RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 28 sep 2014, 00:54

Virtu4l je napisao/la:Ne žalimo se mi nikome, ali sad sve dolazi na naplatu, samo kmečite. Kad se samo sjetim atmosfere pred naše gostovanje prošle sezone, igrajte za njih, baš su danas imali simpatičan repertoar na tribinama :salut:
Mi ce mo opet igrati za nas i nastojati pobjediti i vas i komsije i sve ostalo.Nas ne interesuje koga ce to popgoditi i kome ce to pomoci,bitni smo mi.A nemam nista protiv da i vi i ostali tako isto igrate da nas nastojite pobjediti.Da vam se radilo o opstanku u ligi eee tu bi se moglo onda nesto razmisliti ;) (a vi ste i u tom slucaju nas dobili i kuci i na strani)Zato nema nikome davanja bodova,deri sve ako mozes(a i vi tako radite da nam liga bude interesantnija)
Ti kako si postavio pitanje izgleda kao jesmo li za vas ili protiv vas i zrinjskog.Mi smo protiv oba kluba kad se gledaju bodovi ;) .Nadam se da nisi razocaran mojim odgovorom :)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2014, 00:58

Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 28 sep 2014, 01:13

Molio bih nekoga ko je upucen da mi odgovori na pitanje u cijem je vlasnistvu stadion pod BB.
Tokom gledanja utakmice sam u vise navrata cuo"stadion hsk zrinski"
Jesu li ga to otkupili?
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 sep 2014, 01:22

rodjenisa je napisao/la:Molio bih nekoga ko je upucen da mi odgovori na pitanje u cijem je vlasnistvu stadion pod BB.
Jesu li ga to otkupili?
stadion je na neogracino dat na koristenje zrinjskom.
velez je dobio vrapcice na koristenje narednih 40 god.
u prevodu,stadion je njihov....politika je cudo...
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 28 sep 2014, 01:41

Adviser je napisao/la:Nema od vas ništa ni ove sezone, probajte nešto kroz kup. Ne igrate baš toliko loše al´ vam je završnica 0 bodova! Samo ćete bezze nas (Želju) zajebat´, k´o i prošle sezone! :mrgreen: Samo nama možete bod(ove) uzet´, slavit´ćete k´o da ste Evropu izborili :oops: :shock: . Imate dobrog trenera, samo još da ga istrpite tj. da ga ne otjerate, uvjeren sam da ćete za par sezona uspjet´ nešto izborit´, samo još da uprava to mogne pratit´ i na konju ste. Sretno u nastavku kupa, to vam je jedina šansa!
Naidjoh na ovo pa moram dati svoje misljenje.
Sad ce mo vas mi nesto zayebati a i vi isti izgubite od njih i to kuci.Valjda druze imamo pravo na neke ambicije.Sad zasad gurate odlicno,i cestitke na tome ali realno dvije jace utakmice na Grbavici 1 bod.Pustimo se svi prica i igrajmo,dugo je do kraja.Ako vas kojim slucajem dobijemo,nece to biti ni iz jednog razloga osim sportske zelje za boljim plasmanom.Nase su ambicije poznate i dok god bude i teorije mi ce se boriti da ih ostvarimo.E sad sto ce u tom tefericu neko mozda ispasti a neko nece stici neke svoje planove,to je druga prica.Uglavnom neka sve bude sportski i fer :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 sep 2014, 04:02

wienultras je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Molio bih nekoga ko je upucen da mi odgovori na pitanje u cijem je vlasnistvu stadion pod BB.
Jesu li ga to otkupili?
stadion je na neogracino dat na koristenje zrinjskom.
velez je dobio vrapcice na koristenje narednih 40 god.
u prevodu,stadion je njihov....politika je cudo...

Zar nije na 100 godina?

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 28 sep 2014, 08:20

Sta reci?? Koju poslugu porati??
Odgledao sam derbi...a ni D od derbija!! Katastrofa!!
Ovaj derbi ako se moze i nezvati derbijem...samo sluzi za pojedince da ga izdrkaju do jaja i da svoje frustracije izkale na bas tom nekom takozvanom derbiju.
Nasi igraci su me duboko razocarali. Svi su igrali tako bezze da bas ni jedan igrac nije bio na nivou.
Onaj Vladavic mi je iso na racku citavu tekmu...nesto ko on se pravi neka faca a lik veze nema!! Moj Vlada bolje ti je ne sramoti se bezze nego okaci te kopacke o klin!!
Jusufbegovic vidim forsirao domace igrace u glavnom (Kao oni znaju sta je derbi...i oni ce se bolje boriti od ovih pridoslica sa strane) A nidje veze nit domaci nit pridoslice nisu veze imali!!
Ako cemo bit fer i sagledati dosadasnji dio sezone pa bola mi nismo 2 uzastopne pobijede povezali a ko fol hocemo u Evropu!! Kakvu bola Evropu!! Kad Velez bude se prosetao Premijer Ligom onda se mozemo nadati toj nekoj Evropi. A sve dok Velez bude se sjebavo i jedva krpio kraj s krajem i nebude bio u mogucnosti da poveze 3 hebene pobijede ne vele ti ga gledati u Evropi. Bio sam optimista pred pocetak sezone...konto sam i nadao se naj boljem...ali ova ekipa je zesce podbacila i razocarala mene a i vecinu vas tako da mi je pun racku svega!! Uprava mora da radi puno bolje od ovog inace ne pise nam se dobro.....
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 sep 2014, 09:28

Kazu da je jutro pametnije od večeri.Nije,isto je.Odigrali smo za goli kursac,neshvatljivo loše.Prvenstvo je dugo,ima tu još tona bodova i ništa nije izgubljeno.Naravno,uz uvjet da popravimo igru.Jer sa onakvom igrom kao juče,mi kući nismo favoriti protiv Kamešnice.Nadam se da će mo se opet trznuti kao nakon poraza od Širokog.Na proljeće standardno igramo dobro ali moramo ostati u kakvom takvom priključku do tada.U protivnom,nemamo se čemu nadati.Forza Rodjeni,nabijem vas :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 sep 2014, 09:30

Virtu4l je napisao/la:Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Mi smo znali care da nemamo šanse za Evropu, ali smo odigrali najbolje što možemo.Ispalo je da nismo pomogli ni vama ni njima jer smo obje dobili.Ako ćeš razmišljat sportski onda znaš da je svakoj sportskoj ekipi cilj da pobjeđuje, a navijači dolaze zbog toga na utakmice.I ovako se borimo sa slabom posjetom još od prije 2-3 sezone i bojkota navijača baš zbog tih stvari.Jesmo li se trebali još jednom naguzit kao ranijih godina?
Atmosfera pred utakmicu je bila taka zbog dosta faktora, jedan od njih je i kartoniranje naših igrača pred utakmicu sa vama od strane Šehovića, nalogodavac se zna.Isti taj lik je dolazio dan pred utakmicu u klub i moljakao za bodove, isto kao što je radio već par puta.Nemam ništa protiv Želje ali imam protiv ljudi kao što je kriminalac Amar Osim, koji ruži svog igrača zato što je dao gol (finale kupa Široki - Željo) i naređuje mu da mora promašiti penal. :crazy:
Sa takvim ljudima naš fudbal nemože napredovati, samo tonemo dublje u blato, a nažalost nije on jedini, više ih je takvih nego poštenih.

Što se jučerašnje utakmice tiče.Mi smo odigrali bojažljivo i bez muda, nismo imali odgovor na njihovu oštru igru koju je i sudija doduše pustio, ne sankcionišući neke startove žutim kartonom na početku.Većina naših igrača je zakazala i više su čuvali noge nego što su igrali, mada mi u ovoj sezoni nemamo ni igru od kraja prošle, ni blizu.
Apsolutno su nas zasluženo pobjedili, a ja sam se juče osjećao izdanim od par pojedinaca u našim redovima, mada bez Merzića i Škaljića naša odbrana nije ni blizu jaka kao sa njima.
Sačekati zimsku pauzi i napraviti neke promjene u ekipi a probati proći u kupu, da bi na proljeće imali bar neku šansu za Evropu.Mada bi mi puno draže bilo viditi dobru igru i zalaganje nego ikakvo Evropsko takmičenje, samo bi se sramotili tamo kao što to i rade svi naši klubovi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2014, 09:54

anel81m je napisao/la:Atmosfera pred utakmicu je bila taka zbog dosta faktora, jedan od njih je i kartoniranje naših igrača pred utakmicu sa vama od strane Šehovića, nalogodavac se zna.Isti taj lik je dolazio dan pred utakmicu u klub i moljakao za bodove, isto kao što je radio već par puta.
To su opasne optužbe.

Atmosfera je bila takva jer su je takvom stvorili vaši sportski prijatelji iz Mostara i Sarajeva, od jedne obične prvenstvene utakmice su napravili cirkus, lansirali priču da i vi možete u Evropu, plaćeni mediji samo su o tome pisali, kako Željo neće dobiti licencu. Dali bi vi njima bodove u zadnjem kolu da je trebalo ;)
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 28 sep 2014, 09:59

anel81m

Kako te nije stid :puke:
Željeznicar za život cijeli !

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 28 sep 2014, 10:14

Lose lose i opet lose.

Cestitam konama na zelji i na borbenosti jer je to ono sto je presydilo ovu utakmicu.
Po meni svi sem Vladavica nisu bili spremni za ovaj derbi. Nije mi jasni zasto mu Feja radi ono i premijestaga tokom citave tekme tamo vamo. Po meni opet bez potrebe smo poceli bez napadaca.
Nije bilko volje nije bilo zelje, i nije bilo nicega. Penal tu i tamo, neko bi ga sudio a neko ne bi. Ono se moglo svakome desiti. Gol primamo nije mi jasno da niko na onu loptu nije isao. Pejic primasiva sto se promasiti ne smije.

Skaljic fali i to dobro u odbrani siguran sam da bi pola onih lopti on pokupio i smireno izbacio, Merzic kad je u formi vidi se da fali na sredini terena. I pod hitno dovesti napadace. Vladavica staviti na ljevo krilo sto i inace igra i sto je njegova pripordna pozicija, Maletica gurnuti obavezno naprijed a Hebibovica vratiti na bega.

To su neka moja zapazanja.
Inace utakmica kao utakmica je bilo katastrofa. Kazem opet kone su dobile na zelji i borbenoscu i na tome im se treba cestitati.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 28 sep 2014, 10:44

Adma je napisao/la:Lose lose i opet lose.

Cestitam konama na zelji i na borbenosti jer je to ono sto je presydilo ovu utakmicu.
Po meni svi sem Vladavica nisu bili spremni za ovaj derbi. Nije mi jasni zasto mu Feja radi ono i premijestaga tokom citave tekme tamo vamo. Po meni opet bez potrebe smo poceli bez napadaca.
Nije bilko volje nije bilo zelje, i nije bilo nicega. Penal tu i tamo, neko bi ga sudio a neko ne bi. Ono se moglo svakome desiti. Gol primamo nije mi jasno da niko na onu loptu nije isao. Pejic primasiva sto se promasiti ne smije.

Skaljic fali i to dobro u odbrani siguran sam da bi pola onih lopti on pokupio i smireno izbacio, Merzic kad je u formi vidi se da fali na sredini terena. I pod hitno dovesti napadace. Vladavica staviti na ljevo krilo sto i inace igra i sto je njegova pripordna pozicija, Maletica gurnuti obavezno naprijed a Hebibovica vratiti na bega.

To su neka moja zapazanja.
Inace utakmica kao utakmica je bilo katastrofa. Kazem opet kone su dobile na zelji i borbenoscu i na tome im se treba cestitati.
Sa ovim se potpuno slazem. Imam utisak da se Feja malo pogubio sa previse krilnih igraca u timu kojima treba naci minutazu. Vlada nije za srednjeg napadaca nikad bio i nikad nece biti a krpljenje nikad nije dalo rezultata. Ultras je nadmudrio Feju, naspenovo igrace koji su ginuli na terenu i jos ima Crnova i Nikolica koji su napravili prevagu. Kod nas dolazi na naplatu katastrofalno odradjen prelazni rok ljetos. Izgleda potrosene velike pare a na sonu nista.
Ince ja nikad nekrivim igrace jer su uvijek krivi treneri i uprava odnosni oni koji dovode, treniraju i odredjuju kako ce i sta igrati ti igraci.
Nema potrebe za pretjerana razocarenja, samo smo se uklopili u kompetno sivilo ove jeseni. Ipak glavu gore i podrzati klub.

salmy

Post Postao/la salmy » 28 sep 2014, 11:08

Virtu4l je napisao/la:Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Prvo drug "Virtu4l" molim te ne rise i malo vrati film unazad sto se tice tih desavanja.
Naime Velež vas je tada posteno dobio 4:2 i tu nema dilema, a sto ste vi /Zeljo/ prosuli ranije bodove protiv Sirokog, Radnika i Slavije o tome ne komentarise ili neces.
Zapitaj se malo sto vam je Zujo /finansijer i jedan od uspjesnih privrednika iz Sarajeva/ otisao iz uprave kluba, zbog Amara Osima, zasto niste Zebu i Adilovica adekvatno prodali i od tih para uzeli pojacanja itd-isto kriv Amar Osim. da ne nabrajam vise.
Velež volim vise od sebe, a Zelju postujem jer sam rođen i zivim u Sarajevu, a ti se malo bolje informisi o svom klubu i nemoj druge okrivljavat sa njegove prosle neuspjehe.
Nemoj da me podsjecas majke ti na one Fukare iz Tuzle koje vazda cmizdre i krive Zelju i Velez zbog ispadanja iz premijer lige.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 sep 2014, 12:30

tepsija je napisao/la:Kazu da je jutro pametnije od večeri.Nije,isto je.Odigrali smo za goli kursac,neshvatljivo loše.Prvenstvo je dugo,ima tu još tona bodova i ništa nije izgubljeno.Naravno,uz uvjet da popravimo igru.Jer sa onakvom igrom kao juče,mi kući nismo favoriti protiv Kamešnice.Nadam se da će mo se opet trznuti kao nakon poraza od Širokog.Na proljeće standardno igramo dobro ali moramo ostati u kakvom takvom priključku do tada.U protivnom,nemamo se čemu nadati.Forza Rodjeni,nabijem vas :mrgreen:
Zato trebamo u srijedu doći na utakmicu protiv Viteza i reći igračima da su igrali ko p**ke i da se to neće više tolerisati.Mora se izgurati do kraja polusezone pa onda napraviti rez,jer jučer je jedino Nikolić nešto pokušavao,pa Pejić maši ne 100% priliku već 1000%.Ista utakmica kao i protiv Širokog,sa izuzetkom što u Širokom nije bilo kamenica,a ovima ostalo u džepu,nisu stigli isprazniti džepove trčeći za busom.Treba igračima reći ko nema muda da igra nek se kupi i nek ide odakle je došao,ono se ne može nazvat igrom.Vidimo se se u srijedu FORZA ROĐENI
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 sep 2014, 12:33

Tebi kao da je hobi tjeranje raje s topica na kojima upise ostavljaš. Vidi samo njegovog razmišljanja moliću lijepo. Tipično nipodaštavanje i minimiziranje imena Veleža koji je dio svete trojke bh nogometa. Ispada da je igračima koji igraju za Velež motiv potreban a on se zove igranje u Evropi prije igranja za dres, igranja za navijače, za klub, za njegovu historiju, za ponos, za prkos, za sve ono što ovaj klub čini velikim.

Ali ti to ne možeš da shvatiš, i nikada nećeš.

Utakmica jučer je donijela jedno veliko razočarenje, pljuc na čitav stručni štab. Neću izgovore izostankom određenih igrača koji se u slučaju poraza imenuju kao ključni da bi se smanjila oštrica napada na glavne i odgovorne. Ne želim i neću da vidim onakvu predstavu koja se može poistovjetiti sa statičnošću, anemičnošću, bezvoljnošću, nedostatkom trke, agresivnosti, kompaktnosti, izgaranja. Igrači nisu krivi, kriva je Uprava, kriv je stručni štab zbog selekcije igrača i pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.

Sami početak sezone je dao naznake na šta bi mogla da liči naša igra u doglednom vremenu, a mi već čitavih 9 kola, iz kola u kolo više od 2 mjeseca čekamo taj upgrade naše igre, i tješimo sami sebe. Iz mene ne piše očajanje, niti razočarenje, nego na određen način realno sagledavanje situacije.

Pogledajmo samo našu ekipu na proljeće koja je gazila sve redom svojim karakteristikama, pa pogledajmo šta ova ekipa ima odnosno nema. Sve nam se samo kaže. Ja i dalje ostajem kao i svi uz ovaj grb, to je neupitno, ali se neke stvari moraju mijenjati, radikalno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 sep 2014, 13:29

Virtu4l je napisao/la:
anel81m je napisao/la:Atmosfera pred utakmicu je bila taka zbog dosta faktora, jedan od njih je i kartoniranje naših igrača pred utakmicu sa vama od strane Šehovića, nalogodavac se zna.Isti taj lik je dolazio dan pred utakmicu u klub i moljakao za bodove, isto kao što je radio već par puta.
To su opasne optužbe.

Atmosfera je bila takva jer su je takvom stvorili vaši sportski prijatelji iz Mostara i Sarajeva, od jedne obične prvenstvene utakmice su napravili cirkus, lansirali priču da i vi možete u Evropu, plaćeni mediji samo su o tome pisali, kako Željo neće dobiti licencu. Dali bi vi njima bodove u zadnjem kolu da je trebalo ;)
Nekome prije stane metar u šupak nego cenat u glavu.Tebi i takvima čovjek nemože objasniti neke stvari jer ti prvenstveno neznaš šta je sport!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 sep 2014, 13:31

likusa je napisao/la:anel81m

Što će me bit stid ilijaški gargašu?Nađi Šabana Pehilja pa ga upitaj za utakmicu u Širokom Brijegu, pitaj igrače koji su bili gore i koji su čuli isto.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 28 sep 2014, 13:35

anel81m je napisao/la:
likusa je napisao/la:anel81m

Što će me bit stid ilijaški gargašu?Nađi Šabana Pehilja pa ga upitaj za utakmicu u Širokom Brijegu, pitaj igrače koji su bili gore i koji su čuli isto.
Jeste sve je tako,dok god imamo dobre odnose sa njima uvijek cemo dogovarati ! ;)

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 28 sep 2014, 13:38

Koliko ste "pjenili" mislio sam da ce vas biti najmanje 2000 pod BB a ono tamo shaka jada,sramota!da su vam igraci imalu bolju podrsku sa tribina mozda bi i oni bolje igrali??!
Godine prolaze jubav ostaje...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []