedan dokaz za to :salut:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 jul 2014, 01:19

Sabinho je napisao/la:
drummer je napisao/la:Prcica i Vrancica treba uvoditi lagano i davati im sansu.
Vrancica nisam gledao nesto ali mi Prcic ima slifa da bude odlican igrac,vidi se da je majstor sa loptom,odlican pregled,jak na lopti,dobar pas....jos su ga Francuzi naucili i da trci.
E sad,ne mogu prezalit sto jedan takav igrac nije zaigrao na SP,nema sumnje da bi sad bio na meti nekih jakih klubova kao sto je recimo Bešić i mi bi time rijesili centralni dio veznog reda za prilicno dug period.Ali adzo je morao izloziti svoga Tinkija kojeg opet nece kupit niko.
Ovako mu ostaje da se probija sam kao i do sada.
Sad za sad Miske je nasa prijeka potreba i kad bi sad otisao bili bi duplo slabiji,ko to ne vidi upitno je njegovo poznavanja nase igre i nase reprezentacije.
Kako sad ovo :?:
Nisam ga gledao puno da bi bi dao potpunu ocjenu.
A kad kazem uvoditi u reprezentaciju pa jednostavno ti je to ,klub a pogotovo liga u kojima igra(ce igrati) su mu referenca za poziv i govore u njegovo ime.
Ako imas recimo tri igraca,jedan igra u Kayseriu,Gaziantepu i klubu iz Bundeslige.Ako si posten covjek nemas nikakvu dilemu koga ces pozvati.Osim ako ovi iz Sporova nisu igraci tipa Misketa pa na zalasku karijere igraju malo i tu.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jul 2014, 01:19

1988risha je napisao/la:Najbolja atmosfera oko repke je bila za vrijeme Ćire...
Ne znam, tesko mi je mjeriti atmosferu ;)
ali mislim da je onu atmosferu i euforiju pred odlucujucu utakmicu sa Danskom na Kosevu tesko nadmasiti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2014, 01:21

Sabinho je napisao/la:Nema sta :tokralju: . Ova tekma o kojoj se prica je samo jedan dokaz za to :salut:
Ma jbg, bili smo željni uspjeha, počeli smo izrastati u respektabilan tim, sve je nekako krenulo. Mislim da smo godinu dana ranije igrali sa Bugarima, ne znam jeli nas bilo 5000 na tribinama BP.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2014, 01:22

Virtu4l je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Nema sta :tokralju: . Ova tekma o kojoj se prica je samo jedan dokaz za to :salut:
Ma jbg, bili smo željni uspjeha, počeli smo izrastati u respektabilan tim, sve je nekako krenulo. Mislim da smo godinu dana ranije igrali sa Bugarima, ne znam jeli nas bilo 5000 na tribinama BP.
To je bio Cirin debi kad je Ibricic kiksao a onaj mahnitov Berbatov odlucio tekmu. Bilo je tad isto fino raje, ne krcato ali dovoljno i vec se tad mogla osjetiti pozitivna atmosfera ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 01:24

calcio je napisao/la:
Mislio sam da se dokazu u klubovima. Npr da vidimo prvo gdje ce igrati Prcic iduce sezone i dali nas jos uvijek bojkotuje. A kao drugo da vidimo hoce li Vrancic pokazati nesto i u prvoj ligi, ne samo u drugoj. Brat mu je igrao u Braunsvajnu (ili kako se vec zovu) u Bundesligi pa nije pokazao nesto u reprezentaciji.
Zna li iko ima li termin za prijateljsku u avgustu? Jeli ista dogovoreno, protiv koga igramo? Svi su izgleda totalno zaokupljeni ovim svjetskim prvenstvom pa je tesko naci ove druge informacije.
Vrancicev Paderborn 07 kao jedan od lidera u drugoj Bundesligi ( Vrancic je bio jedan od boljih igraca ) je vec lani ( a ove godine jos vise ) bio svemirski brod za Hadzicev ( nikad losiji ) Sturm. Isto tako posto je momak bio kapiten jedne Njemacke i uz to svjetski prvak. "Mislim" da je bolji igrac od Hadzica pa i od Susica ( na zadnjem veznom sigurno ). Vjerovatno i od Medunjanina koji NIJE zadnji vezni i nikad nece biti. Pa sve da odigra jos 50 utakmica na toj poziciji. Vrancica ( i Prcica ) sam ga gledao par puta. Najvise puta ga je gledao nas @ Goalgetter pitaj njega neka ih on uporedi. Stvarno neznam kako jedan takav igrac nije pozvan, a neki losiji jesu ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 jul 2014, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jul 2014, 01:24

Sabinho je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
To je bio Cirin debi kad je Ibricic kiksao a onaj mahnitov Berbatov odlucio tekmu. Bilo je tad isto fino raje, ne krcato ali dovoljno i vec se tad mogla osjetiti pozitivna atmosfera ;)
Jel se meni cini ili je Ibro igrao beka na toj utakmici, nekako se kroz maglu sjecam da je bilo nesto slicno.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 07 jul 2014, 01:25

Zenica je za Ćirinog mandata bila centar svijeta :D Za Ćiru se može reći sve i svašta,i da je ovakav- onakav,ali čovjek znao nafurat i publiku i igrače... Iako smo mi bili svjesni da nismo imali kvalitet,ali on je bio spreman sve da uvjeri,da mi možemo svakog pobijedit :D Tu je bio Majstor,i to je ono što Safet nema... I u Slobodi je čak uspio pod stare dane da naloži raju,Sloboda je imala najviše publike na tekmama u regionu :D
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 jul 2014, 01:26

Najjaca atmosfera u historiji je na utakmici BIH-Belgija 2:1 a najbolja utakmica ikad vidjena na Bilinom Polju je BiH-Turska 1:1,tu je frcalo na sve strane,svaki napad sansa i na jednoj i na drugoj strani.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2014, 01:27

@calcio jeste mislim na pocetku pa je prekomandovan u ofanzivu, tako je i zabio.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 07 jul 2014, 01:27

Jest atmosfera oko reprezentacije bila najbolja za Ćirino vrijeme. Iako smo sa Papetom ostvarili uspjeh atmosfera nije ni blizu takva, Ćiro nas je uveo u nešto novo, a to je pobjeđivanje i ravnopravno nošenje sa velikim ekipama. To je naravno izazvalo veliki ponos i zadovoljstvo, tako da mjesta za kritiku i nije bilo.
Dok su već u Papetovom mandatu apetiti polako porasli, pa su kritike postale češće.
Zamislite danas Ćiru sa 5-3-2 formacijom, pa upucali bi ga mislim. :roll:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jul 2014, 01:29

Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Vrancicev Paderborn 07 kao jedan od lidera u drugoj Bundesligi ( Vrancic je bio jedan od boljih igraca ) je vec lani ( a ove godine jos vise ) bio svemirski brod za Hadzicev ( nikad losiji ) Sturm. Isto tako posto je momak bio kapiten jedne Njemacke i uz to svjetski prvak. "Mislim" da je bolji igrac od Hadzica pa i od Susica ( na zadnjem veznom sigurno ). Vjerovatno i od Medunjanina koji NIJE zadnji vezni i nikad nece biti. Pa sve da odigra jos 50 utakmica na toj poziciji. Vrancica ( i Prcica ) sam ga gledao par puta. Najvise puta ga je gledao nas @ Goalgetter pitaj njega neka ih on uporedi. Stvarno neznam kako jedan takav igrac nije pozvan, a neki losiji jesu ??
Ma bio je i Medunjanin evropski prvak sa Holandijom, Sead Hajrovic svjetski prvak sa Svicarskom, cini mi se da je i Kucukovic osvojio nesto slicno u tim mladim uzrastima sa Njemackom. A imali smo i onog (zaboravio sam mu ime, Damir nesto) koji je bio kapiten nekih mladih njemackih reprezentacija pa sada kad je u naboljim godinama igra na amaterskom nivou.
Nije to toliko interesantno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2014, 01:30

Sabinho je napisao/la: To je bio Cirin debi kad je Ibricic kiksao a onaj mahnitov Berbatov odlucio tekmu. Bilo je tad isto fino raje, ne krcato ali dovoljno i vec se tad mogla osjetiti pozitivna atmosfera ;)
Pola utakmice smo skandirali ime Miralema Pjanića, to mi je najupečatljivije sa tog meča, inače to mu je jedna od najboljih utakmica u dresu reprezentacije.
drummer je napisao/la:Najjaca atmosfera u historiji je na utakmici BIH-Belgija 2:1 a najbolja utakmica ikad vidjena na Bilinom Polju je BiH-Turska 1:1,tu je frcalo na sve strane,svaki napad sansa i na jednoj i na drugoj strani.
Meni Belgija nije bila nešto posebno, bio sam na dnu zapada, tamo prema istoku, ne znam zašto. Mislim da sam među posljednjima ušao na tribinu, iza mene je ostalo par stotina ljudi sa ulaznicama, ali specijalci i security su pokušali zatvoriti kapiju i bilo je problema jer se kapija otvarala prema vani i narod nije dao da se zatvori, a stadion je već bio pun.
Voli te tvoje Sarajevo.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 07 jul 2014, 01:31

drummer je napisao/la:Najjaca atmosfera u historiji je na utakmici BIH-Belgija 2:1 a najbolja utakmica ikad vidjena na Bilinom Polju je BiH-Turska 1:1,tu je frcalo na sve strane,svaki napad sansa i na jednoj i na drugoj strani.
BiH-Norveska druze, vjeruj.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2014, 01:31

Najveca tekma je kad smo Tursku sa nikad losijim timom mlatnuli 3-2 ciklus ranije. Zeba, Radeljic, Bajic, Music(*), Damjanovic, Maletic..., debi Rahimica ;) . A Turska kad se plasiala otisla do polufinala Eura :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.